Jump to content

Sorpresa

Members
 • Content Count

  1,096
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Sorpresa

 • Rank
  Student
 • Birthday 04/13/1985
 1. Even inbreken hoor, Nathalie, ik had je een berichtje gestuurd maar die komen steeds niet aan lijkt wel? Goed om te lezen dat het goed gaat allemaal! Raar dat je geen kraamzorg meer kreeg. Sterkte met deze periode. Hoe fijn het ook is om twee gezonde kids te hebben, de eerste maanden zijn ontzettend zwaar. Als het kan kun je de kleintjes misschien af en toe uit logeren sturen om op adem te komen. Naast sterkte wens ik je natuurlijk ook veel plezier. Het wordt steeds leuker :-) Ook andere dames een hele fijne tijd gewenst natuurlijk! breek weer uit :-)
 2. Hoi allemaal, Onze tweeling wordt zo snel groot... Dus zijn we over gegaan op een grondbox. Ik heb onze B.opita B.rent T.win in de kleur naturel in de aanbieding. Het is de variant met brede spijlen (kan geen foto uploaden vanaf mijn telefoon). 8 maanden gebruikt dus in prima staat. Richtprijs is 50 euro, ophalen omg. Den Haag. Klamboes zijn verkocht inmiddels! Bij interesse graag een prive berichtje :-)
 3. Ik heb nooit bv gegeven, dat ging voor geen meter. Achteraf wel een zegen want anders had ik gewoon geen slaap meer gehad ;-) Hier in de eerste instantie ook steeds luieruitslag als we andere luiers gebruikten maar op een gegeven moment viel me op dat de p.ampers aan de buitenkant een beetje vochtig werden als er een grote plas in gedaan was (en daar is Klaasje goed in). Dus toch gaan experimenteren en uiteindelijk bij kv blijven hangen. Vond de kleine maten van kv helemaal niet fijn, werden heel hard, maar de grotere gaan hier prima. Met p.ampers scheelt het eigenlijk weinig want die zijn zo vaak in de aanbieding, de keuze is hier puur op kv gevallen omdat ze beter droog blijven :-) Maar on-topic weer! Met voeding ga ik niet meer switchen. I will not change my winning team haha :-) De rechtszaak van N.utricia tegen K.ruidvat ging trouwens om het feit dat de laatste ingrediënten van de eerste zou gebruiken zonder toestemming. Daar zouden octrooien op zitten. Uiteindelijk bleek dat er wel bepaalde componenten overeen kwamen met N.utrilon maar het was geen kopie en daarmee dus geen inbreuk op het octrooi. K.ruidvat heeft trouwens meer octrooizaakjes gehad met bekende fabrikanten, geduchte concurrent dus, die heel slim een ander het onderzoek laat doen en zelf alleen wat aanpast ;-) Een hoop geblabla he? Maar in 2008 heeft N.estlé weer ruzie gemaakt met N.utrilon omdat beide fabrikanten over en weer wilden dat claims als 'Zorgt voor een beter immuunsysteem' van de verpakking werden gehaald. Vandaar dat er dus wel op staat wat erin zit, maar niet waarom of wat het doet. Wel grappig om te lezen. Voor geïnteresseerden, zie rechtspraak punt nl. Big business, die kids van ons!
 4. Hier n.utrilon o.mneo. Dochter raakt snel verstopt maar niet van deze voeding. Voor zoon maakt het niet uit volgens mij, das net een vuilnisvat. E.tos huismerk geprobeerd maar dat schuimt nogal, heel vaag! Kost wel een berg die merkvoeding maar nu ze ouder worden valt het wel mee. Van de p.ampers ben ik na maat 2 wel af gestapt en over gegaan op k.ruidvat eigen merk.
 5. Bianca en partner, wat een vreselijke ervaring moeten jullie doorstaan. Wat heeft jullie meisje gevochten! Zo'n knap kindje en dan toch zo'n einde... Ik kan me niet voorstellen hoeveel verdriet jullie hebben. Ook ik wens jullie veel sterkte met alles wat nog komen gaat!
 6. Nathalie, van harte met de geboorte van je wondertjes! Ik had je al bericht maar mijn pbtjes lijken niet altijd aan te komen. Nou ja anders is het dubbel en dat is dan helemaal terecht tweelingmama! Geniet van deze bijzondere tijd :-)
 7. Mijn ukken passen er niet meer in en hij staat hier nu stof te vangen. Voor 40 euro af te halen in omgeving Den Haag. Alleen geen afvoerslangaansluiting (hoe noem je dat?) Bij interesse, stuur me een pb, ik ben niet meer zo vaak op het forum. Groetjes, Sorpresa
 8. Ik zou zeggen, 1 stap tegelijk. Eerst eens zwanger raken, dan kijken van hoeveel. De succespercentages met cryo's zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd maar statistieken zeggen niks over jouw persoonlijke kansen. Over het algemeen zijn de kansen op zwangerschap per poging hoger met twee embryo's. Of de kans ook hoger is met 1x2 dan met 2x1 is een tweede. De kans op een meerling is moeilijk in te schatten aangezien de statistieken geen informatie geven over de kwaliteit van de embryo's/cryo's. Ik ben zwanger geraakt van twee verse embryo's, dus ik ben ook geen goede graadmeter in dit geval. De risico's voor moeder en kinderen zijn hoger, maar dat moet je niet te dramatisch opvatten. Je wordt elke 2-3 weken gecontroleerd door de gyn en die houdt alles in de gaten. Enniewee, eerst eens positief testen :-) Veel succes met de wachtweken!
 9. Je wil je eicellen doneren voor iemand anders of om te bewaren voor jezelf voor later? Ik heb met geen van beiden ervaring hoor, maar ben even nieuwsgierig. En als je al zoveel ellende meemaakt met ze, is het dan wel veilig om te gaan hyperstimuleren?
 10. Herkenbaar! Heb ook alle bbq's overgeslagen toen ik zwanger was. Gewoon bang dat het vlees niet gaar zou zijn of te lang buiten stond... Zat ik op een stokbroodje te kauwen. En weet je, het is 'maar' negen maanden. Als ik mijn kindjes op die manier kan beschermen de beste start kan geven dan doe ik dat. Zo dacht en denk ik erover. Al zal ik waarschijnlijk geen zwangerschap meer beleven ;-)
 11. Het kan zooo verschillen per poging! Ik was ook helemaal in de put na onze eerste poging waar geen enkel embryo overleefde. Daarna een korte pauze, gezond gaan leven, sporten... meer voor afleiding eigenlijk, want ik zeg niet dat hier het verschil in zit. Weer een poging gedaan en ik had er helemaal geen vertrouwen in. de arts vroeg of hij er 1 of 2 terug mocht plaatsen en zei zelf al niet te weten wat ze ervan moest verwachten gezien de vorige keer. Nou ja het resultaat ligt hier gezellig te kletsen in de box en er ligt nog een brusje in Voorburg. Bij ons was de oorzaak toen de combinatie van zijn zaad en mijn eitjes, die wilden het gewoon niet leuk hebben samen. Het is zo'n delicaat proces, er zijn zoveel factoren die invloed hebben... je kunt het helaas niet (helemaal) sturen. Er zijn wel medicijnen die de eicelkwaliteit of -kwantiteit kunnen verbeteren. Zo wordt vaak gebruik gemaakt van menopur ipv gonal of puregon en kun je D.H.E.A. (http://www.freya.nl/web_forum/lees_bericht2.php?jaar=2012&ID_NR=523&smnr=0) gebruiken. Ik heb zelf met geen van beiden ervaring, hier alleen vitamines gebruikt. Heel veel succes in elk geval!
 12. Ik was ook heel erg tijdens de zwangerschap. Uit eten gaan vond ik zelfs eng omdat je niet weet hoe hygiënisch er gewerkt wordt! Klinkt wel erg dozig he, maar toch was het zo. Garnering at ik dan sowieso niet bijvoorbeeld. Verder geen lever omdat ik het "niet teveel van eten" maar heb opgevat als "beter niet eten" en natuurlijk rood vlees (oh wat heb ik dat gemist), alcohol en rauwmelkse kazen niet. Maar goed ik ben van nature een angstig persoon en ben ook mijn hele zwangerschap bang geweest dat ze ons alsnog afgenomen zouden worden. Rationeel gezien weet ik ook wel dat een zwangerschap niet staat of valt met een blaadje ongewassen sla, ik bedoel, de meeste 'beperkingen' van nu waren totaal onbekend toen wij in onze moeder groeiden. Ik vind mezelf niet bepaald mislukt haha. Sterker nog, bij ons in huis werd gewoon gerookt vroegah!
 13. Hoi en welkom! Ik herken je probleem niet, maar heb het wel vaker langs zien komen hier. Elk ziekenhuis heeft een ander protocol hiermee, dus bel gewoon even, dan weet je waar je aan toe bent :-) Heel veel succes verder!
 14. Hier ook een fan! Grondig onderzoek en lieve mensen daar. Onze tweeling is daar 'gemaakt' en ik ben ze elke dag dankbaar! Heel veel succes!
×

Important Information

Terms of Use