Jump to content
  • entries
    26
  • comments
    66
  • views
    2,264

CD 12 - Echo


ivfmoeder

401 views

Dit is de twaalfde dag van mijn cyclus. Het is een feit. Ouderdom heeft toegeslagen. Niet alleen was ik te laat voor mijn afspraak, maar ik had ook de helft minder eitjes dan verwacht.

Ik melde me vanochtend bij de balie, en was blij dat ik vijf minuten voor tijd was, toen de baliemedewerker me vertelde dat ik een uur te laat was.! Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Tijdens mijn laatste echo voelde ik me niet helemaal lekker. Was dat misschien de reden dat ik het niet goed had gehoord?

Ook telde de arts rechts zes follikels en links slechts twee! Drie jaar geleden kon ik dertien tot zestien follikels op de monitor zien. Dat is nu de helft minder. Mijn linkereierstok is na achtentwintig dienstjaren al half met de VUT. En dat geeft mij het gevoel dat ik oud ben.

En ik sla meteen aan het rekenen: 8 follikels, 5 eicellen, 2 bevruchtingen... Als alles goed gaat! Ik lees het op het forum, en ik zeg het ook tegen anderen: Je hoeft maar een goeie te hebben. Maar diezelfde woorden helpen bij mij niet. Ik denk: Zal ik het forum afstruinen op berichten van vrouwen die met weinig follikels zwanger zijn geworden? Maar dat heeft toch geen zin, want we zijn allemaal anders. Wat voor de een geldt hoeft voor de ander niet zo te zijn.

Aan de andere kant ben ik van die grote aantallen follikels niet zwanger geraakt. Laat ik mezelf maar troosten met de woorden: Niet kwantiteit maar kwaliteit dat geldt. Maar dan nog moet er wel een bevruchting van een eicel plaatsvinden!

Pfff... Ik denk dat mijn hoop toch iets te 'optimistisch' was.

5 Comments


Recommended Comments

Hoi ivfmoeder,

 

Ik heb tot nu toe altijd 3 of 4 follikels, 3 eitjes en 2 terugplaatsingen. Er zijn nu in totaal 3 terugplaatsingen geweest, waarvan 2 zwangerschappen en van de laatste keer weet ik volgende week.

Het zegt niets, idd, 1 is genoeg! Maar kan me wel voorstellen dat het even heeeel erg confronterend is!

 

Succes!

Link to comment

Ik heb ook 'maar' 6 follikels, en was eerst ook teleurgesteld, maar nu ben ik blij dat het er wel 6 zijn, het had er ook maar eentje kunnen blijven.. Kop op, elke follikel is een kans!

Succes!

Link to comment

Hallo meiden,

 

Bedankt voor jullie reaktie. Achteraf ben ik blij met het resultaat. Ik had niet gedacht dat na twee jaar het aantal follikels gehalveerd kon zijn. Ik voel me jong, maar mijn lichaam kennelijk niet.

De punctie is achter de rug, en ook met dit resultaat ben ik blij. Ik moet tot donderdag wachten. Dan krijg ik te horen of er een bevruchting heeft plaatsgevonden.

Bedankt voor jullie medeleven.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use