Jump to content

aukus's Blog

  • entries
    12
  • comments
    47
  • views
    641

Entries in this blog

2 voor de prijs van 1?

Iedereen stapt wel eens een supermarkt binnen met een knorrende maag en een stel hongerige ogen. Daar spelen ze dan ook op in en uiteindelijk verlaat je de supermarkt met meer en vooral ook minder bewuste aankopen. Zodra de mogelijkheid bestaat om een ´koopje´ te doen. Het is niet alleen een Nederlands gebruik, maar overal ter wereld. Toch heb je in bijvoorbeeld de Verenigde Staten een uitdrukking als ´going dutch´ wat de suggestie moet wekken dat wij Nederlanders altijd in zijn voor meer voor

aukus

aukus

Halve Maatregelen

Toen ik in juni kreeg te horen dat ik POF had begon voor mij een langzame weg naar een herstel. Herstel in eigenwaarde, herstel van wat mijn persoonlijke definitie van vrouwelijkheid was en uiteindelijk ook een herstel van dromen voor de toekomst. Het was wellicht meer een bijstelling van hoe ik de toekomst zag. Het gedrentel van kleine voetjes leek verder weg dan ooit. Zelfs toen ik een echoscopie kreeg en er 5 eiblaasjes de monitor kleurde vond ik het fijn om te weten dat mijn lichaam nog iets

aukus

aukus

Roer(sel) Ei

Benodigdheden:   Slecht werkende eierstok(ken) Hormoon mix Extra set handen (partner knows best) Zout gewonnen uit tranen Peper (het liefste vers uit de molen)   Werkwijze:     Laat de eieren niet te oud worden; de smaak kan dan tegen vallen Leng de hormoon mix aan, niet teveel voor het beste resultaat Gebruik de extra set handen om door te mixen als het soms iets te zwaar wordt Voorzichtig met de zout! (je weet wat ze zeggen van alles waar ‘te’ voor sta

aukus

aukus

De seksuele revolutie

Na een paar jaar obsessief bezig te zijn geweest met de juiste datum voor de volgende vrijpartijen en het gewenste standje om het liefdessap te ontvangen is er een einde gekomen aan al dat dwangmatige. Terwijl de rollercoaster zich of op een dieptepunt bevind of zich omhoog takelt voor de volgende helling mag ook geen verschil meer uitmaken. Het is eng om toe te geven dat al die tijd van obsessie niets heeft gebracht. Niets dan teleurstelling, een paar keer een klein sprankje hoop en vervolgens

aukus

aukus

5!!!!!

Ieder mens heeft zijn eigen symbolisme. En dat heb ik ook. Al van jongs af aan is er maar een cijfer wat bij bezig houdt. De 5. Het gezin waar ik in opgroeide bestond uit 5 personen. Mijn ouders zijn vaak verhuisd, maar geregeld kwam de 5 weer in een nummerbordje staan. Onze hand telt 5 vingers. 5 is voor mij bijna mythisch. Het is de 5 puntige ster, de pentakel waar ik waarde aan hecht. Voor mij staat het voor de 4 elementen en de 5e de mens. Maar sinds gisteren is er een nieuwe lading voor de

aukus

aukus

De donor en de wereld

Terwijl ik nogmaals mijn stem rasp probeer ik de woorden die als dikke stenen mijn tong in hun houtgreep houden los te maken. ´Daarom kan ik dat niet´ zeg ik. Mijn vriendin kijkt mij aan en fronst licht. `Je weet toch dat me dat niets kan schelen´ antwoord ze streng. Ik moet even pauzeren om de tranen iets te bedwingen. Na een diepe zucht vertel ik het nog een keer. Er is niets te vinden in het hele universum dat ik meer zou willen dan haar gezonde eicellen. Dat ze me de wereld aanbiedt. Maar da

aukus

aukus

Op de POF

Prematuur Ovarieel Falen´ zegt de arts en het kamertje begint te draaien voor mijn ogen. Na wat tekeningetjes en bemoedigende glimlach van de coassistent is duidelijk dat een wonder vandaag wel zal uitblijven. Verdere uitleg is alles wat ik wel gelezen heb. Het doodsvonnis voor mijn vruchtbaarheid is geveld en ik hoef alleen nog maar te wachten tot de guillotine genaamd ‘tijd’ zijn werk doet. De arts verteld rustig en kalm dat onder de 10 fsh normaal wordt geacht. Tussen de 10 en 15 wordt het al

aukus

aukus

Groene monsters

Het zit er weer op, en Nederland trekt weer huiswaarts of verzucht zich na een heel weekend thuis te hebben gezeten dat dan morgen toch echt het dagelijkse ritme moet worden gevolgd. En als zoveel mensen hebben wij ook deze Pinksteren mee gedaan aan de traditie die veel Nederlands beminnen. Kamperen. Wat is er nou niet mooier dan je blikken ´turk´ aan de kant te zetten en met een wasteiltje naar dé ontmoetingsplaats van een camping te trekken. Onder het genot van vast gekoekt eigeel kan een ied

aukus

aukus

Hoogverraad

Als ik het uitgerekte stukje huid onder mijn ogen loslaat zie ik in de spiegel dat fijne lijntje weer terugspringen. Nog niet zo lang geleden gierde ik van het lachen in de wetenschap dat ik als dertiger nu toch eens volwassen kon worden genoemd. Maar op een bepaald moment is mijn rond-de-dertig-dip begonnen. En het is niet alleen dat fijn lijntje dat dat illustreert. Ook de kabbelde gletsjerformatie op mijn dijbeen is een duidelijk teken van de tijd. Spataderen mogen dan niet leeftijdsgebonden

aukus

aukus

Met de voetjes bloot

Iedereen hier op het forum zal wel verhalen hebben van mensen die heel goed bedoeld de formule hebben om zo snel mogelijk zwanger te worden. De bekendste standjes, een extra dosis vitamine B12 en het afzweren van allerlei gifstoffen zijn dan al lang verteerd door de grote groep vrouwen die dagelijks worden geconfronteerd met het dilemma. Met deze adviezen hebben wij zelfs de bekwame dokters achter ons staan. Maar er zijn vele andere middelen. Als ik mensen vertel over onze moeilijkheden om een

aukus

aukus

De verdwaalde kampioen

Het lijkt wel alsof het lot mij soms bij de oren grijpt. Ik bedoel dat heel letterlijk zelfs. Want ik heb al mijn hele leven verhalen gehoord van vrouwen in mijn omgeving die geen kinderen konden krijgen. Een kennis van ons kon na haar 38 alleen nog maar miskramen krijgen en ondanks dat ze een prachtige dochter had was het verdriet zo erg dat het haar bijna consumeerde van binnenuit. Misschien is secundaire kinderloosheid wel wreder, want je hebt nog meer een idee van wat je moet missen. Het ver

aukus

aukus

Kamperse kluts eieren

Ik sta aan het allereerste begin van de Medische Molen. Nog niet zo lang geleden kreeg ik het nieuws dat mijn fsh waarde verhoogd is, zo rond de 18 - 20. Dat was de grootste domper van begin 2011. Dat ik al 2 jaar bezig ben om een kindje te krijgen en dat ik alleen maar 2 miskramen er aan heb overgehouden was erg, maar ik probeerde er gewoon maar overheen te stappen. Eind augustus was de tweede miskraam en anderhalf week later begon ik op mijn nieuwe werk. Onder leiding van een zwangere collega

aukus

aukus

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use