Ga naar inhoud
  • bericht
    1
  • reacties
    0
  • weergaven
    1606

Ivf in Belgie


Ivf Belgie

1445 weergaven

Hallo dames, lotgenoten.

Mijn naam is Anita en ben met Ivf bahendeling bezig in L.IF.E. centrum Leuven, een fertiliteits kliniek die samenwerkt met andere ziekenhuizen en geanycologen.

Heb al veel gelezen over Ivf ervaringen in Nederland maar dan gaat het bij ons in Leuven toch heel anders aan toe.

Ben net 40 jaar geworden en we zijn al ongeveer een jaar met Ivf bezig met alle voorafgaande onderzoeken bij ingerekend. Heb al 3 prachtige kids dus waarom dan nog Ivf?

Na de geboorte van de jongst 4 jaar geleden, (hopelijk niet meer voor lang de jongste) heb ik me door omstandig heden laten stereliseren. 3 jaar geleden toch nog de man van m,n leven tegen gekomen en aangezien hij 7 jaar jonger is dan ik heeft hij natuurlijk nog een kinder wens. Eerst hield het kostenplaatje van Ivf ons tegen, tot we vernamen dat het ziekenfonds tot je 43ste 6 behandelingen rechtstreeks terug betaald.

Met m,n man z,n zwemmertjes is alles prima inorde maar m,n sterelisatie kon niet meer ongedaan gemaakt worden.

We zijn nu aan onze derde poging bezig en voorbije woensdag is er weer een mooi embryootje, zoals de dokter in de kliniek dat zo mooi zegt, terug geplaatst en nu is het dus weer in spannig afwachten of het zich nesteld. De dokter en de verpleegsters doen echt alles wat ze kunnen om elke poging te doen slagen maar de natuur beslist uiteindelijk toch of je zwanger bent of niet.

Het probleem bij mij is dat ik door m,n leeftijd niet veel eiceletjes meer heb en na 2 mislukte pogingen heb ik m,n lichaam wat rust gegeven en had de dokter Myo-inositol voorgeschreven. Dat is niet goedkoop maar we wouden dat toch proberen. Of het z,n werk zal doen moeten we natuurlijk nog afwachten.

Voor mij persoonlijk vind ik de behandelingen niet zo zwaar omdat we overal goed begeleid en gesteunt worden en de punctie gebeurt steeds onder plaatselijke verdoving en met begeleiding van fantastische dokters en verpleegsters.

Natuurlijk in heel dit plaatje mag ik niet vergeten zeggen dat ik ook enorm gesteund word door m,n fantastische man en kindjes!

 

Bedankt dat ik hier m,n verhaal kwijt mocht.

0 reacties


Aanbevolen Reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden