Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    10
  • views
    991

Sab


Sab

876 views

 Share

 

12-8-2006 - het is zover!

12 augustus 2006.

 

Het is 5.40 uur, ik moet naar het toilet, het is nu of morgen. De testdatum is dinsdag pas, de 15de. Sander is ook al wakker en ik vraag hem, ik moet plassen, wil je dat ik een test doe?

Hij zegt: laten we maar doen, dan zijn we ervan af en kunnen we verder.

5.50uur: ZWANGER!!!! niet te geloven, het is gelukt! Binnen enkele seconden komen er 2 streepjes tevoorschijn. Ik kan het niet geloven en begin te huilen. Sander kan alleen maar lachen en joelen. Het enige waar ik aan denk is: ik moet nog een test doen, het klopt niet. En vervolgens loop ik naar mijn beautycase waar nog zo'n digitale in zit van de vakantie. Zo eentje die je helemaal niet WILT doen, maar TOCH gaat doen. Hij is zo cru: Zwanger of Niet Zwanger zegt ie dan.Nou daar gaat ie, ook in het potje...

 

Jahoor, ook deze zegt ZWANGER.

 

Tranen van geluk rollen over mijn wangen.

 

Nog 36 weken, want ik ben nu 1 dag overtijd.

 

11-8-2006 - testen?!

Vandaag is weer een spannend moment. Normaal gesproken zou ik gisteren en anders uiterlijk vandaag ongesteld moeten worden. We hebben ons voorgenomen om vanavond testen te gaan kopen bij het Kruidvat, niet van die digitale maar die van het Kruidvat zelf. Deze hebben minder HCG nodig voor een positieve uitslag. Hoe later het op de dag is, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat het weer mislukt is. Ik word er droevig van en ben niet te genieten als Sander thuiskomt.

 

Het stortregent ook nog, maar afspraak is afspraak. We zouden testen gaan kopen als ik nog niet ongesteld was. Met grote tegenzin ga ik mee, het voelt als geldverspilling....

 

Alles staat me tegen, het eten, heb nergens trek in en uiteindelijk komt de spanning eruit. 1 grote huilbui, waar geen einde aan lijkt te komen. Wat als het mislukt is? Wat als we nooit een kindje van onzelf kunnen krijgen? Alle vragen van de eerste mislukte poging komen weer boven. Uiteindelijk zegt Sander, zullen we nu gaan testen? Dan is de spanning eraf en dan weten we het maar..

Ik durf niet..het is avond en met avond urine is de kans kleiner...nou ja slaat nergens op natuurlijk maar ik durf nu gewoon niet te testen. Morgen weer een dag...

 

10-8-2006 - oma 90 jaar

Vandaag is oma dan echt jarig, ik ga met pap en mam mee om even koffie te drinken. Naar mijn werk ga ik niet want ik loop zooo super gestresst rond, kan toch niets doen nu. Vanmiddag komt er een vriendinnetje langs om me af te leiden.

 

9-8-2006 - over en uit

Op mijn werk naar het toilet gegaan en tot mijn schrik was het toiletpapier roze/rood. Totaal overstuur ben ik naar huis gegaan, in de veronderstelling dat het over is.

 

5-8-2006 - oma jarig

Vandaag viert oma haar 90ste verjaardag, 5 dagen te vroeg, maar zo kan iedereen erbij zijn.

 

Ik voel me stukken beter dan bij de vorige poging, logisch want ik gebruik nu helemaal geen medicijnen.

 

Na de verjaardagslunch van omi voelde ik de eerste sporen van misselijkheid. Sander zegt nog gekscherend, je bent gewoon hartstikke zwanger. Wat ik met een lach wegwuif.

 

1-8-2006 - terugplaatsing?!??!

Ondraaglijk zeg maar gerust. Wat een stress zeg.

 

Vandaag om 10.00 uur kunnen we bellen of het ontdooien is gelukt. Er zijn 5 cryo's. Ze zitten per 2 bij elkaar en 1 losse. Ze gaan er 2 ontdooien en kijken of ze allebei goed zijn. Ze gaan door tot ze 2 goeie hebben.

 

Natuurlijk durf ik niet te bellen en mag Sander dat doen.

 

Om 10.07: telefoon: Sander: gefeliciteerd schatje! Het is gelukt... En ik..? Ik kan alleen maar huilen, mijn vriendinnetje FLeur denkt meteen dat het niet gelukt is, maar het zijn "goede" tranen...

 

Het is gelukt!!! Er zijn er 2 goed ontdooid!!!

Mooier nog: er zijn er nog 2 over, pfewww.

 

Vandaag om 16.00 uur de terugplaatsing.

Dit werd uiteindelijk 16.30 uur. We hebben de ontdooide embryo's onder de microscoop gezien. Wat ongelofelijk zeg. Ons potentiele kindje op het laptopscherm gezien hihi.

 

Om 16.30 uur werden er 2 embryo's ingespoten.

 

28-7-2006 - op het nippertje

Whoeiiiiii!!! Vandaag een positieve ovulatietest! Het ziekenhuis gebeld en ze gaan maandag ontdooien. Jeetje alweer een zenuwslopend weekend. Dinsdag kunnen we bellen of het gelukt is.

 

24-7-2006 - ovulatietest

Vandaag de eerste ovulatietest doen. Als ik vrijdag nog geen positieve test heb dan moet ik weer bellen. Ik zit dus elke morgen een kwartier op mijn werk in het toilet te wachten tot het streepje donkerder wordt.....

 

21-7-2006 - De eerste FM

Vandaag de eerste FM (follikelmeting). Ziet er goed uit, alles is goed tot rust gekomen in mijn buik na de eerste poging en we mogen door!

 

13-7-2006 - ongesteld

Eindelijk!!!! ik ben weer ongesteld! Gek he? Ben er blij om, terwijl je dat normaal graag zou willen overslaan.Ben achteraf dankbaar dat ik altijd zo op tijd ben en de klok erop gelijk kan zetten.

 

Ik heb het ziekenhuis gebeld en ik moet over 10 dagen terugkomen voor mijn eerste follikelmeting. Dus even afwachten nu.

 

24-6-2006 - Robbie

Vandaag zijn we naar Robbie (Williams) geweest in de Arena. Even een leuke afleiding tussen alle dingen die met zwanger worden te maken hebben door. We zaten notaben achter een stel waarvan 1 vrouwtje zwanger was en heerlijk zat te roken, kon mijn verdriet net binnenhouden, snap je dat nou...?! Zal wel makkelijk gegaan zijn gaat er door me heen...hoe fout van me..

 

16-6-2006 - helaas

1 onbezonnen vakantiedag gehad. Vandaag is de menstruatie op gang gekomen.

 

Wat een verdriet... En wat fijn dat we saampjes weg zijn, zo kunnen we er veel over praten en lekker uithuilen.

 

Gelukkig hebben we nog 5 cryo's. Hier vestigen we alle hoop op, hoe moeilijk dat af en toe ook is.

 

15-6-2006 - vakantie

Jippie vakantie!!

 

Na die zenuwslopende weken is het lekker om er even tussenuit te gaan. Even een weekje naar Griekenland, komen we met z'n 2-en terug of met z'n " 3-en" ??!!

 

5-6-2006 - 1 of 2 terugplaatsen

We hebben het er al vaker over gehad, 1 of 2 terugplaatsen. Een 2-ling is best leuk en maar 1 poging nodig (spraken de optimisten).

 

Bij het lab aangekomen hoorden we dat het een moeilijke icsi was. Dit betekende dat er maar weinig goede zaadcellen te vinden waren. Het is dat ze er een paar uit hebben kunnen halen maar anders hadden ze opgeschreven dat het voor 100% slecht was. Ze raden ons dan ook aan om er 2 terug te laten plaatsen. Hier gaan wij uiteraard mee akkoord.

 

3-6-2006 - bevruchting??!!

Zenuwachtig zijn we gaan winkelen, shoppen helpt tegen de zenuwen haha.

11.45 uur: Hoera: van de 26 eitjes zijn er 14 bevrucht. Volgens het lab was het een " moeilijke" icsi. Whatever that may be....

Maandag de terugplaatsing om 13.30 uur.

 

Wat een opluchting, dit is wel een drankje waard, lekker op het terras gezeten, heeeeeerlijk.

 

2-6-2006 - punctie

Brrr, vandaag de punctie. Nee hoor, zie er niet tegenop, ik weet tenslotte niet wat ik kan verwachten. Wel ben ik zenuwachtig over hoe alles in zijn werk gaat. Zo lang naar uitgekeken.

 

Tijd van een half uurtje is alles gebeurd. Ik ben aangeprikt en Sander heeft zijn werk gedaan. Eerlijk? Het was best zwaar en vrij emotioneel, maaaaaaar: 26 eitjes!!! WAUW fantastische opbrengst dus. Morgen weer een spannend moment, we kunnen tussen 11.30 uur en 12.30 uur bellen naar het lab, oooowww spannend!!

 

16-5-2006 - sneller dan verwacht

Hoera! Het is zover, ben al ongesteld geworden, dussssss de eerste spuiten gaan erin. Ik kan er niet tegen dus Sander mag de spuitjes zetten. Gelukkig vindt hij het wel "leuk" om te doen, dus dat is mooi opgelost. Ik durf zelfs niet te kijken, voordat de eerste erin zit zijn we een half uur verder. Maar ja, ik moet er doorheen, het is voor een goed doel!!!!

 

11-5-2006 - afspraak ivf afdeling

Vandaag weer een spannende dag. Onze eerste afspraak op de IVF, wat zal er gebeuren? Mogen we, moeten we nog wachten of wat? Geen idee wat we kunnen verwachten.

 

We mogen beginnen!!! Zodra ik ongesteld word kunnen we beginnen met spuiten zetten. We krijgen vanalles mee, van toilettasje tot aan de recepten en het spuitschema.

 

Jeetje niet te geloven zeg! Lekker naar het strand geweest en van het zonnetje genoten, morgen ook nog lekker vrij, lekker lang weekend. Heeeeeeeeerlijk

 

26-3-2006 - pleisters voorbij

Vandaag de laatste pleister geplakt. Oke oke, 1 dag gesmokkeld ivm vakantie, hij ging eraf met zwemmen, maar van die dag zal het niet afhangen.

 

16-1-2006 - gestopt met roken

D-day!

 

We zijn gestopt met roken. Weliswaar met behulp van pleisters maar toch, we zijn gestopt.

 

12-1-2006 - intake ivf-icsi

spannende dag vandaag, gesprek met de gyn over hoe we nu verder gaan met onze zwangerschapswens.

Het gesprek vertelt ons weinig nieuws, we kunnen meteen beginnen ware het niet dat we eerst moeten stoppen met roken en er moeten bij mij wat kilootjes af.

Maandag stoppen met roken?

 

 

Hier is ie dan mijn blog!

 

Augustus 2004: zware maand, we kwamen er achter dat spontaan zwanger worden er voor ons niet in zit.

Januari 2006: gestopt met roken

Mei 2006: introductie gesprek gehad op de ivf afdeling in Voorburg.

Mei 2006: begonnen met de 1ste icsi

behandeling

Juni 2006: 2 juni punctie gehad, 5 juni tp

16 juni, einde 1ste icsi.

Juli 2006: 12 juli ongesteld, 30 juli eisprong

1 augustus 2006: 16.45 uur, tp van 2 cryo's

12 augustus 2006: positieve test

5 april 2007: Carolijn Frédérique geboren.

 

 

Wordt vervolgd

 Share

6 Comments


Recommended Comments

Wow........Lieve sab.....ik ben er stil van en weet ff niks te zeggen!

 

Ja ja...je hebt me stil gekregen.....wat ben ik blij dat je carolijntje hebt!

 

Knuffel meis!

Link to comment

ja mooi sab, heftig zo'n verhaal weer zo te lezen, herkenbaar ook.

vooral dat jij niet wilde testen, had ik ook, ik durfde het echt niet!

heerlijk zo'n mooi einde.

lis

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use