Jump to content

Iwish's Blog

  • entries
    2
  • comments
    42
  • views
    537

voor de eerst x ivf en zo onzeker als wat !


Iwish

1,016 views

 Share

pfffff , ik weet nog niet zo goed hoe het werkt hier .....

 

Wij zijn bezig met de 1 e IVF behandeling , ik ben 38

 

vandaag voor de 2 e x echo gehad en er waren maar 2 follikels na het spuiten van 225 gonal f , ik maak me eerlijk gezegd een beetje zorgen.....

We mogen nu maandag pas terug komen voor een echo . Misschien kan iemand me van mijn bezorgdheid afhelpen ?

 Share

42 Comments


Recommended CommentsHoi Iwish, welkom op het forum. Ik ben 36 jaar en heb vandaag terugplaatsing gehad van 2 embryo's , dit is ook mijn eerste IVF behandeling. Bij mijn 2e echo toen ze follikels hebben gemeten waren ze ook nog niet echt groot (ik heb puregon moeten spuiten) maar 2 dagen later bij volgende meting waren er 6 follikels, 4 van 18 mm groot en 2 van 15mm groot, groot genoeg voor punctie. Ze hadden dat niet verwacht in het ziekenhuis maar het kan dus. Afgelopen maandag had ik de punctie en vanochtend dus de terugplaatsing. Ik heb veel aan de forums hier, hopelijk is dat voor jou ook zo.

Link to comment

hoi Limburgsemeid ! Bedankt voor je reactie ! Oh wat spannend zeg !!! Héél veel succes in ieder geval ! Ze hebben bij mij helaas maar 2 follikels gezien , ik weet niet of er dan maandag ineens meer gezien kunnen worden ? Mijn hele buik is zolangzamerhand blauw van de injecties , gister zat er opeens bloed in de gonal pen , had ik een adertje geraakt .... Ik ben gewoon onrustig , had gehoopt op een betere uitslag . Nu weer tot maandag wachten .....

Link to comment

ze kunnen natuurlijk wel nog groeien, ik heb geen ervaring met gonal. gewoon positief blijven. Ik zal voor je duimen. In welk ziekenhuis ben je voor je behandeling?

Link to comment

ik ben in AZM in Maastricht. geen idee of keuze van ziekenhuis veel zegt. Denk ook dat het eraan ligt of het goed voor jou voelt. Iedereen heeft natuurlijk toch zijn eigen ervaring.

Link to comment

ja dat is ook zo , we wachten gewoon maar af ..... Ik voelde me gewoon rottig na de echo van vanmorgen , ze vertelde mij dat ze het liefst minimaal 4 grote follikels willen zien . Nu nog 4 dagen doorprikken , eens kijken of ik nog een plekje kan vinden dat nog niet beurs is haha

Link to comment

moet je ook 2 spuiten zetten per dag of maar 1? ik moest eerst alleen decapeptyl spuiten en na de startecho moest ik ook beginnen met de puregon, dus dat werd 2 spuiten per dag

Link to comment

ja die decapeptyl heb ik ook , die vind ik trouwens rot prikken heb jij daar ook last van ? Ik heb nu 7 dagen gonal F er bij gespoten , vandaag wordt de 8e keer ......

Link to comment

die decapeptyl viel eerste spuit wel mee maar daarna was er iedere keer branderig gevoel na het prikken. op dit moment hoef ik niets meer te spuiten. alleen utrogestan bolletjes 3 keer per dag 2 stuks vaginaal opsteken om innesteling te bevorderen.

Link to comment

super ! Ik zal voor je duimen ! Lekker dat je niet meer hoeft te prikken ! Ik moet er zo weer aan geloven, ben wel geschrokken na gister dat ik in een bloedvat / adertje zat . Dat ik klaar was , zat er bloed in de pen ...... gelukkig zat er nog maar 1 dosis in , die kan ik niet meer gebruiken ....

Link to comment

hoi meid,

 

ik eh bnet de 1ste fm gehad en wij zijn op advies van de artsen gestopt met spuiten en gaan de volgende ronde weer opnieuw.

 

ik spuit gonal f 150 en ik had 3 follikels van 18 mm, maar daarnaast zaten er nog een stuk of 10 van 13 mm of kleiner.

Advies was stoppen. We mochten wel doorgaan, maar om met 3 eitjes een punctie in te gaan terwijl mijn potentie hoger ligt onden ze zonde. Mocht ook meer gaan spuiten met resultaat dat de kleintjes MISSCHIEN zouden groeien, maar dan zouden de 3 grote verloren gaan. En aangezien een poging pas geld als de punctie is geweest, hebben we nu de stekker eruit getrokken.

de volgende cyclus begin ik dan met 225 van de gonal.

ik had ook bij de laatste spuit een bloeduitstorting, maar bij mij zat ht niet in de spuitgelukkig. duurde wel lang voor het gestopt was met bloeden.

Link to comment

hoi Sandra , ja dat hebben ze tegen mij ook gezegd .... als het er maandag nog maar 2 zijn , dan kunnen we het beter afbreken , anders is er hoogstwaarschijnlijk al 1 poging verloren gegaan.... Ik heb nu een ander probleem, maak me vreselijk zorgen , Op dag 10 ( vandaag) van het spuiten met Gonal F kreeg ik ( oud) bloedverlies ... Dit is ook niet zo'n goed teken vrees ik. ik voel me ook ziek, hoofdpijn , misselijk , buikpijn ... Maar ik moet gewoon doorspuiten en maandag weer voor een echo ... pfff dit kost zo veel energie die spanning .....

Link to comment

geen idee of dat uitmaakt, bij mij in ziekenhuis zeiden ze dat ik 's morgens moest spuiten. Vervelend dat je zo ziek voelt vandaag. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt.

Link to comment

Hmmm, oud bloedverlies moet niet zoveel uitmaken. Dat is oud en had geen nut meer. Zolang het maar niet helderrood is. Je slijmwand was zich mooi aan't opmaken toch? Was misschien een schjoon schip aan't maken ;)En vervelend dat je je zo voelt nu. Is het niet ook een beetje de stess meid? Probeer het vol te houden lieverd. Het is voor het goede doel...Succes van't weekend en rustig aan!

Link to comment

hoi sandra , bedankt voor je lieve reactie ! Het is ( nog) niet helderrood gelukkig , ik hoop ook dat het éénmalig was ..... Ik heb afgelopen jaren veel stress gehad , omdat mijn zoontje meer dan 2 jaar chemo's heeft gehad . Ik dacht dat ik het nu wel aankon , maar het is zwaarder dan ik verwachtte . Ik heb ook mijn leeftijd niet echt mee ( 38) Het is niks voor mij , maar ik ben vandaag alleen snel even naar de supermarkt geraced en heb de hele dag op de bank gelegen met het gevoel overgeven of niet ? Ik voel me moe en raar , ik denk dat het idd ook wel een stukje spanning is hoor ! Ik vind het alleen vreemd dat ik overal lees over bloedonderzoek mbt hormonen , dat hebben ze bij mij helemaal nog niet gedaan ? Ben je op het moment ook bezig met IVF ?

Link to comment

oh sorry Sandra , ik zie het al je gaat weer beginnen bij de volgende cyclus . Ze hebben me in het ziekenhuis een beetje voorbereid als hoe het afgelopen x bij jou is gegaan . Maandag echo en dan horen we of we af moeten breken . Misschien moet ik daar maar gewoon vanuit gaan , dan kan het altijd nog meevallen ! Veel succes voor volgende x !

Link to comment

Ik heb ook geen bloedonderzoek gehad mbt hormonen hoor meid. Ik heb gewoon het normale bloedonderzoek gehad wat ze doen voor de ivf en wat een jaar geldig is. Hoe lang zijn jullie al bezig voor een kindje?En jeetje meid, das zeker niet niks, je zoontje chemo! En dan al die extra hormonen in je lijf! Geen wonder dat het zwaar is voor je! Ik heb geen last van spanningen en ik zat al te janken bij de film van de smurfen whaha. En dan had ik nog minder moeten spuiten als jou. Pak lekker een goed boek, een lekker kopje thee (geen zoethout!) en een warme fleecedeken. Ga jij maar eens even ontspannen en probeer het ivf verhaal voor het weekend op de achtergrond te schuiven. (oke lastig als je elke dag spuit, maar het word prachtig weer dus hup, de frisse lucht in jij!)Kalm aan meissie, en wat je zegt, ik denk ook altijd het ergste, san valt het idd altijd mee ;)

Link to comment

hihihi bedankt voor je opbeurende berichtje ! Een kind met kanker is idd een hele opgave , een vreselijke achtbaan waar je tussentijds niet uit kan stappen . Maar we hebben het ergste gehad , dinsdag hebben we te horen gekregen dat hij (nog) schoon is , nu nog een jaartje en dan is het ergste gevaar dat het terug kan komen geweken ... Mijn jaartjes tikken ook door , ik wist ook niet of ik het aankon , maar ik ben inmiddels bijna 38 en we zijn toch gestart ! Het valt gewoon een beetje tegen , de vermoeidheid van meer dan 2 jaar chemo's en zorgen om mijn zoontje zit er ook nog in natuurlijk . Maar ach we gaan gewoon weer door ! Ik zal maandag even laten weten hoe het verlopen is en ga inderdaad proberen van mijn weekend te genieten ......

Link to comment

Nou meid, heb alleen maar bewondering hoor!Een kindje met kanker en dan toch nog met volle overgave voor een ander kindje gaan. Petje af!En wat fijn dat hij (nog) schoon is! Dat zijn de momenten waar je nu lekker van moet genieten. Succes van't weekend!

Link to comment

hoihoi ! Sorry voor mijn late reactie ! Het waren er nog steeds maar 2 en een kleinere er bij , morgenochtend weer een echo ..... Als ik meer weet laat ik weer even van me horen !

Link to comment

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use