Jump to content
  • entry
    1
  • comments
    0
  • views
    1,400

Hallo, dit ben ik!


kaatje9

1,211 views

Hallo meiden,

 

Ik ben al een tijdje lid maar had me nog niet voorgesteld, dus bij deze. Ik zal het in het kort vertellen :)

 

Toen ik 1 jaar oud was ben ik getest op een genetische afwijking in mn chromosomen. Ik bleek drager te zijn van een gebalanceerde translocatie. Hier heb je zelf geen last van qua gezondheid, alleen ben je wel een heel stuk minder vruchtbaar. Ik weet dit dus al heel lang en mijn connectie met het UMC Groningen was dan snel gemaakt. Ons werd geadviseerd om gebruik te maken van ICSI met PGD en als standaard onderzoek werd de man ook op een aantal dingen getest. En wat bleek hieruit? Ook mijn vriend had een afwijking in zijn chromosomen!!! Hoe vind je mekaar!

Jullie begrijpen, dat hierdoor de kans op een zwangerschap, zelfs met ICSI en PGD enorm klein is. Maar goed, wij zijn nog jong en waren toen nog vol hoop.

 

We zijn de behandelingen elke keer weer vol goede moed ingegaan, alleen ik reageer ook nog eens niet zo goed op de hormonen en blijf steeds op 7 follikels steken. En voor PGD moet je er minimaal 8 hebben, willen ze doorgaan met de behandeling. We hebben dus ook 3 de behandeling moeten afbreken. 1 keer een punctie gehad, maar alle embryo's waren niet goed helaas.

 

Nu wil het UMC Groningen ons niet meer helpen, zelfs nu we nog 2 pogingen te goed hebben. Ze vinden de kans te klein.. Zeer frusterend.. Maar goed we geven nog niet op, ook al realiseren we ons dat het einde in zicht komt. We hebben eeen second opion in Brussel gehad en daar zien ze nog wel mogelijkheden in een behandeling en dat grijpen we dan ook met beide handen aan. We wachten nu op brussel tot zij eenbepaalde test af hebben en dan gaan we weer beginnen. Ik kan niet wachten en heb me weer helemaal omhoog getrokken aan deze behandeling.

 

 

Nou ja dit was het in het kort .... :) A

 

ls er iemand is die meer wil weten, mail me dan gerust.

 

 

Liefs Karen

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use