Jump to content
Sign in to follow this  
Toekie

Alweer een MA :-(

Recommended Posts

Afgelopen donderdag had ik mijn 1e echo met 7 weken maar helaas was er alleen een vruchtzakje te zien zonder vruchtje. Ik wacht nu op de miskraam. Dit is mij 2x eerder overkomen (vorige keer heb ik wel eerst een kloppend hartje gezien met 7 wk).

 

Wie heeft er ook een miskraam/miskramen gehad en hoe heb je dat verwerkt? Ben je later alsnog blijvend zwanger geworden en heb je toen in het voortraject of tijdens de poging iets anders gedaan dan daarvoor?

 

Wij hebben nog 6 cryopogingen maar die wil ik wel optimaal benutten zeg maar.

 

Knuf,

Toekie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve toekie

 

Ik heb ook twee mk gehad

De eerste was ik zwanger met isci en kwamen er na de derde x echo er achter dat het hartje helaas gestopt was met 8 week en 5 dagen heb er toen tot week 12 mee gelopen

Ik vond het heel zwaar en kon het geen plekje geven

We hebben het begraven in de tuin en een mooi plekje gegeven

Een jaar later was ik weer zwanger en dat is goed gegaan maar wat een angst

 

Vorige jaar wouden we weer beginnen met isci en paar maanden later hoorde we van de arts dat het zaad beter was geworden ik geloofde het niet en heb een tweede onderzoek laten doen en die was wederom goed we moesten eerst zelf proberen en we waren spontaan zwanger na drie maanden

Maar ik was zo ziek van de zwangerschap dat ik dacht zit wel goed helaas niet het is een dag na de eerste echo gestopt met groeien

 

Ik krijg nu onderzoeken om te kijken of er wat is stollings onderzoek en chromosoom afwijking misschien kan je dat ook krijgen

 

Ik wens je heel veel sterkte de komende periode

En dat jullie wens in vervulling gaat

 

Liefs knuf

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Toekie,

 

Wat onwijs verdrietig dat je dit weer moet meemaken.

Misschien kun je een onderzoek laten doen? Volgens mij doen ze dat als je drie keer een miskraam hebt gehad.

ik heb geen tips voor je, maar wil je wel ontzettend veel sterkte wensen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Toekie,

 

Wat een verdriet.... En dat wel drie keer. Hoe je het het beste een plekje kunt geven? Helaas kan waarschijnlijk niemand daar een antwoord op geven. Dat is per persoon verschillend. Maar praat er over, huil, geef je verdriet de ruimte, schrijf alles op...

Neem je tijd. En doe het samen met je partner!

 

Het is al eerder gezegd, je hebt recht op onderzoek na 3 miskramen. Soms al na 2. Chromosomen en ook stolling is een heel goed idee. Bespreek dit met je HA, of met de FA, of met een gynaecoloog.

 

Ik heb het ook 2x moeten meemaken, 1x spontaan zwanger maar nooit hartslag gehad, 2e keer na de eerste IVF, na aanvankelijk een goede echo. Bij mij is er verder geen onderzoek gedaan en werd het geschoven op 'pech' en 'leeftijd'. Nou was bij mij wel al bekend dat ik een stollingsafwijking heb, dus dat onderzoek hoefde verder niet gedaan te worden.

Voor mijn laatste IVF hebben we een aantal dingen anders gedaan. Ten eerste kort ipv lang protocol (wat een verademing), ten tweede een pipelle laten doen, ten derde meteen na TP A.scal (kinderdosis aspirine) gaan gebruiken. Ik bleek (tegen alle verwachtingen in) weer zwanger en deze keer is het goed gegaan! Wel tot week 36 A.scal gebruikt en daarnaast met 7 weken zwangerschap begonnen met elke dag injecties tegen trombose. Die heb ik tot 6 weken na de bevalling moeten gebruiken.

 

Wat Minoes al schrijft had ik ook: heel veel angst tijdens de zwangerschap dat het alsnog mis gaat, op welk punt dan ook. Gelukkig had ik een heel invoelende gynaecoloog die me elke 2,5-3 weken voor controle liet komen, en ik kreeg elke keer een echo.

 

Heel veel succes iig! Ik hoop dat je dit op welke manier dan ook een plek kunt geven en dat je op een goed moment weer verder kunt met je cryo's!

 

Liefs,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeetje, wat een verhaal Minous! Ik kan goed begrijpen dat je de zwangerschap waarbij het uiteindelijk goed ging, ontzettend bang was! Maar wat opvallend van het zaad zeg!! Sinds juli 2011 heb ik geen idee meer hoe goed/slecht het zaad van mijn man is. Ik wil zeker praten over onderzoeken. Het liefst zo snel mogelijk want ik weet dat dit een tijdje kan duren.

 

Dank je wel Pippe!!

 

Beanie, ook een heftig verhaal! Kinderasperine, kan je dat ook slikken als niet zeker is of het een stollingsprobleem is? Op de één of andere manier heb ik het gevoel dat het ziekenhuis behoudend staat t.o. onderzoeken. En weet je, na 2x zeiden ze bij ons ook dat het pech was. Ik geloof daar niet zo in en nu helemaal niet meer!

 

Ik voel me nog steeds zwanger. Mijn hcg was ook in 3 dagen gestegen van 2600 naar 4100. Ik ben bang dat het nog verder aan het stijgen is. Ik hoop maandag cytotec mee te krijgen.

 

Bedankt voor jullie lieve reacties!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trouwens, hoe krijg je je ticker weg? Via handtekening is me niet gelukt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve toekie

 

Mijn hcg ging ook niet weg pas toen het eruit was ging het heel langzaam na beneden

Ik moet drie maanden wachten met het onderzoek eind feb moet ik bloed laten prikken

Ze doen dit bij mij gewoon om te kijke ze denken niet dat het wat is omdat ik een uitgedragen zwangerschap heb gehad

Maar zekere voor het onzekere

 

Ik zou gewoon bellen en vragen

En laat je verdriet toe net als wat beanie zegt

 

Het is zo oneerlijk

 

In je handtekening kan je het weg halen wel via pc

 

Sterkte meid

 

 

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moet je drie maanden wachten na de miskraam voordat je onderzoeken kunt doen??? Pff, nee toch hoop ik! Want die uitslagen duren volgens mij ook enkele maanden...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve Toekie, wat naar om te lezen dat het bij jou al drie keer fout is gegaan.

Ik heb ook 2 mk gehad. De eerste in 2008 na een spontane zwangerschap en afgelopen september ook weer na een spontane zwangerschap. Beide keren is het bij mij begonnen met bloedverlies na ongeveer 6 weken. Ik heb dus nooit een hartje gezien van de ze zwangerschappen. Tussen deze twee zwangerschappen in heb ik in 2011 een dochter gekregen. Ik was vooral de eerste weken erg bang dat het mis zou gaan, zeker omdat ik in het begin ook nog bloedverlies had. Na de laatste mk hebben ze bij mij ook stollingsonderzoek gedaan. Hier is niks uitgekomen. Ik sluit me bij de andere dames aan dat het verwerken bij iedereen anders gaat, maar laat het toe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb geen drie maanden hoeven wachten, maar ik heb alleen stollingsonderzoek laten doen en geen chromosoomafwijkingen. Dit omdat ik al een voldragen zwangerschap heb gehad. Wellicht heeft het er ook mee te maken dat je hcg helemaal uit je lijf moet zijn.

Ik had mijn uitslag binnen twee weken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja je hcg moet uit je lijf zijn dus vandaar dat je moet wachten krijg maand er na uitslag

Het is wel lang pfff

 

Sterkte meid

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • Ja, dat rekenen doen we hier allemaal wel, zijn we experts in geworden intussen.. 😉 Het gaat idd supersnel allemaal, kan het soms amper bijhouden, maar het is ook wel heel bijzonder en leuk. Ja, over 3 weekjes vlieg ik al gewoon die kant op. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. In de wacht duurt de tijd idd lang, vooral die wachtweken zijn vreselijk. Maar nu als ik dan terug kijk is het allemaal toch weer snel gegaan. Helemaal mee eens ja, zijn een leuk stel geworden zo, delen lief en leed, ben blij met jullie allemaal! Het is heel fijn om zo'n proces niet volledig alleen te hoeven doen, maar dit te kunnen delen met meiden die precies weten wat het is en hoe het voelt. Ik heb toch wel een wolkje gereserveerd hoor, naast jouw wolkje @Marsukar eentje die groot genoeg is om ook @Onzefamilie en @Nora90 te kunnen vervoeren... 💞💞💞💞  
  • Snap dat je al aan het rekenen bent hoor @Kitje.😃 En qua eitjes.. tja... als je het geld hebt en je krijgt nu deze kans... maar goed.. je kunt idd een hoop andere dingen doen voor het geld..Volg je gevoel!  Wat komt het dichtbij nu. De 19e gewoon vliegen! Dat is echt al snel! Zo spannend!!!  @Onzefamilie Ook april is het zo. Tijd gaat zo snel (al voelt het niet zo als je wacht natuurlijk). Wel fijn dat je er naar toe kunt leven. Proef weer hoop bij iedereen en dat is wel heel fijn!  We zijn ook wel een leuk stel allemaal zo samen. Steunen elkaar in goede en slechte tijden. Heel mooi en heel fijn 😊. Hoop dat jullie allemaal straks lekker op de wolk komen. Dat verdienen jullie echt zo!!
  • Ja, haha, dat blijft leuk he? Dat rekenen....  De laatste kans voor dit jaar is het dan, jij tjoept alweer naar 2021... Dus  dan loop je een week of 4 achter op mij dan, als alles hier lukt tenminste. Dan ben ik of heel blij of in zak en as als jij je tp hebt. 10 Dagen ongi ja? Pff, heftig zeg. Hier 4/5 dagen, ligt er beetje aan hoe laat het doorbreekt. Nu was het gister in de avond, dus dan is het 5 dagen, komt het in de ochtend dan 4. Dag 2 hier. Hahaha, ja, zal het ze doorgeven, die vallen van de stoel dan. Kon er wel om lachen, grapjes houden het luchtig. 😃 Vind het fijn om te horen dat jullie er weer voor gaan en dat het beter met je gaat. Hopelijk sluit Nora dan ook vlug aan.  
  • Hahah Ja dat voorrekenen  wanneer uitgerekend ben je dan. Ik ben nu ongi dag 4, ben meestal 10 dagen ongi.    Moet dan weer wachten tot eerste dag volgende  ongi. Zodat ik dan die ronde mee mag. Dus tp in april geschat door mijzelf rond 14 april  en dan test rond 30 april. Wat spannend  allemaal lijkt wel of jij nora marsukar en ik zei de gek een stelletje zijn.   Dus zeg maar tegen je collegas dat je een relatie hebt met 4 vrouwen waarvan 1 zwanger 1 met kids 2 die zwanger gaan worden     Hahaha even grapje we gaan er voor
  • Oh, trouwens, dat wat jij zegt Onzefamilie dat zei de arts in NL ook, ik zou de eerste keer eentje doen en mocht het niet lukken kun je altijd nog 2 doen de keer daarna zei ze, maar dat hoef ik nu nog niet te beslissen gelukkig, heb nog eventjes tijd daarvoor. Net ff gekeken welke datum ik dan uitkom als het lukt... 6-12-2020...  Zwangerschapstest moet ik dan doen op 2 april, met een bloedtest.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use