Jump to content
  • entries
    2
  • comments
    8
  • views
    550

Terugblik op mijn eerste twee ICSI-behandelingen


ChrisH

484 views

Na twee mislukte pogingen, met als laatste de mislukte ontdooiing van mijn cryo, ben ik er aan toe om toch een en ander van mij af te schrijven. Bij poging 1 was ik nog vrij optimistisch, misschien wel een tikkeltje naief. Dat ging snel over en ik merk dat elke poging steeds meer beladen wordt. Ik blijf hopen en een stem in mijn hoofd zegt dat ik gewoon zwanger moet kunnen worden. Maar aan de andere kant slaat de twijfel geregeld toe. Tussen hoop en vrees. In totaal heb ik nu 4 terugplaatsingen gehad. Na mijn tweede verse poging in oktober 2010 besluit ik om acupunctuur te gaan doen en mijn acupuncturiste raadde mij aan om een bloedtest te doen op mijn schildklier. Ze zag wat aan mijn ogen. En inderdaad, het bleek niet goed met mijn schidklier, hij werkte te traag. Ik blijf mij afvragen of dit uit heeft gemaakt voor de innesteling. De antwoorden van de internist en de fertiliteitsarts zijn niet heel duidelijk. In ieder geval is het geen pluspunt om zwanger te raken. Sinds ik wordt behandeld voor mijn schildklier en ik word behandeld door de acupuncturiste gaat het fysiek een stuk beter met mij. Ik heb mij eigenlijk nog nooit zo goed gevoeld. Daarom was ik er nu helemaal klaar voor. Maar helaas de cryo heeft het niet gered en ik heb er niets voor kunnen doen of laten. Vol goede moed gaan mijn man en ik verder voor poging 3 in juni. Drie maal is hopelijk scheepsrecht.

 

Door van mij af te schrijven hoop ik psychisch in balans te blijven, want ik merk dat ik soms lastig met mijn omgeving kan omgaan. Om mij heen wordt iedereen zomaar zwanger, althans zo lijkt het. Ik word iedere keer met mijn neus op het feit gedrukt dat het bij mij niet vanzelf gaat. Dat doet toch iedere keer weer pijn. Zwanger worden is iets heel speciaals. Ik zou willen dat meer mensen dat zouden beseffen.

6 Comments


Recommended Comments

Lieve Chrish , ik deel jou gevoelens, ook wij gaan in juni voor onze 3 poging 3 terug plaatsingen gehad , en nog steeds met lege handen.

Ook hier raakt iedereen zwanger , het lijkt wel op comando , als ik eerlijk ben geloof ik er niet meer in.

 

Het lijkt wel of na iedere poging ik meer wakker word, en me steeds meer ga realiseren dat het bij ons gewoon niet gaat lukken.

Stiekem ben ik al bezig om mijn leven te plannen hoe ik het ga indelen zonder een gezin.

 

Ik tel daar bij onze pluspunten op, lekker uitslapen luxevakantie's geen stress met zieke kindjes...

Dit slaat natuurlijk nergens op ik neem mezelf totaal in de maling.

 

Nu wil me schoonzusje zwanger raken , zonder blikken of blozen word dit me verteld.

En ja als het er twee worden deeld ze er gewoon eentje met mij , oja en je mag lekker oppassen , ofdat ik daar op zit te wachten....

 

Al die goedbedoelde dooddoeners ik word er doodziek van , eigenijk wil ik dat gewoon zeggen , maar inplaats daarvan roep ik o wat lief , en tuurlijk pas ik op jou kindjes .

Maar wat ik bedoel is ik wil zelf me eigen kindjes en niet die van een ander...

Link to comment
Guest Guusje

Posted

Lieve Chrish,

Ik herken je gevoelens helemaal. Het is allemaal zo oneerlijk en soms zo hard. Maar probeer toch positief te zijn, en ook te kijken naar de dingen die je wel hebt. Ja, dat is soms lastig, maar mij helpt het vaak.

 

En weet je, de mensen die geen idee hebben wat wij doormaken, doen dit vast niet bewust, die opmerkingen of reacties. Maar het komt zo hard aan.

 

Denk aan je zelf, en schrijf het van je af.

 

Guusje

Link to comment

Het is goed geweest om mijn gevoelens over de eerste twee pogingen op "papier" te zetten. Maar nu is het tijd om vooruit te kijken. Op dit moment ben ik in mijn gedachten al bezig met poging 3. Mijn medicijnen worden volgende week vrijdag geleverd. Met mijn manager heb ik al afgesproken dat ik het juni op het werk iets rustiger aan mag doen. Ik ga zo nodig wat verlof opnemen. Op die manier probeer ik mijzelf te "dwingen" om met mijn eigen leven en MMM bezig te zijn en niet met alle andere dames op kantoor die wel hebben wat ik wil. Ik weet inmiddels van mijzelf dat ik tijdens het spuiten, punctie en wachtweken nauwelijks kan concentreren op mijn werk en dat mijn werk voor mij geen afleiding is op die momenten. Het is eerder een bron van ergenis. Tussen de behandelingen door gaat het wel, hoewel daar ook goede en minder goede dagen tussen zitten. Ondanks dat ik in de MMM zit en af en toe best wat jaloers ben op mijn zwangere collega's probeer ik een leuke en vrolijke collega te zijn. Ik probeer negatieve gedachten zoveel mogelijk meteen weer te laten gaan, maar dat kost me energie. Soms zijn er dagen dat ik met hoofdpijn in de auto terug naar huis rijd. Gelukkig werk ik 4 dagen in de week en op mijn vaste vrije dag en in de weekenden gaat vaak prima met mij. De meeste zwangeren kom ik namelijk tegen in mijn werkkring en niet in mijn familie- en vriendenkring.

 

Natuurlijk ben ik tevreden met de dingen in mijn leven die ik wel heb en die wel goed gaan. Maar het zou nog zoveel beter kunnen...

De maanden april en mij zijn voor mij de maanden om mijn rust te nemen en van tijd tot tijd even lekker te gaan zweten op de sportschool. Dat laatste is voor mij belangrijk om mijn hoofd weer even schoon en opgeruimd te krijgen. Mij is aangeraden om eventueel psychische hulp te gaan zoeken, maar zover wil ik niet gaan. Ik heb genoeg hobby's die zorgen dat ik mijn gedachten kan verzetten. Alleen bepaalde negatieve gedachten blijven van tijd tot tijd terugkomen en ik vraag mij af wat een psycholoog zou kunnen doen om dit te verhelpen.

 

Het is fijn om herkenning te vinden in jullie reacties. Begripvolle reacties vind ik meer op dit forum dan in mijn eigen dagelijkse omgeving, een paar uitzonderingen daargelaten.

Vanaf nu is het vooruit kijken. Als het aan mij ligt, moet juni 2011 een mooie maand gaan worden.

Link to comment

Oh Chris, ik weet precies hoe je je voelt (net als zoveel meiden hier).

Ik heb nu net mijn 4de tp gehad (uit een behandeling). Mensen, ook al weten ze het, houden er gewoon weg geen rekenig mee. Zelfs mijn man af en toe niet. Nadat mijnpositieve test een paar dagen later negatief was en ik nog niet ongi was, smste mijn man "wist je dat die van die al 12 weken zwanger was" Ik ben meteen in huilen uitgbarst en heb mijn man via een sms de huid vol gescholden!! Was zo boos, daar zat ik natuurlijk niet op te wachten.

Mensen denken en gewoon niet over na wat een impact dit op ons meiden heeft.

 

Het klinkt echt alof het beter met je gaat nu en op naar de volgende poging :D Ik duim echt super hard voor je dat junu 2011 een prachtig mooie maand voor julue gaat worden.

 

Liefs Elke

Link to comment

ChrisH Wat fijn dat de acupuncturiste je op lichamelijk gebied kan / hebt kunnen helpen. Ik hoop dat deze poging positief is.

Link to comment

lieve Chris...heel herkenbaar je gevoelens...ik heb 3 ivf behandelingen achter de rug en uit wanhoop zijn we nu begonnen met ovulatietesten, omdat we voor de ivf toch al een keer spontaan zwanger zijn geworden (terwijl we eigenlijk alleen maar via ivf zwanger konden worden)....dus toch weer hoop op een wondertje...maar ook bij mij slaat nu steeds meer de twijfel toe en ook in mijn omgeving worden kindjes geboren en raakt iedereen maar zwanger alsof het niets is...

meid...ik ben blij dat de acupunctuur in elk geval voor jou uitkomst bied op lichamelijk gebied en ik hoop dat het afschrijven je mentaal zal helpen.

Sterkte en veel succes met de 3e ivf!!! blijf moet houden!!!

 

Zomerzotheid...mijn mond viel een beetje open toen ik jouw reactie las en wat er tegen jou gezegd werd...boink...dat moet je maar te horen krijgen...knap hoe je ermee omgaat, al schreeuw je het van binnen natuurlijk uit...

 

liefs,

Nico

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use