Jump to content

Emely's Blog

  • entries
    6
  • comments
    20
  • views
    1,628

6 weken zwanger en me niet geweldig voelen...


Emely

1,426 views

Iemand die dit misschien herkent????

 

Ik ben nu 6 weken zwanger en zou helemaal blij en gelukkig moeten zijn maar

het tegendeel is de waarheid..... Ik voel me zwaar verrot. Moe en prikkelbaar en

heel negatief tegen alles en iedereen. Ik word helemaal knettergek van mijzelf

en heb me vandaag ziekgemeld op het werk, aankomende week heb ik een hele week

vrij en ik baal nu alweer van mijn ziekmelding... ben ik dan zo zwak dat ik die

laatste 2 dagen niet ga werken???? Aan de andere kant moet ik accepteren dat ik

me nu niet optimaal voel en dat ik om elke scheet kan janken maar wat is dat gvd

moeilijk zeg....

 

Een vriendin, tevens collega, zei gister al dat me dit zou overkomen en dat

ik het vooral moet accpeteren. Dat alles veranderd als mijn buik groeit en de

hele wereld kan zien dat ik zwanger ben. De mensen zouden dan anders reageren en

met mij omgaan waardoor het makkelijker zou worden. Op dit moment zie ik dat nog

niet gebeuren omdat vooral IK anders reageer naar mensen toe. Geen idee

waarom... misschien wel om die kleine wurm te beschermen of omdat ik mij

gigantisch aanstel of omdat de hormonen door mijn lijf heen gieren.....

 

Ik weet wel dat ik ontzettend van mezelf baal en dat ik nergens, maar dan ook

nergens zin in heb..... Zelfs niet in morgen avond, terwijl ik dan weer vrolijk

mag vertellen aan mijn man zijn broers + aanhang dat we zwanger zijn.....

 

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben heel blij dat we zwanger zijn en het voelt

heel speciaal maar alle dingen die erbij komen zoals deze buien vind ik echt

verschrikkelijk!!!!

 

Ben ik de enige die hier last van heeft of herkennen sommigen van jullie

dit???

5 Comments


Recommended Comments

Emely, allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je zwangerschap.

Ik vind het heel erg knap van je dat je dit durft te zeggen, er wordt toch van je verwacht dat je op een roze wolk zit ( althans dat ervaar ik ).

Ik ben iets verder zwanger ( bijna 24 weken ) hoewel ik ontzettend bankbaar ben dat ik zwanger geworden ben, voel ik bij ook niet happy de peppy.

Het is niet zo dat ik echt anders reageer naar andere maar dat ik me in mijzelf niet zo voel, ik denk contstant was deze zwangerschap maar voorbij.

Was hij maar geboren.

Ik hoop dat als ik hem echt goed ga voelen ik me beter voel.

 

Ik heb geen advies voor, ook niet voor mijzelf, maar je bent niet de enig.

 

heel veel succes verder met je zwangerschap en hopelijk ga je toch nog genieten.

 

liefs medusa

Link to comment

op zich kan dit ook zeker heel normaal zijn hoor emely en is zeker niet vreemd. het zijn gewoon de hormonen die hun werk doen (en soms iets TE goed) het enige wat ik wel zou adviseren is erop te letten. heb met mijn dochter een prenatale en postnatale depressie gehad, niet leuk, zeker niet leuk...en daarom ben ik daar extra alert op bij mensen eigenlijk. dus let daar zelf ook een beetje op.....

 

veel liefs van bri

Link to comment
op zich kan dit ook zeker heel normaal zijn hoor emely en is zeker niet vreemd. het zijn gewoon de hormonen die hun werk doen (en soms iets TE goed) het enige wat ik wel zou adviseren is erop te letten. heb met mijn dochter een prenatale en postnatale depressie gehad, niet leuk, zeker niet leuk...en daarom ben ik daar extra alert op bij mensen eigenlijk. dus let daar zelf ook een beetje op.....

 

veel liefs van bri

 

Hey, zeker let ik daar op maar ik moet zeggen dat het na afgelopen weekend wel een stuk beter gaat. De druk is er nu vanaf omdat ik het ook aan mijn ouders heb mogen vertellen. Eigen ouders reageren altijd anders dan ouders van partner en deze reactie was precies wat ik nodig had! Dit heeft me echt heel erg goed gedaan. Bovendien ben ik met manlief wezen shoppen en heb ik flink wat positie kleding bij elkaar gescoord :D

 

Het gaat weer de goeie kant op! Volgende week de echo en dan zal het helemaal wel weer lekkerder gaan.

 

Liefs, Emely

Link to comment

eigen is altijd eigen he :) blij om te horen (lees: lezen) dat het beter met je gaat. tis geen pretje, weet er alles van. momenteel zit ik ook niet echt lekker in de vel, althans..nu wel, maar het schommelt nogal...veel plezier bij de echo volgende week :) en overigens...ik had het mijn ouders mooi als eerste verteld hahaha.. zit mij alleen toch weer af te vragen waarom je het niet eerder "mocht" vertellen, anyway.....is niet mijn probleem denk ik dan maar weer (je weet vast wel wat ik bedoel ;)) maar blijf het moeiljk vinden vrouwtje, zeker omdat ik zelf ook nu even niet zo lekker zit, andere redenen, maar komt van alles bij kijken *zucht*

 

knufknuf en hele fijne feestdagen :)

Link to comment

Hallo! Ben 4 maal zwanger geweest, 3 gezonde kinderen, maar alle zwangerschappen extreem moe,misselijk en down geweest. Amper kunnen werken alleen bij de 2e zw. schap kortdurend. Na de bevalling heftige migraineaanvallen en direct alle negatieverschijnselen verdwenen! Hele vervelende zwangerschappen!! I.v.m. migrine progesteron gebruikt en...exact dezelfde verschijnselen, direct mee gestopt dus! Heeft nog iemand hier ervaring mee?

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use