Jump to content

marin's Blog

  • entries
    3
  • comments
    13
  • views
    672

4 icsi


marin

544 views

Hallo allemaal

 

Ik had een vraagje en misschien dat iemand dit weet.

Wij hebben de afgelopen 2 jaar 3 icsi pogingen gehad, maar helaas geen 1 met succes. Wij dachten het naast ons te kunnen leggen, maar het gevoel naar een gezin vormen is zo sterk dat ik met mijn 26 jarige leeftijd het niet kan en wil opgeven. We lassen wel een pauze in om tijd voor ons zelf te nemen, maar willen uitzoeken hoe het met de 4de icsi gaat, weet iemand wat er vergoed word door eventueel de belasting? of misschien als je overstapt naar een andere zorgverzekering of je dan weer 3 pogingen krijgt? Wij willen graag verder, maar we weten niet precies wat de kosten zullen zijn? En hoever ga je dan? Heeft iemand hier ervaring mee??

 

vriendelijke groet marinda

7 Comments


Recommended Comments

hey,

ik kom nog maar net kijken in de wereld van ivf en icsi, maar kan (helaas) veel mensen om mij heen die het zelfde gehad hebben als jouw! zij zijn toen in belgië verder gegaan. daar zijn ze wat verder dan in nederland. helaas is het wel zo dat je alles zelf moet betalen kosten zo rond de 2 a 3 duizend euro. maar het goede nieuws is, dat ze daar bij 1 behandeling gelijk resultaat hebben gehad na een icsi poging! misschien is dit een beetje hoop voor jullie....?!?!

Link to comment
Guest Diane180

Posted

Hoi Marin,

 

Voor een 4e ICSI wordt helaas niks vergoed.

Via dit forum : wat doen je met de overgebleven medicijnen, kun je via pb's eea regelen.

Wij hebben de medicijnen voor onze 4e poging dus al. Een behandeling kost tussen de € 3000,-- en € 4000,-

Helaas is het niet zo dat als je overstapt naar een andere verzekering je zomaar weer 3 nieuwe pogingen krijgt.

Helaas helaas, tellen alle verzekeringen de voorgaande pogingen gewoon mee.

Via de belasting kun je wel deze gemaakte kosten opvoeren, ook parkeergeld en de km !

 

Wij zijn nu met onze 4e poging bezig en zitten midden in de wachtweken.

 

Succes met jullie 4e behandeling

 

groetjes Diane

Link to comment

Via de belasting kun je inderdaad kosten aftrekken. Hoe of wat dat weet ik verder niet, want wij gaan dit ook voor het eerst doen. Overstappen naar een andere verzekering kan niet.

 

Wat betreft Belgie, dat is wel een stuk duurder dan in Nederland. Wij zijn nu al zo'n 6000 euro kwijt aan punctie, medicijnen, benzine en hotelovernachtingen.

Link to comment

Dank je wel voor jullie reacties. Erg jammer dat je maar 3 pogingen hebt, en als je het zelf moet betalen dan is het veel geld. Onze 3 pogingen zijn over, en je hoord overal weleens dat je naar een bepaalde ziekenfonds moet gaan, en je er daar 4 krijgt. We moeten er nog even goed over nadenken en gaan sparen... het begint alleen erg moeilijk te worden hoe ver ga je en hoeveel spaar geld stop je erin, ze kunnen je helaas niet garanderen waarneer het wel lukt en als het dan gelukt is ben je je spaargeld kwijt voor het opvoeden van je diepste wens..

Maar me er bij neerleggen kan ik ook niet.

 

groetjes Marinda

Link to comment

Ook wij zijn in de race voor een 4e ICSI die we zelf moeten betalen.

Maar omdat wij ICSI 2 en 3 bij MC Kinderwens Leiderdorp hebben gedaan, is de ICSI 4 niet zo'n hoog bedrag: 1500,- (excl meds, die zijn natuurlijk nog wel heel erg duur!)

Ik heb het al uitgezocht bij Live Leuven (antwerpen) en daar kost het rond de 8000,-! Maar daar hebben ze wel assisted hatching en in NL niet.

Ik begreep dat Dusseldorf goedkoper is. Rond de 2500,- en daar komen dan nog meds bij.

 

Succes Marin (en anderen!),

Link to comment

Hallo Marin,

 

Ik zit in dezelfde positie als jou. Ook 3 keer icsi gehad en de arts ziet een vierde nog wel zitten maar we hebben de financieen niet. Erg frustrerend. Ik ben ook op zoek naar een verzekering die een vierde wilt vergoeden.

Verder heb ik contact met een fertiliteitskliniek. Mijn zusje heeft een icsi behandeling gehad met wedekerigheid. Het zaad van haar man was niet goed. Ze hebben zelf de helft van haar eitjes afgestaan en hebben daarvoor in de plaats zaad teruggekregen. Ze hebben op die manier de hele behandeling betaald gekregen door de kliniek en hebben eenmalig de donorbank 600 euro moet betalen. Ik weet dat dit ethisch erg gevoelig ligt maar onze kinderwens is zo groot dat we daar gaan vragen of wij ook zoiets kunnen doen. Ook wil ik ze vragen of we dit ook kunnen doen op een manier dat ik eicellen afsta en dat we gebruik kunnen maken van het zaad van mijn man wat in Nijmegen nog ingevroren zit na een pesa behandeling.

 

groetjes

Jessie

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use