Jump to content
112malika

ivf in istanbul(turkije)

Recommended Posts

Wie o wie heeft er een ivf poging in turkije laten doen?

 

Ik was op google aan het kijken en ben bij deze site uitgekomen http://www.humanfirstivf.nl

Wij zitten te denken om een poging daar te doen!!

 

Groetjes malika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Malika,

 

Ik heb 3 keer ICSI in Istanbul gedaan, maar niet via humarfirstivf. Ik ben heel erg tevreden over, ook al ben ik niet zwanger geraakt. Ik weet dat ze daar veel verder zijn dan hier in Nederland. Ik wil mijn volgende poging weer in Istanbul laten doen.

 

Als je nog vragen hebt, kun je die gerust stellen.

 

Veel succes met je beslissing!

 

groetjes, Talya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier geen ervaring met icsi in Turkije. Wel ooit info opgevraagd bij human First en daar ook mijn dossier per mail laten lezen voor hun mening. Ze namen uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden per mail en telefoon. Echt heel keurig.

Wij hebben het serieus overwogen maar uiteindelijk toch gekozen voor een behandeling iets dichterbij. Dit vanwege praktische aard.

Vind het wel interessant om te lezen wat de daadwerkelijke ervaringen zijn in Turkije, want daar is echt bijna niets over te vinden op de fora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb afgelopen september via Humanfirst een ICSI poging gedaan bij het Memorial Ziekenhuis in Istanbul. Ondanks dat het helaas niet het gewenste reslutaat heeft opgeleverd ben ik heel erg tevreden over Humanfirst, de gastvrouw in Istanbul en het ziekenhuis inclusief personeel. Hoe ze daar met je omgaan kunnen ze hier nog wat van leren (in ieder geval bij het Erasmus).

 

Memorial is een privekliniek. Hygiene en persoonlijke benadering staat daar hoog in het vaandel. Wij zijn vrijdag op zaterdag nacht aangekomen in Istanbul. Zaterdag morgen gelijk kennis maken in het ziekenhuis met de afdelingshoofd. Bij binnenkomst kreeg ik pantoffels en een laken voor mijn onderlichaam. In eerste instantie vond ik het wat overdreven maar het is ook wel fijn als je met je benen wijd in de stoel ligt dat alles netjes met het laken is afgedekt. Bij elk bezoek kreeg ik pantoffels en een laken. Er werd gelijk een echo gemaakt om te kijken naar de vorm van je baarmoeder, dikte van je baarmoederslijm en hoeveel eitjes er zitten. Om de dag een echo gehad (elke keer werden we netjes opgehaald in ons appartement door de gastvrouw) en bloed geprikt om je hormoonwaarde te bepalen. Aangezien ik bijna niet reageer op de hormonen is de hoeveelheid 2 keer verhoogd omdat mijn hormoonwaarde veel en veel te laag was.

 

Op de dag van de punctie krijg je een één persoons kamer toegewezen. Hier moet je je omkleden en krijg je zo'n blauw operatiejurkje en hoedje op. Ik werd opgehaald met een rolstoel om zoals zij het noemen naar de operatiekamer gebracht te worden voor de punctie. Hier stonden 2 artsen, 1 verpleegster en 2 mensen van het lab op mijn te wachten. De follikels werden één voor één meegenomen naar het lab (welke grensde aan de operatiekamer). Je krijg gelijk te horen of er in de follikel een eitje in zit en of deze bruikbaar is. Na de punctie werd ik weer netjes terug gereden naar mijn kamer waar ik 2 uurtjes moest gaan slapen (je bent nog een beetje suf van de verdoving) en daarna kreeg ik een lekker ontbijtje. Na mijn ontbijt voelde ik mij verder goed en mocht ik weg. Bij de teruplaatsing gaat het precies het zelfde. Je krijgt weer een kamer toegewezn, omkleden, terug plaatsen en weer rusten op je bed.

 

Het is jammer dat je er 2 weken heen moet en dat het door de vliegtickets en hotel veel meer geld kost anders zou ik er zo weer heen gaan. Wij twijfelen zo ie zo om in mei weer terug te gaan. Mijn man krijgt dan moeilijk twee weken vrij maar dan ga ik vast de eerste week en dan komt hij een week later. De eerste week hoeft hij tenslotte toch nog niet aan het werk:-)

 

Indien je nog vragen heb hoor ik het graag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guusje

Behandelingen in het buitenland moet je meestal schriftelijk aanvragen bij je verzekering. Het is raadzaam het eerst te informeren bij je verzekering wat je nodig hebt.

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

natasja heeft het mooi uitgelegd zie ik. ik heb in het zelfde ziekenhuis 2 pogingen gedaan.

BIj ons is er IMSI toegepast vanwege zeer slecht zaad. Voor IMSI betaal je niet extra.

 

Mijn derde poging was in Istanbul en dat werd wel vergoed, maar niet volledig. Ik heb 400 euro betalen. Dat was ook de enige. Medicijnen werden allemaal vergoed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben in memorial geweest in Istanbul en ben nu zwanger van een tweeling. Het is een klein team maar daardoor zitten ze er meer bovenop. De puntjes op de I worden daar gezet en daardoor heb je het gevoel ook als het niet zou lukken dat alles is gedaan wat mogelijk is. Ik onderschrijf alle opmerkingen van de andere dames. Het is er luxer en schoner. Alles is nieuw. Ik ben ook in Nederland geweest en daarover niet tevreden. Je bent een nummer elke keer een andere arts en wordt lastig gevallen met co-assistenten die niks weten. Bovendien er kan meer in Turkije maar ze zijn er niet onnodig aan het experimenteren. Nederland heeft de neiging niets uit te willen proberen en overal op te roepen; 'het is niet wetenschappelijk bewezen', we zijn hier erg conservatief in de benadering. De dokters spreken engels. Ik spuit nu bijvoorbeeld 1x per dag clexane dat is een bloedverdunner. Niet bewezen voor 100% dat het effectief is maar ik vind het fijn dat ik er op ben gewezen en dat het wellicht mijn zwangerschap ondersteunt. Nederlandse artsen zouden dat meteen afwijzen en niet willen voorschrijven. Wil je meer info stuur dan een PB

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Louise123 He Louise, 

Dit berichtje is al jaren gelden gepost! Toch ben ik heel erg benieuwd naar jou ervaringen in Turkije met IVF. Ik hoor graag van je.

Groet Irene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo, ik kwam toevallig dit forum tegen en dacht laat ik maar'es een berichtje achterlaten. Dit omdat ik toch nogal wat ervaring heb met IVF in Istanboel. Ik heb 20 jaar in de reiswereld gewerkt en nogal het een en ander gezien. Ook aan klinieken. Ik heb 2 meiden die allebei IVF baby zijn uit Turkije. Ondanks eerst mijn vooroordelen kan ik ronduit zeggen dat het ons ontzettend goed bevallen is. Een uiterst professionele en moderne IVF-kliniek. Ze zijn daar veel verder dan Nederland. O.a. ook wat betreft hatching. Een techniek om de hechtingskansen van het embryo te verbeteren. Daarnaast zeer vriendelijke en kundige mensen. 's Avonds met onze arts uit eten geweest en tijdens het diner vertelde deze man ons dat het in de moslim wereld vaak een soort schande is wanneer een echtpaar kinderloos blijft. Dus hierdoor is juist de IVF een veel meer geaccepteerd gebeuren dan in Nederland. Onze eerste trip duurde totaal 10 dagen. Bijna elke dag een keer naar de kliniek en verder veel zien van de prachtige stad Istanboel.  Heerlijk verse vis eten onder de brug. Wij hebben totaal 3 pogingen gedaan waarvan dus 2 succesvol. Mocht iemand nogal verdere informatie willen dan mogen ze mij ook rechtstreeks wel vragen via:  maildijkstra19@kpnmail.nl

   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×

Important Information

Terms of Use