Jump to content
Krissy78

Resultaten Belgie vs Nederland

Recommended Posts

Hallo Allemaal,

 

ik ben Krista, 34 jaar, en al een aantal jaren onder behandeling vanwege fertiliteitsproblemen.

na 6 IUI's en 1x IVF is ons zoontje geboren (dec 2010)

hierop terugkijkend waren toen de resultaten niet top, maar we hadden gewoon 1 doorzetter (was ook 8 cellig zonder fragmenten)

Sinds okt 2011 weer gestart met behandelingen: 2x IVF, voldoende eicellen, telkens maar 1 embryo van redelijke kwaliteit (niet helemaal doorgegroeid veel fragmenten)

toen ICSI: geen embyo's!

toen nog 1 x IVF met andere hormonen (Menopur) verdenking op matige kwaliteit eicellen... op het oog zien ze er goed uit, maar resultaten geven ander beeld...

Nu gestopt. Ik heb me er al redelijk mee verzoend dat het zo is. De klap was bij ons het grootst toen de ICSI mislukte... Mijn man is er nog erg verdrietig om. We zitten te denken om naar Brussel te gaan. Volgens onze arts (die heel positief tegenover een second opinion staat) mag er meer met eicellen en embryo's in Belgie.

Ik weet het niet, ik twijfel of ze echt een beter resultaat kunnen bieden, we weten gewoon niet wat er niet goed gaat...

Nu gaat mijn man vanaf augustus in Brussel werken. En omdat onze verzekering nog een 5de poging vergoed, zitten we te denken om toch met dossier naar Belgie te gaan.

We gaan dus niet naar Belgie ivm ontevredenheid over de behandeling in NL.

Heeft iemand kennis over de resultaten in Belgie tov NL en dan met name op het gebied van wat ze daar meer doen en mogen met de eicellen en embryo's???

 

Groetjes Krista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Krissy78, Wij zelf zijn overgestap van AMC naar UZ Gent. In het AMC konden ze niets meer voor ons doen.

Nu hebben wij inmiddels een eerste goede ICSI behandeling erop zitten in UZ Gent Helaas zonder resultaat.

Maar mijn mening is dat ze in Belgie idd beter zijn en meer mogen dan in Nederland.

Hier alleen maar positief dus.

Ga gewoon het gesprek aan en neem dan je belissing

Succes meid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik twijfel zelf vooral omdat de rust die ik nu voel ook wel heel erg lekker is. wat gebeurd er als we weer opnieuw gaan beginnen...?

misschien eerst maar eens dossier gaan opvragen.

Weet je misschien ook wat ze precies anders doen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan mij inderdaad de rust, die je nu voelt , ook wel voorstellen. Niet bezig zijn met behandelingen waardoor je blijft zitten met hoop, vrees etc.

 

Wij zijn zelf ook overgestapt naar Belgie. net als moedeloos, zijn wij overgestapt naar UZ Gent.

In nederland had ik drie mislukte pogingen voor een tweede kindje achter de rug. Iedere keer voldoende opbrengst en kwalitatief goede emmy teruggeplaatst gekregen. Helaas dus geen zwangerschap. De arts hield het op "domme pech"' maar zag wel hoop voor ons vanwege de goede embryo's en goede stimulatie. Er zou hierdoor geen aanpassingen volgen voor een eventuele vierde poging.

Ik bleef mijzelf echter afvragen, hoe het kwam dat ik in 2007 wel heel snel zwanger raakte na icsi en voor een tweede kindje niet meer.

Ik ben toen uiteindelijk voor onze vijfde icsipoging in UZ Gent beland. Zij stelden zichzelf dezelfde vraag, waardoor zij nadere onderzoeken gingen doen. Ik kreeg uitgebreide bloedonderzoeken (RIF onderzoek) en een hysteroscopie. Vanuit het RIF bloedonderzoek bleek dat ik een lichte stollingsafwijking had. Dit zou mbt innestelen nadelig kunnen zijn. Ik heb hiervoor fraxiparine gekregen. Ook werd mijn stimulatieschema aangepast en kreeg ik andere medicatie.

Verder doen ze in Belgie(maar ook andere landen) aanvullende dingen zioals assisted hatching, picsi, imsi, pipelle en blastotransfer. (ik heb zelf gebruik gemaakt van assisted hatching, pipelle en blastotransfer)

Daarnaast ben ik zelf nog in contact gekomen met een immunoloog in Duitsland (staat helemaal los van Gent). Uit zijn onderzoeken bleek een overactief immuunsysteem. Ik heb hiervoor prednisolon gekregen. Ik weet echter dat er in UZ gent ook een goede immunoloog zou zitten die zich op dit gebied wel wat heeft verdiept.

Onze verse poging in gent was niet raak, maar onze cryo (vanuit die poging) heeft zich heerlijk ingenesteld en wordt verwacht over circa 12 weken.

Met betrekking tot Brussel heb ik geen ervaring, maar er zitten hier op het forum wel een aantal meiden die daar gelopen hebben. Zover ik weet, hebben die meiden ook alleen maar positieve ervaringen met Brussel.

 

Succes en sterkte met je beslissing!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wen,

dat klinkt heel gedegen. Ik laat het nog heel even rusten. En misschien dat we deze zomer nog het dossier gaan opvragen... Bij ons lijkt het probleem meer de kwaliteit van de eicellen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Krissy, wij gaan ook naar Gent. Ons verhaal lijkt heel veel op dat van Wen. Wij krijgen ook alleen maar te horen dat we domme pech hebben. Verder een heel goed gevoel bij ons behandelteam, maar geen vertrouwen in nog een keer dezelfde hormonen, schema enz...Dus wij gaan ook voor de andere mogelijkheden die Gent wel biedt. Garantie heb je nooit, maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd. Eind deze maand staat de intake gepland.

Weet iemand trouwens de succespercentages van Gent? Ik heb die nog nergens kunnen vinden, ik ben erg benieuwd of die hoger liggen dan in NL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai

 

Wij gaan komende cyclus starten met de pil in aanloop van een Icsi behandeling in Gent. Onze arts had het over een percentage van 40%...maar ik heb dit ook nergens nog terug kunnen vinden

Share this post


Link to post
Share on other sites

suc6 met jullie besluit. ik hoor en lees goeie verhalen over BE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NCM hoe zijn je ervaringen in Gent tot nu toe? Wij hebben maandag a.s. onze intake en ik ben wel benieuwd of er wat meer onderzoek wordt gedaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai

 

Na alle Nederlandse onderzoeken zijn er in Belgie nog een heel stel gedaan waaronder een erfelijkheidsonderzoek waar we 3 maanden op moesten wachten en ze hebben de binnenkant van mn baarmoeder bekeken (ook hier helemaal geen afwijkingen). Onze ervaring is dat Gent zoveel mogelijk wil uitsluiten en daar erg grondig in is. Wij vinden dat erg prettig. Alleen wat we vreemd vinden is dat ook hier de man niet onderzocht wordt. Wat ik ook fijn vind is dat in Nederland (Erasmus en Kinderwens) precies dezelfde behandeling als Voorburg voorschreef. Gent wil toch wat zaken anders doen (andere doseringen, op een later moment terugplaatsen). Wij hebben het gevoel dat als we er niet zwanger vandaan komen (wat we natuurlijk ENORM hopen) we wel weer meer info zullen hebben na onze poging in GEnt over wat er nu precies gebeurt (en niet goed gaat) met onze embryootjes/zwangerschap

 

We hebben nog geen behandeling gehad maar tot nu toe zijn we erg positief.

Share this post


Link to post
Share on other sites
NCM hoe zijn je ervaringen in Gent tot nu toe? Wij hebben maandag a.s. onze intake en ik ben wel benieuwd of er wat meer onderzoek wordt gedaan.

 

Hier alleen maar lof over Gent.

Bij welke arts hebben jullie de intake?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo,

 

Ik ben voor mijn vierde icsi naar Brussel gegaan. En uiteraard zeer tevreden. We hebben natuurlijk deels gewoon geluk gehad, maar ik ben ervan overtuigd dat ook de andere aanpak tot een zwangerschap heeft geleid. Het verschil wat ik met Nederland heb ervaren is dat ze los van vaste protocollen naar jouw individuele situatie kijken. Bij mij was er ook sprake van verminderde eicelkwaliteit, met steeds weinig en slechte embryo's als resultaat. Naast uitgebreid onderzoek om andere factoren uit te sluiten hebben ze me een totaal ander medicijnprotocol (antagonist) gegeven. En extra een baarmoederslijmvlies biopt en assisted hatching. Blasto-transfer was de bedoeling, maar dat doen ze alleen bij meer dan drie embryo's, en we hadden er drie. Wij hadden voor het eerst topembryo's deze behandeling. Twee teruggeplaatst, en van één zwanger nu.

In Brussel hebben ze veel ervaring, het is een grote kliniek, als het ware een lopende band. Ik heb het idee dat die ervaren handen echt het verschil maken. De punctie was voor mij voor het eerst vrijwel pijnloos, alles gaat snel en behendig. De embryologen die er werken komen van over de hele wereld. De kliniek heeft sowieso een internationale functie, dat vind ik ook veelzeggend.

 

Ook voordat ik zwanger was had ik er een zeer goed gevoel bij. Grondig en gedegen. Ik voelde me in zeer goede handen.

 

De Belgische ziekenhuizen publiceren overigens geen slagingspercentages, in tegenstelling tot Nederlandse ziekenhuizen. Ik weet niet precies waarom, misschien wettelijk verboden? Maar die slagingspercentages zeggen helaas ook eigenlijk weinig. Ze zijn niet onderling te vergelijken, in elk ziekenhujs is de populatie patiënten verschillend.

 

Veel succes met het maken van keuzes, wel/niet verder behandelen, wel/niet naar België...Sterkte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha Suzanne,

kan me voorstellen dat je heel tevreden bent!!!! Nog maar even en dan heb je je kleintje in je handen! Spannend hoor, succes met de 'laatste loodjes'. Ik ben ook benieuwd naar de extra onderzoeken, want er moet toch iets zijn waarom de embryo's niet innestelen (allemaal van goede kwaliteit). En het is een keer gelukt, dus het kan wel. Nu hebben ze wel een niche geconstateerd in de baarmoeder vanwege de keizersnee. Maar daar doen ze verder niets mee en wordt verder niet onderzocht. Maar het zou natuurlijk best kunnen dat dat een volgende zwangerschap belemmert. KLinkt gek, maar ik heb zin om er naar toe te gaan, weer aan de slag te gaan!

 

Neel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Neel,

 

Dank je, nog heel even ja...ik kijk uit naar ons kleintje.

 

Wat een weg hebben jullie ook al bewandeld. Maar ik snap dat je er ook weer zin in hebt, het biedt weer mogelijkheden. Ik hoop op veel geluk en succes voor jullie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo meiden,

 

Wij hebben 2 mislukte icsi pogingen gehad, de 1e keer had ik decapeptyl en gonal-f, waarbij ik na de punctie ernstige ohss kreeg en opgenomen moest worden. Poging 2 ging beter ik kreeg een combi van medicatie en een kort schema, maar weer ohss na de punctie. Ook hebben we geen top emmy's, mijn amh waarde was wel optimaal.

We hebben nu een pauze en zijn erg aan het brainstormen over wat we willen.

Ik wil wel graag naar belgie, mijn man twijfeld hieraan, want icsi brengt heel wat stress met zich mee en belgie is zo 3 tot 4 uur rijden. Wat is jullie ervaring hierin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi icsimom,

 

Wat vervelend dat het twee keer niet gelukt is. Ik snap dat je nadenkt over België, je wilt je laatste vergoedde poging goed besteden. Ik heb zelf spijt dat we niet eerder naar België zijn gegaan, maarja, dat weet je natuurlijk pas achteraf. Is het niet een idee voor jullie om sowieso een second opinion te doen in België, dan weet je hopelijk meer en daarvoor hoef je maar één keer heen en weer te rijden. Daarna weet je ook beter waar je wel of niet voor kiest.

Drie tot vier uur rijden is wel ver. Voor ons was het naar Brussel twee uur en een kwartier. Maar als je de eigenlijke behandeling kan combineren met controles bij je in de buurt, hoef je uiteindelijk niet zo vaak naar België. Uiteraard wel voor punctie en tp. Met de second opinion en de intake erbij dus minimaal vier keer.

Ik vond de ritjes van en naar Brussel prettig. Tijd voor elkaar om te praten en samen te zijn in de auto. Mijn vriend vond het stressvoller omdat hij veel minder tijd heeft. Je bent er, zeker met jullie reistijd, een volle dag mee kwijt, dat moet je natuurlijk wel kunnen regelen.

Ik vond het een hele stap om naar het buitenland te gaan, want alles is net wat minder bekend (terwijl ik opgegroeid ben in de grensstreek met België en daar vaak kwam en nog steeds Belgische vrienden heb). Maar het viel zo mee, ik heb me er goed thuis gevoeld.

 

Wij hebben destijds tijdens onze pauzetijd tussen icsi 3 en 4 een second opinion gedaan in Gent en Brussel en rustig de tijd genomen om te beslissen wat we wilden.

 

Veel succes met alle keuzes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil wel graag naar belgie, mijn man twijfeld hieraan, want icsi brengt heel wat stress met zich mee en belgie is zo 3 tot 4 uur rijden. Wat is jullie ervaring hierin?

 

Hoi Icsimom. Ik sluit mij volledig aan bij zuuz. Je kan altijd een second opinie aanvragen (en dit dan bijvoorbeeld combineren met een dagje brussel of gent).

Voor ons was Gent zo'n 2 uur rijden (exclusief vertraging of file!).

In gent is het beleid zo dat je eerst een algemene intake krijgt , waarbij je dossier wordt aangelegd. Dan wordt je in de stafvergadering besproken en wordt bekeken welke arts het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Vervolgens volgt dan een afspraak met die arts, waarbij jouw specifieke situatie uitgebreid wordt besproken, waarbij ook aandacht wordt geschonken aan het al dan niet aanvullende onderzoeken, behandelplan etc.

Zelf wist ik al dat ik enkel en alleen naar prof de S.utter wilde (naar aanleiding van ervaringen op diverse fora). Ik heb toen kunnnen regelen dat ik mijn Nederlandse dossier (ik had al 4 behandelingen voor een tweede kindje gehad en daarvoor al 1 behandeling alwaar ons zoontje is voortgekomen, dus in totaal 5 behandelingen), per mail heb kunnen versturen naar gent. Daarbij vermeld dat ik een afspraak wilde bij die specifieke arts.

Hierdoor kreeg ik de algemene intake tegelijk met het artsgesprek. Dat scheelde toch weer een ritje. Mijn aanvullende bloedonderzoeken, zijn toen ook diezelfde dag verricht in gent.

Verder deed ik ook alle follikelmetingen in een plaatstelijk ziekenhuis. Ik stuurde de resultaten dan per fax door, waarna ik door gent werd gebeld met het vervolgtraject.

Met betrekkingt tot de punctie, bleven wij vantevoren overnachten in een naastgelegen hotel. Dat scheelde idd een hoop stress.

De overige ritjes mbt onderzoeken (zoals hysteroscopie, pipelle, nogmaals gesprek etc) vond ik niet heel storend. Door een hoop te combineren en/of plaatstelijk te regelen, hoef je inderdaad niet ontzettend vaak zo'n stuk te rijden. Op de dagen dat wij er wel naar toe moesten, namen wij vrijwel altijd een vrije dag op en maakten wij er vervolgens een gezellig dagje uit van. Lekker shoppen in antwerpen, sightseeing gent, familiebezoek in zeeuws vlaanderen etc.

 

Verder is ook mijn ervaring dat er in Belgie veel meer naar de persoon wordt gekeken en diens specifieke situatie. In Nederland wordt er veelal in protocollen gedacht. In Belgie is de behandeling veel meer op maat, dan een standaard voorgeschreven protocol.

 

Succes met je keuze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey meiden,

Bedankt voor jullie berichtjes! We hebben contact opgenomen met de zorgverzekeraar, dus daar wachten we op

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi icsimom,

 

mijn verzekering vergoedde één second opinion. met gent automatisch, omdat ze daar een contract mee hebben. mocht je problemen hebben met je zorgverzekeraar is het misschien een idee om je nederlandse ivf arts een doorverwijzing voor een second opinion specifiek naar belgië te laten schrijven. onze nederlandse arts had een overstap naar belgië en/of duitsland geadviseerd ivm uitgebreidere technieken aldaar.

 

succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi meiden

 

Hier nog een Belgiegangster, wel om een andere reden, namelijk onbegrepen herhaalde vroege miskramen....

In Nederland werden zowel in ons plaatseijke ziekenhuis als in het AMC alleen de standaard protocolletjes op ons losgelaten en vervolgens werden we, omdat er niets gevonden werd, weggestuurd om met 7 wekenzwangerschap terug te komen voor een echo...maar dat halen we nooit, als we zover komen is ons probleem waarschijnlijk opgelost...

 

In Belgie werd veel meer naar onze situatie gekeken en wel degelijk flinke hormoonproblemen vastgesteld...mijn cyclus werd eerst ondersteund met hormonen want ik had een veel te dun bms, te laag progesteron in het tweede deel en een verhoogd prolactine...ondanks de hormonen en diverse IUI's werd ik niet opnieuw zwanger...we kregen IVF/ICSI om de emmies te screenen met PGD, iets wat in NL voor deze indicatie momenteel ondenkbaar is...

 

Helaas hebben alle goede zorgen weer een vroege miskraam opgeleverd maar toch zijn we vol lof over Belgie en blijven proberen...

We gaan overigens naar een gyn in Hove, ongeveer een uur rijden bij ons vandaan, alleen de punctie en tp zijn in Leuven (LIFE) en daardoor wat verder...

We hebben nu ook een consult bij een immunoloog in Dusseldorf gehad, op ca 2 uur afstand, en dat vind ik toch wel echt een bloedeind rijden als je vaker terugmoet en moet zien te combineren met werk...

Over gent heb ik ook goede dingen gehoord, zeker over dr de Sutter...met Brussel heb ik geen ervaring...

 

Groetjes, Danika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank voor alle reacties. Vraag aanvullend is: iemand bekend met Leuven? aangezien dat voor ons de beste mogelijkheid is na Brussel (wat verzekeringstechnisch weer niet kan)... (Mijn man gaat vanaf deze maand in Brussel werken...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi, ik lees dat sommige mensen bij IVF punctie 4 en 5 vergoed krijgen. Bij welke verzekering zitten jullie en heeft die jullie nog geaccepteerd na 3 mislukte puncties? Wij denken ook na over Belgie. Is Leuven of Gent beter aangeschreven?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By EMama
   Hallo!
   Ik zou graag ervaring delen over de ICSI im het CRG in UZ Brussel. Ik snap helaas niet zo veel van de Online updates die ik krijg over de behandeling en embryo ontwikkeling en beoordeling:
   Zijn hier Dames die meer ervaring met Brussel hebben?
   Ik hoorde zaterdag Dag 1 dat er 7 toen bevrucht waren. Gisteren kreeg ik te hoten dat er 13 in total eicellen onder observatie zijn om te bepalen of zij ook gaan delen en dat de definitieve bevruchting pas op Dag 3 wordt meegedeelt. Vandaag op Dag 3 las ik de update dat er 9 definitief bevrucht waren en in de ochtend op Dag 3: 7 van categorie 1 (excellent), 0 van 2 (goed) en 0 van 3 (slecht).
   Mijn twijfel is: waar zijn de 2 bevruchte eicellen? Lopen zij achter en zijn niet beoordeeld?
   Waar zijn 4 resterende eicellen die op Dag 2 gewoon gingen delen maar in de ochtend op Dag 3 niet meetellen? Blijkbaar tellen zij in Brussel zygoten 1PN (1 pronuclei) bij de bevruchting niet maar als zij gaan delen worden zij soms ook teruggeplaatst of krijgen een biopsie voor de PGS. 
   Ik vind het zo verwarrend dat men deze automatische updates krijgt en in de realiteit zijn er veel meer embryos.
   Bedankt voor jullie ervaringen met embriologie in Brussel.
   Groeten.
   E.
    
    
    
    
  • By Krissy78
   Wij zitten erover te denken om voor onze laatste IVF poging/mogelijkheid naar Belgie te gaan. Maar... hoe bepaal je waar je naar toe gaat en wat doet je arts hierin?
   Kies je zelf het ziekenhuis of gaat dat op basis van je dossier naar het ziekenhuis waar ze het meeste met je dossier kunnen (achtergrond waarom je niet zwanger wordt van invloed??)
   En als het ziekenhuis gekozen is, vraag je dan zelf je dossier op of laat je die doorsturen???
   Hoe lang zijn de wachtlijsten daar??
    
   Iemand ervaring???
    
   Wij hebben voor onze laatste behandeling in 2012 er bewust voor gekozen om niet naar Dusseldorf doorverwezen te worden gezien alle rompslomp die dat geeft (dat was wat onze arts toen aanbood), maar mijn man gaat vanaf komend zomer in Brussel werken, dus het wordt makkelijker om wel een second opninion aan te vragen in Belgie.
   Dus voordat ik mijn arts bel om de stap te nemen wil ik wat beslagen ten ijs komen wat betreft, wat we kunnen/willen en waar ze qua onderzoeken het meest met onze casus kunnen.
    
   (in het kort onze casus: sperma redelijk ok, meer dan voldoende eicellen bij punctie, maar geen of nauwelijks embryo's. Dus het lijkt op de kwaliteit van de eicellen mis te gaan, maar dat kunnen ze in NL niet onderzoeken en dus ook niets aan doen. En ik heb begrepen dat ze in Belgie meer naar jou als mens kijken en niet alleen naar je vruchtbaarheidsuitslagen in je bloed e.d. maar of je in zijn geheel in 'balans' bent, o.a. in je bloed waarden.)
    
   liefs Krista


 • Posts

  • Ik duim ook heel hard voor jullie en Yosra ook!!    wat rete spannend, op hoop van zege!!! Op de babies! 
  • Pfff nog 2 dagen...@Kitje@Kitje (ik krijg je naam ineens 2 x en lukt me niet om het weg te krijgen)  Zo spannend om donderdag te testen!! Moet daarna wel werken dus hoop op goed nieuws voor ons beiden. Geeft wel steun om het niet alleen te doen!  Wat lief @Aslyn en @Jennie80  dat jullie zo met ons meeleven! Ik geloof zeker dat het een keer gaat lukken, hoop deze keer al... Heb een paar maanden geleden gedroomd dat ik was bevallen met 2 hele mooie namen erbij. Toen ik de namen opzocht hadden ze allebei zo'n mooie betekenis dat ik echt geloof dat mijn droom uit gaat komen... We moeten inderdaad blijven vertrouwen.     
  • Ow meiden, ik duim echt hard voor jullie!! Donderdag is D-day!👯‍♀️👯‍♀️👯‍♀️ Kom op emmies, goed blijven delen!! Ik vind het zooooo rete spannend. Laat het maar snel donderdag zijn. De dag van de 4 mooie duidelijke streepjes @Kitje en @Kiona77!! Houd vol!😘 @Liane, hoe gaat het bij jou? Hopelijk trek jij het ook nog een beetje en heb je verder geen last meer gehad van bloedverlies! @Aslyn, nog even en wij zijn ook weer aan de beurt om onze buikjes te aaien! Ik kijk er echt naar uit😁 @Siepie, even een warme knuffel jouw kant op! Hoop dat het goed gaat met je gezin!💋
  • Owww dames , zo spannend dit! Samen testen as donderdag .. ik vind het zo spannend, hoe geweldig zou het zijn als jullie beiden hier de slingers ophangen? Blijf alsjeblieft positief, roep niet dat je altijd pech hebt in het leven, want er zijn zo veel dingen waar we dankbaar voor moeten zijn, dus roep het niet op.   Een baby of meerdere baby’s zullen ons uitkiezen om hun mama te mogen zijn. We can do this!  Ik neem jullie beiden mee in m’n gebeden, ik zeg er wel bij “ gezonde kindjes alstublieft ” ..  laatste 2 dagen.. we gaan gewoon aftellen 🙂   
  • Ohh, spannend zo he @Kiona77? Maar is goed teken dan toch dat er bij jou ook nog niks te zien is van naderend onheil... Ja, dat ongeduld dat ken ik wel idd, verschrikkelijk is het 😅 Maar dat vind ik een goed plan Kiona, doen we het samen op donderdag. Vind dat wel een mooi idee en ik hoop zo dat we dan allebei 2 streepjes hebben op de test.   🤞🙏🍀
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use