Jump to content
bianca1

blaasontsteking voorkomen tijdens zwangerschap

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Zoals de meeste wel weten is onze mooie dochter L.ente L.oïse na 12 dagen ziekenhuisopname met 24weken zwangerschap geboren en overleden op 25juli.

Dit alles is hoogstwaarschijnlijk de schuld geweest van mijn vierde blaasontsteking tijdens mijn zwangerschap.

 

Als ik niet zwanger ben heb ik nooit een blaasontsteking maar zodra ik zwanger ben dus wel.

Nu moeten we alle zeilen bij gaan zetten om niet weer die blaasontstekingen te krijgen tijdens een nieuwe zwangerschap.

 

Weten jullie welke pillen of wat dan ook je het beste kan gebruiken de kans te verkleinen.

Cranberry sap zeggen veel mensen maar juist omdat hier maar weinig cranberries in verwerken worden moet je bijna een pak sap per dag drinken.

Verse cranberries bijv in de yoghurt vind ik niet lekker laat staan in een zwangerschap! Maar ook dan moet je volgens mij aardig wat cranberries eten.

 

Weten jullie dit toevallig en mn voorkeur gaat uit na 1 pil perdag. Veel pillen zijn 3x1 pil per dag.

 

En zijn er andere dingen die je beter niet of beter juist wel kunt doen om een blaasontsteking te voorkomen.

 

Want hoop dit niet nog eens mee te hoeven maken al is die angst zeer zeker aanwezig!

 

Liefs Bianca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bianca,

 

Dit is een scenario wat je niemand toewenst ooit te hoeven meemaken...

 

Over je vraag: volgens mij is het goed om een 'zuur klimaat' in je blaas te hebben, dit kan dmv van hoge dosering vitamine C. Alleen durf ik je niet te zeggen of dit heel verstandig is tijdens een zwangerschap...

Je zou misschien eens kunnen kijken of er cranberrie capsules bestaan die je tijdens zwangerschap mag slikken?

 

Ik heb nooit blaasontsteking gehad tijdens mijn zwangerschap. Dronk wel redelijk veel cranberriesap (vind ik erg lekker, drink het nu nog!) van O.cean S.pray. Daarnaast heb ik elke dag een capsule probiotica geslikt. Of dat heeft geholpen weet ik uiteraard niet, heb het niet zonder geprobeerd. Priobiotica is trouwens sowieso slim om te gebruiken als je antibiotica moet gebruiken, zou de bijwerkingen van de antibiotica moeten verminderen.

 

(Er is geen wetenschappelijk bewijs voor maar mogelijk heeft probiotica ook een positieve invloed op de hele IVF/ICSI)

 

Veel succes iig. Ga je binnenkort weer beginnen?

 

Liefs, Beanie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bianca,

 

Goed om weer een berichtje van je te lezen hier op het forum.

Hoe gaat het nu met jullie?

 

In mijn vorige zwangerschap heb ik maar liefst zes (!) keer een blaasontsteking gehad en dus ook zes antibioticakuren. Heel erg vervelend.

Naast veel (water) drinken kan je idd cranberry capsules gaan slikken of extra veel vitamine C. Het zure in bijv. jus d'orange bestrijdt ook de bacteriën deels.

Maar, de grote boosdoener is, denk ik, sperma. Ook al plas je na de sex goed uit, er blijft altijd iets achter en dat kan voor blaasontsteking zorgen.

Niet heel gezellig, maar wellicht is het gebruik van condooms tijdens je zwangerschap een optie om alle ellende te voorkomen.

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve Bianca,

 

Ik schrijf niet echt meer mee, lees alleen heel soms, maar voel de behoefte reageren.

 

Tijdens een van mijn laatste TP's las ik op de poli zo'n paramedisch boekje waarin stond dat Acidophilus hele goede resultaten laat zien bij blaasontsteking. Het verrijkt niet alleen de darmflora, maar ook het milieu van de blaas. Verder helpt het tegen krampjes en candida (dus spruw en luieruitslag), maar dat was al bekend. Dus gewoon een grote pot kopen, de sterkste dosering van Solgar en iedere dag eentje nemen. Verder is een hoge dosering vitamine C een goede vervanger voor cranberry.

 

Omdat je minder goed voelt of je je blaas helemaal leegplast tijdens de zwangerschap, is de kans op blaasontsteking veel groter. Ik heb bij de eerste vreselijke bekkenklachten gehad en kreeg een goede bekkentherapeut aan huis. Die kan je ook leren je blaas goed leeg te plassen bij minder gevoel. Je leert dan je bekken een paar keer te kantelen tijdens het uitplassen. Echt de moeite waard, ik heb daardoor geen blaasontsteking gekregen (alleen helaas wel na de bevalling, door de katheter tijdens de epiduraal, maar door de Acidophilus heeft de kleine amper last van krampjes, ondanks de antibiotica).

 

Blaasontsteking door sex ontstaat doordat door de penetratie bacteriën van buiten naar binnen worden geduwd. Je kan de kans heel erg verkleinen door je vooraf allebei goed te wassen en achteraf direct heel goed uit te plassen, veel water te drinken en te wassen (maar voorkomen is misschien beter dan genezen, dus je kan het ook anders gezellig maken voor die paar maandjes ;-)

 

Kortom: er is wel wat aan te doen, op verschillende punten. Volledige zekerheid heb je niet, maar ik heb jaren vreselijk met blaasontsteking geklooid en heb het met bovenstaande punten onder controle gekregen (en ja een dag een katheter is een ander verhaal, daar kan je dan niet tegenop...)

 

Liefs en succes als je toe bent aan een nieuwe zwangerschap!

 

Floor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ps. Je hebt ook cranberrytabletten inclusief hoge dosering vitamine C, ik weet alleen niet of je daar 1 of meer per dag van moet nemen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve Bianca,

 

Jeetje meid, is dat de oorzaak geweest?! Getver!

Ik weet dat ze in Engeland medicatie verkopen ter voorkoming van blaasontstekingen. Heb je misschien niet veel aan, maar wilde het toch even schrijven voor het geval je iemand kent die toevallig naar Engeland gaat? Gewoon bij de superdrug vrij te verkrijgen...

 

Sterkte meid!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bianca, ik had ook veel blaasontstekingen. Heb op speciaal verzoek laten testen (na aanraden van iemand op het forum). Blijkt dat ik GBS drager ben. Streptokokken. Wordt veel te weinig onderzocht in Nederland en bekend is dat 1 op de 5 vrouwen het heeft. Mijn bevallingen moesten telkens met 3 miljoen eenheden antibiotica om bepaalde risico's te beperken. Wil je je alsjeblieft je er op laten testen. Mocht je na Lente Loïs ooit besluiten toch nog een keer de stap te wagen, dan is het handig om vooraf te weten.

 

Ik heb het beste met je voor. Ik leefde zo met je mee, met jouw verhaal. Ik eens jou zoveel liefde en geluk!🌞

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi

 

Bedankt iedereen voor de reacties.

Mamavancarmen waar kan je terecht voor dat onderzoek en wat voor omderzoek is het en wanneer heb je de uitslag ik heb namelijk 31okt weer een afspraak in Voorburg en dan krijg ik vermoedelijk groen licht weer te starten in november/december dus alle info van je is dan meer dan welkom! Super dank je wel alvast en waarom kreeg je zoveel antibiotica toegediend dan?

 

Liefs Bianca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bianca,

ik reageer even over de GBS bacterie. Ook ik ben drager( blijkt nu) en onze zoon is 8weken geleden bij 40 weken doodziek geboren en heel kritiek geweest( nu sinds een paar dagen is hij thuis) Hij bleek naast andere ernstige ziekten ook de GBS van mij gekregen te hebben. Blijkt dat 1 op de 5 zwangeren drager is van GBS, pas als het actief is kun je doorgeven aan je baby. Met een simpele bloed test die ook niet duur is is het vast te stellen. Probleem is zoals onze neonatoloog vertelde dat men wel kan vaststellen of je drager bent maar niet of virus actief is met die test. Bij drager zijn moet de zwangere dan antibiotica hebben, is een ziekenhuis bevalling nodig . Terwijl niet te voorspellen is of virus actief is en je baby bij geboorte besmet wordt. Dat zijn extra kosten en dat is de reden waarom er niet standaard bij elke zwangere wordt getest. Dus eigenlijk een ordinaire kosten baten afweging.

Ik zou het zeker bespreken en erop aandringen dat ze testen.

Succes meis !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi sas

 

dank je wel voor je berichtje is dat de reden waarom sam ook zo ziek is geweest.

ik heb het allemaal ook wel gevolgd toen. Hij is nu weer lekker thuis geloof ik. Eindelijk is het nu echt genieten van jullie mannetje.

 

ik heb woensdag een afspraak bij de gyneacoloog ivm aanhoudende steken en pijn bij mn eierstokken ook kwam er vrijdag weer uit dat ik een blaasontsteking had. Dus ga ook direkt een verwijzing naar de uroloog vragen. En ga de streptococcen zeker navragen. Weet niet of ze het nu niet vergoeden aangezien ik al een keer een vroeggeboorte gehad heb door een blaasontsteking. Ik weet ook niet of ze dit wel of niet nagekeken hebben toen ik opgenomen was.

zal dat woensdag allemaal eens vragen.

 

bedankt voor je berichtje.

 

liefs Bianca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Bianca,

 

Ik heb ook veel blaasontstekingen gehad omdat m'n weerstand slecht was door de prednisolon die ik gebruikte. Ik heb cranberry tabletten gekocht bij de apotheek, hiervan gebruikte ik er 1 per dag en z.n. mocht ik er meer. Ik heb echt na laten gaan welke ik mocht gebruiken bij een zwangerschap.

Ook gebruikte ik probiotica- capsules en dronk ik cranberrysap/ granaatappelsap van pom.

 

Hopelijk helpt het.

 

Groetjes Nathalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bianca,

bij Sam was die bacterie niet de hoofdoorzaak. Het kwam er nog eens bij.

Al met je gyn eea besproken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heej Meiden

 

Ik ben afgelopen donderdag met de gynaecoloog gesproken heb weer een in wending onderzoek gehad maar er isniks gevonden.

Alles zag er gewoon netjes uit. Ze wilde me niet naar de uroloog sturen omdat ik alleen tijdens mn zwangerschap last heb van blaasontstekingen en ze nu dus niks zouden vinden.

Ook heb ik die streptococcen (of hoe t heet) bacterie niet gehad tijdens mn zwangerschap ze hadden me daar tijdens mijn ziekenhuis opname wel op getest.

Kortom we kunnen nu niks anders doen dan wachten totdat ik weer zwanger ben. Ik zal dan heel goed naar mn lichaam moeten luisteren en voor alles aam de bel moeten trekken (deed ik al zucht...) verder krijg ik vaker controles etc dus ben benieuwd. Vind t dood eng!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bianca wat een slopend proces weer voor je, vind het zo erg nadat je al zoveel ellende hebt moeten meemaken!

Hopelijk kan je over een tijd een gezond kindje in je armen sluiten!!

 

Heel veel sterkte en suc6 gewenst!

 

Groetjes Nathalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Ja dat is dan ook het enige pluspuntje ervan inderdaad! Kon dat ook gelijk merken toen ik even een stop had na de miskraam. Vond de babywatcher echt een uitkomst nu! Is gewoon een echo apparaat voor thuis (google maar) kwalitatief niet zo goed als bij de verloskundige maar zagen duidelijk een hartje kloppen en sommige keren konden we ook best wat beweging zien, soms ook niet(lag ie waarschijnlijk lekker te slapen)
  • Ja, echt balen. Wel fijn om nu even rust te hebben van al die hormonen, maar uiteindelijk wil je dan ook weer snel verder. Geduld hebben nu even dus 😉 Ah wat balen dat je echo was geannuleerd zeg. Hoe werkt de babywatcher? Super fijn dat je al zo ver gekomen bent, echt heerlijk voor je. Je kan nu lekker gaan genieten hoop ik!
  • Goedemorgen @Onzefamilie @Marsukar @LouLou1980 en @Nora90 Hier alles nog altijd ok, gehele familie gezond. Derde week thuiswerken nu en ik denk dat het de rest van de maand ook nog wel is. Hoor geruchten dat de maatregelen nog zeker een maand zullen aanhouden. Maar dat zullen we vanavond horen bij de pers conferentie. Hopelijk heeft je buurman toch nog een mooi afscheid gehad Onzefamilie, zo met alle buren die een laatste groet konden geven buiten is denk ik wel heel mooi. Het is erg verdrietig als een geliefd persoon niet het afscheid kan krijgen nu wat je eigenlijk voor ogen had. Hopelijk kunnen jullie het binnenkort een beetje een plekje geven... Goed dat je bezig blijft, hier ook druk in de tuin bezig geweest. Het weekend wordt mooi weer, dus dan weer lekker verder, is de tuin iig weer zomerklaar. Wat rot dat je vrouw haar baan waarschijnlijk gaat kwijtraken. Zit ze al aan de max qua contracten?  Wat een rot situatie nu he? Idd Loulou, ik heb nog maar 1 Emmy over helaas. Ga je voor een eiceldonor en dan heb je zelfs nog minder als ik zelf met mijn bejaarde eitjes... Was er echt even verdrietig om en heb even de tijd nodig gehad om te bedenken wat te doen nu. De kliniek is wel heel erg meedenkend en ze vonden het ook rot voor mij. Het ene overgebleven Emmy hebben ze ingevroren en is een Blasto met kwaliteit 4BB, volgens hun is het goede kwaliteit. Ah, ok, dan snap ik nu hoe dat zit met ontdooien van cryo's. Ik heb die zelf nooit gehad, dus dat is nieuw voor mij. Maar is helder, dus ze hadden eentje uitgehaald en die deelde niet door en toen hebben ze daarna vlug een nieuwe ontdooit die er nu in zit. Hoe is het nu? Zondag schreef je dat je maandag, gister dus, ongi moest worden. Ik hoop zo dat het weggebleven is! Wat lief van de bollen, als je ze echt zelf niet nodig hebt, dan wil ik ze heel graag overnemen. Ik heb zelf namelijk vergeten de kliniek te vragen toen ze meds opstuurden om ook een doosje van die bollen mee te sturen en nu kom ik tekort voor de volgende poging.... Moet dan voor 4 dagen hebben, maar heb nog maar genoeg voor 2. Omdat ik nu onverwacht 2 weken heb moeten gebruiken omdat last minute mijn tp niet door is gegaan heb ik bijna alle bollen op moeten gebruiken. Ik stuur je wel ff een pbtje. Balen idd Marsukar dat er nu geen hartjesspreekuur is, ik kan me heel goed voorstellen dat je daar behoefte aan hebt om eventjes te luisteren ernaar. En de afspraken allemaal alleen doen, zonder je vriend/man erbij lijkt me ook rot. Niet allemaal onoverkomelijke problemen idd, maar toch niet leuk. Ben je eindelijk zwanger met zo een traject en dan krijg je deze situatie. Tuurlijk mogen we blij zijn dat we gezond zijn en dat jij in verwachting bent, maar het drukt zo een stempel op zo'n fijn nieuws. Dan ten slot nog de situatie hier.... Ik heb na lang wikken en wegen besloten voor die 8 bevroren eitjes te gaan. Mede omdat zij met donorzaad hele goede resultaten had en ik dan alsnog voor een verse tp kan gaan. Ik ook de vorige donor die maar 1 Emmy had uiteindelijk niet nog een keer een punctie wil laten ondergaan met het risico dat er weer maar eentje uit komt. Ik weet ook wel, eentje kan genoeg zijn, maar daar ga ik maar niet vanuit. Het traject verloopt allemaal al zo moeizaam bij mij dat het bijna lijkt alsof het me gewoon niet gegund is.... Ik hoop dan maar dat uit deze 8 eitjes een stuk of 3, 4 (of liefst nog meer) goede blasto's komen. Het Emmy dat van de eerdere donor hou ik dan achter de hand. Gelukkig is er nog genoeg zaad over, ze hadden toen de helft maar gebruikt, dus ik hoef geen nieuw zaad te kopen. Ik heb dat de kliniek het weekend laten weten. Daarna kreeg ik alvast een protocol voor als ik nu toch voor een tp wil gaan. Ze gingen uit van menstruatie op 1 april, maar het kwam vanmorgen. Ik heb mijn contactpersoon gecontacteerd en dit gemeld. Haar ook gevraagd wat zij denkt dat ik moet doen nu. Gezien de situatie en de grens tot de 14e gesloten is. Zij zegt dat er geruchten gaan dat de grens tot 1 mei gesloten blijft. Als ik nu voor een tp ga dan zou dat op 20 april zijn en moet ik de meds vanaf vanavond weer gaan slikken (Estrofem). Als het dan weer niet doorgaat moet ik de meds gaan afbouwen en dat is eigenlijk niet zo goed om dat 2 maanden achter elkaar te doen. Ik heb dus besloten om haar advies op te volgen en deze maand dan ook maar te skippen. Dat doet pijn om zo een beslissing te nemen, weer een maand wachten, en ik wacht al zo lang.... Maar gezien de situatie is dat dan het verstandigste. Alleen zit ik in mei super rottig met de tijd en kan ik moeilijk weg. Maar daar pas ik dan wel een mouw aan hopelijk... Ook weer kei egoistisch natuurlijk, het hele land is in drama en ik lig te zeveren over maandjes wachten en terugplaatsingen die uitgesteld worden.... Nou meiden, stay safe and healty! Tot de volgende x    
  • ach @Onzefamilie wat rot dat je vrouw haar baan is kwijtgeraakt ☹️.. Jullie vinden vast en zeker een oplossing, maar goed dat maakt het nieuws nu even niet minder rot. Maar even goed nadenken over de volgende stappen om te zetten..  Mooi om te lezen dat jullie buurman een waardig afscheid heeft gekregen. Zo te horen was het een geliefde man. @LouLou1980 Ja het blijft een hele lastige periode die wachtweken. Dat je niks voelt hoeft helemaal niks te zeggen. Ik voelde ook helemaal niks. Geen gevoelige borsten, geen misselijkheid, toen nog niet heel moe, echt helemaal niks. En ben vandaag 14 weken zwanger.. Maar eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik ook niet het gevoel had dat ik ongesteld zou worden. Je weet echt niet wat die wachtweken mentaal met je kunnen doen en of je niet alle dingen die je voelt, onbewust, onder een loep gaat leggen. Dat denk ik iig dat ik deed.. Hou ons op de hoogte. Duim heel hard voor je!!! Ik voel mij gelukkig wel beter. Kan wel slecht tegen het thuiszitten en niet onder de mensen kunnen zijn, maar goed ik ben wel iemand die mij netjes aan de regels houd. Hoop zo dat het sneller gaat dan ze denken 🙏! Qua zwangerschap voel ik mij ook goed. Vandaag dus 14 weken. Nog steeds onwerkelijk. Vrijdag Assistent vk gesproken. Heb 7 april m’n eerste afspraak. Wordt een snel bezoek. Alleen het noodzakelijke  wordt gedaan. Snap het wel hoor. Baal alleen dat we nu echt op de 20 weken echo moeten wachten voordat we weten wat het wordt. Helaas is er nu ook geen hartjesspreekuur. Om even naar het hartje te luisteren. Omdat het nog zo onwerkelijk is, had dat wel fijn geweest. Maar ze zeggen dat, zolang er geen bloed is, ze de zwangerschap als goed beschouwen. Ook dit is heel logisch vanuit hen bekeken, maar omdat het toch ons eerste kindje is en we merken dat het traject toch nog steeds als nasleep wat onzekerheid kan meegeven, was zo’n spreekuur wel heel fijn geweest. Maar goed als dat nu het ergste is waar we nu rekening mee moeten houden in een tijd als deze, dan teken ik er maar voor. Dus zal er niet teveel over zeuren 😬.  Ben natuurlijk ook heel benieuwd hoe het met @Kitje en @Nora90 gaat ☺️
  • @Onzefamilie lieverd wat een toestand allemaal hè waar we in leven. Ik had het er met mijn man gisteren over dat ik het zo raar vind dat er zo veel doden zijn gemeld en dat ik (gelukkig) nog iedereen gezond en wel om mij heen heb nu. Waar ik wel steeds tegen aan loop dat de mensen om mij heen nog steeds zo laks zijn ondanks adviezen om thuis te blijven persoonlijke hygiëne enz. Ik heb pijn en moeite erin gestoken hun bij hun verstand te praten maar niks helpt.  Helaas kan jij er ook niet voor wegdraaien want we moeten het samen doen! @Kitje heb even de voorgaande berichtjes gelezen en zag dat je nog maar 1 eitje over hebt. Wat een teleurstelling moet dat zijn. Weet je al een beetje wat je nu gaat doen? Ik heb btw ook nog veel van die vaginale bollen over als je wilt. Nog heel even antwoord op je eerdere vraag. Ik heb bevruchtte cryos in de vriezer zitten die ze bij elke natuurlijke cyclus terug plaatsen. Bij het invriezen moest ik een contract tekenen waarin ik aangaf of ik ze per stuk ingevroren wou hebben of per 2. Ik had per stuk gekozen. Elke keer bij een een nieuwe TP ontdooien ze dus 1 cryo en als die de ontdooiing niet overleefd dan hebben ze nog tijd om er nog 1 eruit te halen en gelukkig zag die er wel mooi uit. Na de ontdooiing moet hij nog wel zelf doordelen  naar blastocyte. @Marsukar ben je al een beetje opgeknapt van je verkoudheid? Wat betreft mij ik zit nu 1 mijn eerste Wachtweek en merk niet zo veel ☹️ Morgen zou ik officieel mijn menstruatie moeten krijgen waar het vorige keer ook op mis liep. Dus ben beetje gestressed en voelde vannacht ook behoorlijke krampen dus hou letterlijk en figuurlijk mijn buikje vast.   
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use