Jump to content

Nieuw middel: minder prikken


Henne

Recommended Posts

Tja, persoonlijk vraag ik me af of die paar prikken minder de behandeling nu zoveel minder belastend maken dat nu.nl er een bericht aan moet wijden..... je krijgt tenslotte niet minder hormonen binnen. Maar interessant is het zeker. Schijnt dat het vanaf deze week voorgeschreven gaat worden dus ben benieuwd naar ervaringen. Er staat trouwens ook nog een dikke fout in: dat je nu dus zeven keer per dag moet prikken haha, dat zou wel heel erg zijn!

 

http://www.nu.nl/gezondheid/2620314/nieuwe-vruchtbaarheidsbehandeling-minder-belastend.html

 

[h=1]Nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling minder belastend[/h] Laatste update: 20 september 2011 11:30 info

 

[h=2]BAARN - Voor vrouwen die een IVF-behandeling ondergaan is er nu een nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling. Hierbij zijn minder injecties nodig.[/h] Corifollitropine alfa (merknaam Elonva) is het eerste langwerkende vruchtbaarheidshormoon. Door de langere werkingsduur is er maar één injectie nodig per behandelcyclus voor gecontroleerde eicelstimulatie.

Nu zijn dat er zeven per dag in de eerste week van de behandeling.

 

Hormoonpreparaten

 

 

 

 

Vruchtbaarheidsbehandelingen bestaan uit een combinatie van meerdere hormoonpreparaten. Corifollitropine alfa kan worden toegepast bij vrouwen die een IVF- of IUI-behandeling ondergaan en wordt voorgeschreven in combinatie met een zogenaamde GnRH antagonist.

 

Een totale behandeling van één cyclus met dit protocol bestaat gemiddeld uit 10 injecties die vrouwen zelf toedienen. Tot nu toe bestond een totale behandeling uit 35 injecties. Bij de behandeling met corifollitropine alfa is het maximum aantal injecties bijna 70 procent minder.

Link to comment
Share on other sites

Dat denk ik niet Sopresa, en wat als je na een week nog geen groot genoege follikels hebt? Krijg je dan opnieuw genoeg voor een week? Of hoe werkt dat? Altijd zo jammer dat Nu.nl geen verstand van zaken heeft :-()

 

Het kan ook alleen met een antagonist, dus cetrotide en dergelijke, niet met deca wat volgens mij het meest wordt gebruikt in Nederlandse ziekenhuizen.

Link to comment
Share on other sites

Deze medicatie is mij voorgeschreven in brussel ben benieuwd. Cd 2 begin ik en cd 8 TOT 10 orgastran. En als de eieren groot genoeg zijn en bloed waarde goed dan cd 12 punctie en als het nog niet goed is moet ik puregon spuiten. Ik hou jullie op de hoogte als jullie willen

Link to comment
Share on other sites

Oh oke, dus als het na een week niet voldoende is, dan ga je idd over op de normale 'prik per dag'. Dat is goed om te weten. Ik denk dat het middel ergens wel een dubbel voordeel heeft omdat het alleen in een kort schema kan. En dan scheelt sowieso vaak al een week prikken.

 

Ben erg benieuwd Raba hoe het zal gaan met de groei van je follikels en of het minder prikken echt 'opvalt'. Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dit middel vorig jaar augustus in Dusseldorf een keer gebruikt.

Zelf ben ik er niet heel enthousiast over.

Maar dat komt misschien omdat ik er gewoonweg niet op reageerde.

Naast dus deze Elonva moest ik er gewoon nog 2 ampullen Menopur bijspuiten en later zelfs ophogen naar mijn normale doseerhoeveelheid.

 

Wanneer je dus meer dan de standaard dosis nodig hebt zal dit middel niet toereikend zijn.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Ik heb een goede score op deze medicatie

 

Eerste fm waren er 14 te zien

Tweede fm waren er 17 te zien

Derde fm waren er 10 te zien en nog een paar achteraan die ze lastig in beeld kreeg.

 

Ik heb op dag 2 elonva gespoten 11-10.

16-10 orgalutran

18-10 en 19-10 in de ochtend orgalutran en in de avond puregon 200 ie

20-10 in de ochtend orgalutran en in de avond pregnyl 2 poeder 1 water.

22-10 punctie ben erg benieuwd hoeveel ze oogsten.

 

Ik ben tot nu toe meer dan tevreden echt super lekker dat ik zo weinig heb hoeven te spuiten.

Het scheelt hierdoor ook in de kosten. Ik heb minder bijwerkingen. Met de andere medicatie was ik meer opgezwollen mensen vroegen of ik zwanger was.

Hield veel vocht vast. Me armen waren net ballonnen die je in kon prikken.

En nu vinden mensen me beter eruit zien. Minder vermoeid ik voel me ook niet zo moe.

Ik ben zo benieuwd hoeveel er geoogst zullen worden.

Tot nu toe is het de beste reactie die ik op de hormonen heb gehad.

Link to comment
Share on other sites

Even een ego bericht ben nog erg moe. En we moeten delen op de hotelkamer met wifi mijn mannetje en ik.

Vandaag is de punctie goed gegaan had 17 eitjes. Bij manlief hebben ze voldoende zaad d.m.v fna uit zijn bal gehaald. Dan prikken ze met een naald in de bal en zuigen ze het op. Het is hem erg meegevallen.

De punctie gaat heel anders dan in nijmegen. Je krijgt eerst een spuit in je poepske (haha zo noemen de belgen het) is natuurlijk je bil.

Daarna krijg je een infuus en ga je naar de ok. De prikken in je schede blijven hetzelfde niet fijn. Maar al met al is het erg goed gegaan. Manlief mag niet mee naar de punctie.

Is allemaal heel steriel je moet ook een shortje aan en de doktoren hebben een pakkie aan.

Je mag ook pas na 5 uur naar huis. We hadden een eigen kamer en we waren als eerste. Nu zitten we in de hotel kamer. Hebben een taxi heen en terug genomen.

Zo'n goede oogst hebben we nog nooit gehad donderdag krijgen we de tp. Dus het word spannend.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use