Jump to content
  • entries
    3
  • comment
    1
  • views
    510

Het is maar dat je het weet..


spaatje

368 views

Het is maar dat je het weet...

(staat op mijn hyves )

Het is belangrijk om begrip op te blijven brengen voor anderen. Je hebt namelijk nogal de neiging om je blind te staren op je eigen problemen.

Dat staat in mij horoscoop voor vandaag……Nu wil ik best begrip tonen voor anderen, maar de aankomende tijd ben ik toch echt vooral met mezelf bezig.

Niet omdat ik jullie niet meer leuk, lief of aardig vind, maar omdat ik ga starten met de eerst IVF behandeling.

 

Natuurlijk snap ik best dat niet alles kan gaan zoals ik dat wil, en ik weet ook dat niet iedereen zich aan mij aan kan en wil aanpassen, en dat verwacht ik ook niet. Maar ik denk dat de meeste wel begrijpen wat ik hier mee bedoel. En geloof me ik weet echt dat het niet altijd gaat zoals ik wil…….

 

Wat wel kan is een hoop onbegrip en irritatie voorkomen, en dat kan niet als niemand weet dat ik met die behandeling bezig ben. Veel mensen weten niet eens dat we sinds een jaar of vier “bezig” zijn, sommige weten dat wel, omdat ik het heb verteld of omdat het ze door iemand anders is verteld, omdat die het nodig vond , om mijn wens zelf te bepalen wanneer ik het wil delen niet te respecteren. Maar goed sommige dingen moet je gewoon niet stilhouden en ik vind dat ik dat vanaf nu in dit geval niet meer moet doen.

 

Zoals de meeste van jullie weten neem ik niet vaak een blad voor de mond, en het zou zomaar kunnen dat het de aankomende periode niet minder gaat worden spreek me niet aan op een belerende toon als en……stel geen vragen zoals,

Weet je wel waar je aan begint, ja dat weet ik, alles is heel duidelijk uitgelegd door de één van de medewerkers van het fertiliteitsteam. Gelukkig kan ik al lezen dus kan ik ook zelf het wat uitzoeken, en is er ook nog iemand die het hele traject al heeft doorlopen, en die is er voor me en dat is een prettig idee.

Goh waarom heb je nooit wat verteld, omdat ik daar geen zin in had.

Waarom ga je niet naar het buitenland of een ander ziekenhuis, omdat ik in Zwijdrecht/Rotterdam ga.

Vergeet je niet dat het voor je man ook moeilijk kan zijn, ja dat weet ik maar ik spreek (schrijf ) nu over mijn beleving van het verhaal, en de mensen die ons kennen weten dat we dit samen doen, samen de beslissingen nemen en dat we hier echt wel over gesproken hebben.

Of adviezen zoals je moet er niet te veel mee bezig zijn, gewoon voor de gein eens proberen als je elke dat één of twee spuiten in je lijf moet zetten en dan niet bedenken waar het voor is. En van er niet mee bezig zijn of van wel of niet positief er mee omgaan is nog nooit iemand zwanger geraakt, daar moet je echt wat voor doen, hetzij op de ene manier hetzij op de andere manier!

Als het niet lukt moet je, je leven anders inrichten….nee hoor wij leven al kinderloos en dat gaat heel goed!

Zo dat prikken zou wel pijn doen, nee hoor daar voel je niets van, het is alleen niet natuurlijk om in jezelf te gaan zitten prikken, vandaar dat het wel eens even kan duren...

En ik denk dat je zelf wel snapt dat het geen zin heeft om te vragen, EN is het al gelukt, daar krijg je waarschijnlijk toch echt pas antwoord op als ik dat wil zeggen, standaard zou zijn, dat weet ik nog niet!

 

Natuurlijk is het niet zo dat ik alles en iedereen om me heen vergeet, daar hoef je mij ook niet op te wijzen.

Een van de dingen die ik belangrijk vind is dat je weet dat ik tussen 18:45 en 19:30 aan het prikken ben, en niet aanspreekbaar, het zou zomaar kunnen dat ik na een keer of tien even tijdens een telefoongesprek een spuitje zet, maar in het begin ga ik daar zeker niet van uit.

Gelukkig heb ik van de mensen die het al wel weten, nog geen tot weinig vervelende opmerkingen en vragen gekregen, wel begrip voor mijn manier van er mee omgaan uit zowel verwachte als onverwachte hoek.

Het is eigenlijk zo dat ik alleen maar lieve, aardige en begripvolle reacties wil, gewoon omdat ik daat op dit moment behoefte aan heb.

Als wil weten waarom ik dit op hyves zet, gewoon omdat ik dat wil

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use