Jump to content
  • entry
    1
  • comment
    1
  • views
    540

Even Voorstellen


Sanaatje

437 views

Hoi Hoi Allemaal,

 

Ik ben dus Sanne, 25 jaar en opzoek naar steun, verhalen en uitleg over IUI en/of IVF.

 

Bij mijn man is in 2009 zaadbalkanker geconstateerd en voordat we met de chemo begonnen is er sperma ingevroren voor eventueel kinderwens.

In 2010 is de chemo goed aangeslagen en mogen we een half jaar na de laatste chemo aan de slag voor onze kinderwens, ik blijk in februari van dit jaar op de normale manier zwanger te zijn, het geluk kon dus eigenlijk niet op.

Maar de kanker was sterker als wij en we moesten starten met een 2de lijn chemo...

Dan blijkt bij de volgende echo niks meer te zien, eerst waren ze bang voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en dan zien ze toch weer "iets" zitten, maar het was helemaal vervormd, een miskraam en met 8 weken werd ik gecurreteerd...nu als het zooo gewenst is, terwijl je dan juist de hoop moet houden om volop in een 2de lijn chemo te gaan!

Dan lagen we dan samen in 'n ziekenhuisbed, de een moe en kaal van de chemo en de ander net geholpen na een curretage....

De 2de lijn chemo zijn we met up's en down's doorgekomen en van de laatste scan hebben we hele goede berichten!

En na al die goede berichten hebben we een gesprek aangevraagd met de fertiliteitsarts, want hoe gaan we nu verder...

De fertiliteitarts van het Radboud verteld ons dat ook al is het sperma van topconditie, het zal waarschijnlijk zoveel fouten stoffen bevatten omdat de kop van een zaadcel DNA bevat er geen goede zwangerschap van zou komen.

Het sperma heeft ongeveer 2 jaar nodig om helemaal te herstellen en of je dan nog vruchtbaar bent...weet natuurlijk niemand.

We waren allebei telleurgesteld want dat zou betekenen dat we nog 1.5 jaar zouden moeten wachten.

Toen zei de arts dat als ik 14 kilo af zou vallen en mijn man een goede prognose voor de toekomst had, en dat heeft mijn man, dan zouden ze het opgeslagen sperma willen gaan gebruiken voor IUI of IVF....

Ik ben eind augustus begonnen met het lijnen en ben tot nu toe 9.4 afgevallen, dus ik moet nog 4.6 voor 21 oktober 2011 en als het dan goed is dan gaan we starten met IUI...

Ik kan het nu nog niet echt vorm geven omdat het nog een tijdje duurt, maar ik hoop dat we mogen starten!!

1 Comment


Recommended Comments

hoi sanne,

 

ik ken deze sleur bij mijn vriend hebben ze in april van dit jaar kwaadaardige zaadbalkanker geconstateerd hij is er toen ook meteen aan geopereerd. ook sperma moeten invriezen voor hij begon met de bestraling.

nu zag zijn scan ook goed uit.

ik moet 10kg afvallen voor feb 2012 en dan beginnen ze met ivf.

alleen weet ik niet hoe ik snel die kilo's kwijtraak.

maar weet precies hoe je je voelt.

 

xxx tatjana

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use