Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tipje voor degenen die geïnteresseerd zijn in het aanpassen van voeding ivm endometriose:

 

http://www.endometriosedieet.nl/

 

Ik vermijd zelf al een paar jaar zuivel, tarwe, geraffineerde suikers, (varkens)vlees en (soms ;-)) alcohol.

Destijds gebaseerd op andere bronnen maar nu kwam ik bovenstaande website tegen. Je kunt er oa aanmelden voor een gratis ebook.

 

Zijn er anderen die hier mee bezig zijn?

Posted

Hoi Dee78,

 

Ik ben op facebook lid van het endometriose dieet. Voor mij is het geen optie. Weet dat voeding heel veel kan doen met je lichaam. Ben nu voor de 4e dag suikervrij en merk het verschil al. WIl alles stapje voor stapje doen. Maar je moet er wel heel veel voor laten.

Succes!!!

Posted

Wat voor verschil merk je nu al nav suikervrij eten? Ben wel benieuwd.

Ik eet heel veel zoetigheden niet meer, ben gelukkig niet zo'n zoetekauw. Ben nog wel op zoek naar een goede suikervervanger om zelf mee te bakken (want cake/taart/koek zonder iets zoets erin is gewoonweg niet lekker).

Stevia lijkt toch een wat bitter smaakje te geven (en de stevia die ik nu heb bevat maltodextrine, volgens mij is dat ook niet zo goed voor je).

Honing is geen optie omdat het gif wordt bij verhitting.

Dadels kunnen soms als zoetmaker gebruikt worden maar passen niet in ieder recept.

Ik wil uitproberen hoe ik op oerzoet (is wel suiker maar ongeraffineerd) reageer. Eerst eens zelf proberen en over 2 maanden heb ik weer een afspraak bij een mesoloog, die het kan doormeten.

Wat kan nog meer gebruikt worden als alternatief voor suiker?

 

Wat bedoel je trouwens met 'voor mij is het geen optie'? Snap 'm niet helemaal geloof ik....

Posted

Hoi,

 

Ik ben een enorme zoetekauw. En gebruik dus wel stevia. Niet met elke stevia kan je bakken.

Kijk eens op http://www.voedzo.nl

Ik merk nu al dat ik minder moe ben. Het is maar een klein beetje minder maar merk wel verschil.

Ik mag niet alles tegelijk gaan proberen van de gewichtsconsulent. Ze heeft het endo dieet ook eens bekeken en ze gaf aan dat het voor mij dan zo moeilijk gaat worden dat ik echt gek ga worden.

Dus eerst goed in het voedingspatroon zonder suiker en dan verder met glutenvrij. Het kan best een stukje bijdragen.

 

succes.

Posted

Dee hoezo wordt honing gif met verhitten? Ik bak er nogal vaak mee... En in rijststroop of agavestroop een optie voor je? Daar schijn je goed mee te kunnen bakken, moet ik zelf nog uitproberen.

Posted

Voedzo.nl ken ik, leuke site (de brownies met oa dadels en courgette zijn echt een aanrader, wel met topping maken want die maakt het echt lekker!).

Lastig als je erg van zoet houdt, succes ook!!

 

 

Henne: tja die honing.... ik heb me ook afgevraagd hoe dat zit en heb gegoogled nadat mijn mesologe zei dat honing vergif wordt na verhitting. Kwam verschillende dingen tegen. Sowieso is 'koud geslingerde' honing (de meeste honingsoorten bij de biowinkel) het beste. Wat ik begrepen heb is dat door verhitten de goede enzymen verloren gaan, en vooral suiker overblijft. Ayurvedisch beschouwd wordt het dan als gif gezien, begreep ik. Dus als je zegt suiker=vergif, dan wordt honing dus giftig na verhitting. Een andere uitleg (in de zin van dat het omgezet wordt naar giftige stoffen) ben ik nog niet tegen gekomen (gelukkig).

 

Agavestroop heb ik nog niet geprobeerd. Kokosbloesemsuiker (Gula Java) schijnt ook goed te zijn. Ik kwam een overzichtje tegen met Glycemische Index:

Geraffineerde suiker: 68

Oersuiker, Rapadura: 61 (dat is dus nog wel erg hoog, ik had het juist op m'n boodschappenlijstje gezet maar twijfel nu!)

Ahorn: 54

Honing: 48

Agave: 40

Gula Java: 35 (dus misschien dat maar kopen....?)

Posted

Oké, verhitte honing is dus suiker...als in geraffineerd :-) zoiets. Ik heb agavestroop en rijststroop in huis om te proberen, maar experimenten staan even op een laag pitje ;-)

Posted

Ben toch niet voor de Gula Java (kokosbloesemsuiker) gegaan, ivm de prijs en volgende info (http://suikerwijzer.nl/alles-over-palmsuiker/):

Palmsuiker en kokosbloesemsuiker (of kokospalmsuiker) worden vaak door elkaar gehaald. Toch zijn het verschillende suikers. De kokosbloesemsuiker komt namelijk van een ander soort palmboom. Daarnaast vinden de meeste mensen de smaak van palmsuiker lekkerder dan die van kokosbloesemsuiker.

Palmsuiker en de bloedsuikerspiegel

Palmsuiker bestaat voornamelijk uit sucrose. Er zitten echter zoveel natuurlijke stoffen in, zoals vitamines en mineralen, dat de opname in het lichaam vrij traag is. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel niet zo hard. De glycemische index van palmsuiker is 30 tot 35. Dat is gemiddeld iets lager dan kokosbloesemsuiker (35).

 

Het is dus palmsuiker geworden. Nu hadden we dit al tijden in de kast liggen (oa voor door de thaise curry) maar dat bleek geen pure palmsuiker te zijn, zat gewoon rietsuiker doorheen (lekker misleidend want er staat met grote letters 'palmsuiker' op het zakje). Toch altijd nog even checken dus.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Posts

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use