Jump to content

welke vitamines belangrijk voor zwanger worden?


saantje83

Recommended Posts

ik heb vandaag een beetje google geraadpleegd zoals gewoonlijk....

 

en heb gelezen dat vitamine b6 tekort en b12 tekort miskramen kan veroorzaken of een zwangerschap in de weg kan zitten

 

is hier iemand bekend mee?

 

weke vitamines slikken jullie voor de zwangerschap?

Link to comment
Share on other sites

Ik ben net als jou ook gaan zoeken.....

Ik neem

multi zwanger worden van de etos (schijnt erg goed te zijn)

foliumzuur,

vit C

vit D

Omega 3 6 9

selenium/zink

 

Mijn man neemt als extra Tribulus (naast de multi vit, vit C en D, omega 3 6 9 en selenium/zink)

 

Ik denk maar zo kleine moeite en misschien een groot verschil...........

Link to comment
Share on other sites

he,

 

ik slik

tarwekiemolie (van de kruidvat)

vit D (2000 IE)

omega 3 (1000 mg)

DHEA (op advies van de arts)

multivit van Mama Puur (hierin zit ook al foliumzuur)

 

 

Mijn vriend slikt nu ook zink, selenium, multivit, vit. b6+12, foliumzuur

 

liefs,

Tool

Link to comment
Share on other sites

vitamine d tekort schijnt echt een grote veel voorkomende oorzaak te zijn van innestelproblemen maar zoals ik in rdam vernam waar ik aan een studie meedoe, schijnt het ook heeeel belangrijk te zijn dat niet alleen de vrouw maar ook de man 400ug foliumzuur per dag neemt. Zij adviseren daar gravitamon. Deze studie gaat expliciet over de relatie tussen afwijkingen enhet voedingsgedrag van de ouders.

 

Ik zelf neem ook super epa omega 3 2 stuks per dag van de tuinen, tarwekiemolie, 5st vitaminde d3 per dag (had tekort, wel eerst laten testen via de ha!)

 

En mijn schildklier was iets te traag. Wel binnen de norm van nl artsen (

 

En DHEA 50 mg per dag.

 

Hele lijst he!

Link to comment
Share on other sites

Ik ga deze keer gebruiken (gebruik al)

 

-Hoge doses Vit D3

-Hoge doses Vit B

-Omega 3 (390 mg EPA) Let op, totale hoeveel mg zegt niets, je moet op de verpakking naar het zuivere EPA kijken. Hoe hoger de EPA, hoe meer het doet. (ook hoe duurder, maar van Kruidvat eigen merk, dan 2x per dag 1 caps en je hebt 380 mg binnen) Ik merk echt verschil na nog geen week slikken.

Ook liefst geen Omega 6 nemen, omdat deze juist het immuun wat harder laat werken, hetgeen wij just niet nodig hebben bij een IVF/ICSI of zoals wij, een ECD.

-Multi totaal (niet zo hoog)

-foliumzuur

-tarwekiemolie, straks even voor de TP.

 

Daarnaast gebruik ik nog wat dingen (zie onderschrift) maar dat vanwege een ECd behandeling, is toch anders dan een IVF/ICSI.

 

Allemaal veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Interessant topic!:)

 

Ik slik Gravitamon (zit al foliumzuur en vit. D in).

En Omega 3 1000 mg (18% EPA staat er op het potje zie ik nu, is dat voldoende volgens jou Freggel??)

 

Verder vraag ik me af waar die Tarwekiemolie voor is? En waar koop je dat evt?

Link to comment
Share on other sites

Sylvia, 18% is best goed. Is 380 mg, dus netjes. Moet je dan wel 2 capsules van nemen, deze waarde is namelijk van 2 capsules. Wel even nakijken op het potje.

Omega 6 is juist weer activerend voor het immuunsysteem, dus liever enkel Omega 3 kopen, niet de combi.

 

Omega 3 is trouwens voor meer dingen goed. Google er maar eens op ;-)

 

Lieff; er is geen standaard hoeveelheid vitamine D aan te wijzen, welke het beste is. J emoet wel oppassen met Vitamine D. Deze is in vet oplosbaar, je lichaam voert een eventueel overschot hieraan dus niet af (!) (evenals vitamine A, D, E en K) Je kunt zo dus een te hoge waarde krijgen wat niet goed is. En gewoon tabletje of capsule vitamine D met ADH is dan voldoende.

 

Tarwekiemolie is goed voor de doorbloeding en heeft daardoor een goede invloed op ons baarmoederslijmvlies.

Het wordt wat sneller dikker en door de goede doorbloeding is dat beter voor een eventueel embryo.

 

 

Over de granaatappelsap, ik weet het niet. Ik heb het ook gebruikt tijdens onze eerste ECD poging (met 3 tp's) maar heeft niets uitgehaald. Daarna las ik dat het weer niet goed is. Tja..wie zal het zeggen. Wel weet ik dat het beter is warme dranken te drinken en nooit ijskoude. Ook geen koude melk na een TP.

Je moet doen wat voor jou het beste voelt, er gaan zoveel verhalen rond. Ikzelf hou het enkel bij de adviezen die men in het buitenland meegeeft, en van acupuncturisten, en verder laat ik me niet meer gek maken ;-)

 

Iedereen heel veel succes!!

 

Liefs freggel

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ik heb deze keer de 'zwanger zijn' tabletten van de etos geslikt daar zit namelijk ook omega 3 in en foliumzuur enz er zat vanalles in wat de arts in DD voorschreef en in de zwanger worden zat net te weinig overal van in.

Wel heb ik er 1 per dag van geslikt en nu ik zwanger ben slik ik er 2 zoals op de verpakking staat.

ook heb ik tarwekiemolie capsules geslikt en tja ik weet niet of het zo is maar iets heeft mij deze keer geholpen om zwanger te raken na al die jaren maar wat blijft toch een raadsel, maar het is het proberen waard lijkt mij.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use