Jump to content
  • entries
    2
  • comments
    5
  • views
    516

Hoe ga je om met teleurstelling.


elvirazonnetje

440 views

Hoi zoals jullie in mijn eerste blog kon lezen

dat ik nog moet starten met ivf.

 

Maar hoe ga je om met teleurstelling na verschillende pogingen om zwanger te worden.

 

Ik was 23 toen ik voor de eerste keer geopereerd werd door de gynaecoloog.

waarna ik te horen kreeg dat mijn eileiders kapot waren. en dat ik op een natuurlijke manier geen kinderen kon krijgen. dat was wel schrikken, daar gaat je grote droom om ooit moeder te worden.

ik was heel erg verdrietig, boos, teleurgesteld.

maar mijn hoop was ik nog niet verloren, om ooit een keer moeder te worden wat mijn allergrootste hartenwens is, na de eerste operatie volgde er nog 3 om toch te proberen om mijn eileiders te herstellen. ik kwam terecht bij een andere gespecialiseerde gynaecoloog, het is hem wel gelukt om ze te openen maar helaas is zwangerschap toch uitgebleven, en vorig jaar kwam ik dus direct het fertiliteits traject in in zwolle in de isala klinieken. waarna er 6 KI behandelingen gedaan zijn, maar ook deze keer bleef zwangerschap uit. en nu start ik in mei met de voorbereiding voor ivf, dus ik hoop dat de eerste behandeling meteen slaagt. want de afgelopen 2jaar is voor mij persoonlijk best zwaar geweest niet alleen lichaamelijk maar ook emotioneel, omdat je toch een grote kinderwens hebt, en ik zou me niet kunnen voorstellen om kinderloos door het leven te moeten gaan. want ook als ik in mijn eigen omgeving kijk, de een na de ander krijgt een babytje wat best wel moeilijk is , en pijnlijk, als jullie ook zulke ervaringen hebben misschien kunnen we ze dan met elkaar delen en elkaar een hart onder de riem steken.

 

xxx Elvira

4 Comments


Recommended Comments

Hoi Elvira,

Ik sluit me helemaal bij je aan. Elke dag opnieuw wordt je geconfronteerd met al die vruchtbare vrouwen die het zó vanzelfsprekend vinden om een kind te krijgen. Dat dat het dus niet is, ondervind je pas als het niet lukt. Ook ik kan me niet voorstellen om geen kinderen te krijgen, begin eind deze maand aan IVF en hoop dat het direct raak is! Een ding is zeker, je staat er niet alleen voor. Wellicht dat we binnenkort ervaringen kunnen uitwisselen. Ik vind het in ieder geval erg spannend!

Groeten, Nora.

Link to comment
Guest illuminate

Posted

Het is een achtbaan van hoop, teleurstelling en verdriet. De ene keer voel je je blij, want je staat voor een nieuwe poging, en wie weet gaat het deze keer wel lukken, en de volgende keer ben je teleurgesteld en verdrietig, omdat ook deze poging op niks is uitgelopen. En dan heb je weer een 'pauze' van een aantal maanden, en ben je weer een paar maanden verder, voordat je met je nieuwe poging kan starten. En ondertussen worden er vrouwen in je werk-, vrienden- en familiekring zwanger.

Ik vind het vooral moeilijk om je moed weer bij elkaar te schrapen om aan een nieuwe poging te beginnen. En ook het wachten voordat je weer mag, voordat je de uitslag hoort, voordat je het laatste spuitje zet en voor de punctie mag... Geestelijk en lichamelijk is het gewoon zwaar. Er gaat zoveel tijd en energie overheen. Dat maakt het zo moeilijk. De tijd die maar blijft doortikken.

Link to comment
Guest illuminate

Posted

Ik zou het liefst op vakantie willen de dag na terugplaatsing. Ik vind het wachten namelijk zooo V R E S E L I J K.

Link to comment

hai

 

ik denk dat ik, net als vele vrouwen, jouw helemaal begrijp.

 

vooral als om je heen vrouwen maar zwanger blijven worden, allebei mijn schoonzusters zijn nu zwanger en in plaats van superblij voor ze zijn ben ik eigenlijk nog meer teleurgesteld in mezelf.

 

bij ons ligt het probleem bij mijn man, en nu blijkt dat zijn zus en broer dus wel kinderen kunnen maken/krijgen heb ik het er erg moeilijk mee.

 

ik moet zeggen ik heb nog wel alle hoop dat het lukken gaat bij ons maar toch ben ik wel bang.

 

ik hoop dat we elkaar een beetje kunnen steunen, wij zijn inmiddels ookal 3 jaar bezig en dan begint het erg aan je vreten en iedere maand vliegt weer voorbij zonder dat er wat gebeurd.

 

groetjes lucky-t

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use