Jump to content
  • entries
    26
  • comments
    66
  • views
    2,324

12 wkn - Onze kleine bewoog bijna niet


ivfmoeder

548 views

Ik ben 12 weken en 1 dag zwanger. Vandaag hadden we een afspraak voor een nekplooimeting. Ik vertelde de arts dat ik nog steeds last van bloedingen had, maar ze is er verder niet op ingegaan. De meting ging erg moeizaam, omdat de kleine ongunstig lag, en bijna niet bewoog. Toen de kleine in beeld verscheen was mijn eerste gedachte ook: "Het leeft niet meer", totdat ik het hartje zag kloppen; ik kon opgelucht adem halen. Thuis gekomen maakte ik me wel weer erge zorgen, omdat de kleine bijna niet bewoog. Mijn zoontje daarentegen was erg bewegelijk. De uitslag van de combinatietest was gunstig. We laten het hierbij (ook al is dit slechts een kansberekening.); de kans op een miskraam bij een vlokkentest / vruchtwaterpunctie is groter.

6 Comments


Recommended Comments

Heej Ivfmoeder,

 

Mijn dochter was tot en met haar 12 weken echo ook niet bewegelijk. Mij werd toen verteld dat dat komt, omdat die kleine kleintjes nog iets van 20 tot 23 uur per dag "slapen". Ze bewegen dan (bijna) niet. Als het hartje maar goed klopt!

Snap dat je je zorgen maakten. Dat deed ik ook hoor, maar mijn dochter is nu alles behalve rustig, hahaha

 

Liefs Elke

Link to comment

he ivfmoeder,

 

toch fijn dat er een kloppend hartje is en dat de nekplooimeting goed was...snap dat je je zorgen maakt, maar volgens mij is iedere zwangerschap weer anders...

hoop dat jullie ukkie binnenkort beweeglijk gaat worden!!

 

liefs,

Nico

Link to comment

Hallo,

 

Dat hadden we bij onze kleine man ook. Ik natuurlijk gelijk in de stress, maar het zh maakte zich er totaal geen zorgen om (ligt waarschijnlijk lekker te slapen). Onze kleine man is nu al weer bijna anderhalf en hartstikke gezond. Mijn dochter was bij de echo een kleine stuiterbal, dus dat had ik bij de tweede ook verwacht. Wel grappig om te zien dat ze nu ook heel anders zijn. Mijn dochter stuitert nog steeds en het mannetje is wel wat introverter.

 

Hoop voor je dat er geen reden tot stress is. Succes verder met je zwangerschap; het is moeilijk omschakelen na zo'n ivf-traject, en de bloedingen helpen natuurlijk ook niet, maar probeer ook een beetje te genieten.

 

Michelle

Link to comment

Bedankt voor jullie lieve en geruststellende reacties. Ik ben blij om te lezen dat dit vaker voorkomt. En idd het kloppen van het hartje is ook een goed teken. Mijn ongerustheid komt ook door de score van de nekplooimeting. Die is bijna gelijk aan het risico op een miskraam bij een vlokkentest (3 : 1000) en iets hoger dan bij vruchtwaterpunctie (5 : 1000), maar ook weer niet echt dat je denkt ik kan relaxen en genieten van mijn zwangerschap. Verder mijn leeftijd en die bloedingen; gisteravond had ik weer donkerbruin op mijn inlegkruisje.

Toch ga ik proberen positief te zijn. Over acht weken krijg ik weer een echo, en dan hoop ik idd dat onze ukkie beweeglijk wordt. Het risco van een miskraam bij verder onderzoek willen we niet nemen.

Link to comment

Hoi IVF Moeder

 

wie weet kan ik ook een beetje helpen met wat geruststellende info...

Ik ben zwanger van een tweeling en daardoor heb ik iedere 2 weken een echo. Dan zie je de ene keer veel meer gebeuren dan de andere. Zelfs zie je een groot verschil tussen de ene en de andere baby. De grootste beweegt veel meer dan de kleinere.

De persinatoloog (gyn gespecialiseerd in complexe zwangerschappen) geeft aan dat ze echt alleen kijken (vanaf week 12 tot week 22) bij controles naar het hartje, en niet naar de groei of de bewegingen.

Uitgezonderd de 20 weken echo, want daar meten ze natuurlijk wel.

 

Gr Zomer

Link to comment

zomer bedankt voor jouw berichtje, maar nu maak ik me weer zorgen om iets heel anders. de vk kon met haar doptone geen hartje vinden / horen. elke keer is er wel iets om zorgen over te maken...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use