Jump to content

Ritme baby


Melis25
 Share

Recommended Posts

Hoi dames,

 

Onze 2e prins is vandaag alweer 10 dagen oud, wat gaat de tijd snel!

 

Na een emotionele kraamweek (verwerking van de zware bevalling) zijn wij nu volop aan het genieten van/met elkaar! V., onze oudste, reageert prima op z'n kleine broertje. J. doet het prima, huilt zelden tot nooit, slaapt veel en meldt zichzelf netjes voor de voedingen.

 

Ik heb een aantal vragen over het aanleren van een ritme danwel het slapen, hebben jullie tips of suggesties? Die zijn meer dan welkom!

 

- slaapt jullie baby overdag in z'n eigen bedje boven of beneden in bijv. de box? (Tijdens het slaapje van V. ligt J. op mijn borst zodat we even kunnen kroelen, dit hetzelfde nadat V. 's avonds om 19 uur naar bed is gegaan). Of leggen jullie je baby voor elk slaapje in zijn eigen bedje? (Dit zou inhouden dat J. vrijwel de hele dag boven zou liggen omdat hij nog zoveel slaapt).

- vanaf welke leeftijd hebben jullie je baby overdag ook de slaapjes boven laten doen?

- indien je je baby voor elk slaapje boven legt, hoelang na de voeding knuffelen jullie voordat de baby naar boven gaat?

 

I know, J. is nog onwijs jong en het liefst heb ik hem de hele dag beneden op mijn schoot, maar wij vinden rust & regelmaat voor onze kindjes ook erg belangrijk!

 

Alvast bedankt!!

Link to comment
Share on other sites

Hi Melis,

 

Volgens mij is jouw situatie toch wel heel anders dan de mijne... Simpelweg omdat je al een prinsje hebt rondlopen! Kan wel zeggen hoe wij het hebben gedaan: Q sliep vanaf het begin af aan 's nachts in zijn eigen bedje bij ons op de kamer, overdag en 's avonds eerst in de box en soms in zijn bedje op zijn eigen kamer. Het slapen in zijn eigen bedje zijn we langzaam gaan uitbreiden, inmiddels slaapt hij overdag ook vrijwel altijd in zijn eigen bedje op zijn eigen kamertje (maar inmiddels slaapt hij uiteraard wel al minder dan in het begin) en 's nachts nog bij ons op de kamer, wat we nu gaan afbouwen. We proberen nu echt regelmaat er in te brengen, iig door hem op bed te leggen als hij moe wordt of soms als hij al in slaap is gevallen, bijv. op schoot als hij meteen na zijn fles in slaap is gevallen. Kroelen doen we op de momenten dat hij goed wakker is, bijv. als hij na de voeding goed wakker is (hij valt niet altijd meteen in slaap) en we hem even in zijn newbornset hebben gezet ivm reflux. Dan kunnen we lekker met hem geiten! Dat zijn echt de gezellige geniet-momentjes. Kroelmomentjes zijn er 's morgens vroeg, als ik hem uit zijn slaapzakje haal voor een schone luier en een voeding. Als hij dan in mijn nek kruipt, nog helemaal warm van de slaap, dan geniet ik intens...

 

Wij kroelen en knuffelen niet een vooraf vastgestelde tijd, maar laten het afhangen van de signalen die hij zelf geeft als hij moe wordt. Zo doen ze het ook op het KDV dus wat dat betreft is dat ook wel weer regelmaat.... Vaste bedtijden hebben we niet, net als we geen vaste voedingstijden hebben. We kijken steeds hoe we uit komen en wanneer hij honger heeft. Hij is dus zelf leidend...

Link to comment
Share on other sites

Wij hielden al snel een regelmaat/ritme/volgorde aan van voeden- knuffelen (samen spelen) - even wakker in de box- slapen. Th heeft altijd in zijn eigen bedje geslapen, simpelweg omdat hij daar het beste sliep doordat hij snel overprikkeld was. In de maxi cosi, wagen of box viel hij niet in slaap. Vanaf week twee lag hij overdag en snachts in zijn eigen kamertje.

 

Ja, hij lag dan wel veel boven. Maar na elke voeding hadden we echt even een momentje samen, wat ook steeds langer werd. Zo rond de twee maanden was hij telkens een uur wakker (incl voeden) en dan sliep hij ca twee uur tot de volgende voeding. Hierdoor ontstonden er ook vanzelf een soort vaste voedingstijden, zonder op de klok te voeden wat ik persoonlijk erg prettig vond.

 

Kijk vooral ook naar je mannetje en vertrouw op je gevoel, je hebt het er al een keer prima vanaf gebracht toch?!

Link to comment
Share on other sites

Bij de 2e was ik een stuk flexibeler. Structuur is meer dan alles een vaste plek geven. Mikai sliep overal (box, bed, wandelwagen, wipstoel) maar vooral als hij het aangaf moe te zijn. Mijn ritme bij de 2e was slapen als je moe bent en eten als je honger hebt (overdag min 3 uur, max 5 uur met flesvoeding). Bij onze oudste wilde ik veel meer aan het 'boekje' voldoen, maar dat gaat zowiezo al niet en met een 2eal helemaal niet. Het naar boven gaan om te slapen is hier vanzelf gekomen. Kortom: volg je gevoel, alles veranderd met de dag en probeer vooral lekker te genieten!

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben een soortgelijk ritme als hobbesje. Onze regelmatig ligt ook meer in de volgorde van bepaalde dingen dan in vaste tijden. Ik kijk wanneer ze moe wordt ( iv op de klok) en dan gaat ze slapen. Ook onze tweede slaapt overal. In de auto, kinderwagen etc. Dat moet wel. Een tweede gaat gewoon veel sneller mee in het algehele ritme van het gezin. Zo is mijn oudste al op school en die moet ik dan uit school halen. Het gebeurd regelmatig dat mijn tweede dan net ligt te slapen of wil slapen. Dan dus gewoon maar in de maxi cosinus of draagdoek slapen. Hetzelfde geldt ook als ik naar zwemles en andere dingen moet. Ik merkte dat ik met de tweede dus een stuk makkelijker werd. De dag kan niet alleen meer om onze dochter draaien want er loopt ook een ouder kind rond. Ik observeer dus goed waar zij behoefte aan heeft. Zowel eten als slapen en daar reageer ik dan op. Doordat wij onze dochter vanaf het begin al hebben meegenomen in het algehele ritme van het gezin, is ze ook gewend om overal te slapen. Zelfs in een drukke indoorspeeltuin met gillende kinderen.

Bij mijn oudste hield ik overigens wel altijd rekening gebracht met tijd etc. Ook al zou ik dat nu weer willen. Het lukt gewoon niet. Ik kan haar moeilijk alleen laten als ik jaar judo les, zwemles , verjaardagsfeest etc ga.

Er is wel een soort ritme in volgorde van gebeurtenissen. Dus na het wakker worden, eerst spelen, knuffelen en dan wat eten of drinken. Dan weer spelen en knuffelen totdat ze weer moe is.

Link to comment
Share on other sites

Hier gaat het exact hetzelfde als bij Henne.

 

R slaapt sinds hij 3 weken is op zijn eigen kamer. Wij hielden hem wakker en hij ons. Dit werkt veel beter!

en overdag sliep hij eerst in de box. Maar ook hier snel overprikkeling, dus naar zijn eigen kamer en bedje. Werkt het beste. hij is inderdaad veel boven, maar vind het wel fijn om ook tijd voor mezelf te hebben, en voor het noodzakelijke huishouden. Ik realiseer me dat hij, naarmate hij ouder wordt, meer op is en dus ook beneden.

 

genieten mop :)

Link to comment
Share on other sites

Ritme zit bij die kleintjes ook niet in vaste tijden (hoewel het bij sommigen wel kan heb ik gezien) maar in de volgorde van dingen!!

 

Pas toen Th vast voedsel ging eten zijn we langzaam naar min of meer vaste slaap- en eettijden gegaan. Waarbij het dan nog best flexibel is, afhankelijk van hoelang hij slaapt.

Link to comment
Share on other sites

We hebben idd voor beide kindjes een vast ritme qua volgorde van dingen. V. herkent hierdoor alle rituelen en weet precies wat er gaat gebeuren, erg prettig.

 

Voor nu is J. overdag lekker beneden, hij slaapt beter met herrie dan in een stille kamer. Wel slaapt hij 's nachts in zijn eigen bedje op zijn eigenkamer.

 

Fijne jaarwisseling dames en voor jullie allemaal een mooi 2014!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use