Jump to content

Recommended Posts

Zitten er nog meer dames op het wachtbankje?

Wat zijn die wachtweken toch altijd killing! En extra pittig doordat ik thuis aan het werk ben i.v.m. corona. Ik ervaar dan minder afleiding en meer tijd om er over na te denken. Hoe ervaren jullie dat?

Ik heb nog nooit eerder iets op een forum geplaatst, lees al wel enige tijd mee en waag het er nu maar eens op omdat het toch wel heel fijn is om de ervaring te kunnen delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Zo vond ik het ook heel fijn om te luisteren naar de 6-delige podcast "In afwachting", misschien een tip voor andere dames hier om te beluisteren. De serie is heel respectvol gemaakt en zorgen bij mij voor veel gevoel van herkenning. 30 december een tp gehad van een cryo, dit is mijn derde TP. de vorige waren helaas niet succssvol. Nu weer duimen 🤞en geduld proberen op te brengen...….😬

Link to post
Share on other sites

Hi Sal2021,


Bedankt, helaas is het duimen niet meer nodig 😢 ik ben afgelopen zaterdag ongesteld geworden.

Ik had echt wel goede hoop, had het idee dat ik op dag 21 een innestelingsbloeding had. Maar helaas toch niet succesvol. Naast de teleurstelling dat het niet gelukt is, vind ik de onzekerheid door COVID (of behandelingen door gaan) ook pittig. Maar gelukkig mag ik meteen door deze maand met mijn laatste cryo terugplaatsing. Dus dat was een opsteker!! NU hopen dat die goed ontdooid, de artsen niet ziek zijn, en echt lekker blijft plakken! Anders begint mijn ICSI traject twee...

Weet jij al wanneer je mag beginnen met IVF? Heb je hiervoor ook andere behandelingen ondergaan? Als je vragen hebt over het traject laat het weten. Want alleen het Labrotorium deel van ICSI en IVF is anders, verder is het (ondanks verschillen tussen behandelende ziekenhuizen) een vergelijkbaar traject. Ik deel graag wat ik kan mocht dat prettig zijn!


Fijne dag!

Groetjes Paulma 

 

 

Link to post
Share on other sites

Hoi Paulma

 

Sorry voor mn oh zo late reactie!! Wat sneu. Die bloedingen zijn echt vervelend en maken je helemaal in de war!! Ik hoop echt voor je dat de cryo een mooi resultaat oplevert.

Ik ben begonnen met spuiten de eicellen groeien erg langzaam. Ik ben < 30 en zit in de vervroegde overgang 😪😪. Eerste echo stimulatie dag 8  geen eieren te bekennen en als de volgende x niet gegroeid zou zijn, dan zouden we staken en stoppen volgens de arts 😱.  Klap in het gezicht natuurlijk!!  MAAAR Godzijdank zijn ze nu wel aan het groeien. Waarschijnlijk ergens aankomende week de punctie. Dit is mn 1e traject en poging. 

LIEFS

Link to post
Share on other sites

Hi Sal2021,

Dat moet heftig geweest zijn toen je hoorde dat je zo jong al vervroegd in de overgang bent. Gelukkig zijn deze trajecten mogelijk, hoewel dus niet met een vliegende start.

Maar gelukkig zijn je follikels toch gaan groeien. Nu maar duimen voor een mooi aantal en goede bevruchting. Hoe kijk je aan tegen de punctie?

Ik ga waarschijnlijk binnenkort ook weer beginnen met spuiten. De laatste embryo heeft helaas ook geen positieve test opgeleverd. en nu was de vriezer leeg. De arts wil alleen eerst op 1 maart een consult hebben dus ben benieuwd wat hij wil bespreken. Wat mij betreft starten we gewoon weer. Let's see

Succes nog met het spuiten en hopelijk valt de punctie mee voor je.

Liefs

Edited by Paulma
bericht was nog niet af, per ongeluk gepost
Link to post
Share on other sites

Hi @Paulma 

Ja zeker een harde klap!! Helaas geen enkele bevruchting!!😭😭😭😭😭 7 follikels waarvan 4 eicellen.. de punctie viel op zich mee ik had 2 pijnstilling genomen verder niet..  Was vervelend en ook wel pijnlijk maar draaglijk. Pas later kreeg ik wel echt krampen. En vooral bij het plassen omdat er dan een druk zit daar.

 Maar dit was weer echt een mokerslag. We hebben 24e pas een evaluatiegesprek. Maar ik heb een gevoel dat ze gaan zeggen we stoppen ermee. Maar daar laat ik het niet bij zitten natuurlijk. Ik denk dat ik voor ICSi dan wil pleiten omdat ze dat doen als IVf mislukt is. 

 

Wat jammer van de negatieve test. Altijd een teleurstelling he! Elke keer sprakkel je weer hoop bij elkaar en dan valt alles in duigen. Hoe was je gesprek vandaag gegaan?. Ik ben benieuwd!

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hi Sal2021!

Natuurlijk laat je het er niet bij zitten! Je wil minimaal ICSI gaan proberen. Hopelijk hoef je er niet te veel strijd voor te leveren en zitten jullie snel op een lijn. Het is al een pittig traject en dan is het extra vervelend als je ook energie moet steken in het overhalen van de artsen in je wensen. Maar als het nodig is... doe je het!!!

Ik vond de punctie ook niet tegenvallen. Aan een kant viel het alles mee en de andere kant deed meer pijn. Maar inderdaad precies zoals je schrijft, het is pijnlijk maar dragelijk. En ik was ook best snel weer vergeten dat ik de dag erna nog best wat last had. Gelukkig werkt het zo met pijn, dat het vervaagd. Beter ook, want anders zou je misschien niet nogmaals aan zo'n traject beginnen.

Mijn gesprek was prima. Ik kan bij mijn volgende ongesteldheid starten. Dus beetje richting eind maart. Misschien lopen we straks wel een beetje gelijk op, als jij na het gesprek ook meteen kan starten. Ben erg benieuwd wat er besproken zal worden, zo balen dat je lang op dat gesprek moet wachten. 

 

Liefs

Edited by Paulma
ik ik was nog niet klaar...
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Cilliecl85
   Hallo ik ben nieuw hier ! Waarschijnlijk is het al 100 x gevraagd maar goed... Na een mislukte eerste poging via ivf heb ik afgelopen zaterdag een Cryo teruggeplaatst gekregen van 5 dagen oud... Zit nu op wd 6 en toch een test gedaan van de kV 2 voor 5 en was negatief. Is dit echt veel te vroeg en kan dit nog veranderen ? 
  • By Ireen
   Hallo allemaal,
   Hier nog dames die zich in de wachtweken bevinden?
   Ik zit nu op 3 dagen na tp van een vroege blasto (5-daagse). Ik voel helemaal niks 😐. Begin de hoop te verliezen.
    
   hopelijk zijn er meiden die dit herkennen.
   liefs!
    
  • By MariaG
   Zijn hier nog meiden op het wachtbankje? Ik heb 5 sept een terugplaatsing gehad van een cryo.
    
    
   Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  • By Hopefulness
   Hoi hoi,
   Zijn hier ook dames die in hun wachtdagen zitten?
   Ik heb vandaag mijn terugplaatsing gehad...
  • By Johanna82
   Hai lieve dames,
   Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor ons. Vandaag starten we met onze tweede ICSI ronde. Onze eerste was in 2017, de verse tp is onze dochter geworden. Afgelopen november zijn we weer gestart met de terugplaatsingen. Helaas 2 goede tp gehad, 2 spontane zwangerschappen (wtf??) En 1 niet goed ontdooid embryo later, zijn we nu weer terug bij af. Althans: we zijn een dochter rijker en 4 vroege miskramen... Spannend weer! Wie zijn er ook net gestart of starten er ook weer binnenkort? Hoor graag jullie verhalen!  


 • Posts

  • Lieve @Aslyn, ik zou je nu zo graag een welgemeende knuffel willen geven en samen met kitje en jou willen schreeuwen, vloeken en tegen dingen aan willen trappen. Ik vind het zo erg voor je... Ik kan het niet goed onder woorden brengen, maar ik voel je verdriet. 💕
  • @Aslyn Och meid, kom net even op het forum kijken en lees nu dit vreselijke nieuws.....gecondoleerd, ik vind het echt verschrikkelijk voor je  de tranen schieten in mijn ogen en ik weet gewoon niet wat nog te zeggen..... wat een pijn en verdriet moet jij nu voelen..... heel heel heel veel sterkte.....  
  • Dat meen je niet @Aslyn.... 😢 Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik zou je zo graag een knuffel willen geven nu, willen troosten, met je willen huilen, schreeuwen, whatever, maar ik heb gewoon geen woorden....
  • Helaas is het hartje gestopt, ik weet niet hoe ik dit moet verwerken. 
  • Lieve @Aslyn wat rot dat je je nu zo voelt. En dan kan ik wel zeggen je moet ook niet dr. Google gaan raadplegen, maar dat doen we allemaal. We zoeken op alles en vinden ellende want de positieve verhalen staan meestal niet op internet.... Ik moet je eerlijk zeggen dat ik deze ook nog niet eerder ben tegen gekomen, een te klein vruchtzakje. En wat is klein... Kleiner dan gemiddeld? Aan de kleine kant? Veel te klein? Er zijn zoveel gradaties van klein. En ik kan je ook niet geruststellen en je angst, stress en paniek en wanhoop wegnemen, kon ik dat maar... Goed dat je niet naar kantoor bent gegaan en wat fijn dat je zo een lieve mevrouw getroffen hebt en nog fijner dat je vanavond al terecht kunt en OOK vrijdag weer. Ik hoop zo dat ze je vanavond gerust kunnen stellen en dat je weer op je roze (of blauwe) wolkje zit! Probeer niet te druk te maken (lukt toch niet denk ik), beetje afleiding te zoeken en ik wens je veel succes vanavond. Ik zal duimen voor je dat alles gewoon in orde is en jij weer lekker op je wolkje ronddrijft strakjes! In the meantime geef ik je een virtuele knuffel want die kun je wel eentje gebruiken denk ik. 🤞😘
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use