Jump to content
Sign in to follow this  
booboo82

acupunctuur

Recommended Posts

hallo allemaal.

 

ik heb me net geregistreerd, dus ik weet nog niet helemaal hoe dit werkt en of iemand dit leest!?!?!?!

 

zijn nu bezig met onze eerste ivf, ben nu op dag 9 van de pil, dus nog in een heel vroeg stadium. aanstaande vrijdag heb ik me eerste acupunctuur sessie. Ik heb er heel veel verschillende verhalen over gehoord. ik ga in amsterdam bij "aan t ij". heeft iemand ervaring met ivf en acupunctuur?? vind het heel spannend allemaal. er zijn heel veel onderzoeken die zeggen dat het de slagingskans verhoogt. toch word het in het ziekenhuis (ik loop in het VU amsterdam) niks over gezegd.

 

weet iemand misschien nog iets waarvan ze zeggen of waar onderzoek naar is gedaan wat de slagingskans zou kunnen verhogen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

 

Ik heb bij mijn derde poging acupunctuur gedaan en ik vond het erg prettig. Minder pijn na de punctie en minder zeurende buikpijn en spanning na de tp. Wetenschappelijk cijfers over slagingskans en acupunctuur weet ik zo niet. Het gaat er volgens mij om of jij er een goed gevoel bij hebt en of acupunctuur je helpt bij het ontspannen tijdens de poging. In Zwolle zeiden ze in het ziekenhuis niets over acupunctuur. Het is oosterse geneeskunde versus westerse geneeskunde. Ik was met acupunctuur meer in balans en ik vond het dus een prima aanvulling op mijn behandeling. Bij mij was het ook nog eens dat ik een traagwerkende schildklier had. Mijn acupuncturiste gaf eigenlijk hiertoe de voorzet. Zij zag wat aan mijn ogen en merkte ook dat mijn lichaam niet in balans was. Vervolgens ben ik naar de huisarts gegaan, bloedtest gehad en toen bleek dat ik inderdaad een te traagwerkende schildklier had. Daarvoor ben ik eerst behandeld, voordat ik met poging 3 mocht starten. Nadat mijn schildklier onder controle was, ben ik zwanger geworden bij de 3e poging. Ik ben mij acupuncturiste nog altijd dankbaar voor het advies om mijn schildklier te laten testen. Ik was er denk ik niet zelf achtergekomen. Mijn acupuncturiste heeft trouwens ook een praktijk in Amsterdam, naast die in Zwolle waar ik ben geweest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi ik heb namelijk hetzelfde vraag als Booboo82 volgende week begin ik met de acupunktuur welke metode hadden jullie en hoevaak hadden jullie de behandeling omdat mijn terapeut die gat daarnaa op vakanctie en ik verwacht TP eind juni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat was bij mij verschillend. Na poging 2 ben ik op zoek gegaan na een acupuncturist. Ik had namelijk nog een cryo van poging 2. Eerst is zij bezig geweest om mijn lichaam in balans te brengen voor de cryo. Daar kwam de schildklier bij. Uiteindelijk was ik in maart 2011 klaar voor de cryo. Rondom deze poging ging ik wekelijks, voor de tp en ik zou ook na de tp gaan. Echter, die cryo ontdooide niet. Vervolgens ben ik doorgegaan met acupunctuur, maandelijks, totdat heel concreet de derde poging begon. Toen kwam ik weer wekelijks, na de punctie een sessie, voor en na de tp een sessie. Ik heb ook nog chinese kruiden geslikt (tijdens het slikken van de pil en het spuiten van de deca).

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ chrisH bedankt voor de reactie!!en alsnog gefeliciteerd met je zoon en dochter!! inderdaad wel heel bijzonder dat ze dan op die manier achter je schildklier komen. gelukkig dat dat is gebeurt!! het is idd oosterse versus de westerse geneeskunde. ik geloof wel dat ze heel goed samen gaan. maar snap ook idd wel weer waarom ze het niet noemen. mijn moeder had ook kruiden meegenomen uit indonesie, maar ik weet nog niet of ik die ga nemen. dat vind ik dan weer wat enger, ik wil niet dat het dan per ongeluk juist iets tegen werkt. weet jij toevallig nog hoe de acupuncturiste heette die jou heeft behandeld? of de praktijk die zij heeft? er is namelijk een acupunctuur praktijk in amsterdam gespecialiseert op vrouwen en vruchtbaarheid, maar helaas zat die vol. die vrouwen heten volgens mij martine en roslyn.

 

@mely ook een spannende periode voor jou. ik duim voor je!! ik heb vrijdag mn intake en eerste sessie. de prijktijk is een acupunctuur en shiatsu praktijk. ik weet niet wat dat allemaal precies inhoudt. ik denk dat ik vrijdag de exacte behandelmethode zal horen maar whij me tot nu toe erover heeft verteld over de frequentie is dat

ik tot de tp wekelijks een acu sessie heb. Dan net voor de tp en volgens mij zelfs op de dag van de tp zelf. heeft hij of zij geen vervanger in de periode dat hij op vakantie is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Chrish het eerst gefeliciteerd met jou zoon en dochter en bedankt voor de reactie wat voor kruiden heb je geslikt? wat voelde je was je daardoor rustige geworden of...

 

@BooBoo82 Je hebt eerder de afsprak voor intake ik pas mandag in algemene centrum omdat ik nog schouder nek klachten heb en ik wil wat rustiger worden dus spannend helaas behandeld alleen zij dit en er is geen vervanger of moet ik een andere centrum zoeken en dat heb ik geen zien in omdat via telefoon een goed gevoel erover heb ja dilema ...

ik las dat dit je eerste IVF behandeling is hoeveer ben je nu spuit je of..

xx mely

Share this post


Link to post
Share on other sites

@BooBoo82, mijn acupuncturiste heet Martina Capousek en haar praktijk heet het Chinese Idee. Ze werkt op maandag en dinsdag in Zwolle en de andere dagen in Amsterdam.

 

@Mely, het waren Chinese kruiden die ik heb gekregen via mijn acupuncturiste. Ik weet niet meer precies wat de namen zijn. De pillen waren geleverd via Dragon Herbs uit Nijmegen. De kruiden waren bedoeld om mijn energieniveau weer op peil te brengen en in balans te houden. Ik had gewoon een ontspannen gevoel tijdens mijn 3e poging. Maar of het door die pillen komt, geen idee. Mijn acupuncturiste had mij tijdens mijn zwangerschap ook chinese kruiden voorgeschreven, maar die heb ik niet ingenomen. Daar had ik geen goed gevoel over.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier een positief verhaal, eerste 3 tp niet zwanger ( eerste tp te lage hcg ) Begonnen met acapunctuur, 3x voor de tp en 2x na de tp en nu 12 weken zwanger :) Wie weet heeft het geholpen......???En heb ook de behandelingen in het VU gehad, ze zeggen er inderdaad niks over maar ik heb er zelf veel over gehoord en gelezen,denkt echt dat het positief werkt, je wordt en inderdaad erg rustig van en je bloedbanen worden beter,belangrijk voor de emmy!!! Succes!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

wauww superleuk om te horen saba 26!!!! gefeliciteerd!!!!!! word k helemaal blij van!! geeft positieve energie!! geniet ervan!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allemaal,

Ik zie dat acupunctuur lijkt te helpen. Na 6 IUI behandelingen, zal ik in juli beginnen met een IVF intake. Kunnen jullie een goede acupunctuur aanraden in de regio Haaglanden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annemiek34, helaas ken ik geen acupuncturist in de regio Haaglanden. Je kunt sowieso gaan googlen hierop en dan in ieder geval informeren of er ondersteuning wordt geboden bij IVF/ICSI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben onder behandeling bij Roslyn Go, in Amsterdam. Ze heeft ook een praktijk in Zoetermeer en haar specialisatie is fertiliteit. Ze is heel populair (en goed!) en heeft het heel druk. Gauw bellen! http://www.jiyuantang.nl/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Booboo82, bedankt! Ik geniet zeker! Hoop dat alle dames dit mogen meemaken,het is zo een wonder! Wordt elke dag super blij wakker!! Ben zelf bij mij in de buurt geweest,in Beverwijk praktijk wijckerborgh,zij hebben volgens mij niet in andere regio's vestigingen. Maar andere praktijken zullen ook prima zijn ;) heel veel succes!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mamadaan, bedankt voor je tip .... dit klinkt echt heel goed, ik ga volgende week bellen voor een afspraak !

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi hoi

 

mamadaan ik heb inderdaad van haar gehoord en heb haar ook gebeld, maar ze zat helaas helemaal vol. bedankt voor de tip!!

 

annemiek, spannend he? ik wens je heel veel succes!! ik had in mei mijn gesprek en zijn daarna gelijk erin gestapt

 

ik ga nu naar het chinese idee in amsterdam! hele fijne vrouw! ik was na de eerste sessie helemaal op. ik had om 8.45 een afspraak ik kwam thuis en ben in slaap gevallen , ik kon me ogen niet openhouden. het deed dus wel wat met mn lichaam. heel apart!! ze vroeg een hele hoop ook over het ivf traject en zo kwam ik erachter dat ze er ook heel veel van af wist. ze doet een hoop ondersteuning bij fertiliteitsproblemen. ik weet niet precies wat het doet allemaal, maar ik vind het nu al een aanrader!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

Vanaf vorige week volg ik de acupunctuur voel dat ik meer energie heb en mijn doorbloeding is beter heb ook de druppels heb ik als ik onrustig zou zijn maar die hoef ik niet.

 

Groetjes Mely

Share this post


Link to post
Share on other sites

@booboo82, dan neem ik aan dat je bij Martina Capousek bent geweest. Zij is erg goed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By am79
   Hoi,
   Vanmiddag werd ik gebeld door het ETZ dat mijn ivf behandeling voorlopig niet door kan gaan ivm Corona.   Ik zou volgende week maandag mijn echo krijgen. 
   Ik was al aan het spuiten en nu op 1,5 / 2 weken voor de ivf wordt alles afgezegd.   Alles gewoon 3 maanden nu zijn voor niks geweest😭.
   Het kan nog wel 3-4 maanden duren,  voor de behandeling weer zal starten. 
   Ik baal zo.  We waren zo ver en nu dit.  Ik kan blijven huilen.  
  • By Marianneke
   Hallo allemaal....
   Ik zou graag jullie ervaring/mening willen horen.
   Ik zou me even voorstellen.
   Ik ben Marianne  39 jaar heb 1 zoon van 12 met autisme na 1ste poging ivf.
   Na 6 jaar verlangen naar een brusje...tijdens de ivf poging na 10 dagen deca spuiten bbz gehad 1 eileider verwijderd ...6 maanden rust en.met volle moed en zin door naar de volgende poging...helaas mislukt.
   Na terugplaatsing van 1 cryo zwanger geworden van een 1eiige tweeling....na 20 weken bleek ik tts te hebben.              Meerdere pogingen gedaan om.het goed te laten komen maar helaas na 24 weken de keuze moeten maken om het leven van 1.kindje te beëindigen in de hoop dat de andere het zou overleven....wat gelukkig ook is gebeurd.                               Inmiddels een prachtige dochter van 6 jaar.
   Nu weer begonnen met ivf en wederom positief!!! Nu ben ik 5 weken en 5 dagen. Omdat ik dus mijn medische verleden heb, heb ik.vandaag een.vroege echo gehad.
   Voel me echt zwanger alleen op de echo was alleen maar een vruchtzakje te zien van ongeveer 12mm maar verders niks!!! Alleen een zwart 'gat' met helemaal niks erin..geen stipje niks.
   Volgens de arts is de kans groot dat er 1 dezer dagen vanzelf een miskraam op gang komt....maandag mag ik terug voor weer een.echo dan ben ik 6 weken en 4 dagen.
   Ben zo.verdrietig!!!! 
   Is er iemand die dit ook.heeft gehad??? 
   Groetjes 
  • By Marianneke
   Hallo allemaal....
   Ik zou graag jullie ervaring/mening willen horen.
   Ik zou me even voorstellen.
   Ik ben Marianne  39 jaar heb 1 zoon van 12 met autisme na 1ste poging ivf.
   Na 6 jaar verlangen naar een brusje...tijdens de ivf poging na 10 dagen deca spuiten bbz gehad 1 eileider verwijderd ...6 maanden rust en.met volle moed en zin door naar de volgende poging...helaas mislukt.
   Na terugplaatsing van 1 cryo zwanger geworden van een 1eiige tweeling....na 20 weken bleek ik tts te hebben.              Meerdere pogingen gedaan om.het goed te laten komen maar helaas na 24 weken de keuze moeten maken om het leven van 1.kindje te beëindigen in de hoop dat de andere het zou overleven....wat gelukkig ook is gebeurd.                               Inmiddels een prachtige dochter van 6 jaar.
   Nu weer begonnen met ivf en wederom positief!!! Nu ben ik 5 weken en 5 dagen. Omdat ik dus mijn medische verleden heb, heb ik.vandaag een.vroege echo gehad.
   Voel me echt zwanger alleen op de echo was alleen maar een vruchtzakje te zien van ongeveer 12mm maar verders niks!!! Alleen een zwart 'gat' met helemaal niks erin..geen stipje niks.
   Volgens de arts is de kans groot dat er 1 dezer dagen vanzelf een miskraam op gang komt....maandag mag ik terug voor weer een.echo dan ben ik 6 weken en 4 dagen.
   Ben zo.verdrietig!!!! 
   Is er iemand die dit ook.heeft gehad??? 
   Groetjes 
  • By sofie
   Lieve wensmama's,
   Ik ben Sofie. Mijn verhaal hier op het forum gaat terug naar 2008-2009 toen ik na 3 inseminaties van start ging met IVF. Na 2 mislukte IVF pogingen was het op en besloot ik in de lente van 2009 om een hele lange pauze te nemen. Eentje waar ik nooit uit terugkeerde. Mijn man en ik besloten om te kiezen voor adoptie en werden mama en papa van 2 prachtige kinderen. Een jongen en een meisje uit Ethiopië.
   Twee jaar geleden liep ik tegen de muur. Kei hard, frontaal. Ik was op en leeg. Ik had alles om gelukkig te zijn maar er was een verdriet diep vanbinnen wat altijd was verborgen gebleven maar nu zwaar begon te wegen. Mijn buik heeft nooit mogen dragen, mijn lichaam werd verpakking en ik ben al die tijd alleen maar doorgegaan. Vallen, overeind krabbelen, doorgaan. Op naar de volgende poging, op naar adoptie, doorgaan altijd opnieuw.
   In 2008 kreeg mijn verdriet een naam, schaduwverdriet. Ver verborgen. Dat ik mama was van 2 prachtige parels maakte het een beetje meer taboe. Voor mij is het dat niet. Dat ik mijn kinderen graag zie met elke vezel van mijn lichaam staat los van het verdriet dat ik al die jaren heb verstopt. Het verliezen van mezelf, de liefde voor mijn lichaam, dat intimiteit anders werd ...
   Sinds die periode ben ik beginnen praten en schrijven. Eerst op een blog http://afscheidvaneenwens.blogspot.com/ en later op de nu nog actieve blog https://simpelwegsofie.blogspot.com/
   En dan deed ik nog gekker, ik trok mijn stoute schoenen aan en stapte naar een uitgeverij. Ze zeiden JA ...
   In april zal uitgeverij Borgerhoff&Lamberigts mijn boek uitgeven. Het boek met de titel "Later wil ik mama worden" - "Wanneer verlangen naar een kind een litteken wordt"
   Er zijn een paar redenen die me gesterkt hebben om het boek te schrijven. Het taboe doorbreken want dat is en blijft het nog steeds een beetje en kinderwensouders een hart onder de riem steken. Praat erover, verstop je verdriet niet, blijf leven en geloof in jezelf. Aan hun omgeving wil ik zeggen "stuur een bloemetje, een knuffel, wees niet stil ook al weet je niet wat zeggen".
   Ik schrijf het hier omdat dit forum en de meidengroep van toen mij overeind hield. Dag in dag uit waren hier luisterende oren, virtuele knuffels en zoveel warmte.
   Mocht je meer willen weten of het boek volgen kan dat via de blogs of op facebook en Instagram onder @laterwilikmamaworden
   Heel veel sterkte, liefde en warmte wens ik jullie allen
   Sofie 
    

  • By kora
   heeft iemand hier ervaring mee via t umcg ?


 • Posts

  • Ja dat is dan ook het enige pluspuntje ervan inderdaad! Kon dat ook gelijk merken toen ik even een stop had na de miskraam. Vond de babywatcher echt een uitkomst nu! Is gewoon een echo apparaat voor thuis (google maar) kwalitatief niet zo goed als bij de verloskundige maar zagen duidelijk een hartje kloppen en sommige keren konden we ook best wat beweging zien, soms ook niet(lag ie waarschijnlijk lekker te slapen)
  • Ja, echt balen. Wel fijn om nu even rust te hebben van al die hormonen, maar uiteindelijk wil je dan ook weer snel verder. Geduld hebben nu even dus 😉 Ah wat balen dat je echo was geannuleerd zeg. Hoe werkt de babywatcher? Super fijn dat je al zo ver gekomen bent, echt heerlijk voor je. Je kan nu lekker gaan genieten hoop ik!
  • Goedemorgen @Onzefamilie @Marsukar @LouLou1980 en @Nora90 Hier alles nog altijd ok, gehele familie gezond. Derde week thuiswerken nu en ik denk dat het de rest van de maand ook nog wel is. Hoor geruchten dat de maatregelen nog zeker een maand zullen aanhouden. Maar dat zullen we vanavond horen bij de pers conferentie. Hopelijk heeft je buurman toch nog een mooi afscheid gehad Onzefamilie, zo met alle buren die een laatste groet konden geven buiten is denk ik wel heel mooi. Het is erg verdrietig als een geliefd persoon niet het afscheid kan krijgen nu wat je eigenlijk voor ogen had. Hopelijk kunnen jullie het binnenkort een beetje een plekje geven... Goed dat je bezig blijft, hier ook druk in de tuin bezig geweest. Het weekend wordt mooi weer, dus dan weer lekker verder, is de tuin iig weer zomerklaar. Wat rot dat je vrouw haar baan waarschijnlijk gaat kwijtraken. Zit ze al aan de max qua contracten?  Wat een rot situatie nu he? Idd Loulou, ik heb nog maar 1 Emmy over helaas. Ga je voor een eiceldonor en dan heb je zelfs nog minder als ik zelf met mijn bejaarde eitjes... Was er echt even verdrietig om en heb even de tijd nodig gehad om te bedenken wat te doen nu. De kliniek is wel heel erg meedenkend en ze vonden het ook rot voor mij. Het ene overgebleven Emmy hebben ze ingevroren en is een Blasto met kwaliteit 4BB, volgens hun is het goede kwaliteit. Ah, ok, dan snap ik nu hoe dat zit met ontdooien van cryo's. Ik heb die zelf nooit gehad, dus dat is nieuw voor mij. Maar is helder, dus ze hadden eentje uitgehaald en die deelde niet door en toen hebben ze daarna vlug een nieuwe ontdooit die er nu in zit. Hoe is het nu? Zondag schreef je dat je maandag, gister dus, ongi moest worden. Ik hoop zo dat het weggebleven is! Wat lief van de bollen, als je ze echt zelf niet nodig hebt, dan wil ik ze heel graag overnemen. Ik heb zelf namelijk vergeten de kliniek te vragen toen ze meds opstuurden om ook een doosje van die bollen mee te sturen en nu kom ik tekort voor de volgende poging.... Moet dan voor 4 dagen hebben, maar heb nog maar genoeg voor 2. Omdat ik nu onverwacht 2 weken heb moeten gebruiken omdat last minute mijn tp niet door is gegaan heb ik bijna alle bollen op moeten gebruiken. Ik stuur je wel ff een pbtje. Balen idd Marsukar dat er nu geen hartjesspreekuur is, ik kan me heel goed voorstellen dat je daar behoefte aan hebt om eventjes te luisteren ernaar. En de afspraken allemaal alleen doen, zonder je vriend/man erbij lijkt me ook rot. Niet allemaal onoverkomelijke problemen idd, maar toch niet leuk. Ben je eindelijk zwanger met zo een traject en dan krijg je deze situatie. Tuurlijk mogen we blij zijn dat we gezond zijn en dat jij in verwachting bent, maar het drukt zo een stempel op zo'n fijn nieuws. Dan ten slot nog de situatie hier.... Ik heb na lang wikken en wegen besloten voor die 8 bevroren eitjes te gaan. Mede omdat zij met donorzaad hele goede resultaten had en ik dan alsnog voor een verse tp kan gaan. Ik ook de vorige donor die maar 1 Emmy had uiteindelijk niet nog een keer een punctie wil laten ondergaan met het risico dat er weer maar eentje uit komt. Ik weet ook wel, eentje kan genoeg zijn, maar daar ga ik maar niet vanuit. Het traject verloopt allemaal al zo moeizaam bij mij dat het bijna lijkt alsof het me gewoon niet gegund is.... Ik hoop dan maar dat uit deze 8 eitjes een stuk of 3, 4 (of liefst nog meer) goede blasto's komen. Het Emmy dat van de eerdere donor hou ik dan achter de hand. Gelukkig is er nog genoeg zaad over, ze hadden toen de helft maar gebruikt, dus ik hoef geen nieuw zaad te kopen. Ik heb dat de kliniek het weekend laten weten. Daarna kreeg ik alvast een protocol voor als ik nu toch voor een tp wil gaan. Ze gingen uit van menstruatie op 1 april, maar het kwam vanmorgen. Ik heb mijn contactpersoon gecontacteerd en dit gemeld. Haar ook gevraagd wat zij denkt dat ik moet doen nu. Gezien de situatie en de grens tot de 14e gesloten is. Zij zegt dat er geruchten gaan dat de grens tot 1 mei gesloten blijft. Als ik nu voor een tp ga dan zou dat op 20 april zijn en moet ik de meds vanaf vanavond weer gaan slikken (Estrofem). Als het dan weer niet doorgaat moet ik de meds gaan afbouwen en dat is eigenlijk niet zo goed om dat 2 maanden achter elkaar te doen. Ik heb dus besloten om haar advies op te volgen en deze maand dan ook maar te skippen. Dat doet pijn om zo een beslissing te nemen, weer een maand wachten, en ik wacht al zo lang.... Maar gezien de situatie is dat dan het verstandigste. Alleen zit ik in mei super rottig met de tijd en kan ik moeilijk weg. Maar daar pas ik dan wel een mouw aan hopelijk... Ook weer kei egoistisch natuurlijk, het hele land is in drama en ik lig te zeveren over maandjes wachten en terugplaatsingen die uitgesteld worden.... Nou meiden, stay safe and healty! Tot de volgende x    
  • ach @Onzefamilie wat rot dat je vrouw haar baan is kwijtgeraakt ☹️.. Jullie vinden vast en zeker een oplossing, maar goed dat maakt het nieuws nu even niet minder rot. Maar even goed nadenken over de volgende stappen om te zetten..  Mooi om te lezen dat jullie buurman een waardig afscheid heeft gekregen. Zo te horen was het een geliefde man. @LouLou1980 Ja het blijft een hele lastige periode die wachtweken. Dat je niks voelt hoeft helemaal niks te zeggen. Ik voelde ook helemaal niks. Geen gevoelige borsten, geen misselijkheid, toen nog niet heel moe, echt helemaal niks. En ben vandaag 14 weken zwanger.. Maar eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik ook niet het gevoel had dat ik ongesteld zou worden. Je weet echt niet wat die wachtweken mentaal met je kunnen doen en of je niet alle dingen die je voelt, onbewust, onder een loep gaat leggen. Dat denk ik iig dat ik deed.. Hou ons op de hoogte. Duim heel hard voor je!!! Ik voel mij gelukkig wel beter. Kan wel slecht tegen het thuiszitten en niet onder de mensen kunnen zijn, maar goed ik ben wel iemand die mij netjes aan de regels houd. Hoop zo dat het sneller gaat dan ze denken 🙏! Qua zwangerschap voel ik mij ook goed. Vandaag dus 14 weken. Nog steeds onwerkelijk. Vrijdag Assistent vk gesproken. Heb 7 april m’n eerste afspraak. Wordt een snel bezoek. Alleen het noodzakelijke  wordt gedaan. Snap het wel hoor. Baal alleen dat we nu echt op de 20 weken echo moeten wachten voordat we weten wat het wordt. Helaas is er nu ook geen hartjesspreekuur. Om even naar het hartje te luisteren. Omdat het nog zo onwerkelijk is, had dat wel fijn geweest. Maar ze zeggen dat, zolang er geen bloed is, ze de zwangerschap als goed beschouwen. Ook dit is heel logisch vanuit hen bekeken, maar omdat het toch ons eerste kindje is en we merken dat het traject toch nog steeds als nasleep wat onzekerheid kan meegeven, was zo’n spreekuur wel heel fijn geweest. Maar goed als dat nu het ergste is waar we nu rekening mee moeten houden in een tijd als deze, dan teken ik er maar voor. Dus zal er niet teveel over zeuren 😬.  Ben natuurlijk ook heel benieuwd hoe het met @Kitje en @Nora90 gaat ☺️
  • @Onzefamilie lieverd wat een toestand allemaal hè waar we in leven. Ik had het er met mijn man gisteren over dat ik het zo raar vind dat er zo veel doden zijn gemeld en dat ik (gelukkig) nog iedereen gezond en wel om mij heen heb nu. Waar ik wel steeds tegen aan loop dat de mensen om mij heen nog steeds zo laks zijn ondanks adviezen om thuis te blijven persoonlijke hygiëne enz. Ik heb pijn en moeite erin gestoken hun bij hun verstand te praten maar niks helpt.  Helaas kan jij er ook niet voor wegdraaien want we moeten het samen doen! @Kitje heb even de voorgaande berichtjes gelezen en zag dat je nog maar 1 eitje over hebt. Wat een teleurstelling moet dat zijn. Weet je al een beetje wat je nu gaat doen? Ik heb btw ook nog veel van die vaginale bollen over als je wilt. Nog heel even antwoord op je eerdere vraag. Ik heb bevruchtte cryos in de vriezer zitten die ze bij elke natuurlijke cyclus terug plaatsen. Bij het invriezen moest ik een contract tekenen waarin ik aangaf of ik ze per stuk ingevroren wou hebben of per 2. Ik had per stuk gekozen. Elke keer bij een een nieuwe TP ontdooien ze dus 1 cryo en als die de ontdooiing niet overleefd dan hebben ze nog tijd om er nog 1 eruit te halen en gelukkig zag die er wel mooi uit. Na de ontdooiing moet hij nog wel zelf doordelen  naar blastocyte. @Marsukar ben je al een beetje opgeknapt van je verkoudheid? Wat betreft mij ik zit nu 1 mijn eerste Wachtweek en merk niet zo veel ☹️ Morgen zou ik officieel mijn menstruatie moeten krijgen waar het vorige keer ook op mis liep. Dus ben beetje gestressed en voelde vannacht ook behoorlijke krampen dus hou letterlijk en figuurlijk mijn buikje vast.   
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use