Jump to content
Sign in to follow this  
Liesjuh

Amh waarde

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Wie is er op de hoogte over de amh-waarde? Ik zou graag weten wat de normale waarde zou moeten zijn... ik word via het internet nog niks wijzer en op de toppics waar ik schrijf ook niet. Mijn Fsh is te hoog, vandaar dat we met IVF gestart zijn en gezegend zijn met een mooie dochter. Nu is ze 7 maand en gaan we direct nog een poging wagen voor een broertje/zusje voor haar. Maar nu schijnt de amh ook bepaald te worden en deze zou belangrijker zijn dan de Fsh. In het ziekenhuis was het schijnbaar druk, want er was niet veel ruimte voor een lang gesprek. Ons werd verteld dat mijn amh te laag is en ik dus echt in de vervroegde overgang zit, vandaar dat ik graag wil weten wat de waardes dan zouden "moeten" zijn. Hopelijk weten jullie er meer van!

 

Groetjes Lisette

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Liesjuh, allereerst vind ik het nogal lomp van het ziekenhuis om je zo'n naar bericht te melden zonder enige uitleg of zonder de exacte waarde te geven. Hieronder vind je een (Engelstalig, maar eenvoudig uitgelegd) link over alles wat met AMH te maken heeft en ook een overzichtje van de cijfers. Je moet in de rechterkolom kijken. Je AMH waarde hangt vaak samen met je leeftijd - maar hoeft niet altijd in geval van een vervroegde overgang. Anders dan FSH die per cyclus kan verschillen, staat je AMH vast. Het is een bepaling van je eicelvoorraad. Hoe lager, hoe minder eitjes, simpel gezegd.

 

Een lage AMH-waarde hoeft niet per se een definitief vonnis te zijn. Ik zie je dat nog vrij recent een mooie dochter hebt gekregen na je eerste IVF. Een betere indicatie dat je toch nog vruchtbaar bent, kun je niet krijgen. Verder is een regelmatige cyclus en enige respons op hormonen ook een goed teken.

 

Je kunt nog steeds zwanger worden met een lage AMH. Helaas is het in Nederland het beleid om je dan maar vol te pompen met enorme doses hormonen. In de Duitse kliniek waar ik in behandeling ben, (overigens niet bij Scholtes), zijn ze een groot voorstander van acupunctuur en Chinese kruiden. De acupuncturist Gilles Stoop heeft veel ervaring en is ook goed op de hoogte van de medische/technische kanten van IVF/ICSI. Overigens is de behandeling er niet op gericht om je eicelvoorraad te vergroten, dat kan immers niet, maar wel om 'het beste te maken' van wat je nog wel hebt.

 

Ik kan je ook aanraden om nog elders je AMH te laten bepalen. De resultaten in NL ziekenhuizen kunnen soms erg afwijken van die in Duitsland.

Ik snap dat je geschrokken bent van dit nare bericht, maar het hoeft nog niet het einde te betekenen van je kinderwens.

 

Heel veel succes en als je nog vragen hebt, laat maar horen.

xx

 

http://www.drmalpani.com/amh.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Elliebellie,

 

Ten eerste heel erg bedankt voor je duidelijke antwoord op mijn vraag, hier hebben we wat aan!

Mijn amh waarde is 1,3 dat is mij wel verteld, maar ik wist niet wat dit betekende.... aan de tabel te zien zit ik in de Low Fertility. Over leeftijd zie ik niet veel staan, ik ben 32, wat betekend het dan volgens jou?

Op de 22e start ik met de Menopur, we zullen zien hoe 't gaat.... had de vorige keer 12 eitjes waarvan 7 bevrucht, maar helaas niets in de vriezer. Heel erg bedankt voor je snelle reactie!!!

 

Ik lees in je handtekening dat er bij jou al 3 IVF pogingen mislukt zijn, wat verdrietig dit te lezen.... ik hoop dat je in DD een goede behandeling krijgt en jij ook zwanger mag worden van jullie wondertje! Wens je heel veel succes!

 

 

Liefs Liesjuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Graag gedaan Liesjuh, daar zijn we voor op dit forum, toch? Ik durf geen uitspraken te doen over AMH-waardes gekoppeld aan leeftijd, vooral omdat het geen exacte wetenschap is, maar ik vind 1,3 niet zo idioot laag, hoor. Ik ben 40 en de mijne is 0,08 dus alles wat daarboven zit vind ik al een topscore, hahaha.

 

Wat?! Jij had 12 eitjes waarvan 7 !!! bevrucht en ze zeggen tegen jou dat je in de vervroegde overgang zit? Wat een lariekoek. Ik heb er gemiddeld 2 tot max 3. Dat is pas vervroegde overgang! Jouw verhaal doet me erg denken aan dat van een forumgenootje, Gabrie74. Wij hebben een paar pm's uitgewisseld over dit onderwerp. Ik kan dat hier natuurlijk niet melden, maar misschien kun je haar eens vragen hoe of wat.

 

Bedankt voor je lieve wensen, we gaan duimen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jouw waarde is idd behoorlijk laag, maar onlangs is een meisje van zwangerschapspagina.nl nog zwanger geworden die ook een AMH had van 0,1

Dat zij zwanger is geworden levert geen garanties voor jou op, maar misschien kun je er op een manier hoop uit putten en kracht vinden om door te vechten.

 

Ik heb zelf trouwens een AMH van 0,68 (januari 2010 ontdekt) maar ben in oktober 2010 wel mooi zwanger geworden door middel van IVF/ICSI (en inmiddels bevallen van een gezond kindje!!)

 

Mijn FSH is beter dan mijn AMH. De een heeft een betere AMH en een slechtere FSH, de ander dus net anders om. Er is dus eigenlijk niets over te zeggen hoe je precies zult reageren... Lastig is dat he!! Veel succes!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lottie, wat fijn dat je een gezond kindje hebt mogen krijgen, Gefeliciteerd! Bij mijn eerste IVF heb ik niets gehoord over de amh en nu bij de 2e poging wel, is het iets nieuws van de laatste tijd ofzo? Mag ik vragen wat jouw FSH dan is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lage AMH-niveaus worden over het algemeen beschouwd als een indicator van een lage ovariële reserve. Een lage AMH-vruchtbaarheidsbehandeling kan bestaan uit IVF samen met hormoonbehandeling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Posts

  • Hoi Dames!  Super lief jullie berichtjes, doet me goed!  Mijn vriend heeft een hersteloperatie ondergaan maar maakt helaas antistoffen aan, dus op een natuurlijke manier zwanger worden is onmogelijk.  Eigenlijk zouden wij 6 weken geleden al starten maar dat werd afgebroken omdat er een cyste in mijn eierstok zat. Inmiddels ben ik geopereerd, viel tegen doordat het een wonder gezwel bleek te zijn en ze uit waren gegaan van een "simpele" operatie. Gelukkig heeft de arts een deel van mijn eierstok weten te sparen.  Al met al dus even gedoe maar nu met goede moed starten!  Ik heb ineens best veel vragen merk ik dus vind het heel fijn als jullie daar op willen reageren.  Hoe doen jullie dat met prikken als je een avondje uit gaat? Ik heb morgen een bruiloft, prik nu om 21.30 uur, stellen jullie het uit? (kan laat worden) of prikken jullie ervoor? (begint om 16.30 uur) Ik had nou maar bedacht om het daar even op het toilet ofzo te doen en zolang in de koelkast te laten leggen.  En hebben jullie het verteld op jullie werk?  Ik heb sinds januari een nieuwe baan en nog geen vast contract. Vind het, zeker omdat ik al een maand ziektewet achter de rug heb, best moeilijk om te vertellen. Hebben jullie daar tips voor?  Ik moet me nog even goed inlezen maar zie wel dat een aantal van jullie al behoorlijk wat rondes achter de rug hebben. Lijkt me heel pittig en hoop echt dat we begin jullie allemaal geluk hebben!   
  • hee dames! Hoe is het bij jullie? De duivels al doorgekomen😈? @Zandje wat heftig voor jullie zeg! Heel veel kracht en liefde gewenst❤️ Tijdje niet meegelezen maar inmiddels zo goed als bij! Vakantie was heerlijk, alleen was mijn lichaam wel van slag. Denk door de hormonen. Inmiddels aan het wachten op mijn menstruatie. Een brief in huis gekregen en daarin stond dat we deze maand een terugplaatsing van onze enige ijsklontje in natuurlijke cyclus krijgen. Moet bellen wanneer ik menstruatie heb gekregen en krijg dan een echo rond dag 10. Spannend, weet er nog niet zoveel over     welkom @Leedylee het kan heel fijn zijn om van je af te schrijven. Ervaar veel steun aan deze meiden😘 Hopen dat het voor ons allemaal raak is en juli een vruchtbare maand word!   liefs x  
  • @Vrouwke77 @Leedylee daar ben ik ook heel benieuwd naar.. je verhaal, hoe alles gaat lopen deze ronde!? Echos medicatie!?!? en zit je met vragen.... stel ze gerust!  @Vrouwke77 @Ele ze willen het een keer proberen in een eigen cyclus.. onze laatste ijskonijn. Als deze ronde het niet word moeten we weer gaan prikken... en waarom ze het willen proberen in mijn eigen cyclus is omdat het normaal gesproken geen andere optie was bij mij dan een gestimuleerde cyclus..... ik heb buiten het feit dat zwanger worden op dit moment nog steeds niet lukt ook heel erg last van PCOS. Waardoor ik oa altijd een onregelmatige cyclus heb. Alleen om 1 of andere reden gaat het de laatste maanden erg goed en heb ik een "normale" cyclus waardoor ze het heel graag willen proberen zonder de "troep" medicatie. Ze zeggen dat een gewone cyclus het beste is als dat mogelijk is en aangezien het nog nooit eerder kon willen wij/zij het proberen.. Zodra ik mijn menstruatie krijg moet ik bellen voor een echo afspraak dan kijken ze hoe mijn follikels groeien en of mijn baarmoederslijm dikker wordt. Is dat het geval dan wachten ze tot de dominate follikel groot genoeg is en dan plannen ze de terugplaatsing. Een voordeel van een eigen cyclus terugplaatsing is dat tijdens de wachtweken de medicatie/lichaam mij niet voor de gek kunnen houden. Verder heeft het geen voor of nadelen aan. Het is het proberen waard....  @Hope1978 geniet van je spuitvrije maanden *HEEERLIJK*.. Geniet van dat je broer naar huis komt en straks van de heerlijke twee weken Italie!! augustus is zo en dan kan je weer uitgerust en vol goede moed starten!!  😘    
  • @Vrouwke77 gesprek gisteren is positief verlopen. Ze kunnen helaas niet aangeven waarom de bevruchting mislukt is, echter ze achten de kans groot dat ondanks de gestegen hormoonwaardes de eicel toch nog niet rijp genoeg was. Voor ons in ieder geval geen IVF meer, maar ICSI ook al is het zaad van mijn man goed. Als dan bij het voorbereiden van de eicel blijkt dat deze toch weer niet rijp is zijn we de poging niet kwijt. Daarnaast gesproken over de mogelijkheid tot escape iui bij weinig follikels en gaan ze ook mee akkoord. Qua medicatie toch weer terug naar de combi 225eh meriofert, 225eh ovalaep en 2xDaags synarelspray. Daar had ik nl 4 eicellen mee dus lijk ik toch beter op te reageren. En dan punctie nog later dan dag 14. Maar nu eerst genieten van een paar spuitvrije maanden.  A.s. maandag komt mijn broer naar huis met thuisbeademing en over 4 weken gaan we 2 weken naar Italië met mijn bonusdochters.  En dan waarschijnlijk in augustus starten, maar dat bepaal ik tzt. Recept voor de medicatie ligt klaar dus ik hoef het alleen af te halen bij de apotheek.   Ik wens iedereen die de komende weken weer mag beginnen in ieder geval heel veel succes! 
  • Welkom @Leedylee! Ik had tot een aantal weken geleden ook nooit iets op een forum gedeeld naar ik merk dat het heel fijn is! Om vragen aan elkaar te kunnen stellen, elkaar steunen en ook om wat van je afschrijven. @Zandje & @Vrouwke77 ik ben er ook benieuwd na wat ze bij jullie zeggen over de tp in je natuurlijke cyclus. Bij ons doen ze 1 spuit ovitrelle als ze zien dat de follikel groot genoeg is bij de echo. Maar verder geen medicatie en ze checken ook niet de baarmoederslijmvlies.. 🤔   
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use