Jump to content
Sign in to follow this  
Denise86

ICSI en dysmature baby

Recommended Posts

Hallo dames,

 

Ik ben 31 juli 2012 bevallen van een meisje, dat via icsi tot stand is gekomen.

Tijdens de zwangerschap was alles goed, maar met 34 weken deed ik een pret echo.

Daar zag die vrouw dat m'n meissie erg achter liep qua gewicht.

Al snel werd ik medisch, en kreeg elke dag ctg en 3 keer in de week een echo.

Na weken rust werd ik met 37 weken en 5 dagen ingeleid.

Toen mijn dochter geboren werd woog ze 1740 gram en was 38 cm.

Erg schrikken, maar ze deed het erg goed en mocht met 10 dagen mee naar huis.

Nu is alles onderzocht, bloed, placenta en m'n dochter.

Er is hier niks uitgekomen.

Nu lees ik op internet dat met icsi verhoogde kans is op dysmature kindjes.

Zijn er meer vrouwen die na een zwangerschap, een dysmatuur kindje kregen?

Hoe gaat het nu, en zijn er dingen die anders gaan om ontwikkeling etc.

M'n dochter is nu 7 maanden en is flink gegroeid en aangekomen, 65 cm en 7320 gram.

 

Ik heb alles gedaan wat je in je zwangerschap moet doen en gelaten wat gelaten moet worden. Ben daarom benieuwd of er meer vrouwen zijn met hetzelfde.

 

Groeten Denise

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet niet of er een link is te leggen tussen ICSI en dysmatuur baby's.

Ik kreeg juist extra groei-echo's omdat de uit de metingen bleek dat hij wel erg groot zou worden.

Zelfs naar het AMC gestuurd voor een echo.

Het is dan wel geen dochter maar een zoontje.

Uiteindelijk zou ik ingeleid worden met 38 weken maar gelukkig heeft hij zichzelf aangediend en os geboren met 37,4 weken met een gewicht van 4145

 

Gelukkig ook alles goed gekomen met je dochter!!!

 

Groetjes Saba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat was schrikken zeg! Gelukkig dat ze het zo goed doet.

 

Onze zoon is ook met icsi tot stand gekomen en hij leek ook steeds netjes te groeien. Rond de 34 weken kwam ook bij ons de mededeling dat hij niet meer leek te groeien. Placenta en navelstreng werden goed in de gaten gehouden en waren goed doorbloed. Wel om de dag een ctg en omdat ik ook weinig vruchtwater had was hij niet goed meer op te meten en kregen we de mededeling dat we rekening moesten houden met een kindje met groeiachterstand. Met 38 weken heb ik een geplande kz gehad en tijdens de verlossing zei de gyn gelijk dat het mee viel gelukkig. Onze jongen was 46 cm groot en woog 2655 gram. Een fijne kleine maar groot vergeleken bij jullie meisje. Hij is gestart met maatje 44 maar groeide in verhouding steeds mooi zijn eigen curve mee omhoog. De eerste dagen was hij door het niet goed drinken wel ruim 300 gram afgevallen en werd steeds suffer en geel dus foto therapie gehad en afgekolft en alle kunstgrepen om hem bv te laten drinken wat helaas na een week bv met de fles werd en weer 3 weken later overgegaan op flesvoeding.

 

Ik wist niet dat icsi meer kans gaf op dysmatuur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nog niet eerder gehoord/gelezen dat ICSI babies kleiner zouden zijn eigenlijk. Waarom zou dat zo zijn dan? Mij lijkt toch dat de groei vnl wordt bepaald door de kwaliteit van de placenta of is dat niet zo? Hier een tweeling van allebei meer dan 3 kilo met 38 weken dus geen dysmaturen. Ben nu wel nieuwsgierig hoe de relatie icsi en dysmaturen in elkaar zit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denise, fijn dat alles nu goed is, maar jeetje wat een schrik! Ik heb voor de eerste IVF veel uitgeplozen en ik kwam niet verder dan dat IVF/ICSI baby's gemiddeld iets eerder worden geboren en 150 gram lichter zijn. Ook hier op het forum zijn mij geen gevallen bekend zoals bij jouw meisje! Misschien dat het ziekenhuis er meer over kan zeggen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

In het ziekenhuis konden ze helaas niks vinden, bahalve dat ik weinig vruchtwater had en een kleine maar goede placenta.

 

Op zich maak ik me ook helemaal geen zorgen ik ben zelf ook als dysmatuur geboren 1400 gram. Maar dit kwam door roken van mn moeder. Ik heb nooit gerookt...

Hier dachte ze het eerst aan, maar dat is het niet.

 

Hoop dat ik ook reacties krijgen van mama's, die hetzelde hadden en hoe het bijv. Een jaar later is...

 

Bedankt voor de reacties!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeetje Denise dat is echt heel licht zeg. Wel fijn dat jullie meisje het nu zo goed doet.

Hier zelf ook vorig jaar bevallen een meisje dmv ICSI. Ingeleid met 41weken en ze woog 3500gram en 52cm. Heb wel vanaf 25 weken iedere week een echo gehad en om de dag ctg omdat ze dachten dat ze qua groei wat achter liep. Maar dat was gelukkig niet.

Ik heb ook niet echt ergens gehoord of gelezen dat ICSI en dysmatuur met elkaar in relatie zouden staan. Ben benieuwd naar je verwijzing waar het te lezen is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet niet of er een verband is met icsi

Ik ben met 38w 1 dag ingeleid en ons meisje was 4120gr dus erg zwaar

 

Maar gelukkig groeit je meisje nu wel goed

Hopelijk reageren er dames die hetzelfde mee gemaakt hebben voor je

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeetje Denise dat is echt heel licht zeg. Wel fijn dat jullie meisje het nu zo goed doet. Hier zelf ook vorig jaar bevallen een meisje dmv ICSI. Ingeleid met 41weken en ze woog 3500gram en 52cm. Heb wel vanaf 25 weken iedere week een echo gehad en om de dag ctg omdat ze dachten dat ze qua groei wat achter liep. Maar dat was gelukkig niet. Ik heb ook niet echt ergens gehoord of gelezen dat ICSI en dysmatuur met elkaar in relatie zouden staan. Ben benieuwd naar je verwijzing waar het te lezen is.
Hoi Kim Het is niet echt dat ik het ergens gelezen heb.Ik ben in het amc geholpen met de icsi behandeling, maar bevallen in ons ziekenhuis in de buurt. Die dachten dat het daar ws aan lag omdat er verder geen oorzaken zijn gevonden.Het amc kon geen uitsluitsel geven omdat ons ziekenhuis de placenta niet heeft opgestuurd wat ze wel zouden doen.Vandaar dat ik me hier afvroeg waar veel vrouwen hetzelfde traject hebben gevolgd, ook zoiets mee hadden gemaakt.Ook is het bij mij zo dat mijn o zo jonge verloskundige niet goed gevoeld etc. Heeft, in het ziekenhuis zeiden ze namelijk dat je goed kan voelen dat mn meissie klein was en dat ik dus eerder bedrust had moeten krijgen. Ik voelde me topfit en heb tot 34 weken gewoon gewerkt in de lichamelijke gehandicaptenzorg..Dus dit zal ook een rol hebben gespeeld.Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

mijn eerste dochter is spontaan verwekt. ze is geboren met 28 weken en had een groeistilstand met 23 weken. ze was 630 gram en 30 cm.nu is het een meid van 12 zonder problemen ze is wel tenger maar verder super gezond. mijn tweede dochter is via icsi geboren.zij woog met 39 wekenn 2685 gram en was 49 cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb ook nooit gehoord dat dit door ICSI zou komen. Ik heb een vriendin die gewoon zwanger is geworden en haar kindje is met 32 weken geboren. Nu al ruim 2 en helemaal gezond, goed gewicht, geen enkele achterstand enz...Raar dat zo'n ziekenhuis dat zegt. Overigens heb ik zelf een geplande keizersnee gehad i.v.m. stuitligging. Er waren mensen die dachten dat ik een keizersnee kreeg omdat ik niet op natuurlijke manier zwanger ben geworden. Alsof dat iets met elkaar te maken heeft:-). Zo zie je maar dat er veel onwetendheid is, blijkbaar ook in ziekenhuizen.

Neel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor mij ook nieuw dit.

 

Onze bink volgde, ook in de buik, altijd zijn eigen lijn. Ook al was dit aan de kleine kant. Gewicht en lengte, maar papa en mama zijn ook niet groot of fors en dus was/is dat prima.

 

Nu is hij wel 2 maanden veel ziek geweest, waardoor hij 1 maand ongeveer geen vast voedsel wilde. Zijn gewicht is nu op 9 maanden iets toegenomen tov 7 maanden, maar zijn lengte dus 0!

 

Nog geen reden tot zorg, maar wel reden om tussentijds een check te doen. Met in achterhoofd dat hij mogelijk allergisch is en wellicht moeite heeft de voeding goed te verwerken. Maar vooralsnog gaan we ervan uit dat het komt door de minimale vaste voeding.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb geprobeerd artikelen te zoeken die dit verband maken, maar die zijn er niet.

Juist met IVF zijn de kindjes soms wat kleiner, met ICSI lijkt dat wel mee te vallen (omdat daar meestal/vaker de factor van onvruchtbaarheid alleen bij de man ligt).

Ook hier een flinke knul van 4410 gram na ICSI (onze oudste was 4150 en die is er spontaan gekomen).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wouw en nu in het Nederlands?? Jeetje wat een medische termen zeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wouw en nu in het Nederlands?? Jeetje wat een medische termen zeg.
Dat vond ik ook.Ik hoor er verder niks over.En kan verder zelf ook niks vinden.Denk dat m'n dochter gewoon uniek is in der maatje en gewicht ;) t is gelukkig goed gekomen.Was alleen fijn als ik had geweten waardoor het kwam. Voor een eventueel brusje.Van dit artikel wordt je ook niet veel wijzer en van het amc ook niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben via IVF zwanger geworden van onze zoon. Hij is dysmatuur geboren. 38,6 weken en 2230 gram. Niet echt extreem laag van gewicht. Oorzaak hebben ze nooit gevonden. Gyn zei dat sommige vrouwenlichamen moeten leren om zwanger te worden/zijn. Daarom geen reden tot paniek bij een eventueel brusje. Wel zou ik in het ziekenhuis onder controle blijven zodat de groei in de gaten gehouden zou worden. 7 maanden later spontaan zwanger van onze dochter. Is met 40,1 weken geboren, 3330 gram. Verschil in gewicht door IVF/spontaan of nu een lichaam dat weet hoe het zwanger moet zijn? Geen idee... Wat ik wel weet is dat zowel zoon als dochter het heel goed doen. Zoon is nog klein, maar groeit in verhouding goed. Hij rent, speelt, valt net als ieder ander kind;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onze dochter in verwekt dmv icsi en met 40,6 weken geboren zij was 3900 gram

Onze zoon is een cryo uit dezelfde behandeling en loopt nu al voor op groei. Met 35,1 weken was hijhij al 2733 gram

Dus zal rond 40 weken een kilo meer zijn dus hier zeker geen kleintjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook hier een dochter uit een cryo via icsi en 4480 gram bij precies 40 weken, onze 1e dochter spontaan en 4045 gram bij 38w5d, dus beiden groot. Terwijl ik een contra heb ivm groeiachterstand en vroeggeboorte ivm baarmoederafwijking. O.ja placenta was ook ruim 1100 gram. Dus de vlieger gaat hier niet op. Wel fijn dat jouw dochter nu goed groeit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier wel ervaring mee. Ons zoontje is prematuur en dysmatuur. Tijdens een standaard controle bij de verloskundige bij 32 weken bleek hij ineens veel te klein. Ik werd dezelfde dag nog opgenomen. Dag daarna door naar een academisch ziekenhuis en dag daarna gehaald met keizersnede ivm slechte ctg's.

Bij mij was de placenta heel erg klein , verouderd en slecht doorbloed. Dit heeft te maken met de aanmaak van de placenta aan het begin van de zwangerschap en bepaalde antistoffen die mijn lichaam daar tegen aanmaakte.

schijnt niks met icsi te maken te hebben (volgens de artsen). Bij een volgende zwangerschap is je lichaam al meer gewend aan het DNA van mijn vriend en is de kans kleiner dat het kindje weer een groeiachterstand krijgt.

wel kom ik onder controle van de gyn en krijg extra echo's.

ons zoontje is nu 9,5 maand en weegt 6250 Gr. En is 65 cm lang.

bij de geboorte woog hij 1185 gram en hij was 37 cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wij hebben ook isci gehad onze zoon zou bij geboorte 4200 gr zijn.

uiteindelijk is onze zoon een maand te vroeg geboren en een geboorte gewicht van 2675 gr

 

groetjes diana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • Ja, dat rekenen doen we hier allemaal wel, zijn we experts in geworden intussen.. 😉 Het gaat idd supersnel allemaal, kan het soms amper bijhouden, maar het is ook wel heel bijzonder en leuk. Ja, over 3 weekjes vlieg ik al gewoon die kant op. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. In de wacht duurt de tijd idd lang, vooral die wachtweken zijn vreselijk. Maar nu als ik dan terug kijk is het allemaal toch weer snel gegaan. Helemaal mee eens ja, zijn een leuk stel geworden zo, delen lief en leed, ben blij met jullie allemaal! Het is heel fijn om zo'n proces niet volledig alleen te hoeven doen, maar dit te kunnen delen met meiden die precies weten wat het is en hoe het voelt. Ik heb toch wel een wolkje gereserveerd hoor, naast jouw wolkje @Marsukar eentje die groot genoeg is om ook @Onzefamilie en @Nora90 te kunnen vervoeren... 💞💞💞💞  
  • Snap dat je al aan het rekenen bent hoor @Kitje.😃 En qua eitjes.. tja... als je het geld hebt en je krijgt nu deze kans... maar goed.. je kunt idd een hoop andere dingen doen voor het geld..Volg je gevoel!  Wat komt het dichtbij nu. De 19e gewoon vliegen! Dat is echt al snel! Zo spannend!!!  @Onzefamilie Ook april is het zo. Tijd gaat zo snel (al voelt het niet zo als je wacht natuurlijk). Wel fijn dat je er naar toe kunt leven. Proef weer hoop bij iedereen en dat is wel heel fijn!  We zijn ook wel een leuk stel allemaal zo samen. Steunen elkaar in goede en slechte tijden. Heel mooi en heel fijn 😊. Hoop dat jullie allemaal straks lekker op de wolk komen. Dat verdienen jullie echt zo!!
  • Ja, haha, dat blijft leuk he? Dat rekenen....  De laatste kans voor dit jaar is het dan, jij tjoept alweer naar 2021... Dus  dan loop je een week of 4 achter op mij dan, als alles hier lukt tenminste. Dan ben ik of heel blij of in zak en as als jij je tp hebt. 10 Dagen ongi ja? Pff, heftig zeg. Hier 4/5 dagen, ligt er beetje aan hoe laat het doorbreekt. Nu was het gister in de avond, dus dan is het 5 dagen, komt het in de ochtend dan 4. Dag 2 hier. Hahaha, ja, zal het ze doorgeven, die vallen van de stoel dan. Kon er wel om lachen, grapjes houden het luchtig. 😃 Vind het fijn om te horen dat jullie er weer voor gaan en dat het beter met je gaat. Hopelijk sluit Nora dan ook vlug aan.  
  • Hahah Ja dat voorrekenen  wanneer uitgerekend ben je dan. Ik ben nu ongi dag 4, ben meestal 10 dagen ongi.    Moet dan weer wachten tot eerste dag volgende  ongi. Zodat ik dan die ronde mee mag. Dus tp in april geschat door mijzelf rond 14 april  en dan test rond 30 april. Wat spannend  allemaal lijkt wel of jij nora marsukar en ik zei de gek een stelletje zijn.   Dus zeg maar tegen je collegas dat je een relatie hebt met 4 vrouwen waarvan 1 zwanger 1 met kids 2 die zwanger gaan worden     Hahaha even grapje we gaan er voor
  • Oh, trouwens, dat wat jij zegt Onzefamilie dat zei de arts in NL ook, ik zou de eerste keer eentje doen en mocht het niet lukken kun je altijd nog 2 doen de keer daarna zei ze, maar dat hoef ik nu nog niet te beslissen gelukkig, heb nog eventjes tijd daarvoor. Net ff gekeken welke datum ik dan uitkom als het lukt... 6-12-2020...  Zwangerschapstest moet ik dan doen op 2 april, met een bloedtest.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use