Jump to content
Mcleod

Icsi voorjaar 2019

Recommended Posts

Hoi dames,

Zijn er meer meiden die net gestart zijn met het icsi traject? Misschien fijn om ervaringen te delen:) 

 

Liefs 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi @Mcleod,

Ik (wij) zitten ook in het ICSI traject. 🐣

As woensdag heb ik mijn eerste FM (follikel meting). Hoe ver zit jij in het traject?

Groetjes :classic_biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod Ik lees veel over die punctie. Maar metname dat het vaak erg meevalt. En...de dames die het als pijnlijk of vervelend ervaren zijn deze ervaring meestal (op uitzonderingen natuurlijk na) snel na de punctie weer kwijt.

Maar...moet je ook eerlijk bekennen dat ook ik het heel erg spannend vind! 🙈

Mijn punctie staat vooralsnog "gepland" op vlg week maandag de 8ste. 

Heb jij om de dag een fm gehad? Hoe groot waren ze bij de laatste meting en al een beetje een indicatie hoeveel "eitjes" er waarschijnlijk mee gaan doen in de punctie? Nog klachten of bijwerkingen vd medicatie? Ik gelukkig weinig, behalve afgelopen vrijdagavond/nacht behoorlijke buikpijn. Met goede rust en wat paracetamol ging het uiteindelijk redelijk weg.. 😔

Groetjes Vrouwke! 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Vrouwke77 Dat lees ik idd ook vaak gelukkig. Hopen dat wij het net zo mogen ervaren🙈

Lopen we aardig gelijk! 

Op dag 2, dag 8 en dag 12 fm. Eitjes waren bij dag 8 nog te klein. Moesten nog de helft groeien. Hoeveel heeft ze niet gezegd. Moet zeggen dat deze arts weinig info gaf..

bijwerkingen: af en toe hoofdpijn en moe. Verder lichte krampjes in Mn buik. Ben soms bang dat mijn eisprong zelf gaat springen..🤭

vervelend die buikpijn, hopen dat je daar niet te vaak last van krijgt.. 

groetjes,

Edited by Mcleod

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mcleod Ik ben maandag 25-03 begonnen met Fostimon en woensdag dus op dag 10 met de eerste FM. Snap niet helemaal waarom jij al op dag 2 een FM hebt gehad.. Dan lijkt mij inderdaad dat er nog helemaal niets te zien is :classic_wacko:. Maar aan de andere kant...beter te veel dan te weinig controle! Bij welk ziekenhuis zitten jullie? Wij in het AMC. Grtjs :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 ik gebruik vanaf dag 2 menopur en vanaf dag 6 cetrotide erbij. Arts gaf aan dat ze altijd op dag 2 een echo doen ook om te kijken of er geen bijzonderheden zijn, slijmvlies enzo. Voor ons is alles nog onbekend dus laat het op me afkomen. Wij lopen bij het umcg 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod Ik ben gestart met Triptofem (remt de aanmaak van sommige mannelijk en vrouwelijke geslachtshormonen) en moest na 8 dagen Fostimon erbij spuiten (stimuleert de sierstokken tot rijping van de eicellen). Jij bent dus begonnen met Menopur (stimuleren van rijping van eicellen en bevorderen van eisprong) en ben daarna dus Cetrotide (remt aanmaak van vrouwelijke geslachtshormoon). Heel grofweg gezegd lijkt het alsof wij het qua medicatie andersom doen, maar hopelijk met hetzelfde resultaat! ;-) 

Succes vandaag met je 3e FM! Hoop dat de ei-tjes vandaag groot genoeg zijn en je een datum krijgt voor de punctie! :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 bijzonder inderdaad , wel een verschil kwa medicatie. Ik heb ook niet eerst de pil gehad. 

Domper vanmorgen. Eitjes waren amper gegroeid. Vrijdag weer een fm om te kijken of ze gegroeid zijn en ander medicatie ophogen.. had verwacht eind deze week de punctie te hebben helaas. En hoe gaat het bij jou?

groetjes 😌

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod he gets..dat is inderdaad wel een domper zeg.. :classic_sad: Wat gaven ze in het zkh aan? Misschien komt het wel vaker voor en zijn ze juist erg voorzichtig daar? Natuurlijk kijk je uit naar je punctie/terugplaatsing, maar hopelijk groeien jouw eitjes heel rustig en zijn ze daardoor juist(!) 👊 van goede kwaliteit i.p.v. dat er veel te veel eitjes groeien (overstimulatie) van slechte kwaliteit.. Hoeveel eitjes zijn er in de scope en hoeveel mm zijn inmiddels?

Morgen hoor ik hoeveel eitjes ik voor nu heb en of ze een beetje groeien.. Hoop nog steeds op een functie op 08-04 en een terugplaatsing op 11-04. :classic_unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 dat is ook zo idd, toch ga je in je hoofd een schema maken met werk enzo haha. We gaan gewoon rustig door..  heb niet het gevoel dat ze veel verschillen met afgelopen vrijdag.. ongeveer 5/6 per kant en rond de 10mm grootste 11mm. Moeten dus nog even en niet extreem veel eitjes volgens mij maar er zitten tenminste eitjes Hihi🤭

spannend morgen! Ben benieuwd, misschien eindigen we wel gelijk in een punctie 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod gemiddeld (las ik in de info vh ziekenhuis) "oogsten" ze 8 eitjes. Dus als je er 5/6 per kant hebt is dat echt heeeeul mooi!!! 😃😃😃😃

Vlgs mij moeten ze max ca 18mm zijn om je in te plannen voor een punctie, dus je bent ruim over de helft! 👊🏻 Ik zal het morgenochtend nog wel even vragen ad arts. 

Duimen dat we dus beide vlg week mogen komen voor onze punctie! Dat zou écht super zijn! Komt nu allemaal wel erg dichtbij.. 🙈

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod Eerste echo is achter de rug. ca 15 follikels zichtbaar. Voor mijn leeftijd (40+) een resultaat van een vrouw van halverwege de 30. 👊

Gemiddeld 12-15 mm en eentje nu al 20 mm... dus die gaat verloren. Er blijven er vooralsnog ca 8 over die mee gaan doen voor de race naar de punctie 😉tenzij de komende dagen er nog een paar kleintjes een klein groeispurtje krijgen. Dan mogen ze ook mee doen. Vlg echo a.s. vrijdag en planning punctie nog steeds waarschijnlijk maandag en heel misschien zondag of dinsdag. Spannend!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 Zoo! Top score😁. Fijn zeg, hopen dat ze allemaal mee doen en je gauw de punctie mag hebben. 

Ik hoop dat ik met je mee doe en Mn eitjes flink groeien nu. 

Ik heb vrijdag ook weer een echo

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 de grootste is 13mm en nog 1 van 11. De rest is allemaal rond de 7. Helaas nog lang niet het gewenste resultaat. Medicatie ophogen durfde onze arts niet omdat ze bang is dat alleen de grootste heel snel gaan groeien. Maandag weer een echo in de hoop dat de kleintjes ook een spurt hebben gemaakt.. ze had het zelfs al over dat mochten ze niet groeien de punctie gecanceld kan worden ivm maar 2 blaasjes..  mweh

het kan zijn dat ze maandag wel gegroeid zijn maar ben er bang voor. Afwachten dus😭

Hopen dat het bij jou fijn zo door gaat😊

liefs 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verdorie @Mcleod hier baal ik ook van zeg! Wat een teleurstelling :classic_sad: Ik hoop zo dat er maandag toch een paar kleintjes gegroeid zijn! En dat kan echt hoor! Ik had er woensdag 8 (van de 15 zichtbaar) die in de race waren voor de punctie en inmiddels zijn het er 15 geworden die punctie rijp zijn. Dus 7 stuks extra binnen 48 uur. Dat kan bij jou ook!! 

Doe dit weekend rustig aan en probeer je niet te veel zorgen te maken. (ook al weet ik dat je je gedachte waarschijnlijk moeilijk kan sturen hierin) Als er maandag misschien een stuk of 5 punctie-rijp zijn, kan het maar zo gebeuren dat je eind vlg week toch opgeroepen wordt voor het "oogsten"! Ik ga zo voor je duimen!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 ik ga rustig aan doen dit weekend! Gek genoeg gaat niks bij ons in 1 keer goed. We dien icsi ivm man zijn kwaliteit van zaad maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het ook aan mij ligt..

ik hoop dat ze het nog even gaan doen dit weekend🤔 afwachten maar weer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi dames, wat spannend jullie punctie.

Het wordt bij iedereen ook wel weer een beetje anders gedaan volgens mij.
Ik moet zeggen dat ik het ook wel mee vond vallen. Het is niet fijn, maar het duurt gelukkig niet lang en het is ook wel weer heel bijzonder.
Je kan op de echo alles meekijken als je dat wilt, ik vond dat heel fijn en liet me ook zien wat er gebeurde en waar het gevoel vandaan kwam.
Heel veel succes ik duim voor jullie! 
Liefs Kim

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hoi @Kims !

Welkom! 😃😃

Jij hebt dus al een keer een punctie achter de rug? Had je veel eitjes en van welke kwaliteit?

Ik lees dat je geen verse terugplaatsing hebt gehad, enkel een cryo. Zou je willen uitleggen hoe dat zit? Het hoeft natuurlijk niet. Voel je niet verplicht! 😘 Zijn jullie nu nog met een behandeling bezig?

Groetjes Vrouwke!

Edited by Vrouwke77

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kims Welkom😁. Wat fijn dat je jou verhaal deelt en ons gerust stelt. Hoe ver zijn jullie?  Voor mij is het eerst maandag afwachten of ik überhaupt deze maand een punctie heb😕

fijne zondag dames🌞

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Vrouwke en Mcloud!

Klopt! Ik was zo dom geweest mijn medicatie niet goed te gebruiken. Ik geloof dat het de ustrogeencapsules waren die ik te vroeg had gebruikt. Daardoor kon de verse terugplaatsing niet doorgaan.
Uiteindelijk ook nog een eileider moeten laten verwijderen maar bij de derde terugplaatsing was het dan toch raak.
Ik had 14 eitjes, 11 embryos en konden er uiteindelijk 10 ingevroren worden.

De punctie heb ik gehad, het is niet iets wat ik dagelijks zou willen doen, maar het was kort en tandenbijten enkele seconden tijdens het eruit halen van de eitjes en het was voorbij.

Wat onzeker Mcloud, maar ik hoop toch dat het doorgaat voor je.
In het begin is het altijd even zoeken met die medicatie wat werkt en wat niet.
Mag ik vragen hoe oud je bent?

Groetjes! En fijne avond beiden


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 6-4-2019 om 12:34, Mcleod zei:

@Vrouwke77 ik ga rustig aan doen dit weekend! Gek genoeg gaat niks bij ons in 1 keer goed. We dien icsi ivm man zijn kwaliteit van zaad maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het ook aan mij ligt..

ik hoop dat ze het nog even gaan doen dit weekend🤔 afwachten maar weer.

Hey meis, 

Hoe is je echo vandaag gegaan. Zijn de kleintjes nog wat gegroeid?!?

Lfs 💋

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee! 

Ik ben wat verdrietig😰. Alles is stop gezet. Heb net de Pregnyl spuit gezet zodat mijn ei springt en ik over 2 weekjes ongesteld word. Er was maar 1 ei rond de 17mm. Arts denkt dat mijn menopur een te lage dosis is geweest dit gebeurt bij ongeveer 10% van de vrouwen😞. Positieve is dat ik gelijk weer mag beginnen in mijn volgende cyclus. 

En hoe is het bij jou? Punctie goed gegaan?😀

 

liefs😘

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Posts

  • Hallo lieve mensen, Na 7 miskramen die vroegtijdig waren afgebroken, waarvan de 1e een buitenbaarmoederlijke was hierbij is de eileider verwijderd. En de langste zwangerschap duurde  13 weken. Hebben we hulp gekregen van de fertiliteitskliniek. Inmiddels 5 behandelingen IUI gehad zonder resultaat. En nu dan de eerste Ivf gehad. 8 dagen na de terugplaatsing kreeg ik licht bruine bijna grijze afscheiding. Op de 9e dag werd het al heel donker rood. Heb er voor gekozen toch nog utrogestan nog in te brengen, 3x daags 2x 100mg. Misschien heel slecht maar we hebben geslachtsgemeenschap gehad, hierna kwam er helderrood bloed uit. Heb 2 weken Geen geslachtsgemeenschap gehad terwijl we eerder echt als konijntjes waren.  Ben vandaag ook niet verder gegaan met de utrogestan omdat ik dacht dat ik ongesteld zou zijn. Normaal gesproken heb ik veel krampen en pijn vooral bij een miskraam of menstruatie. Maar ik voel helemaal niks, maar heb wel helderrood bloedverlies, maar ook niet zo veel als bij een menstruatie..  Morgen bel ik de kliniek op, want dinsdag zou ik mogen testen.  Bedankt voor jullie tijd, hopelijk kan iemand mij voort helpen! Groetjes Chell  
  • Gebruik je nog medicatie @Shadow1987 ? Hoeveel daagse embryo heb je teruggeplaatst gekregen? 
  • IVM (In Vitro Maturation) is een procedure waarbij weinig vruchtbare medicijnen worden gebruikt om onrijpe eieren te produceren die worden verzameld door middel van kleine operaties en vervolgens gerijpt met hormonen. Ik heb over dit IVM-proces in deze onderstaande link gelezen en ik hoop dat dit nuttig voor u zal zijn. https://www.swcic.com/treatments/ivm-in-vitro-maturation.php
  • Lage AMH-niveaus worden over het algemeen beschouwd als een indicator van een lage ovariële reserve. Een lage AMH-vruchtbaarheidsbehandeling kan bestaan uit IVF samen met hormoonbehandeling.
  • Hallo Ik heb vanmorgen op wd 9 negatief getest na een cryo terugplaatsing. Wie heeft hier ervaring mee? 
 • Topics

 • Similar Content

  • Guest
   By Guest
   Hi allemaal!
   Ik zat een jaar geleden hier ook op het wachtbankje voor mijn 1e kindje.
   Dat is inmiddels een gezonde dochter geworden van inmiddels 10 maanden.
   Omdat wij een aardige tijd over deze zwangerschap hebben gedaan en toch de wens hebben voor een groter gezin, zit ik nu in de laatste wachtweek voor ons tweede kindje.
   Ik vind het weer heel erg spannend, als is het wel echt anders nu we al een gezonde kleine hebben mogen verwelkomen.
   Ik ben benieuwd of er nog meer in de wachtweken zitten?
   groetjes!
   Kims
  • By Dakje
   Hoi allemaal,
   Na een onzekere 3maanden en vele echo's kan ik nu eindelijk zeggen dat ik zwanger ben van ons 1ste kindje.  We zijn via ivf zwanger geraakt bij poging 1 terug plaatsing  6 en hebben nog 6 liggen. En zijn uigerekend 30-08-19 We zijn erg blij maar merk dat ik ook erg onzeker ben
  • By RICAN
   Mijn naam is Anja ben 25 jaar oud en sinds 1,5 jaar getrouwd.
   Mijn man is CF patient waardoor het voor ons niet mogelijk is om op natuurlijk wijzen zwanger te worden. 18 januari 2011 heeft mijn man PESA ondergaan in het UMC St. Radboud. Afgelopen week hebben we een brief gehad dat ze 1 rietje hebben ingevroren. :happydance: 7 februari 2011 hebben we een telefonische afspraak over wanneer we langs mogen komen om de IVF behandeling door te nemen. Tevens hebben we ook te horen gekregen dat wanneer ze bij mij een ei-punctie gaan doen dat mijn man mogelijk nog een keer PESA moet ondergaan i.v.m. het feit dat ze 1 rietje hebben ingevroren.
    
   Via dit forum hoop ik onze ervaringen te kunnen delen met ander die precies hetzelfde moeten ondergaan als ons. En hier steun te kunnen krijgen/geven tijdens deze ervaringen.
    
   Lfs! Anja :happy11:
  • By Choya777
   Dr. IVF is a one of a kind 3D In Vitro Fertilization app
    
   Please visit the Dr. IVF web page : www.drivfapp.com
    
   Dr. IVF is a one of a kind 3-D medical application that was developed for doctors, future parents and any interested parties who want to explore the world of In Vitro Fertilization. With the touch of a finger, couples are able to witness the magic of IVF and discover the world of fertility as they have never seen before. Gynecologists and embryologists can now demonstrate medical procedures like ICSI and IVF and create a unique and special approach for supporting their patients.
    
   in few weeks we will release our new update which will include special user interface that will give the ability to read texts, reviews and tips from clinics all around the world.
    
   App Store: http://itunes.apple.com/mk/app/dr-ivf/id433902852?mt=8&ign-mpt=uo%3D2
  • By MamaBamBam
   Lieve dames!
    
   Ik ben nieuw op dit forum en zal me kort even voorstellen! Ik ben Dorien en inmiddels 31. In 2008 hebben we een ICSI behandeling gehad met als prachtig resultaat na de 3e cryo terugplaatsing een zoon van december 2009.
    
   Inmiddels is hij bijna twee en ben ik eind oktober begonnen met een nieuwe ICSI, ik doe dit met Lucrin en GONALf. De Lucrin is vanaf maandag 7 november gehalveerd en ben die avond ook begonnen met de GONALf.
    
   Nu heb ik altijd al een gevoelige baarmoeder/eierstokken gehad maar sinds gisteravond begin ik de follikelgroei flink te voelen. Zelfs alsof ik af ten toe rugweeen heb zo erg.
   Nu is mijn vraag of er meer dames echt last hebben gehad van deze groei en hoe het verloop is geweest. Ben namelijk een beetje bang dat als het nu al zo erg
   is hoe het dan over 7 dagen (eerste echo) zal zijn.
    
   Alvast bedankt voor alle antwoorden:happy:
×

Important Information

Terms of Use