Jump to content

Nieuw middel: minder prikken


Henne
 Share

Recommended Posts

Tja, persoonlijk vraag ik me af of die paar prikken minder de behandeling nu zoveel minder belastend maken dat nu.nl er een bericht aan moet wijden..... je krijgt tenslotte niet minder hormonen binnen. Maar interessant is het zeker. Schijnt dat het vanaf deze week voorgeschreven gaat worden dus ben benieuwd naar ervaringen. Er staat trouwens ook nog een dikke fout in: dat je nu dus zeven keer per dag moet prikken haha, dat zou wel heel erg zijn!

 

http://www.nu.nl/gezondheid/2620314/nieuwe-vruchtbaarheidsbehandeling-minder-belastend.html

 

[h=1]Nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling minder belastend[/h] Laatste update: 20 september 2011 11:30 info

 

[h=2]BAARN - Voor vrouwen die een IVF-behandeling ondergaan is er nu een nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling. Hierbij zijn minder injecties nodig.[/h] Corifollitropine alfa (merknaam Elonva) is het eerste langwerkende vruchtbaarheidshormoon. Door de langere werkingsduur is er maar één injectie nodig per behandelcyclus voor gecontroleerde eicelstimulatie.

Nu zijn dat er zeven per dag in de eerste week van de behandeling.

 

Hormoonpreparaten

 

 

 

 

Vruchtbaarheidsbehandelingen bestaan uit een combinatie van meerdere hormoonpreparaten. Corifollitropine alfa kan worden toegepast bij vrouwen die een IVF- of IUI-behandeling ondergaan en wordt voorgeschreven in combinatie met een zogenaamde GnRH antagonist.

 

Een totale behandeling van één cyclus met dit protocol bestaat gemiddeld uit 10 injecties die vrouwen zelf toedienen. Tot nu toe bestond een totale behandeling uit 35 injecties. Bij de behandeling met corifollitropine alfa is het maximum aantal injecties bijna 70 procent minder.

Link to comment
Share on other sites

Dat denk ik niet Sopresa, en wat als je na een week nog geen groot genoege follikels hebt? Krijg je dan opnieuw genoeg voor een week? Of hoe werkt dat? Altijd zo jammer dat Nu.nl geen verstand van zaken heeft :-()

 

Het kan ook alleen met een antagonist, dus cetrotide en dergelijke, niet met deca wat volgens mij het meest wordt gebruikt in Nederlandse ziekenhuizen.

Link to comment
Share on other sites

Deze medicatie is mij voorgeschreven in brussel ben benieuwd. Cd 2 begin ik en cd 8 TOT 10 orgastran. En als de eieren groot genoeg zijn en bloed waarde goed dan cd 12 punctie en als het nog niet goed is moet ik puregon spuiten. Ik hou jullie op de hoogte als jullie willen

Link to comment
Share on other sites

Oh oke, dus als het na een week niet voldoende is, dan ga je idd over op de normale 'prik per dag'. Dat is goed om te weten. Ik denk dat het middel ergens wel een dubbel voordeel heeft omdat het alleen in een kort schema kan. En dan scheelt sowieso vaak al een week prikken.

 

Ben erg benieuwd Raba hoe het zal gaan met de groei van je follikels en of het minder prikken echt 'opvalt'. Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dit middel vorig jaar augustus in Dusseldorf een keer gebruikt.

Zelf ben ik er niet heel enthousiast over.

Maar dat komt misschien omdat ik er gewoonweg niet op reageerde.

Naast dus deze Elonva moest ik er gewoon nog 2 ampullen Menopur bijspuiten en later zelfs ophogen naar mijn normale doseerhoeveelheid.

 

Wanneer je dus meer dan de standaard dosis nodig hebt zal dit middel niet toereikend zijn.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Ik heb een goede score op deze medicatie

 

Eerste fm waren er 14 te zien

Tweede fm waren er 17 te zien

Derde fm waren er 10 te zien en nog een paar achteraan die ze lastig in beeld kreeg.

 

Ik heb op dag 2 elonva gespoten 11-10.

16-10 orgalutran

18-10 en 19-10 in de ochtend orgalutran en in de avond puregon 200 ie

20-10 in de ochtend orgalutran en in de avond pregnyl 2 poeder 1 water.

22-10 punctie ben erg benieuwd hoeveel ze oogsten.

 

Ik ben tot nu toe meer dan tevreden echt super lekker dat ik zo weinig heb hoeven te spuiten.

Het scheelt hierdoor ook in de kosten. Ik heb minder bijwerkingen. Met de andere medicatie was ik meer opgezwollen mensen vroegen of ik zwanger was.

Hield veel vocht vast. Me armen waren net ballonnen die je in kon prikken.

En nu vinden mensen me beter eruit zien. Minder vermoeid ik voel me ook niet zo moe.

Ik ben zo benieuwd hoeveel er geoogst zullen worden.

Tot nu toe is het de beste reactie die ik op de hormonen heb gehad.

Link to comment
Share on other sites

Even een ego bericht ben nog erg moe. En we moeten delen op de hotelkamer met wifi mijn mannetje en ik.

Vandaag is de punctie goed gegaan had 17 eitjes. Bij manlief hebben ze voldoende zaad d.m.v fna uit zijn bal gehaald. Dan prikken ze met een naald in de bal en zuigen ze het op. Het is hem erg meegevallen.

De punctie gaat heel anders dan in nijmegen. Je krijgt eerst een spuit in je poepske (haha zo noemen de belgen het) is natuurlijk je bil.

Daarna krijg je een infuus en ga je naar de ok. De prikken in je schede blijven hetzelfde niet fijn. Maar al met al is het erg goed gegaan. Manlief mag niet mee naar de punctie.

Is allemaal heel steriel je moet ook een shortje aan en de doktoren hebben een pakkie aan.

Je mag ook pas na 5 uur naar huis. We hadden een eigen kamer en we waren als eerste. Nu zitten we in de hotel kamer. Hebben een taxi heen en terug genomen.

Zo'n goede oogst hebben we nog nooit gehad donderdag krijgen we de tp. Dus het word spannend.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use