Jump to content

Yola

Members
 • Content Count

  506
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Yola

 • Rank
  Puber
 1. Sorry door dik en dun meisjes, ik breek even in voor Henne. Henne, ik ben al een hele tijd niet meer actief hier, maar hoorde via via dat je bijna uitgeteld bent... Ik ben zo blij voor je dat je grote wens uiteindelijk werkelijkheid is geworden!! Gefeliciteerd en geniet van deze laatste weken met die kleine drop in je buik!
 2. hey Balu, ik wil je toch even een hart onder de riem steken. Ik las uit je berichtje vooral je verwarring, paniek en de worsteling met je gevoelens. Ik kan me dat in jouw situatie heel goed voorstellen. Geen wonder denk ik dat je je wendt tot het forum waar je je vorige moeilijke periode zoveel steun hebt gekregen. Maar, iedereen is hier zo doortrokken van juist het verlangen naar het wonder dat jij nu meemaakt, en het intense verdriet als dat niet lukt, dat die pijn al heel snel naar boven komt en de emoties oplopen. En dan gaat het balletje al snel de verkeerde kant op rollen. Ik weet niks over je omstandigheden en over het hoe en waarom het zover is gekomen. Daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat je nú in de penarie zit. Waar je nu denk ik mee geholpen bent, is steun en een luisterend oor en open hart. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je dat luisterend oor vindt dat je nu heel hard nodig hebt. Eerst maar eens de test van vrijdag afwachten. Ik hoop dat je ons nog laat weten wat de uitslag is. Knuffel, Yola
 3. @Sas, ik kom hier zelden meer, maar lees af en toe als ik (zeldzaamheid ;-)) even een rustig momentje heb. Kan het niet laten dan even bij 'ons ouwetjes' te checken. en wat zie ik? jullie toch voor ecd en jij bent toe aan testen vandaag! ik wens je heel veel geluk en sterkte vandaag, fijn dat je mannetje er bij is. hopelijk zit jij binnenkort ook op het 12 weken bankje... knuf, Yola
 4. zomer, heel veel sterkte en ik duim voor je! wat heerlijk dat je weer zwanger bent! Yola
 5. Nou, vergeet maar dat hier van nrc-next een reactie op komt hoor. ik wilde dit nog wel even toevoegen: als je het hebt over egoisme, dan zijn juist de 'childfree' (bewust kinderlozen) de egoisten. wie gaat er straks jouw aow en pensioen bij elkaar verdienen? wie betaalt per saldo jóuw zorgkosten als jij oud ben krakkemikkig bent? van wie zijn de handjes aan je bed als jij niet meer zo goed ter been bent? wie mag er op komen draven voor een praatje om jou gezelschap te houden, als jij geen familie achterlaat? wie zijn de wetenschappers, doktoren, electriciens, bakkers, supermarkthouders, ondernemers, kunstenaars, kassieres, boekhouders etc die de bv nederland draaiende houden terwijl jij met pensioen bent? Juist. de mensen die op dit moment nog kinderen zijn. we hebben ze keihard nodig! btw: dit gaat over de bewust kinderlozen, niet degenen die geen kinderen kunnen krijgen etc.
 6. hi Wish, wat fijn dat de bv bij jou zo goed loopt. bij mij is het een beetje op z'n retour, mijn eigen schuld. ik vergeet te vaak te kolven, waardoor ik minder melk aanmaak en de tschietreflex langer duurt, waardoor L otus weer minder zin heeft aan de borst te sabbelen. hopelijk kan ik het zo regelen dat ik 'sochtends en 'savonds nog voeding geef en dan verder wat bijvoeding. het voeden zelf vind ik heerlijk, maar het kolven begint me nu een btje de keel uit te hangen. bij J ben ik met 8 mnd gestopt, maar zij had er zelf geen zin meer in (ze had geen geduld meer om op de reflex te wachten. ik moest toen ook stoppen omdat we weer aan de icsi gingen. wij hadden haast vanwege mijn leeftijd. als jij jonger bent, zou ik gewoon rustig blijven voeden!
 7. oja, misschien nog een tip: wij hebben nu twee deryan peuterbedjes. dat zijn een soort kleine tentjes ter grootte van een peuterbedje, die helemaal opklapbaar zijn tot een klein tasje. super handig bij het logeren bij opa en oma (scheelt enorm in gesjouw) en ook voor op vakantie. zelfs voor op het strand oid. je hebt ze ook en baby uitvoering tot ongeveer 1,5 jr bruikbaar.
 8. oja, misschien nog een tip: wij hebben nu twee deryan peuterbedjes. dat zijn een soort kleine tentjes ter grootte van een peuterbedje, die helemaal opklapbaar zijn tot een klein tasje. super handig bij het logeren bij opa en oma (scheelt enorm in gesjouw) en ook voor op vakantie. zelfs voor op het strand oid. je hebt ze ook en baby uitvoering tot ongeveer 1,5 jr bruikbaar.
 9. hoi hoi, bij ons is het kinderzit gedeelte bijna helemaal niet gebruikt. als ik op stap ging dan had ik al na een paar maanden alleen de maxicosi bij me om op t onderstel te doen. alleen als we de hele dag wegbleven nam ik wel de bak mee, ozdat ze ook liggend kon slapen. J asmijn wilde al snel helemaal rechtop zitten, maar het zitgedeelte van onze combi was veel te groot voor haar, en ze lag schuin en dat wilde ze vanaf 6 maanden eigenlijk niet meer (recht op, kijken!!). dus tussen ongeveer 9 en 13 maanden was het een gedoe. we hadden een grote rugzak voor haar, maar die was eignelijk ook wat onhandig groot. daarna wilde ze heel graag lopen. ik ging trouwens ook meestal op de fiets, met haar voorop. nu met twee is het wat ingewikkelder. maar ook voor l otus neem ik de bak alleen mee als we lang weg blijven (een dutje van een uur kan ook in de maxicosi). jouw tweeling is 5 mnd toch? is wel een beetje net wel, net niet. maar als je een zitje hebt waar ze ook lekker in kunnen liggen, dan lijkt me: lekker thuis laten die bakken!
 10. woehoe Laika, die van jou is er dan ook snel bij hoor! want L is van 14 september... bij ons duurde het nog wel even voor ze van wiebelen op handen en knieen uiteindelijk doorkreeg hoe ze dan vooruit moest komen. maar ze krijgt het steeds beter door haha, zo schattig! en nu de volgende stap: vanochtend zat ze bij het salontafeltje zichzelf op te drukken. en ja hoor! voetjes eronder, staan, en proberen de voetjes naar voor te bewegen! met angst en beven wachten wij nu af want zo'n heel jong kruipend moppie (dat straks zelfs kan staan...) is niet meer te houden! dan is íets ouder toch fijner, ze begrijpen iets meer wat wel en niet mag... over facebook: ik heb twee pb'tjes gehad en beide dames toegevoegd als vriend. ik ben benieuwd. ik ben nl helemaal nog niet actief op fb, misschien dat dat nu meer komt.
 11. ummu, ik ben nog helemaal niet thuis op fb. voor mij nog een grote chaos van mogelijkheden. hoe kan ik jullie vinden?
 12. September- en Oktober mama's van: 8 september: Feline, dochter van Valesca 14 september: L otus, zusje van J asmijn, dochter van Yola 17 september: Joris, zoon van Esk 23 september: Anne, dochter van Moos 24 september: Dante, zoon van Ellen (03/01/11: 6,650kg/59cm) 4 oktober: Alexis, dochter van Akara 8 oktober: Bart, zoon van Mientje 15 oktober: Maurits, zoon van MarMira 15 oktober: Jack, zoon van Toverstafje 16 oktober: Mara, dochter van Mamavannoah 16 oktober: Jorrit, zoon van Doortje 16 oktober: Jim, zoon van Laika 18 oktober: Thomas, zoon van Ivfmoeder 25 oktober: Mijke, dochter van Wish 29 oktober: Mila, dochter van Marianne69 03 november:Emma, dochter van Violeta 3 november: zoontje van Vlok Controles baby 19 april: Mijke controle cb
 13. nou, ik zal jullie ook maar 's opzoeken op facebook. wish, goede verdeling, toch? Ik vroeg me af: lukt het jouw m ijke al om allerlei speelgoedjes en dingetjes in de mond te stoppen? want zij is nog wel wat jonger dan d ante en l otus, en als ze zo jong zijn, dan kan een paar weken net schelen in de motoriek. ik merk dat L ook echt ff de tijd nodig had om goed te mikken en vast te pakken. met speelgoed en dus ook met het eten. @ellen: misschien is het een idee om ook het fruit nog zachtjes te stomen, tenminste appel en peer (tenzij die natuurlijk súper rijp is)? het eten moet makkelijk fijn te drukken zijn met alleen een tong en verhemelte. anders zijn het idd te grote stukken. goed idee om in te vriezen. dat ga ik ook doen want ik was nog elke dag bezig met stukjes groente apart te stomen. He, en idd, als D ante nu zo heen en weer aan t wiegen is, dan duurt het nog maar een paar weken :-). @Esk: wow gefeliciteerd met de eerste losse stapjes! dat is toch heel goed, ruim voor zijn tweede verjaardag. mooi om te zien he! doet hij ook z'n armpjes zo schattig omhoog tijdens het lopen? Nou gaat het los hoor haha! de tweede gaat als het goed is wel wat sneller, omdat die kleine alles wil doen wat zijn broertje ook doet. wish, bedankt voor t lijstje. nu weet ik een beetje wie wie is. ik zal t even aanvullen met L. Ik vind het ook wel heel leuk om te lezen of er al brusjes zijn, of dat het t eerste wonderkindje is.
 14. :-) ik krijg elke keer een glimlach als ik hier zit te lezen over de vorderingen van de kindjes. Het zijn heel veel eerste kindjes, of niet? Ik merk dat ik bij J over alles super verbaasd en vertederd en opgewonden was. Nu bij L is dat wat minder, ik heb het natuurlijk allemaal al een keer gezien Maar toch blijft het een even groot wonder en smelt ik net zo hard als L zo lief naar me lacht als ik haar uit bed kom plukken. Wish, ik zou wel heel blij zijn met een lijstje! voor mij is het nog even zoeken wie wie is, en hoe oud de kleintjes zijn Esk, fijn dat Joris weer beter is. echt een opluchting. nou hopen dat je binnenkort weer lekker slaapt! Violeta, komt jouw familie van ver weg? ik snap wel dat het onwennig is, je ritme is weg en je moet toch vanalles met anderen in je huis, ook al is het familie. dubbel gevoel. Maar wel fijn dat ze nu jouw wondertje hebben gezien. Ellen en Laika, leuk dat jullie ook Rapleyen! vgs mij hoef je nu in het begin nog helemaal niet zo bezig te zijn met hoeveel ze binnenkrijgen, hoor. Tenminste, volgens Stefan Kleintjes (voedingsdeskundige) die een boek over o.a. de rapleymethode heeft geschreven. Hoe meer je ze zelf laat oefenen, hoe sneller het beter gaat. Ik merk het bij L (en ook bij J); in het begin ging de broccoli vooral over de grond, nu heb ik al heel wat groene spikkels in haar poep ontdekt. Ze wordt steeds handiger in het naar haar mond brengen van eten, zelfs als het een beetje verstopt zit in haar vuistje, sabbelt ze het er uit. Nog steeds ligt de grond bezaaid met kruimels, maar toch minder dan eerst. en wij zijn nu ongeveer 3 weken bezig (al eerder af en toe geprobeerd, maar nu vaste prik bij alle maaltijden). Ook bij jullie (of eigenlijk dante en jim) gaat het vast snel beter. Maar ik geef ook wel wat vloeibaar hoor, eerlijk is eerlijk. 'snachts papfles (wij hopen nog steeds dat ze dan een keer doorslaapt haha) en als toetje vaak yoghurt met gestoofde appel of een stukje geprakte banaan. Zijn die van jullie ook zo dol op eten? L wordt helemaal wild als ze broccoli of yoghurt ziet haha, zwaaien met armen en benen! Ik moet nog even wat vertellen: gister heeft L_otus voor het eerst gekropen!!! ongelovelijk!. Het zat er al even aan te komen, ze zat op handen en knieen in de startblokken heen en weer te wiegen, maar wat ze dan precies moest doen om vooruit te komen ontging haar nog. En gister, ja hoor! huppetee in een soort schokkerig sprongetje kwam er een beentje naar voren en toen een handje... De rustige tijden voor J_asmijn zijn voorbij, nu kan L ook bij haar speelgoed komen... ohoh. Daar zat J dan, spelend met haar garage, en die zus die ineens met horten en stoten richting háár autootje ging! de verontwaardiging was heel groot. Nou, J was een snelle, maar L is ruim een maand sneller. ik heb het nog even nagekeken op de filmpjes die we hebben. nou, de relatieve rust van een peuter die al een beetje weet wat wel en niet mag en een baby die nog niks kan, zijn nu voor mijn vriend en mij ook voorbij! We kunnen weer starten met alles van de vloer halen. Eén voordeel: ons huis is nog nooit zo schoon geweest als toen J rondkroop en alles in haar mondje wilde steken. En die tijd komt nu dus terug...
 15. Wat een boel zieke kindjes ineens zeg! zielig is dat he, als je kindje zo ziek is. ze snappen er helemaal niks van dat ze zich zo rottig voeln. en jij kunt niks doen...sterkte voor alle mammas en pappas, en vooral ook beterschap voor de kleintjes. hopelijk gaat het met Jorig snel beter. Twee jaar geleden hadden we dit met onze oudste ook: norovirus. niks drinken, alleen maar overgeven en diaree. ze was echt een zielig bleek moppie. op n gegeven moment wilde ze alleen nog maar bij mij aan de borst drinken, terwijl dat net zo'n beetje afgebouwd was. daar kwam dus ook niet veel meer van binnen. Uiteindlijk had ze daar ook de puf niet meer voor. Ors hadden we ook al geprobeerd, wilde z ook niet meer. zijn we met haar nr het ziekenhuis gegaan. daar zeiden ze: toch nog een keer ors proberen. Wij: ja, dat wil ze toch niet. heeft ze 2 uur liggen huilen (wij moesten wachten tot er iemand kwam om de ors te maken :-() en uiteindelijk in slaap gevallen. Toen kwam een verpleegkundige die de ors maakte, aan J gaf. en jawel hoor: die dondersteen de hele fles leegdrinken! Nou ja, vanaf dat moment ging het wel beter. maar ik herinner me wel het machteloze gevoel, de ongerustheid etc. Wij zitten hier nu met een hele familie snotneuzen. J heeft haar mouwen vol snot. ze kan heel goed zelf snuiten, maar vergeet dat tijdens het spelen, en haalt dan gewoon ff haar arm langs de neus... bij L loopt het gewoon er uit. kwijl en snot en slijm overal (lekker smakelijk haha). gelukkig zijn t mijn eigen kinderen haha, bij hun kan ik er wel tegen. Mijn eigen hoofd is ook een grote wattenbol. groetjes,
×

Important Information

Terms of Use