Jump to content

aukus's Blog

  • entries
    12
  • comments
    47
  • views
    596

Kamperse kluts eieren


aukus

491 views

Ik sta aan het allereerste begin van de Medische Molen. Nog niet zo lang geleden kreeg ik het nieuws dat mijn fsh waarde verhoogd is, zo rond de 18 - 20. Dat was de grootste domper van begin 2011. Dat ik al 2 jaar bezig ben om een kindje te krijgen en dat ik alleen maar 2 miskramen er aan heb overgehouden was erg, maar ik probeerde er gewoon maar overheen te stappen. Eind augustus was de tweede miskraam en anderhalf week later begon ik op mijn nieuwe werk. Onder leiding van een zwangere collega had ik zeker wel leuk werk gevonden maar te gelijke tijd was die prachtige buik van haar de broedhaard van mijn jaloezie. Natuurlijk was ik blij voor haar, maar nadat ze voor de derde keer in een pauze vertelde dat het allemaal niet gepland was en ze het allemaal moeilijk vond heb ik haar mijn kant opgebiecht. Niet om haar voor het hoofd te stoten maar alleen maar om haar te vertellen dat ze een geluk met zich mee droeg die sommige mensen niet mogen ervaren, of althans maar even.

 

Maar juist dat ik onlangs het nieuws kreeg dat ik dus vervroegd in de overgang zal komen brak mij en de niet goed verwerkte miskramen hebben dan ook het verdriet versterkt. Ik heb 2 weken lang alleen maar kunnen huilen. Gelukkig heb ik de laatste tijd ook goede dagen. Zo probeer ik me maar een beetje overal door heen te slaan. Want het duurt nog even tot ik 14 juni de intake heb op de Isala kliniek in Zwolle. En tot die tijd probeer ik mij zoveel mogelijk te oriënteren. Terecht komen op dit geweldige forum heeft daar zeker in bijgedragen. Hoewel Ingmar, mijn lieve vent, wel een beetje gek ervan wordt. 'Waarom zit je op zo'n forum - We weten nog niets zeker" etc, is wat ik van zijn kant hoor. Ik begrijp zijn kant van het verhaal dan ook wel. Het is natuurlijk niet makkelijk allemaal en ik ben al 20 stappen vooruit aan het denken. Maar dat is dan ook mijn verdedigingsmechaniek - worst case scenario's bij langs en vervolgens bedenken wat ik dan zou willen/kunnen doen. eigenlijk belachelijk, want ik ben niet medisch geschoold. Het enige waar ik verstand van heb is verf, vorm en kleur. Maar de verleiding is zo groot om toch aan de lieve mensen op dit forum te vragen hoe hun ervaringen zijn. Of er inderdaad aparte voorwaarden zijn voor eiceldonatie als ik daarop aangewezen blijk. Gelukkig hoor ik sinds korte tijd ook positieve verhalen van andere fsh meisjes hier op het forum en dat geeft hoop. Alleen het is zo dubbel, want in de spiegel kijkt er elke keer een meid van 30 jaar terug. Dat overgang dan al tot de mogelijkheden zou bestaan, wel daar had ik wel eens van gehoord. Maar het nooit verwacht in mijn geval. In mijn familie zijn nu eenmaal alle vrouwen laat in de overgang, dus hoe kan het dan dat ik zo'n ongeluk heb gehad. Of heb ik te lang verkeerd geleefd? Hebben al die sigaretten van vroeger voorgoed hun uitwerking gehad en zal ik voor het eerst spijt hebben dat ik bewust gewacht heb tot mijn 28ste om aan kinderen te beginnen?

 

Dat lost niets op, maar toch, in een onbewaakt moment drijven de gedachtes naar boven, als een olievlek vervuilt het mijn dagelijkse ritme. Wat kan ik doen? Wat moet ik doen? Afwachten en alles op mij laten afkomen, of voorbereiden op het onvermijdelijke; misschien wel nog meer slecht nieuws. Dan maar liever controle uitoefenen op de zaken die je wel in de hand kan houden. Beter mijn best doen op mijn bijbaantje zodat ze me nog een jaar houden ondanks het 'gezeik van de laatste tijd. Dat ene schilderij afmaken die halverwege juli in een groepsexpositie moet prijken. De cd die volgende maand uitkomt van mijn vriend zijn super band. Leuk vrijwilligerswerk vinden en mijn gedachtes en gevoel concentreren op liefde en geluk in mijn directe omgeving. Zoals een neefje en nichtje die van ons houden; de vriendinnen die intens meeleven en alles beter zouden willen maken voor ons. En de familie die liever niet het onderwerp te vaak wil aansnijden omdat het allemaal zo verschrikkelijk lastig is. ook zij doen zo hard hun best....

 

En deze weblog, mijn digi dagboek waar iedereen op mag reageren, zodat ik voor mezelf de weg naar geluk terug kan lezen, hopelijk ooit met een grote tevreden glimlach en een goed gevuld stel armen....

3 Comments


Recommended Comments

Oh Aukus, wat heftig zeg... Ik wil jullie heel veel sterkte en succes wensen met alles wat jullie gaat toekomen en dat er maar een prachtig wonder uit mag voort komen!

 

Liefs Elke

Link to comment

Hoi Aukus, wat een rot situatie. Je beschrijft wel erg herkenbare dingen hoor, en het komt op mij ook helemaal niet gek over. Logisch dat je je wilt informeren en alles wilt opzoeken! Het is zo belangrijk voor je hele toekomst! Je man gaat er misschien op een andere manier mee om, maar jij doet het ook op jouw manier, en dat komt bij mij ook heel logisch over. Het lijkt me ook niet gek om op je 28 ste aan kinderen te denken, dat is toch juist een prachtige leeftijd? Zeker als het jou niet bekend was in de familie dat er vervroegde overgangsproblemen zouden kunnen komen.

Heel veel sterkte en vooral heel veel succes in de mmm toegewenst xxx van Eef

Link to comment

lieve Aukus....

 

wat een verhaal...en in sommige opzichten heel herkenbaar...

 

helemaal niet erg dat je pas op je 28e aan kinderen bent gaan denken.

En juist door te lezen over de ervaringen van anderen, hoe zij iets hebben meegemaakt, positief of negatief, juist dit zal je helpen om een beslissing te maken die voor jou en je man/vriend goed aanvoelt. Mannen zijn nu eenmaal iets anders hierin...zij gaan er op een andere manier mee om.

Schrijf hier lekker je ding, je zult zien dat iedereen met je meeleeft, of je nu goed nieuws hebt, of juist heel slecht nieuws...

 

Ik wens je veel sterkte en succes in de mmm en misschien komen we elkaar nog wel vaker tegen in het ecd-topic...

 

liefs,

Nico

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use