Jump to content

Tool's Blog

  • entries
    36
  • comments
    79
  • views
    2,659

3e ivf


Tool

257 views

Morgen beginnen we aan onze 3e ivf alweer...

 

Een jaar is snel voorbij gegaan...2010 heeft voornamelijk in het teken van de ivf gestaan...de laatste paar jaar staan eigenlijk in het teken van het zwanger worden...Zo was 2009 een jaar van operaties en een misgelopen spontane zwangerschap en 2010 stond in het teken van voornamelijk de ivf's

 

Vorig jaar 29 december hadden we het intakegesprek. in februari de informatiebijeenkomst en op 9 maart het startgesprek, waarin we het recept meekregen, de prikinstructies kregen en het schema wanneer ik met wat moest beginnen (of stoppen)...een heleboel informatie die op je afkomt...en ook een angst voor naalden overwinnen...al is het maar een klein naaldje...

de eerste twee ivf's zijn echter voorbij gevlogen: binnen 6 weken was het over en uit...en geen cryo's helaas...eerste poging naïef positief erin gegaan qua gevoelens...zo van...dat doen we wel eventjes, want mijn lichaam weet ja hoe het is om zwanger te zijn...WRONG....je lichaam weet dat niet meer...elke zwangerschap is een momentopname en eenmalig...je lichaam herinnert zich dat niet...helaas...de 2e ivf ging ik een heel stuk gereserveerder in...en dus eigenlijk was ie al gedoemd om te mislukken...eerst zien, dan geloven...dacht dat ik het om zelfbescherming deed, maar zoveel negativiteit of beter gezegd, gelatenheid en geen positieve instelling hebben er in mijn ogen voor gezorgd dat de 2e ivf ook niet gelukt was (en ook dat we een matige en gemiddelde kwaliteitsembryo teruggeplaatst hadden gekregen). Ook nu weer geen cryo's...door een heel diep dal gegaan en na een heerlijke vakantie er gelukkig weer bovenop gekrabbeld...wat een mens toch veerkrachtig kan zijn...onvoorstelbaar...

 

En nu beginnen we alweer met de 3e ivf...poging of behandeling wil ik niet gebruiken, want dat klinkt zo naar, zo negatief. Kans ook...dus ik hou het gewoon bij IVF...kun je alles van maken....

in november begonnen met de pil...toen was onze pauze dus officieel voorbij...vanaf oktober zijn we al begonnen met allerlei extraatjes om ervoor te zorgen dat we achteraf niet kunnen zeggen, hadden we dit of zus of dat of zo maar gedaan of juist gelaten...we hebben er alles aan gedaan en doen er nog steeds alles aan om de 3e ivf tot een goed uiteinde te brengen...extraatjes in de vorm van foliumzuur voor mijn vriend en voor mij: nootjes voor de vitamine E (walnoten, hazelnoten, amandelen), zwangerschapsvitaminen van Mama Puur, visolietabletten van hetzelfde merk, tarwekiemolie voor het baarmoederslijmvlies, anti-oxidanten tegen de vrije radicalen en niteworks (van Herbalife) voor de doorbloeding. meer rust ingebouwd in mijn drukke leventje (dat is: een avond minder lesgeven bij de sportschool), zoveel mogelijk stressfactoren uit sluiten. En begonnen met reikibehandelingen. Heb al vanalles gepland voor, tijdens en na de punctie/tp en tijdens de ivf...de reikibehandelingen voelen heel goed aan. Ik krijg vanaf morgen ook reiki op afstand. Heb ook acupunctuur overwogen, maar dit trok mij meer aan...zeker ook omdat ik al niets met naalden heb...

 

Morgen dus begin ik met de decapeptyl...ben reuze benieuwd of en welke bijwerkingen ik deze keer ga ervaren...beide ivf's heb ik me erg moe gevoeld en bij de 2e ivf heb ik gewoonweg alle bijwerkingen gehad...NOT AMUSED was ik toen...en mijn vriend heeft dat toen helaas mogen ondervinden....

Van de ene kant ben ik er niet zo mee bezig dan de vorige keren. Ben zelfs bang dat ik vergeet te spuiten...mijn aandacht is op dit moment nog steeds bij het afvallen...17 januari hebben we namelijk de startecho en dan zal ik ook weer gewogen worden.

Ben eind oktober er namelijk achtergekomen dat onze weegschaal thuis kapot was en dat ik op het randje van de bmi-grens zat die men hanteert in het AZM te Maastricht. Dus toch weer afvallen...terwijl dat het eerste was wat ik niet meer wilde doen...maar om toch te mogen beginnen, zou ik wel moeten afvallen...daar ben ik nu dus nog mee bezig...met een lengte van 1.73 en een gewicht van 85 zit ik op een bmi van 28,5. Op zich goed om te mogen beginnen, maar ik weet zeker dat ik nu al te horen krijg...wel in de gaten houden...ik neem echter ook een uitdraai mee van mijn begeleidster bij Herbalife dat ik meer dan de helft van mijn gewicht aan spiermassa heb...vanwege het vele sporten natuurlijk...dat is mijn lichaamsbouw en kan ik niets aan veranderen...maar misschien zie ik ook wel allemaal beren op de weg...

 

deze 3e ivf gaat hem gewoon worden...alles wijst er ook op dat het gaat goedkomen...ik ben zelf vol met zelfvertrouwen, ik weet dat ik er alles aan gedaan heb en nog steeds doe...zelfs van buitenaf krijg ik tekenen en signalen binnen dat het gaat lukken...een stom voorbeeld: mijn jaarhoroscoop: een zin hieruit is: in november ligt het eindpunt vast, onveranderlijk...

als deze 3e ivf inderdaad lukt, dan ben ik eind oktober, begin november uitgeteld...eindpunt in november...hihi...

 

ik zal proberen om elke dag een klein stukje te schrijven...wat ik voel, wat ik meemaak en zo...

 

Op naar de start van morgen!!!

2 Comments


Recommended Comments

succes met deze poging. ik hoop dat er wat moois uit deze 3e poging voortkomt. gek hoe tijd vliegt he? een jaar voorbij zonder resultaat. en de pogingen zo snel vroobij gegaan (zonder cryo's). ik herken dat gevoel.

wel goed van je dat er nu alles aan doet (en hebt gedaan) om deze poging te beinvloeden. ik denk ook alternatieve geneeswijze (accupunctuur), maar ik denk dat het nu te laat is.

Link to comment

he ivfmoeder...thanx....ik heb bewust voor reiki gekozen ipv acupunctuur...heb ook verhalen op internet gelezen dat reiki ook zou kunnen helpen...en degene die me reiki geeft heeft ook al een ander stel geholpen bij ivf en bij hun is het gelukt...

heb er in elk geval alle vertrouwen in...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use