Jump to content
  • entry
    1
  • comments
    0
  • views
    1,584

Ivf in Belgie


Ivf Belgie

1,414 views

Hallo dames, lotgenoten.

Mijn naam is Anita en ben met Ivf bahendeling bezig in L.IF.E. centrum Leuven, een fertiliteits kliniek die samenwerkt met andere ziekenhuizen en geanycologen.

Heb al veel gelezen over Ivf ervaringen in Nederland maar dan gaat het bij ons in Leuven toch heel anders aan toe.

Ben net 40 jaar geworden en we zijn al ongeveer een jaar met Ivf bezig met alle voorafgaande onderzoeken bij ingerekend. Heb al 3 prachtige kids dus waarom dan nog Ivf?

Na de geboorte van de jongst 4 jaar geleden, (hopelijk niet meer voor lang de jongste) heb ik me door omstandig heden laten stereliseren. 3 jaar geleden toch nog de man van m,n leven tegen gekomen en aangezien hij 7 jaar jonger is dan ik heeft hij natuurlijk nog een kinder wens. Eerst hield het kostenplaatje van Ivf ons tegen, tot we vernamen dat het ziekenfonds tot je 43ste 6 behandelingen rechtstreeks terug betaald.

Met m,n man z,n zwemmertjes is alles prima inorde maar m,n sterelisatie kon niet meer ongedaan gemaakt worden.

We zijn nu aan onze derde poging bezig en voorbije woensdag is er weer een mooi embryootje, zoals de dokter in de kliniek dat zo mooi zegt, terug geplaatst en nu is het dus weer in spannig afwachten of het zich nesteld. De dokter en de verpleegsters doen echt alles wat ze kunnen om elke poging te doen slagen maar de natuur beslist uiteindelijk toch of je zwanger bent of niet.

Het probleem bij mij is dat ik door m,n leeftijd niet veel eiceletjes meer heb en na 2 mislukte pogingen heb ik m,n lichaam wat rust gegeven en had de dokter Myo-inositol voorgeschreven. Dat is niet goedkoop maar we wouden dat toch proberen. Of het z,n werk zal doen moeten we natuurlijk nog afwachten.

Voor mij persoonlijk vind ik de behandelingen niet zo zwaar omdat we overal goed begeleid en gesteunt worden en de punctie gebeurt steeds onder plaatselijke verdoving en met begeleiding van fantastische dokters en verpleegsters.

Natuurlijk in heel dit plaatje mag ik niet vergeten zeggen dat ik ook enorm gesteund word door m,n fantastische man en kindjes!

 

Bedankt dat ik hier m,n verhaal kwijt mocht.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use