Jump to content
  • entries
    26
  • comments
    66
  • views
    2,239

18 wkn - Jeuk en rode uitslag


ivfmoeder

526 views

Ik ben 18 weken en 4 dagen zwanger. Afgelopen woensdag ontdekte ik een paar rode bultjes op mijn rechterhand. Deze bultjes hebben zich uitgebreid naar mijn pols en de rug van mijn hand. Inmiddels zitten die bultjes ook op mijn linkerhand. Nu las ik berichtjes van vrouwen die last hadden van jeuk en eczeem tijdens hun zwangerschap, en artikels over een slecht een werkende lever en vroeggeboorte. Ik maak me nu zorgen. Ik heb vanmiddag een afspraak met de huisarts. Ik hoop dat hij me kan geruststellen.

 

[update]

Ik vond een artikel waarin stond dat bij leverproblemen geen huidafwijkingen, rode vlekken of bulten te zien zijn. Ik heb daar wel last van, dus een goed teken?

Over twee uurtjes naar de huisarts.

 

[update]

De rode uitslag heeft geen nadelige gevolgen voor mijn zwangerschap. De huisarts denkt aan contactallergie. Ik vertelde hem dat ik een aardbeiendrankje had gedronken en last van zonne-allergie heb. Over die mogelijkheden hebben we het ook nog even gehad.

De uitslag moet na een aantal dagen afnemen. Als die erger wordt, wilt hij me doorsturen naar een dermatoloog om de oorzaak vast te stellen. Ik heb twee recepten meekregen: vaseline en een hormoonzalf. Ik gaf aan dat ik de hormoonzalf liever niet gebruikte. De huisarts vond alleen vaseline gebruiken geen probleem, maar gaf me het recept van de hormoonzalf toch mee; als het erger wordt kan ik de hormoonzalf alsnog bij de apotheek halen en gebruiken.

Ik ben blij dat het geen leverproblemen zijn, en dat het geen kwaad kan voor de baby.

De jeuk valt op dit moment mee. Ik heb er vooral last van als ik onder de warme douche sta. Dan begint het te prikken en te jeuken.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use