Jump to content

Tool's Blog

  • entries
    36
  • comments
    79
  • views
    2,659

De gevreesde wachtweken


Tool

341 views

Zoals bekend zitten we in een tussenfase....geen behandelingen meer (tenminste, niet die vergoed worden via de verzekering), geen hormonale injecties, geen follikelmetingen, geen punctie, geen terugplaatsing...kortom...niets wat met ivf te maken heeft...

 

Natuurlijk blijf je met je gedachten bezig met het verwezenlijken van je grote, zo niet grootste, wens: papa en mama worden! Het lijkt wel alsof dit steeds erger wordt, het waarmaken van de verwezenlijking...

 

En omdat dit voor mij toch een groot deel van mijn denken en doen in beslag neemt, hadden we afgesproken dat we het nog een keer zouden proberen met ovulatietesten...en dat hebben we geweten...

 

Omdat mijn cyclus dus opeens het leuke idee had gekregen om langer te worden, wist ik natuurlijk niet meer wanneer ik nu op mijn vruchtbaarst zou zijn...en hoe kun je dat het beste bepalen? Juist...via ovulatietesten (maar ook op andere manieren hoor...maar die heb ik ernaast gebruikt...ahum)

 

Een heel regiment ovulatietesten besteld (18 stuks in totaal) en op dag 9 van de cyclus begonnen...negatief uiteraard....maar wel een tweede streepje...let op...hier begint dus de verwarring...de test is pas positief als het tweede streepje dezelfde kleuk of zelfs nog donkerder van kleur is als de controle streep...

 

De testdagen vliegen voorbij en ho...wat is dit? We denken een positieve test te hebben...binnen 24-48 uur vindt de eisprong plaats dus dan is dit het beste tijdstip om gemeenschap te hebben.

We gaan beginnen...ondanks dat we geen moetjes weer wilden, zijn we toch weer ermee bezig...zucht...

 

Mmmm..vreemd...de dag erna is ie alweer negatief...normaal is ie 2 dagen positief...ik blijf gewoon doortesten en we vrijen wat af....uiteindelijk op cyclus dag 20 was ie toch echt wel vetpositief...de dag erna ook...wij dus flink geknuffeld en gedaan...nog een paar dagen verder getest en toen was het voor mij toch echt wel over en uit...had er geen zin meer in...in die moetjes...onze laatste verplichte vrijpartij was ook eigenlijk echt tegen onze zin in...zo van 'ja, het moet, maar liever nu effe niet'....

 

Maar...dag 20 en 21 dus positief...even wat rekenwerk erop losgooien...op dag 20 was ie vetpositief, dag 21 ietsje minder...dus we gaan ervan uit dat maximaal 48 uur later de eisprong is geweest...op dag 22 dus...we gaan er ook vanuit dat de menstruatie meestal 14 dagen na de eisprong komt...dus dag 36/37zoiets...maar....ik weet nu dus echt niet hoe lang mijn cyclus is omdat die laatste keer zo lang heeft geduurd...

 

Met als gevolg...we zitten weer in de wachtweken...hopelijk de standaard 14 dagen, maar ik vrees dat het langer gaat worden...

 

Misschien hebben we geluk en kunnen we op mijn verjaardag een test ertegen aan gooien en het zou al helemaal mooi zijn als deze positief zou uitslaan....

 

Een driedubbel gevoel zal het dan weer worden op mijn verjaardag: uitgetelde datum van mijn eerste zwangerschap, de eerste keer bevruchting met de 1e IVF en dan als 3e, hopelijk een positieve zwangerschapstest...

 

Maar...nu zitten we dus in de wachtweken...als mijn cyclus zich opeens weer bedacht heeft, dan zou het zomaar kunnen dat ik vandaag bongi ga worden, (dag 29). En anders moeten we nog 10 dagen hooguit wachten (hopelijk)...

 

Ik denk ook weer vanalles te voelen, maar daaraan moet ik niet toegeven, want ik heb al alles meegemaakt...gevoelige borsten en geen zwangerschap, geen gevoelige borsten en wel een zwangerschap, misselijk en geen zwangerschap, temp.verhoging en geen zwangerschap...mijn lichaam kan me goed voor de gek houden...zelfs al licht positieve testen gehad en uiteindelijk toch geen zwangerschap....

 

We moeten nog even volhouden...maar het is nu alweer moeilijk....

1 Comment


Recommended Comments

Hoi Nico,

 

Ik moet zeggen dat ik het knap vind dat jullie je er nog toe kunnen zetten om ovulatietesten te doen. Veel sterkte met wachten.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use