Jump to content
  • entry
    1
  • comment
    1
  • views
    1,534

Tips voor de 1e IVF behandeling gevraagd...


Rianne1985

1,338 views

Hallo allemaal,

 

ik heb een vraag aan jullie. Om een lang verhaal kort te maken. De kans is zeer klein dat wij op de natuurlijk manier zwanger kunnen worden. Dit ligt aan mijn partner. Bij mij is (gelukkig) alles goed. Maar we moeten nu gaan beslissen wanneer wij onze 1e IVF behandeling willen gaan doen. Maar nu heb ik wat tips van jullie nodig!!.... Tijden de onderzoeken heb ik een inwendige echo gehad. Dit heb ik zoo slecht ervaren. Ik kon me erg moeilijk ontspannen en het deed erg pijn. De dokter was erg lief en geduldig maar ik had erg veel moeite om me te ontspannen. Hebben meer vrouwen dit mee gemaakt? Of heeft er iemand tips waardoor ik me meer kan ontspannen? Door deze ervaring zie ik erg op tegen de 1e IVF poging. Alleen door die inwendige echo..

 

Ik hoop echt dat jullie me kunnen helpen!

 

Groetjes Rianne

1 Comment


Recommended Comments

Hoi Rianne, ik kan me voorstellen dat je opziet tegen de behandelingen als je al zo'n last hebt van de inwendige onderzoeken en ja, die krijg je heel veel als je voor IVF gaat. Daar kan je weinig aan doen. Bij iedere IVF wordt de groei van de eitjes via een echo bekeken en die echo is eigenlijk altijd inwendig. Met een beetje geluk heb je maar een paar van die echo's nodig, mijn absolute minimum was 2 x tijdens een behandeling (IUI), maar meestal heb ik per behandeling iets van 5 a 6 echo's gehad.

 

Nou is het wel zo dat je er aan went. In het begin vond ik het ook vervelend en moeilijk om te ontspannen, maar na de tigste echo gaat dat er wel een beetje vanaf. Wat je misschien zou kunnen helpen zijn bekkenbodemspieroefeningen. Als je je bekkenbodemspieren oefent, krijg je meer controle over de spieren en kan je dus bewuster ontspannen en daardoor doet het onderzoek geen zeer. Prettig wordt het nooit, maar dan doet het geen pijn meer. Het is een beetje een cirkeltje: omdat je verwacht dat het zeer doet, span je aan en door het aanspannen doet het zeer. Bewust kunnen ontspannen kan je dan helpen.

 

Verder zou je kunnen proberen om een beetje te "drukken" als het echo-apparaat wordt ingebracht (net alsof je moet gaan plassen), daardoor ontspan je waarschijnlijk je bekkenbodemspieren en dan gaat het ook makkelijker.

 

Een oefening die je altijd kan doen om je spieren te oefenen is door je spieren aan te spannen in "treetjes". Dus net alsof je je plas op moet houden, eventjes vasthouden en dan nog meer aantrekken. Dit in 3 of 4 stappen. En dan weer ontspannen op dezelfde manier in 2 of 3 stappen... ik hoop dat ik het duidelijk heb uitgelegd.

 

Veel succes!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use