Ga naar inhoud

Wombat

Leden
  • Aantal Items

    80
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door Wombat

  1. @ Ciska...VAN HARTE GEFELICITEERD met de geboorte van je tweeling. Heerlijk dat je ze nu in het echt kunnen bewonderen. Geniet er van @ Ramona...wat heerlijk, de kleintjes vandaag mee na huis !! @ Paula...ja, ik herken dat. Ik ben nu ook al 1 week met verlof, en ja, je moet wel dingen bedenken om je bezig te houden. Ik heb wel 2 cursussen lopen , lactatie en yoga, dus dat zijn twee dagen in de week met een invulling. Ik ben uiteindelijk met 6 weken van tevoren met verlof omdat met mijn werk (verpleegkundige specialist) had ik op geef moment dagelijks en minstens 3 keer per dag last van harde buiken. Dus in overleg met mijn VK en manager, besloten om eerder te stoppen. Gisteren avond soort voorween gehsd. Ze kwamen om de 10 minuten, duurde ongeveer 1/2 uur, gepaard met misselijkheid en wat buikklachten. Gelukkig kort geduurd want ik maakte me wel een beetje zorg. Ik wil heeel graag dat de kleine in ieder geval nog 2 weekjes lekker blijft zitten om iets verder te groeien. Nou, aan iedereen FIJNE DAGEN, en genieten van het aftellen. Binnekort hebben we allemaal ons kleintjes in de armen:-)
  2. @ Paula, ja. Ik heb een takenlijst samengesteld. Gisteren alle beddengoed gewassen en gestreken. Morgen begin ik met de kleertjes. De kamer is verder helemaal af. Jaloezie en gordijnen hangen op, vloerkleed ligt ook. Dus alleen de baby nog :-)
  3. @ Paula...goede berichten van de VK. In ieder geval een geruststelling voor jou dat je kindje en jou lichaam het goed doen. De voorweeen, ja dat ken ik. Soms erg vervelend, maar ik vind wel dat de ademhaling oefeningen goed helpen. Nou, veel sterkte de komende weken en ik wens je een goede bevalling :-))
  4. @ Paula...jeetje, wel even schrikken, maar gelukkig ben je nu zo ver in de zwangerschap dat het kan zonder risico:-) @ Carolina....van harte gefeliciteerd met jullie zoontje @ Elvira...je klachten herken ik al te goed. De afgelopen week enorm veel druk langs de schaambeen en soms helemaal door de heupen, alsof ze komen los te staan. Advies van mijn VK...rustig aandoen... Het zijn de effecten van de hormoon relaxin dat zorgt ervoor dat de bekken wat soepele wordt voor de aanstaande bevalling. Ben sinds donderdag aan mijn zwangerschapsverlof begonnen. De babykamer is nu helemaal af. Komende week begin ik met wassen van alle kleertjes:-)
  5. hello dames Wat positieve berichten van iedereen...mooi hoor @ Ramona...van hart gefeliciteerd met de geboorte van 2 prachtige kindjes @ Meiske...we duimen voor jullie @ Liesjuh...prachtige beschildering van je buik. Een vriendin van mij liet dat ook doen. Wij gaan dit week-end de gipsbuik maken @ Paula...goed om te horen dat de urine test is nu goed. En eerlijk gezegd, ik kan me helemaal invinden hoe je je volet over seks, nu zo ver in de zwangerschap. Ik heb ook de idee en gevoel dat alles van ondere ziet er heel anders uit. Bij mij is de kleine ook al met hoofdeje naar beneden en begint al met indalen. Dus enorm veel last van schaambeen en bekken pijn. @ Elvira...goed om te horen dat je weer thuis ben. Kan me voorstellen hoe vervelend de huiduitslag was Nou dames, voor idereen is het nu aftellen. Aan iedereen veel succes en geluk rondom de bevalling. Bij deze wat foto's van onze buik..:-) [ATTACH=CONFIG]371[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]372[/ATTACH]
  6. @ carolina...jeetje, wat een verhaal zeg. "Wij"wensen jullie veel succes en sterkte de komende dagen
  7. Hello dames Ik be de laatste tijd erg stil geweest. Het gaat wel prima met ons. Alleen erg druk met werk en onderwijs verplichtingen. Draai 38-40 uur per week!! Maar goed, ik heb dat inmiddels afgebouwd naar 32 uur want ik begon last te krijgen van harde buiken. Met name rond de middag uur. Maar ik moet zeggen dat ik merk de verschil als ik de buikband dan aandoet. Vorige week lekker met vriendje lief naar de sauna geweest. Heeeerlijk pregnancy arrangement gedaan (sauna entree, lunch buffet, massage en kruidenbad). SUPER. Wel heel raar gevoel als je in het water ben, ineens voel je je buik niet meer ....kindje ging wel helemaal tekeer dan....lol. Voor de rest begonnen met de babykamer. Vorige week-end alle spulletjes gekocht (ledikant, commode dekens, lakens) en grotendeels van mijn uitzetlijst. Gisteren de luiersysteem besteld. Wij gaan voor de Bamboozle wasbaarluiers. Gisteren de Jongegezinnen beurs met mijn schoonmoeder bezocht. Eeeeerrrrgggg druk, maar wel leuk. Zo grappig om alle verschillende buiken te zien. Daar mijn voedingskussen gehaaald en een paar leuke ideen voor de babykamer gekregen. Vandaag alle muren en plinten gepoetst. Zit nu lekker op de bank (loveseat) met hondje op schoot, tv te kijken;-) De zwangerschap gaat verder fantastisch, geen problemen tot nu toe behalve de wat harde buiken als ik te druk ben. Wij (vriend en VK) vermoeden dat de baby wordt wel een flinkerd. Enorm buik, met name, die staat erg hoog. Echt een puntvorm. behalve mijn buik, nergens aangekomen....Omdat de beeb ligt dan zo hoog, drukt die continu tegen mijn middenrif aan waarbij ik soms geen lucht kreeg. En slapen gaat nu ook moeizamer. Maar goed, we zijn inmiddels 30 weken. Begonnen met aftellen tot aan de verlof. Ook begonnen met zwangerschapsyoga gezien de effect van de grooiende buik aan de onderrug en bekken. Wel wat verontrustende berichten op de forum.....Ciska, Elvira, Paula en Ramona...heeel veeel succes en vooral hou je taai. Zolang jullie de 32 week passeren zijn de beebs sterk genoeg om buiten de baarmoeder te zijn. Nou dames, zet hem op...
  8. @ Paula, leuk idee hor. Ik zal 1 van mijn plaatjes proberen te plaatsen. @ Liesjuh...gelukig is alles goed met de baby. Ja, onvoorstelbaar hoe onzeker je kan worden met alle veranderingen dat het lichaam met zo een zwangerschap ondergaat:-) Wij hebben gisteren de kinderwagen (bugaboo) opgehaald. Erg leuk, en zo gebruiksvriendelijk. Ook goed dat alle textiele onderdelen kunnen gewoon in de wasmachine. Nu allen nog de ledikant, commode en wiegje!!!!
  9. Hallo dames...goed om te horen dat het wat beter gaat met iedereen. @ Paula...prachtig babykamer hoor. Nu de baby nog:-) @ Elvira.....vervelend dat je bekken zo veel klachten geven. Draag je ook een buikband?? Ik vind zelf dat het erg goed helpt. @Ramona....fantastisch om te horen dat je weer thuis ben en dat het nog goed gaat met de babies. Zo door gaan dan:-) Wij hebben gisteren de maxi-cosi, wipstoel en box binnen:-0 Het wordt steeds echter!!! Volgende week woensdag hebben we een afspraak voor een pret-echo. Erg benieuwd hoe de kleine het doet. We doen de echo zonder geslachtsbepaling om het spannend te houden!!
  10. Dag dames...hier met ons gaat alle sook goed. Gisteren had ik een hele kleine dipje. Ik voelde me zoooo zwaar en groot, en toen dacht ik, jeetje , ik heb nog 3 maanden te gaan. Hoe moet dat dan;-0 Maar ja, zoals mijn vriend zegt, wees blij dat het kindje zo goed doorgroeit. Voor de rest, net zoals Paula, ik probeer mijn buikband met name 's middags te dragen, want dan voel ik het wel ( de zwaarte van de buik) Ik begin volgende week met zwemmen en yoga. Dus ik hoop dat dit ook helpt. Oh ja, trouwens, ik ben opnieuw tante geworden. Mijn zusje in Sydney is maandag ochtend bevallen van een prachtige dochtertje: Ella Rose. Een volle kopje donker haar, mooi kleine neusje en mondje met prachtige rode wangetjes:-))
  11. Wombat

    Geboorteplan????

    Hallo dames. Ik zit de de groep "uitgerekend januari 2011". Ik ben inmiddels 26 weken en heb wel over een geboorteplan nagedacht. Voor mij gaat het eigenlijk om een aantal 9wat is zelf belangrijk vindt) punten: -waar wil ik bevallen - wie wil ik erbij hebben - in welke houding wil ik bevallen - wel/ geen pijnstilling - hoe wil ik ons kind op de wereld zetten. Door begeleiding van mijn man of ik ( d.w.z: het kind mee helpen/ tillen uit d evagina) - wie knipt de navelstreng door en wat doen we later met de navelstreng (doneren voor stamcel onderzoek of niet) - welke begroeting hebben we voor ons kind om hij/haar welkom te heten ( wij denken aan een leuke zinnetje/groet als eerste aansprak. Ik in Engels, mijn moedertaal, en mijn man in Nederlands) Dit zijn gewoon een aantal gedachten die ik heb. Natuurlijk, ik ben ook nuchter genoeg om te weten dat alles hangt vanaf de dag zelf. Hoe ik me voel en hoe het allemaal verloopt. Een geboorteplan, mijn inziens is gewoon een soort overzicht/ handleiding voor alle betrokkenen bij de bevalling, om te proberen een zo normaal mogelijk bevalling te hebben. Trouwens, ik vindt het leuk om de verschillende plannen en meningen te lezen. Maar ik vindt wel dat een geboorteplan is een persoonlijk iets. Ieder moet zelf weten hoe ze dat wil regelen:-) Succes aan iedereen die is er al mee bezig. Het zal wel leuk zijn om achteraf een forum te hebben om te evalueren of de geboorteplannen zijn zoals voorgesteld uitgepakt....
  12. @ Liesjuh....gefeliciteerd met je neefje Ties. Mijn zusje staat ook op "springen". Zij is het nu zat en wil gewoon dat het kindje komt...lol @Arzu..geweldig he als je dat hartje zo hoort:-)) Mijn baarmoeder ligt ook al zo hoog. Begin nu wel last te krijgen na het eten. Gisteren had ik zo een volle buik (trouwens al met een kleinere portie dan wat ik ben gewend), dat het zelfs pijn deed. En het kindje draait tegenwoordig alle kanten op waarbij ik heb sinds een paar dagen al wat schopjes in de middenrif gehad :-0 Maar eerlijk gezegd, iedere dag geniet ik meer en meer van mijn buik, vooral omdat we nu al cotact met de baby kunnen maken:-)))
  13. @Ramona...sterkte. We duimen voor jullie @Arzu...je hoef je niet zo een zorgen te maken, het gaat erom dat het geen rauw vlees is zoals carpaccio, filte americain, tartar..... @Elvira...balen van je bekkeb, maar wat ik heb begrepen van vriendinen, de baarmoeder wordt nu natuurlijk zwaarder wegens de toegenomen afmetingen 9zo groot als een voetbal), dus ja, de onderrug en bekken beginnen nu te protesteren. In ieder geval, succes bij de bekkentherapeut. Ik heb van schoonzus begrepen dat yoga ook goed werkt. Wij zijn vannacht (2.30 uur) teruggekomen vanuit Marokko. Geweldig vakantie gehad. Wel bloedheet met temperaturen de eerste 3 dagen tussen de 38 en 40 graden :-)) Maar ik krijg op geef moment ook een schrik, helderrood bloedverlies. Ik dacht toen, hoe kan dat nou en waarom nu op vakantie in Marokko , of all places. Contact met mijn verloskundige vanuit hier die heeft me prima gerust gesteld. Een goede meetlat voor mij was het feit dat kindje nog zo goed en veel bewoog;-) Vandaag bij terugkomst toch even langs de praktijk geweest te controle. Bloeddruk was goed, baby hartje deed het prima, hij/zij is de afgelopen dagen echte acrobaat geworden. Soms is het zelfs pijnljk, vooral als die gaat helemaal uitrekken en duwen tegen 1 kant van mijn buik. Er4 werd ook een inwendige onderzoek gedaan om de baarmoeder mond te controleren, maar die was gelukkig helemaal goed. Dus voorlopig hoef ik me geen zorg te maken. Ik merk wel dat me lichaam begint nu wat kleine waaschuwingen te geven , om een stapje terug te nemen in mijn werk, maar ook mijn dagelijkse dingen, die tot nu toe vanzelfsprekend voor me waren (stofzuiger, zware boodschappen, hond uitlaten enz....) We zijn inmiddels 24.5 weken, dus we moeten ons best doen om te zorgen dat de komende 10-12 weken goed lopen. Sterkte en succes aan iedereen
  14. Hoi Ren, wat leuk zo een walvis toch. Wij zijn ook druk bezig met allerlei sociale contcatne, een echt drukke agemnda de afgelopen en aanstaande paar weken. Zoals je al zei, over een paar maanden ( beter gezegd...weken)wordt dat anders;-)Nou jij ook veel succes met je projecten en goe dom te horen dat alles steeds goed gaat.
  15. @ Ren...gelukkig zijn de onrustige benen voorbij:-) Wat gewicht betreft, in de afgelopen 22 weken ben ik 4 kg in totaal aangekomen. Best goed vindt ik. Merk helemaal niks aan d erest van mijn lichaam. Lijkt als of alles zit op de buik. Heb wel begin van de week veel last van mijn buik gehad. Die voelde echt hard en en zwaar. Heb van een vriendin een buikband ( te ondersteuning van het merk pretty mum) geleend en dat maakte echt een groot verschil. Volgens mij is het gewoon het oprekken van de baarmoeder en buik, want het heeft maar 1 dag geduurd. Zoals ik al eerder zei, wij hebben een heeeel bewegelijk kindje. Ik voelde het al vanaf week 16 (flutters) maar nu zijn het echte trappen. Vriendje lief vondt het erg leuk. Gisteren avond in bed lag hij zijn handen op mijn buik en de baby ging hard tegen aan trappelen....lol Hij vondt het echt bijzonder...:-) Af en toe van de somersault bewegingen, en dan kreeg ik een grote bult aan de ene kant van mijn buik, en als je dan de bult aait, begingt die de trappelen of de andere kant op te draaien. Voor de rest genieten we enorm van d ezwangerschap. Erg druk met werk enzovoorts. Aanstaande weekend een congres in Geneva en over 1 week een reisje met z'n tweeen naar Marokko. Even een weekje samen voor de hectic van de laatste dingen regelen voor de zwangerschapsverlof en de babykamer.. Nou, goed om te horen dat het zo goed gaat met iedereen. Genieten de komende weken van alle leuke ontwikkelingen en ervaringen van het zwanger zijnde..:-)
  16. @Ramona..de afscheiding is normaal en heet leucorea. Het is een soort reinigings mechanisme van je lichaam op de geboorte canaal. Dit beperkt ook de risico op vaginale infecties wegens de veranderingen in de hormone huishouding van het lichaam tijdens de zwangerschap. Zolang er verder geen sterke geur aan zit en dat de kleur is verdre normaal (geen bloed erbij) hoef je geen zorgen te maken. Het kan zelfs hoe verder je in de zwangerschap ben, toenemen als voorbereiding op de bevalling!!!Ik heb dit eigenlijk van begin af (kleien beetjes) maar met de maanden is het iets toegenomen. Inlegkruisjes zijn nu echt handig. Dit is ook een veel voorkomende zwangerschapsklacht dat niet veel mensen over praten, waarschijnlijk omdat ze vinden het genant. Maar nogmaals; het is normaal.
  17. @Ramona...Ik heb ook eigenlijk vanaf week 16 wat gevoelige tandvlees. Bloedt wat makkelijke bij tandenpoetsen. Heb ook gemerkt dat aanmaken van tandsteen ook sneller gaat. Heb een afspraak bij de mondhygieniste om dit "probleempje "onder controle te houden. Vor de rest gaat alles hier gewoon zijn gangetje:-)
  18. Hoi Dames...Gisteren de 20 weken echo gehad. Alles gaat prima met de baby. Alles klopt. Placenta ligt nogsteeds achter. Volgens de laborant is baby wel aan de grote kant van normaal :-) Weegt op dit moment 284g!!! We hebben bewust gekozen om niet te willen weten wat het wordt. Maar na de beelden van gisteren toch gekozen om later 9misschien met 30 weken) een pret echo te laten maken:-) Fantastisch om te horen dat het verder goed gaat met iedereen. De komende weken worden inderdaad druk met alle voorbereidingen. Zijn jullie ook van plan om een lactatiecursus te volgen?? Ik ga binnenkort ook beginnen met zwemmen en yoga, wel belangrijk hoe verder ik ben in de zwangerschap om alles soepel te houden:-) Iedereen een goed weekend en succes met winkelen/klussen/enz...
  19. @ Ren, jou klachten herken ik heeeel goed. Al vanaf de 8e week van d ezwangerschap moet ik minimaal 2 keer 's nachts uit bed om te plassen. De afeglopen 2 weken erg onrustige benen. De eerste uur in bed is moeilijk om de rust in mijn lijf te kregen. Mijn buik draait dan heel erg, echt vlinders in de buik gevoel, en erg onrustig benen met warme voeten, waarbij ik 's nachts vaak de deken moet afschoppen. Voor de rest voel ik me prima. Vandaag twee leuke buikbandjes binnen gekregen, over de web besteld. Erg leuk want je kan je eigen tekst laten zetten. m.b.t de babykamer hebben we nog helemaal niks gedaan. wel besloten welke kamer het wordt. Wij proberen niet te veel te vroeg van te voren te doen. September hebben we een weekje Marokko geboekt en daarna gaan we de babykamer inrichten;-0
  20. hallo dames vannacht erg onrustige benen. Had echt moeite om in slaap te vallen. Verder, de afgelopen dagen, met name als ik naar bed ga, ontzettend draaiende buik, net vlinders in de buik gevoel.Volgens mij is dat de kleine. Maar vriendje lief zegt dat het waarschijnlijk van mjn darm komt. Dat het kindje is nog te klein om er iets van te merken. Maar wat ervaren jullie? volen jullie het kind al?
  21. @ Elvira..de pijn die je beschrijft klinkt wel als bandenpijn. Vokgens mij is rust het beste dat je kan doen. @ Ramona..wij zijn ook al bezig met namen. Meisjes naam staat zo goed als vast, jongens naam zijn we nog niet uit. Wat we wel hebben besloten is dat de namen moet hetzelfde klinken in zowel Engels als Nederlands. mbt de geslacjht van het kindje...vriendje lief wil dit niet weten. Hij vindt dat met de IVF hebben we zoveel dingen volgens afspraak gehad, dat dit ene ding wil hij als verrassing houden. En eerlijk gezegd, ik begrijp hem wel. Wat mij is opgevallen is dat ik nu pas de vermoeidheidsklachten hebt. Ik dacht dit dit vooral in de 1e trimester was. Ijzer gehalte is verder goed, dus daar ligt het niet aan. Mijn lichaam geeft dus duidelijk aan dat ik een stapje terug moet doen. Op dit moment erg druk op werk (vakantie periode). Maar goed, ieder kans ik krijg om even te zitten pak ik wel. op werk heb ik een collega die loopt 4 weken voor mij in haar zwangerschap. Erg leuk want we kunnen met elkaar overleggen over niet alleen kwaaltjes maar ook de leuke dingen zoals har groeinde buiken. Heb al een zwangerschaps broek op werk moeten regelen, mijn gewone broeken kreeg ik niet meer dicht:-0 Nou dames, iedereen succes met de komende echo's en andere onderzoeken. Trouwens, gaan mensen een kijkje nemen op de jonge gezinnen jaarbeurs dit jaar???
  22. @ Mariette...wat lief dat je ondanks je eigen verdriet, nog aan de januari moeders denkt. Sucess met je behandeling
  23. @Arzu, ja, iedere dag wordt ik stralend wakker met de geweten dat alles goed gaat met ons baby. Vandaag met mijn ouders geskyped, want die hadden ook de echo foto's bewonderd. Echt super:-) Vandaag is een dag vol administratie: erkenning van het kind door vriendje lief, opvragen info over kinderopvang dat we alvast op de wachtlijst staan. Gisteren heel lief, mijn vriend heeft me ten huwelijk gevraagd!! Hij wil dat we als 1 gezin verder gaan en niet dat hij en het kindje een andere achternaam hebben dan ik :-) :-) Dus suuuuuuppppeeerrr. Jeetje, ineens gebeurt er zo veel in ons leventje!! 2010 wordt dus echt een bijzondere jaar:-)
  24. Hallo allemaal Nou, vandaag was erg spannend wegens de neklpooimeting. Het leuke er aan is dat we hebben ons kindje kunnen bewonderen. Ongelooflijk hoe snel dat gaat, het ontwikkelen van een kleine gaarnaaltje na een echte baby. Het kindje zag er prachtig uit. Mooi ronde hoofdje met oogjes, oren, neusje en een mondje met kaakbeen al!! Volgens mij vondt die de echo niet leuk, want iedere keer de laborant de dop harde op mijn buik drukte ging hij/zij helemaal tekeer met schoppen en klappen....heehee. Het meest belangrijk van vandaag was ook dat de nekplooimeting was goed, 1.4mm:-) Ook leuke foto's mee natuurlijk dus vriendje lief heeft ze vanmiddag al ingescanned voor mijn familie in sydney. Dat mijn ouders dus ook kunnen genieten van deze bijzondere zwangerschap. Ik ben zooooo blij en al zoooo verliefd op dit kindje. Het is echt niet te beschrijven. Mijn vriend zat ook met tranen in zijn ogen na de scherm te kijken. Ik hield het toen niet vol en moest ook een paar tranen laten vallen. Ongelooflijk hoe veel je van iemand kan houden:-) Sinds gisteren ben ik ook begonnen met een dagboek van de zwangerschap waarin ik berichten aan ons kindje schrijf, met de bedoeling dat hij/zij dit later erft. Het lijk me een leuk idee (ook voor mij...) Voor de rest we genieten nog van de laatste dagen van ons vakantie. En natuurlijk ook de voetbal. Super spannend.
  25. Dank je wel Arzu. Toch is het niet te geloven hoe snel het allemaal verloopt. De eerste 12 wkn zijn voorbij. We hebben een complete baby in de buik, en nu moet die alleen nog groeien. Echt ongelooflijk. Wat ik heb de laatste dagen gehad is af en toe een raar gevoel in mijn buik, soort lichte ween, geen krampjes, geen vocht of bloedverlies. Maar dan voel je je ineens ook erg misselijk. Kan ook waarschijnlijk van de darmen komen natuurlijk. Daar heb ik ontzettend veel last mee gehad, maar veel groen en rooibos thee helpt wel. Zijn er anderen die veranderingen in hun kwaaltjes hebben gemerkt?? Vandaag de kraamzorg geregeld, dat geeft dan ook een fijn gevoel. Nou dames, voor allen die zijn begonnen met winkelen, heel veel winkelplezier en de rest, genieten van ieder dag van de zwangerschap en alvast met aftellen.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden