Jump to content
mamadaan

Afgebroken IVF poging

Recommended Posts

Mijn 1e IVF poging deed ik in MCK Leiderdorp. Na 18 dagen Decapeptyl en 15 dagen Menopur 300ie had 4 follikels waar 2 mooie eitjes in zaten. Die zijn beide bevrucht en 8- en 9-cellig teruggeplaatst. Helaas een negatieve test.

 

Zit nu middenin de 2e poging, nu in Dusseldorf. Dr S. wilde het anders aanpakken met sterkere medicatie. Dus snuif ik nu 3x per dag Suprefact en spuit ik 225ie Puregon en 225ie Menopur. Op stimulatiedag 7 had ik welgeteld 2 follikels van 8 en 13.6mm, alleen rechts, links gebeurt helemaal niets. OP stim.dag 9 was die van 8 niet gegroeid en de ander is nu 15.5mm. Een enorme domper dus!

 

De echos doen we in Amstelveen maar vandaag (stim.dag 10) rijden we naar DD want Dr S. wil het zelf zien en met ons bespreken wat nu te doen. Gaan we verder of stoppen we? Ik vind het raar dat hij op dag 7 niet gezegd heeft dat de medicatie verhoogd moest worden, dat is namelijk in het 1e gesprek wel zo besproken.

 

Ik slik overigens al 9 weken DHEA, wat de kwaliteit en kwantiteit van de eicellen zou moeten verbeteren. Dat lijkt niet veel geholpen te hebben. Ik word bijna 42 en onze verzekering wil niet betalen ondanks dat dit pas de 2e poging is. (de 1e hebben ze zonder slag of stoot betaald...)

 

Heeft iemand een zelfde ervaring en iemand nog tips? Als deze poging wordt afgebroken hoe weet ik dan wanneer m'n eisprong is? Daar wil ik dan natuurlijk wel even 'gebruik' van maken. :hug: Reageer je eigenlijk op een ovulatietest in een IVF poging?

 

Dank voor jullie hulp dames!

 

Liefs,

Danielle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Daan, Had je toevallig al een pb-tje gestuurd maar zie nu pas je post.

Hoe is het vandaag gegaan?

Is een escape iui anders een optie?

In Gent adviseren ze trouwens om de DHEA minimaal 3 maanden te slikken.

Mogelijk dat hij de medicatie trouwens niet verhoogd heeft omdat je al ongeveer het maximale gebruikt. Meer spuiten heeft vaak dan toch geen effect meer (althas dat heb ik ooit ergens gelezen).

Hopelijk heb je vandaag meer duidelijkheid gekregen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Wendy,

 

Gisteren echo gehad in DD. Vreemd genoeg zag Dr S 2 mooie follikels van 12.6 en 17.9mm rechts en links ook nog een stuk of 5 kleintjes onder de 10mm. Die doen waarschijnlijk niet meer mee maar toch raar dat ze dat in Amstelveen niet hebben gezien. Heb ook bloed laten prikken en ik hoor vandaag of we maandag of dinsdag de punctie hebben. Ik hoop wel dat die van 12.6 goed groeit want anders blijft er maar eentje over...

Ik houd me de komende dagen rustig, neem braaf alle medicatie op tijd, veel slapen etc. en dan op naar de punctie!

Ik moet de DHEA overigens doorslikken tot de zw.test.

Kreeg jij trouwens een recept voor Utrogestan in DD? Heb nog niets gehad, misschien is hij het vergeten..Inderdaad een warhoofd die Dr S, gelukkig zijn wij alert!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mamadaan,

 

De maximale dosering menopur is 6 ampullen ofwel 450 ie

 

Misschien heb je gewoon een mindere maand, dat kan hoor! De ene keer heb ik ook meer dan de andere.

Daarnaast reageerde ik precies hetzelfde op Suprefact. Bij mij remde het de boel veel te veel af. Ik reageer zelf heel goed op lang protocol met decapeptyl menopur zonder Suprefact.

 

Maar goed, daar is Dr. S geen fan van volgens mij dus zou zou ik het gewoon in augustus weer eens proberen met 450 Menopur en kijken of je dan een betere maand hebt. Met dit aantal zou ik zelf de poging niet ingaan. Daar vind ik het te kostbaar voor. Maar daar moet je wel zelf mee komen want in DD doen ze voor 1tje ook een punctie hoor als jij geen HO roept. Niet dat die ene geen kans maakt, er zijn er hier prachtig zwanger geworden van een eicel uit hun enige follikel. Maar als je denkt dat je een andere maand beter kunt, zou ik wachten. Aangezien de dosering nog omhoog kan, is het echt niet raar als je eerst wilt kijken of het nog beter kan dan dit. Als je dan nog maar 1 hebt die meedoet, kun je altijd nog een punctie overwegen toch.

 

Inderdaad een escape IUI zou je kunnen doen, stel het Dr. S ander voor? Of gewoon wachten tot je zelf ovuleert. Als je geen Cetrotide meer gaat nemen dan zal dat niet lang op zich laten wachten. Ik zou zeggen: sleur die man van je het bed in en vanaf nu om de dag je best doen!

 

Met 18mm denk ik dat je elk moment kunt gaan ovuleren zonder Cetrotide dus no time to waist!

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

MamaDaan, Ik heb de eerste poging tijdens de stimulatiefase moeten annuleren.

Door de suprefact was er teveel remming. Er waren maar 3 follikels aan het groeien terwijl ik er normaliter tussen 6 en 8 heb.

 

Noor, Mamadaan wordt al maximaal gestimuleerd met het en/en protocol. 225 IE Puregon en 225IE Menopur.

 

Wat je kunt vragen is om bij een volgende poging Synarella te gaan gebruiken. Bij mijn vorige poging had ik 4 rijpe eicellen van een beetje de gelijke grote. Met Synarella kun je ook langer door stimuleren.

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ow, ik dacht dat ik 300 menopur gelezen had maar dat was in Leiderdorp zie ik nu!

 

Puregon doen ze normaal voor de hoeveelheid, maar ik heb er sinds menopur veel meer. Ben van Puregon naar Gonal gegaan en toen naar Menopur. Bij puregon had ik de minste maar hele snel groeiende op dag 7 vaak al 25mm maar wel maar een paar. 5 ofzo

 

Ieder beestje reageert weer anders waarschijnlijk......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ow, ik dacht dat ik 300 menopur gelezen had maar dat was in Leiderdorp zie ik nu!

 

Puregon doen ze normaal voor de hoeveelheid, maar ik heb er sinds menopur veel meer. Ben van Puregon naar Gonal gegaan en toen naar Menopur. Bij puregon had ik de minste maar hele snel groeiende op dag 7 vaak al 25mm maar wel maar een paar. 5 ofzo

 

Ieder beestje reageert weer anders waarschijnlijk......

 

Het aantal is bij mij hetzelfde met Puregon en of Menopur. In DD doet dr. S vaak het en/en protocol. Gonalf of Puregon voor de hoeveelheid eicellen. Menopur voor de mooiheid....en de kwaliteit.

 

Op dag 7 al damnn wat een turbo hadden ze dan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikreageerde net al noor ook beter op alleen menopur icm decapeptyl.

Daan, ik ben het met noor eens. De ene maand gaat het allemaal beter als de andere maand. Dat wisselt gewoon enorm.

Zeker als je de poging zelf moet betalen zou ik serieus overwegen om de poging om te zetten in een escape iui en verder manlief het bed in te slepen. Het is allemaal te kostbaar en duur om afhankelijk te zijn van die ene follikel. Tuurlijk, zijn er echt meiden die daar ook zwanger van zijn geraakt want je hebt tenslotte maar 1 goede nodig. Maar toch......als je weet dat je meer follikels kan produceren zou ik het wel weten.

Succes met alles!

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry voor mn late reactie. Ik kom op 1 of andere manier wel aanmelden op de site maar niet meer reageren. Afijn, opgelost!

Ik heb uiteindelijk wel een punctie ondergaan. Er zijn 5 follikels aangeprikt maar er zat maar 1 goed ei in. Dat was wel het gouden ei want is inmiddels bevrucht en teruggeplaatst! Heb er wel gemengde gevoelens over. De embryo was maar 2-cellig op woensdag (maandag was punctie) . Ik had verwacht dat ie al groter zou zijn. Dus nu maar heel hard duimen dat ie doordeelt. Ik ben in ieder geval onwijs moe en zit ineens onder pukkels. Ik ga er dan maar van uit dat dat een goed teken is ;-)

 

Wendy, hoe is het met jou? Hoe ging jullie gesprek in Belgie?

 

Zondag gaan we lekker bijkomen in Zuid-Frankrijk, even de zinnen verzetten en niet teveel aan die helse wachtweken denken maar aan lavendel, mooie dorpjes, lekker eten en heel veel zon!! 1 juli zijn we weer terug en 4 juli mag ik testen..tenminste..als ik niet eerder ongi wordt of als ik me niet kan beheersen gaan we misschien wat eerder testen. 1 juli is 13 dagen na punctie en 15 dagen na Ovitrelle, dan is testen toch wel safe?

 

Liefs, Daan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Daan. Ik ga in ieder geval keihard voor je duimen dat dit idd het gouden ei is! Deze moet gewoon de komende 8 maanden maar eens bij je blijven!!!!

Ik heb geen ervaring met otrivelle (alleen met pregnyl), dus weet niet of je dan al veilig kan "vroeg" testen.

Heel veel plezier in Frankrijk! Lekker gaan ontspannen en genieten!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas had ik vanochtend een negatieve test...ik weet het niet meer, we hebben alles uit de kast gehaald voor deze poging: naar DD, 3 maanden DHEA geslikt, max. dosering hormonen, assisted hatching...wat nu...dit was poging 2, ben 42, VGZ wil nog steeds niet vergoeden..moeten we afscheid nemen van onze droom? ik ben zo moe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve Daan, Jeetje........heb er even geen woorden voor. Ik wil je heel veel sterkte wensen! Neem de tijd om dit een plekje te geven en wie weet heb je straks weer hernieuwde moed om toch nog een kans te gaan wagen. Wat zeggen ze in DD er van? Zien zij nog mogelijkheden? Je zou eventueel ook gewoon ergens een second opinie kunnen doen en dan daar op basis van jou dossier vragen of het zinvol is om nog een poging te wagen.

Lieve, Daan, nogmaals heel veel sterkte!!!! Dikke knuffel!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Wen, ja onwijs k..! Zoveel verdriet, ik zit maar wat voor me uit te staren op m'n werk. Morgen een (telefonisch) gesprek met DD. Wil het toch wel graag evalueren. We hebben zoveel vragen...Ik denk niet dat het nog zin heeft om verder te gaan. We hebben alles uit de kast getrokken bij de laatste poging en financieel is het ook haast niet te behappen.

Een second opinion...tja, DD is al het 3e ziekenhuis waar we komen dus dat zou dan een fourth opinion zijn en of we daar veel wijzer van worden...

 

Hoe is het met jou? Pipelle al gehad? Wanneer krijg je je eskimootjes terug? Ik duim voor je!!

xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Posts

  • Hoi Dames!  Super lief jullie berichtjes, doet me goed!  Mijn vriend heeft een hersteloperatie ondergaan maar maakt helaas antistoffen aan, dus op een natuurlijke manier zwanger worden is onmogelijk.  Eigenlijk zouden wij 6 weken geleden al starten maar dat werd afgebroken omdat er een cyste in mijn eierstok zat. Inmiddels ben ik geopereerd, viel tegen doordat het een wonder gezwel bleek te zijn en ze uit waren gegaan van een "simpele" operatie. Gelukkig heeft de arts een deel van mijn eierstok weten te sparen.  Al met al dus even gedoe maar nu met goede moed starten!  Ik heb ineens best veel vragen merk ik dus vind het heel fijn als jullie daar op willen reageren.  Hoe doen jullie dat met prikken als je een avondje uit gaat? Ik heb morgen een bruiloft, prik nu om 21.30 uur, stellen jullie het uit? (kan laat worden) of prikken jullie ervoor? (begint om 16.30 uur) Ik had nou maar bedacht om het daar even op het toilet ofzo te doen en zolang in de koelkast te laten leggen.  En hebben jullie het verteld op jullie werk?  Ik heb sinds januari een nieuwe baan en nog geen vast contract. Vind het, zeker omdat ik al een maand ziektewet achter de rug heb, best moeilijk om te vertellen. Hebben jullie daar tips voor?  Ik moet me nog even goed inlezen maar zie wel dat een aantal van jullie al behoorlijk wat rondes achter de rug hebben. Lijkt me heel pittig en hoop echt dat we begin jullie allemaal geluk hebben!   
  • hee dames! Hoe is het bij jullie? De duivels al doorgekomen😈? @Zandje wat heftig voor jullie zeg! Heel veel kracht en liefde gewenst❤️ Tijdje niet meegelezen maar inmiddels zo goed als bij! Vakantie was heerlijk, alleen was mijn lichaam wel van slag. Denk door de hormonen. Inmiddels aan het wachten op mijn menstruatie. Een brief in huis gekregen en daarin stond dat we deze maand een terugplaatsing van onze enige ijsklontje in natuurlijke cyclus krijgen. Moet bellen wanneer ik menstruatie heb gekregen en krijg dan een echo rond dag 10. Spannend, weet er nog niet zoveel over     welkom @Leedylee het kan heel fijn zijn om van je af te schrijven. Ervaar veel steun aan deze meiden😘 Hopen dat het voor ons allemaal raak is en juli een vruchtbare maand word!   liefs x  
  • @Vrouwke77 @Leedylee daar ben ik ook heel benieuwd naar.. je verhaal, hoe alles gaat lopen deze ronde!? Echos medicatie!?!? en zit je met vragen.... stel ze gerust!  @Vrouwke77 @Ele ze willen het een keer proberen in een eigen cyclus.. onze laatste ijskonijn. Als deze ronde het niet word moeten we weer gaan prikken... en waarom ze het willen proberen in mijn eigen cyclus is omdat het normaal gesproken geen andere optie was bij mij dan een gestimuleerde cyclus..... ik heb buiten het feit dat zwanger worden op dit moment nog steeds niet lukt ook heel erg last van PCOS. Waardoor ik oa altijd een onregelmatige cyclus heb. Alleen om 1 of andere reden gaat het de laatste maanden erg goed en heb ik een "normale" cyclus waardoor ze het heel graag willen proberen zonder de "troep" medicatie. Ze zeggen dat een gewone cyclus het beste is als dat mogelijk is en aangezien het nog nooit eerder kon willen wij/zij het proberen.. Zodra ik mijn menstruatie krijg moet ik bellen voor een echo afspraak dan kijken ze hoe mijn follikels groeien en of mijn baarmoederslijm dikker wordt. Is dat het geval dan wachten ze tot de dominate follikel groot genoeg is en dan plannen ze de terugplaatsing. Een voordeel van een eigen cyclus terugplaatsing is dat tijdens de wachtweken de medicatie/lichaam mij niet voor de gek kunnen houden. Verder heeft het geen voor of nadelen aan. Het is het proberen waard....  @Hope1978 geniet van je spuitvrije maanden *HEEERLIJK*.. Geniet van dat je broer naar huis komt en straks van de heerlijke twee weken Italie!! augustus is zo en dan kan je weer uitgerust en vol goede moed starten!!  😘    
  • @Vrouwke77 gesprek gisteren is positief verlopen. Ze kunnen helaas niet aangeven waarom de bevruchting mislukt is, echter ze achten de kans groot dat ondanks de gestegen hormoonwaardes de eicel toch nog niet rijp genoeg was. Voor ons in ieder geval geen IVF meer, maar ICSI ook al is het zaad van mijn man goed. Als dan bij het voorbereiden van de eicel blijkt dat deze toch weer niet rijp is zijn we de poging niet kwijt. Daarnaast gesproken over de mogelijkheid tot escape iui bij weinig follikels en gaan ze ook mee akkoord. Qua medicatie toch weer terug naar de combi 225eh meriofert, 225eh ovalaep en 2xDaags synarelspray. Daar had ik nl 4 eicellen mee dus lijk ik toch beter op te reageren. En dan punctie nog later dan dag 14. Maar nu eerst genieten van een paar spuitvrije maanden.  A.s. maandag komt mijn broer naar huis met thuisbeademing en over 4 weken gaan we 2 weken naar Italië met mijn bonusdochters.  En dan waarschijnlijk in augustus starten, maar dat bepaal ik tzt. Recept voor de medicatie ligt klaar dus ik hoef het alleen af te halen bij de apotheek.   Ik wens iedereen die de komende weken weer mag beginnen in ieder geval heel veel succes! 
  • Welkom @Leedylee! Ik had tot een aantal weken geleden ook nooit iets op een forum gedeeld naar ik merk dat het heel fijn is! Om vragen aan elkaar te kunnen stellen, elkaar steunen en ook om wat van je afschrijven. @Zandje & @Vrouwke77 ik ben er ook benieuwd na wat ze bij jullie zeggen over de tp in je natuurlijke cyclus. Bij ons doen ze 1 spuit ovitrelle als ze zien dat de follikel groot genoeg is bij de echo. Maar verder geen medicatie en ze checken ook niet de baarmoederslijmvlies.. 🤔   
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use