Jump to content
  • entries
    3
  • comments
    4
  • views
    518

Op naar de intake


Rosaly

491 views

Mijn man en ik zijn nu 7 jaar samen. Vorig jaar zijn we getrouwd :) en heerlijk op huwelijksreis geweest. We wisten van elkaar dat we kinderen wilden, maar wisten niet dat we ze al zo snel wilden... Op rondreis hebben we het er uitgebreid over kunnen hebben en besloten om ervoor te gaan!!!

In 2007 is er bij mijn man zaadbalkanker gediagnosticeerd. Het was in het laatste stadium en de vraag was of hij het zou overleven. Het ging destijds opeens heel erg snel. Hij werd onmiddelijk geopereerd en de chemo werd gestart. Voor die tijd had hij zaad ingeleverd, helaas was dat niet goed. Tijdens de eerste chemo hebben we nog een keer ingeleverd, en er is 1 rietje met twijfelachtige kwaliteit ingevroren. Na de chemo volgde nog een ingrijpende buikoperatie. Bij deze operatie zijn zenuwen geraakt waardoor het zaad bij een zaadlozing in de blaas komt (retrograde ejaculatie). Door dit alles zijn wij aangewezen op het medische circuit. Bij de eerste zaadtest werd er niets in de urine gevonden. Hopen dat het bij het volgende onderzoek in orde is, anders wordt het een tese... Dat het icsi wordt, staat al wel vast. Komende week de intake, we zijn benieuwd!!

4 Comments


Recommended Comments

Hoi Rosaly

 

Ik wens jullie heel veel sterkte de komende periode. Ik hoop dat tese natuurlijk niet nodig is. Maar ik wil even een positieve noot achterlaten. Mijn man moest tese ondergaan en mbv die techniek is er toen heel veel zaad gevonden en dus weggehaald. Wij hebben daarna wel 7 jaar lang icsi behandelingen gehad (lag meer bij mij) voordat het uiteindelijk lukte om zwanger te worden. Maar uiteindelijk is vorig jaar onze prachtige zoon geboren. Wil alleen laten weten, dat als je die weg moet bewandelen, dat het echt mogelijk is om een kindje te krijgen.

 

Mijn man en ik hebben een eigen productiebedrijf en maken tv programma's. Sinds een jaar zijn we bezig met het maken van een documentaire over ongewilde kinderloosheid. Ik plaats hieronder de oproep. Misschien dat jullie er aan mee willen doen. Wij weten als geen ander hoe groot de kinderwens kan zijn.

Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd en heel veel succes!

 

Oproep: Deelname documentaire ongewild kinderloos

 

Wij zijn een koppel dat de afgelopen 7 jaar ICSI- behandelingen heeft ondergaan om onze allergrootste wens: Een Kind, in vervulling te laten gaan. Nu zijn wij met onze eigen productiebedrijf ‘De Beeldcomponist’ bezig met een documentaire over ongewilde kinderloosheid. In de documentaire volgen wij koppels gedurende een aantal jaar tijdens hun ICSI/IVF- behandelingen en eventuele zwangerschap. En bespreken we alle facetten die met ongewilde kinderloosheid te maken heeft. Zoals hoe ga je om met goedbedoelde, maar kwetsende opmerkingen van je omgeving? Hoe ga je om met tegenstrijdige gevoelens als vriendinnen wel zwanger worden? Hoe doorsta je die moeilijke wachtweken? Wat voor effect heeft de ongewilde kinderloosheid op de relatie met je partner? etc. Door de lange periode van filmen zal in deze documentaire de tijd zijn om een reëel en integer beeld neer te zetten, wat je als koppel allemaal moet doorstaan als je te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblematiek.

Er zijn al 2 koppels die meedoen aan onze documentaire, voor eventuele vragen kunnen we jullie ook altijd met hen in contact brengen.

Wil je meewerken aan onze documentaire, mail dan je verhaal naar Marijke via mailadres: debeeldcomponist1@me.com.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use