Jump to content

Jessi79

Members
 • Content Count

  742
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Jessi79

 • Rank
  Puber

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jessi79

  ICSI jan / feb 2016

  @flipje gefeliciteerd!! Ik kom me hier ook even melden als het mag. Mijn vorige poging is al weer een jaar geleden, ik heb hier lang niet geschreven en de hele MMM een beetje genegeerd. We zijn onlangs voor ICSI nummer 4 overgestapt naar Gent. Vorige week heb ik een terugplaatsing van een blastocyste gehad, maar helaas deze week flink de griep gekregen. Ik heb drie dagen 40 graden koorts gehad en hang nog steeds op de bank. Niet zo bezig met een zwangerschap dus! Maar nu is de 2e wachtweek begonnen en mis ik toch de steun van dit forum, en hoop ik toch wat oude bekenden te 'zien'. Ik voel nog helemaal niks, en heb sinds gisteren een beetje bruine afscheiding. Dit heb ik bij eerdere pogingen nooit gehad, dus ik ben benieuwd wat het betekent.
 2. Ik moet in januari heel vaak naar MENorca voor onze 4e poging. Wie heeft er nog een taxiritje beschikbaar?
 3. Hoi Femke, dit lijkt mijn verhaal wel! Ook ICSI door slecht zaad van manlief, en ook een dochter gekregen uit de eerste ICSI. Nu al weer 3 mislukte pogingen achter de rug voor een brusje. Wij zijn dit jaar naar Gent over gestapt. De wachttijd voor de eerste afspraak was 3 maanden. In september hadden we onze eerste afspraak. Daarna is er bloed geprikt, oa voor de AMH en THS. Twee weken geleden hadden we het 2e gesprek. Alle bloeduitslagen zijn goed, er is op het zaad na niks bijzonders. We starten in januari met poging 4. November en december ging niet meer lukken i.v.m. de kerstsluiting. Qua medicijnen is voor mij het enige verschil dat ik Menopur krijg voorgeschreven in plaats van Gonal-F. Maar het stimuleren is bij mij nooit een probleem, alleen het blijven plakken. De behandeling wordt straks precies hetzelfde, maar dan met een terugplaatsing op dag 5 in plaats van dag 3. Ik ben verzekerd bij UMC zorg (vorig jaar december overgestapt), omdat zij een 4e poging vergoeden. Ik heb net de polis voor 2016 binnen, en zo te zien blijft die vergoeding hetzelfde.
 4. Hey dames, even een update na ons 1e bezoek aan Gent. We hadden een Airbnb in de buurt geboekt zodat we 's ochtends op tijd zoduen zijn. Een uur van tevoren reden we het ziekenhuisterrein op. En toen stonden we 15 minuten in de file bij de slagboom, en daarna reden we 20 minuten rondjes door een overvolle parkeergarage. Begon niet zo best dus. Toen door naar de onthaal, betalen, en daarna naar P4. We waren uiteindelijk 5 minuten te laat, en toen liep de afspraak een uur uit. Lang wachten dus met een koortsige peuter erbij... Lekker begin, mijn man was al helemaal sjaggie haha We hadden een intake bij een arts-assistent gyn. Dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Het meisje liep eerst ons hele dossier na en deed bij mij een standaard echo. Daarna overlegde ze met de gyn over de verdere onderzoeken. We moesten beide bloedprikken omdat de vorige uitslagen al een jaar oud waren. Standaard hiv, hepatitis check etc en ik moest ook nog voor AMH en TSH prikken. Die waren vorig jaar prima dus ik verwacht niks bijzonders. Stolling en immunologie prikken vond de gyn niet nodig omdat ik nooit miskramen heb gehad. Over 5 weken hebben we een vervolggesprek voor de uitslagen en behandeladvies, en dan moet mijn man ook een bijdrage inleveren (hij had nu nog koorts van de griep). De gyn gaf alvast aan dat ze voorlopig uitgaan van een ICSI met een teruglaatsing op dag 5, in plaats van op dag 3 wat ons eigen ziekenhuis doet. Omdat ik wel altijd prima reageer op medicijnen en een regelmatige cyclus zonder klachten zijn verdere onderzoeken zoals die hysteroscopie voorlopig niet nodig. Wordt vervolgd dus... Nogmaals bedankt voor alle tips!
 5. Dank jullie wel voor de reacties en tips allemaal! En wat super om te lezen dat sommigen nu zwanger zijn, zelfs een tweelingzwangerschap erbij. Gefeliciteerd meiden! Ik heb geen idee met wie we de afspraak hebben, dat stond niet in de bevestigingsbrief. Zaadonderzoek zal bij deze afspraak niet lukken, mijn vriend heeft al 10 dagen flinke koorts door de griep dus de komende drie maanden kunnen we sowieso geen behandeling doen. Vandaag heb ik mijn medisch dossier bij het zh hier opgehaald en alles nog even goed nagelezen. Mijn waardes zijn altijd perfect (AMH, TSH etc), ik reageer prima op de medicatie en we hebben altijd voldoende hele mooie embryo's van topkwaliteit. De grote vraag is dus waarom ze nooit blijven zitten. Voor ons het het (zonder files) 3 uur rijden enkele reis. En onze peuter moet mee omdat opa's en oma's tot nu toe niet van de pogingen weten. We kijken er eigenlijk helemaal niet naar uit om die ritten naar Gent te moeten maken. Mijn vriend werkt veel in het buitenland dus het is normaal al lastig om de icsi's te plannen, maar dan doe ik eigenlijk alle afspraken alleen behalve de punctie. Ik vind het wel fijn om van jullie te lezen dat de echo's en soms zelfs de punctie in NL kan. Ik voel me namelijk nog steeds heel prettig en vertrouwd bij de verpleegkundigen hier in het zh en zou het liefst gewoon hier verder gaan.
 6. He dames, ik kom even heel brutaal inbreken. Ik ben een half jaartje van het forum weg geweest, was toe aan een time-out na onze 3e mislukte ICSI poging. Maar a.s. dinsdag staat onze 1e afspraak gepland in Gent, en ik krijg nu enorm koudwatervrees. Moet ik wel naar Gent toe, waarom geen 4e poging in het ziekenhuis hier op 5 minuten fietsen? Oh ja, omdat we graag nieuwe technieken willen proberen die het ziekenhuis hier niet doet. Maar wil ik daarvoor enkele reis 3 uur ondereg zijn? Hoe vaak zouden we voor een behandeling naar Gent toe moeten? Zijn ze een beetje lief daar? Wat moeten we eigenlijk allemaal vragen of meenemen? Wie kan me een beetje op weg helpen? Alvast bedankt!
 7. Blonky welkom hier en succes met je nieuwe poging voor een brusje! Hier helaas ongesteld geworden vanmorgen dus poging 3 is voorbij. We willen nog een allerlaatste poging gaan wagen in het buitenland, maar dan met assisted hatching. Ik heb vandaag Düsseldorf en Gent gemaild en ga me nu verdiepen in de verschillen. En toestemming vragen aan mijn verzekering UMC. Bah.
 8. ICSI poging 3 voor een brusje is helaas geen succes geworden. Voor onze allerlaatste vergoede poging (via UMC verzekering) willen we naar een ander ziekenhuis kijken. Over Düsseldorf en Gent zijn al uitgebreide topics, maar ik ben erg benieuwd waar zij precies in gespecialiseerd zijn. Het enige dat ik zoek is eigenlijk een ziekenhuis dat assisted hatching of een embryoscoop toepast, en bij voorkeur een dag 4 of 5 embryo terugplaatst. Infusen met vanalles ga ik sowieso niet aan beginnen. Ons 'probleem' is verminderde zaadkwaliteit. Mijn cyclus is altijd prima, mijn bms top, ik ben goed te stimuleren met Gonal-F en heb voldoende follikels (15 - 20 stuks), ik heb altijd mooie 8-cellige dag 3 embryo's maar ze blijven alleen niet plakken. Elke keer 1 of 2 cryo's, bij poging 3 helaas geen cryo's. Na poging 2 is mijn AMH, FSH en TSH (schildklier) geprikt en die waren allemaal prima volgens de gyn hier. Ik heb bij poging 2 en 3 het lijstje vitamines die Dr. S altijd adviseert al geslikt. Wat adviseren jullie in onze situatie?
 9. Bedankt meiden voor jullie lieve reacties. Ik ben nog steeds niet ongesteld geworden... Ik ben gisteren gestopt met de bollen en alle vitamines, maar blijf moe en licht misselijk. Ik dacht dat de misselijkheid van de Omega 3 capsules kwam maar niet dus. Net even gebeld met de ivf verpleegkundige en ik moet toch nog een dagje doorgaan met de bollen en morgen weer testen. Ik heb net nog een keer getest en die was ook negatief. Ik mag ook een bloedtest komen doen maar dat voelt een beetje als valse hoop hebben, dus laat ik maar even zitten. Ik heb nog even terug gezocht en bij de verse poging 1 en 2 werd ik door de bollen heen op wd 11 al ongesteld. Nu al wd 15 en nog geen menstruatie op komst volgens mij. Frustrerend weer dat wachten..
 10. Helaas geen goed nieuws :-( Poging 3 is voorbij....
 11. @Rianna welkom hier en gefeliciteerd met je mooie oogst. Lekker rustig aan doen nu en succes maandag met de tp. @ACJ oh jee wat balen dat je toch overstimulatie hebt. Héél goed voor jezelf zorgen en veel drinken, het kan anders echt heel lang klachten geven. Volgens mij helpt veel eiwit eten ook, moet je even googelen denk ik. Ik hou het nog even spannend. Wilde vanmorgen (wachtdag 13 na tp) testen, maar ik kwam er gisteravond achter dat ik geen testen meer in huis had, alleen een leeg dossje. Vanmiddag maar even snel naar Kruidvat gegaan. Ik wet nog steeds niet wat ik moet denken, mijn gevoel is niet goed. Maar ik ben wel licht misselijk, heb het heel koud en ben ontzettend moe. Bij de zwangerschap van mijn dochter waren dat de 1e symptomen, maar ik weet ook dat mijn lichaam me voor de gek kan houden. En die rotbollen... De afgelopen mislukte pogingen was ik ook moe en misselijk, van de spanning denk ik. Morgenochtend weten we het...
 12. @ACJ gefeliciteerd!! 12 mei duurt nog wel lang zeg, pfff. @Pigster succes weer met deze nieuwe ronde. Tintelende vingers herken ik niet. @Danlon wat verdrietig dat het met 11 weken mis is gegaan. Natuurlijk mag je hier meeschrijven, maar neem wel de tijd om dit een plekje te geven he? Digiknuffel. Hier weinig nieuws. Afgelopen weekend 4 dagen met vrienden naar Landal geweest, lekker afleiding maar ook heel veel baby- en zwangerschapspraat met vriendinnen. Helaas geen internetbereik in ons huisje dus ik kon niet meelezen. Ik had dit weekend geen goed gevoel erover, ik voelde me niet zwanger en had de moed opgegeven. Nu ben ik echter een tikkie weeïg, brok in mijn keel, mijn baarmoeder voelt zwaar heb snel honger dus ik weet het niet.... Oh wat zijn die laatste wachtdagen toch killing! Ik weet ook dat ik deze exact klachten de afgelopen terugplaatsingen ook had, toen was ik niet zwanger. Dus het is ook echt een bijwerking van die rotbollen. Wachtdag 11 vandaag en ik heb nog geen testdrang. Ik heb altijd de neiging om gewoon te wachten tot ik ongesteld word, meestal op wd 15. Nog een paar dagen geduld....
 13. Pigster balen datje last hebt van de deca. Ik herken het wel hoor, de opvliegers horen erbij, de deca brengt je kunstmatig in de overgang zeg maar. De hoofdpijn is ook een typische bijwerking van de deca. Heel veel drinken helpt dan echt. Bij mij betekende hoofdpijn bij de deca altijd dat ik te weinig gedronken had. Na twee glazen water verdween het altijd meteen. Hoe was de echo vandaag? Ik heb 1e paasdag een 8-cellige embryo teruggeplaatst gekregen. Er waren nog drie embryo's, maar eentje had fragmentatie en de andere twee waren pas 4-cellig op dag 3. We krijgen nog een brief thuis hoeveel er in de vriezer gaan, maar ik vrees geen enkele. Dat had ik niet verwacht met 9 gevonden eicellen, we hebben tot nu toe altijd één of twee mooie cryo's gehad. Duimen jullie dat deze ene blijft plakken? Het voelt een beetje als de laatste kans...
 14. @Sunhita gefeliciteerd! Geniet van je wittebroodsweken en succes alvast in mei. Hopelijk heb je dan meer goede eitjes. Het is wel balen zo weinig maar klinkt mij niet heel gek. Ik had vorig jaar ook een keer 21 follikels, waar maar 7 rijpe eitjes bij zaten en 2 bevrucht. @ACJ sterkte deze wachtweek, het is echt killing en je bent waarschijnlijk de hele dag aan het denken of je al iets voelt. Maar het zegt niks als je geen symptomen hebt, dat had ik bij mijn geslaagde poging in 2011 ook niet hoor. Hopelijk ben je snel misselijk ;-). Ik was het trouwens die die afgebroken poging had gehad vanwege teveel follikels. Zwolle is daar gewoon extreem voorzichtig in. Ik heb genoeg verhalen gehoord de afgelopen jaren van mensen die bij 30 of wel 40 follikels wel een punctie kregen. Maar vaak wordt er dan bloed geprikt om waardes te checken, en dat doet Zwolle dan weer niet volgens mij. Veel plezier dit weekend in Rotterdam! Hier nog niks te melden, vandaag pas wachtdag 4.
 15. @AMF fijn dat je weer mag starten! Ik moest dit keer ook bijna 2 weken deca spuiten voor ik mocht starten. Irritant, maar ik heb het overleefd ;-) Hier wachtdag 4, nog geen stress dus. Vrijdag een weekend naar landal met een groep vrienden met kids, dus lekker veel afleiding.
×

Important Information

Terms of Use