Jump to content

Kitje

Members
 • Content Count

  170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kitje last won the day on December 9 2019

Kitje had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About Kitje

 • Rank
  Volwassen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vandaag gesprek gehad bij de gyn om mijn IVF met eigen eicelltjes af te sluiten. Met haar de mogelijkheid van eiceldonatie besproken. Ze mocht mij officieel gezien daar geen advies in geven, maar wel de medische vragen die ik heb beantwoorden. Ik merkte aan haar hele houding wel dat ze het geen dom plan vond. Heb een heel fijn gesprek met haar gehad en ging met een goed gevoel naar huis. Eea is me een stuk duidelijker nu ook. De echo's die ik nodig heb mag ik daar doen, bloed moet ik via de huisarts regelen en of ik haar dan toch wel wilde laten weten als het gelukt was en dat ga ik ook zeker doen. Vandaag ook mail gehad uit Riga, ze hebben me de medicatie opgestuurd (heb nog niet eens betaald) en ook een brief erbij voor de douane voor als ik daarheen vlieg ivm de medicatie die ik dan weer mee moet nemen ook. Netjes met track en trace code erbij van het pakket, zou 3-4 dagen duren zeiden ze. Donor zouden ze ook voor mij bestellen (dat was iets minder duur via hun) en als ik ergens hulp bij nodig had voor het plannen van mijn trip, dan moest ik dat maar zeggen. So far so good dan en verder wacht ik het maar af.
 2. Balen zeg @Nina79 dus ook het traject in dan... Hopelijk met snel het gewenste resultaat. Mij is altijd gezegd dat de eerste dag helderrood bloedverlies als eerste dag telt, als dit savonds is dan moest ik de volgende ochtend dan bellen. Dus volgens hoe het mij altijd gezegd is, is gister dan dag 1 en als het na middernacht zou zijn geweest dus bijvoorbeeld om 3 uur snachts, dan is vandaag dag 1. Het zal ook niet zo spits komen denk ik. Maar hoef je niet te bellen dan dat je menstrueert? Ik moest altijd bellen. En dan nu aan de pil, vreemd lijkt me dat, wil je zwanger worden, ga je aan de pil... Punctie eind maart, dat is laat, dan heb je begin april tp, heb je lang protocol dan, dat kunnen ze heen en weer schuiven qua planning. Gent heb ik ook goede verhalen over gehoord, zeker de moeite waard om te onderzoeken en stukken dichterbij dan Istanbul. Ik zag nog ergens anders je vraag over Assisted Hatching, dit doen ze in NL ook, waar ik geweest ben kon ik dat laten doen als ik dat wilde. Het is niet bewezen dat het werkt overigens. Het zou kunnen helpen dat het embryo'tje iets makkelijker uit de schil kan komen doordat er een klein gaatje in gemaakt wordt. Ik heb het het laten afhangen op de bevindingen van het lab, bij stug schilletje wel, bij soepel schilletje niet. In buitenland heb je ook nog Embryo glue... Tja, of het werkt, don't know, het kost iig een hoop extra centen. Binnenkort eerste prikje dan voor je, zie je er tegenop? Ik heb vandaag gesprek gehad bij de gyn, afsluitend gesprek daar, mijn idee over eiceldonatie aangekaart. Ze zei dat ze me officieel gezien dat niet mocht adviseren, maar kon natuurlijk wel mijn vragen die ik erover had op medisch gebied beantwoorden. Aan haar hele houding merkte ik dat ze het een goed idee vond. Het was een heel prettig gesprek en ik ging met een goed gevoel weer naar buiten. Ik kan daar de echo's doen en ze wenste me veel succes en of ik haar wilde laten weten als het gelukt was. Dus dat ga ik zeker doen.
 3. Dat is zeker zo en hoop moet je blijven houden in een traject als dit. Spannende tijden binnenkort, nu nog niet, nu nog on hold, wachtend tot maandelijkse ellende zich komt aandienen hier. Hoop het ook, het is zo stilletjes rondom Nora.
 4. Wat fijn dat de arts ook zo enthousiast is en dat het er allemaal goed uit ziet. Nu breekt er een leuke tijd aan, dingetjes regelen, spulletjes kopen, leuk is dat. Kleine ieniemienie kleertjes, niet om aan iemand kado te geven, maar lekker voor jezelf. Is het een kadootje? Neeeeee het is voor mijn babietje... Dus 27 september is nu rood omcirkelt in de agenda Hopelijk sluiten we het jaar hier allemaal zo af net als jij, kan nog net allemaal als we een beetje opschieten Dus hop, onzefamilie, die ongi eruit, de schildklier op orde. Ik een reisje naar letland. Nora er nog bij. Komt allemaal goeoeoeoeoeoeoeoeodddd Toch? #wishfullthinking... En wel hier blijven schrijven hoor Marsukar, we (of ik iig) willen wel weten hoe het gaat verder met je
 5. Ohhh, wat een fijn nieuws @Marsukar gefeliciteerd!!! Wat moet dat mooi zijn geweest, de eerste kennismaking met jullie kindje. Nu niet meer druk maken om druppeltjes bloed in het begin, in weinig of veel klachten, in wel of niet misselijk (wees blij dat je het niet bent ) maar geniet, geniet van dit wondertje in je buik, van je buikje die binnenkort gaat groeien, van de broeken die niet meer dichtpassen en van alles wat bij een zwangerschap hoort! Wanneer ben je nu uitgerekend?
 6. Ja, die duidelijkheid is fijn. Ophalen en wegbrengen ook. Al zou ik bij wijze van spreken nog wel kunnen lopen van vliegveld naar kliniek want het is maar 5 km. Is uurtje lopen... Ja, psies dat allemaal heb ik nodig, verder neem ik mijn laptopje ook wel mee, zit daar anders ook maar in mijn eentje te kijken, kan ik nog wat doen. Hier ook afwachten nu tot de ongi doorbreekt, binnen nu en 2 weken als het goed is. Hopelijk dat bij jou alles snel weer in orde is @Onzefamilie zodat je ook weer verder kunt. Hoe is het verder? Alles weer beetje rustig? X
 7. Ja, dat geloof ik wel dat er veel verschil in kan zitten @Marsukar. Ik ben bij een kliniek die alleen fertiliteit behandelingen doet, maar ook daar heb je met de punctie en tp verschillende artsen. Is ook maar net wie er dienst heeft die dag en moet je beetje geluk mee hebben. Ik moet wel zeggen dat elke arst daar die bij mij een punctie of tp heeft gedaan op mij kundig over kwam en mij goed uitlegde hoe en wat. Maar zeker de eerste keer dan weet je amper wat je overkomt. Bij een tweede kun je altijd proberen voor dezelfde arts, wie weet lukt het wel. Je bent toch bezig met iets heel dierbaars en bijzonders, dan os het wel heel fijn als je je ook goed en vertrouwd voelt bij de arts. Ik heb mail uit letland, ze geven aan dat ik nu nog niet hoef te beslossen welk programma ik kies, daar heb ik nog tijd voor tot mijn eerste ongidag, dus ik kan er nog even rustig over nadenken. Verder hebben ze aangegeven mijbte halen en brengen van en naar vliegveld, hotel, kliniek, apotheek. En raden ze aan niet teveel bagage mee te nemen want ik mag niet zwaar tillen na de tp en ook niet op dezelfde dag terug vliegen, wel een dag later. Was toch niet van plan veel mee te nemen als schone kleding een tandenborstel en shampoo. Wat heeft een mens nodig voor 2 of 3 dagen, geen hele garderobe lijkt me. Voor de tp heb ik alleen een tshirt nodig en warme sokken zeiden ze. Ze zijn wel heel duidelijk in de communicatie en leggen alles goed uit, vind het heel prettig. Proberen je ook aan alle kanten te helpen en ondersteunen. Strakjes thuis de mail nog maar ff goed nalezen, was weer hele lap tekst... Het is middag, bijna zo ver voor kennismaking met jullie kleintje
 8. Vandaag is de dag @Marsukar! Veel plezier vanmiddag met de echo. Ik ben zo benieuwd. Ja, dat heb ik ook wel, hoe meer he beter, maar zit ook een ander prijskaartje aan meer en ooit zei een arts tegen mij, het gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit. En zo zie je maar bij jou, 2 emmy's en 1 is blijven plakken. Heb jij nu nog eentje in de vriezer? Of had je 2 terug gekregen?
 9. @Marsukar Dat is fijn dat je vriend lekker vrij heeft en samen wat leuks gaan doen morgenochtend. En daarna samen naar de vk voor de echo. Hoop dat je een beetje kunt slapen.... Heb gister een mailtje gestuurd naar de kliniek dat ik graag in maart wil starten. Want waarom dan gaan zitten wachten als ik eigenlijk al besloten heb ervoor te gaan. Zit alleen nog beetje te dubben over de 6 of 12 eitjes. Wat Onzefamilie ook al aangaf, kans is best aanwezig dat het dan de eerste keer misschien weleens meteen raak is, dus ik neig nu wel naar te gaan voor 6 eitjes (ook ivm de kosten) en erop te gokken dat ik met 2 of 3 emmy's wat ze dan uit die 6 eitjes hopelijk halen, genoeg heb. Heb zelf nog nooit 6 goede eitjes gehad en toch had ik 2-3 emmy's eruit (alleen dan wel dag 3). Ik moet nu eigenlijk wachten tot de menstruatie doorbreekt (over 2 weken ongeveer) en dan moet ik op de eerste dag een appje sturen naar mijn contactpersoon en een mailtje doen naar de kliniek en dan moet ik starten met de medicatie. Het enige wat ze nu aanraden is om zwangerschapsvitaminen te slikken en foliumzuur, dus dat doe ik dan maar braaf. Verder zit ik in de wachtstand nu, wachten op menstruatie en dan kan ik pas weer verder. Veel plezier morgen!
 10. @Marsukar Hoe gaat het daar? Nog maar 1 nachtje slapen. Veel plezier morgen bij de echo! Probeer wat afleiding te zoeken, wat Onzefamilie bijvoorbeeld aangeeft, stukje wandelen bijvoorbeeld, hoofdje leeg. En dan voor het eerst kennis maken met je kindje, live beelden van een klein kloppend hartje. Wat mooi moet dat zijn!
 11. Lieve @Onzefamilie ik lees met verbazing je berichtje en ik wil toch even het volgende kwijt. Verontschuldig je nooit voor een berichtje wat je hier schrijft, ik ben juist superblij dat je het hier van je afschrijft en dat je niet jezelf afsluit van de wereld maar steun zoekt bij ons, bij mensen die in hetzelfde traject zitten als jij en weten wat jij voelt, hoe graag je een kindje wil en hoe diep dat verlangen is. Dus doe dat vooral! We zijn er hier allemaal voor elkaar om elkaar te steunen in moeilijke tijden en om blij te zijn voor elkaar als het zonnige tijden zijn. Laat je aub niks wijsmaken lieverd, de mensen die zulke opmerkingen maken die weten niet beter en tonen zelf weinig hersencellen te hebben door zomaar een oordeel te vellen over een ander en wat in hun ogen wel of niet "mag" of "normaal" is Iedereen heeft het recht een kindje op de wereld te zetten en JUIST mensen die er zoveel moeite voor moeten doen zorgen ervoor dat hun kindje aan niks ontbreekt en kan niet beter terecht komen. Sommige mensen zijn nu eenmaal kortzichtig en dom en menen de wijsheid in pacht te hebben omdat zij met de meute meehobbelen. Wijk je af van dat pad op wat voor manier dan ook dan is dat in hun ogen niet zoals het hoort. Maar hoe hoort het dan wel? Een kind heeft in mijn ogen behoefte aan liefde, aandacht, mensen die onvoorwaardelijk van hem of haar houden en hem of haar laten opgroeien tot een fijn en evenwichtig mens. Of dit nu gebeurt door een man en een vrouw, 2 mannen, 2 vrouwen, een single man of een single vrouw, maakt in mijn ogen geen ene moer uit! Wat kan ik boos worden om zulke kortzichtigheid! Hoe durven ze! Een ander te veroordelen. Je bent goed zoals je bent en laat je door niemand wat anders wijsmaken! Dan over je medische zaken, dat is idd klote. Rottig dat je nu in de wachtstand moet terwijl je zo graag door wil. Hoe moeilijk ook, ik zou toch de tijd nemen dat je schildklier weer op acceptabele waarde zit. Pijnlijk en rot en snap dat je er kapot van bent. Je wil zo graag verder en dan weer een tegenslag. Vind het echt superklote voor je en ik weet niet zoveel te zeggen, behalve dat ik er voor je ben als je dat nodig hebt. Dus schroom niet als je wat kwijt wil, ik help je graag verder als ik dat kan. X
 12. Thanks @Nina79 ik vind feedback en meedenken juist fijn. Jij denkt er hetzelfde over als Hanan, zij zou ook voor 6 eitjes gaan. Ze zeiden vanuit de kliniek dat ze dan 6 eitjes van de beste kwaliteit garanderen en dat er met donorzaad dan gemiddeld genomen uit 6 eitjes 2 emmy's komen en uit 12 eitjes 4. Dat kan ook een enkel meer of minder zijn, ze garanderen niks, maar ze hebben nog nooit meegemaakt dat er geen enkele embryo is ontstaan uit donoreitjes en donorzaad, dus ik heb er minstens 1 en dan wel een blasto van 5 dagen, die op zichzelf al iets grotere kans heeft dan een 3 daagse. Ze zeiden dat ze in 2019 een zwangerschapspercentage van 48% hadden met donoreitjes, maar dat was met alle situaties, dus ook met donoreitjes en het zaad van de partner wat van mindere kwaliteit kan zijn dan donorzaad. Met een eitje met donorzaad is de kans op een zwangerschap ongeveer 50% wat natuurlijk absurd hoog is. Ja, dat is dan het idee wat je hebt, als je er 2 laat terugzetten, dat er dan grotere kans is dat er eentje blijft plakken. Dat ga ik dus navragen. Je hebt iig wel meer kans op tweeling dan. Klopt, een meerling geeft een iets grotere kans op een vroeggeboorte dan een eenling (voor 37 weken dan). Mijn zoon is geboren met 34 weken, dus niet dramatisch vroeg, maar wel te vroeg. Er is geen reden gevonden voor zijn vroeggeboorte, ik was niet ziek, hij ook niet, placenta was goed, hij had gewoon haast denk ik. Hij woog ruim 2 kilo bij zijn geboorte en was gezond alleen een beetje klein. Ze zeiden toen dat ik bij een volgende zwangerschap 10% meer kans heb op een vroeggeboorte dan iemand anders, omdat er geen reden gevonden is voor zijn vroeggeboorte, maar het hoeft niet natuurlijk. Met deze zwangerschapsduur heeft een kindje vrijwel dezelfde overlevingskansen als een op tijd geboren baby, hij heeft er ook niks aan overgehouden en heeft zich normaal ontwikkeld. Is wel heel lang klein geweest, maar heeft dat inmiddels ruimschoots ingehaald. Als je hem nu ziet zou je niet denken dat hij zo ieniemienie is geweest. Ik ga het gewoon bespreken en neem dan een beslissing, dat hoeft nu nog niet gelukkig. Maar vind het lastig te beslissen. Ook ivm de afstand, je moet er weer helemaal voor naar Letland als het niet meteen lukt. Wat ook weer organisatorische dingen met zich mee brengt, vrij nemen, zaken regelen voor mijn zoon, enz. Je rijdt er niet ff heen zeg maar. Ja, blijf lekker in de achtbaan zitten, tot die stopt aan het einde, bij het babietje. Idd, als je er dan toch in verzeild bent geraakt, dan maar beter blijven zitten en niet halverwege uitstappen. Je hebt helemaal gelijk, dromen mag en negatieve gedachtes hebben we niks aan. We moeten wel realistisch blijven, maar af en toe beetje dromen kan geen kwaad. Maar als je niet ongesteld word dan kun je een test doen toch? Dan weet je snel genoeg of het gelukt is, je laatste maandje zo, of niet. Waarom is dat dan dat je niet later dan de 24e ongesteld mag worden? Je kan je lichaam niet sturen daarin toch? En dan zou je een maand moeten wachten dan? Vind dat wel gek. Ik moest altijd gewoon bellen op mijn eerste ongi dag, is mij nooit gezegd een deadline voor gegeven. Maar ieder zhs werkt op eigen manier dus dat zal wel met de planning te maken hebben dan denk ik. Ik zou dat niet doen hoor, stiekem later beginnen, het komt toch wel heel nauw. Je moet je eisprong tegen houden en eitjes laten rijpen. Als je dan niet aan het protocol houdt schop je mss eea in de war en zet je mss voor niks spuitjes. Daarbij moet je doorgeven op welke dag je welk spuitje hebt gezet en kunnen ze dat makkelijk controleren, want je hebt voor zoveel dagen meds meegekregen, dan klopt hun hele berekening niet en heb je mss een punctie veel te vroeg, of geen omdat ze denken dat er geen of te weinig eitjes groeien. Snap dat je snel wil beginnen, maar het is nog niet de 24e het komt vast voor die tijd, maar ik hoop eigenlijk van niet en dat je hier over 4 dagen met een positieve test zit te kijken. Turkije moet je ff goed over nadenken of je dat wil, ze zijn daar wel verder met IVF behandelingen, maar ik vind het niet zo een heel veilig land om heen te reizen, je kunt ook naar Spanje, Denemarken, UK, Duitsland, Belgie, Rusland, Letland, Griekenland, Polen, Ukraine (goedkoop, maar zou ik niet doen ivm veiligheid), Tsjechie, USA, Cyprus, er zijn zoveel landen waar je heen kunt voor IVF behandelingen. Let alleen op, niet alles wordt door de zorgverzekeraar vergoed, zou dat wel eerst ff navragen als je dat gaat doen. En voor degenen die single zijn, dan kun je niet naar Duitsland, Tsjechie en Polen.
 13. Ja, klopt @Nina79 heb besloten ervoor te gaan en dan voor Letland, niet voor Rusland. Alleen nu nog beslissen of ik dan het "pakket" neem met 6 eitjes of met 12. Zit wel een prijsverschil in, dus dan vraag je je af, wat is nodig, je wil niet teveel betalen, maar ook niet met niks achterblijven als je een hoop hebt betaald. Het gaat allemaal wel zo supersnel nu, dat ik het zelf maar amper kan bijhouden. Ik kan ook later starten, maar dan moet ik dat doorgeven aan de kliniek. Maar ja, waarom zou ik dan een maand wachten? Zit nu toch al in die achtbaan, dan blijf ik maar zitten ook toch. Letland ben ik al eens geweest, is best een leuk land en Riga (waar de kliniek zit) is wel echt een leuke stad. Sinds een paar jaar kun je er ook met Euro's betalen dus dat is wel handig. Wat ik me nog kan herinneren toen ik er was (dat was in de zomer toen) is dat het maar heel kort nacht was en heel lang licht. Was gewoon tot 1 uur s-nachts licht ofzo en dan maar 3 of 4 uurtjes donker. Hoop niet dat het nu andersom is, maar aan de andere kant, dan slaap je ook goed... Het was allemaal eigenlijk zo mooi, ze hadden precies een donor die ik nodig heb, alleen is deze donor wel nieuw (heeft wel zelf kindjes) dus dat is dan toch spannend. Heb ook een mannelijke match gevonden op ESB met dezelfde bloedgroep en lijkt best veel op mijn zoon. Heeft ook al zwangerschappen op zijn naam staan. Familiegeschiedenis zag er ook goed uit, wel heel veel van het mannelijk soort zag ik, hij heeft 3 broers! Dus als dit wat wordt, is de kans wel groot dat er een jongen uit gaat komen denk ik zo Ah, ik loop vooruit te dromen nu. Ik ben er nog niet over uit of ik eentje of 2 laat terug zetten. Aan de ene kant neig ik naar 2 (als ze beide blijven plakken dan ben ik meteen klaar, en kans dat er 1 blijft plakken is ook groter dan) maar aan de andere kant zitten er risico's aan een tweelingzwangerschap. Echter ken ik ook verschillende mensen in mijn omgeving die gezonde tweelingen hebben gekregen en is een vriendin van mij ook eentje van een tweeling, dus ik ken alleen maar de goede verhalen ervan. De gyn zei dat bij een tweede zwangerschap de risico's met een tweelingzwangerschap wel kleiner zijn dan met een eerste zwangerschap. Omdat de baarmoeder dan al een keertje is gegroeid zeg maar. Alleen.... Mijn zoon is een prematuurtje... Dus zoveel is er bij mij niet gegroeid, de laatste weken heb ik toch gemist. En daardoor heb ik een groter risico op weer een vroeggeboorte (voor 37 weken) maar ja, dat hoeft natuurlijk niet. Ik ben daar dus nog niet over uit, maar dat hoef ik ook nu nog niet te beslissen. Ik ga dat bespreken met mijn gyn donderdag. Eea is denk ik ook afhankelijk van hoeveel emmy's er zijn uiteindelijk. Wat moeten we toch veel nadenken he, in zo'n traject. Maar Nina jij had toch deze maand de laatste poging op een natuurlijke zwangerschap dacht ik? Dus dan moet je toch juist NIET ongesteld worden toch? Want dan blijft je dat hele traject van meds en spuitjes bespaard! Ik ga gewoon duimen dat je het niet wordt hoor, dat je nu gewoon zonder het te weten al lekker zwanger bent. @Anneliesje hoe is het met jou verder? Hoop dat het ondanks alles goed met je gaat. X
 14. Ja, klopt @Hanniebal heb wel besloten dat ik er wel voor wil gaan. Klopt wel denk ik, als je jonger bent heb je wellicht meer energie, maar soms loopt het leven nu eenmaal zo dat je die mogelijkheid eerder niet had. Het is wel fijn dat er in deze tijd zoveel mogelijk is. Tripje naar het buitenland erbij, och ja, doen we gewoon... De kliniek zit in Riga (Letland) en dat is best een leuke stad, dus kan ik er ook nog beetje rondkijken. Klopt, een eventuele tweede zwangerschap is ver vooruit kijken, maar is wel waar ik nu dan wel over nadenk. Met de eigen eitjes was dat geen optie en nu is die optie er inene wel. Eea is idd afhankelijk of ik dat zou trekken of niet, mss denk ik na die zwangerschap wel, het is goed zo en dan is het ook goed. Spannende weekjes nu voor je. Idd kun je niet veel anders dan wachten en er maar het beste van hopen en ik hoop met je mee hoor! Wanneer krijg je de echo? Kan je dat dan wel gewoon bij een verloskundige in de buurt doen? Of moet je daarvoor terug naar onze Zuiderbuurtjes?
 15. Ja, gaat ineens allemaal supersnel @Marsukar kan het amper bijhouden ff in mijn hoofd... Ja, qua mannelijke donor had ik ietsje meer keus gelukkig, maar hij is wel een goede match. Het gaat anders in die zin, dat ik zelf niet hoef te prikken nu om eitjes te laten rijpen, want mijn bejaarde eitjes blijven gewoon zitten. De donor moet dat dan wel doen. Ik krijg medicatie om mijn baarmoeder optimaal gereed te hebben voor de tp. Denk dat het te vergelijken is met een cryo tp. Ik moet op de eerste dag van de menstruatie een appje sturen naar mijn contactpersonen daar. De dokter en nog een ander persoon. Dan gaat de donor meds slikken voor de eitjes te laten groeien, maar wat zij voor meds krijgt dat weet ik niet, dat hebben ze niet gezegd. Ik moet dan op de 1e dag van de menstruatie Estrofem slikken voor het slapen gaan, maar dat is dan ook weer per dag veschillend hoeveel ik er moet slikken. Eerste 4 dagen moet ik er 3, daarna 4, dan 5, daarna weer 4 en weer terug naar 3 en dat moet ik dan blijven slikken tot de dokter zegt dat ik mag stoppen ermee. Dan moet ik op de 18e dag beginnen met Utrogestan, zelfde als hier 200 mg en dit moet ik dan ook tijdens een eventuele zwangerschap nog tot 16/17 weken blijven gebruiken, ook tot de dokter zegt stop. En op diezelfde dag moet ik ook Duphaston slikken 2 tabletjes per dag, ook tot de dokter zegt stop. 13/14 dagen na eerste dag menstruatie moet ik een echo laten maken, dat kan daar of in NL, als ik dat in NL laat doen moet ik de resultaten doorgeven. Dan bepalen ze adh daarvan of ik zo moet doorgaan of dat het aangepast moet worden, de meds. In de tussentijd bestellen ze dan het rietje en als de donor klaar is voor de punctie dan stoppen ze dat bij elkaar. Dan krijg ik een top op de 5e dag, een blasto, of twee, dat mag ik dan kiezen, wat ik wil. 2 weken na tp moet ik dan een bloedtest laten doen, als blijkt dat ik zwanger ben dan moet ik dat melden en dan beslist de arts welke meds ik wel of niet moet blijven gebruiken, naast de Utro en als ik niet zwanger ben dan moet ik dat ook melden en dan stoppen met alle meds. Ik hoef er in principe maar 1 dag naar toe, de dag van de tp. Maar ze raden me af om ook diezelfde dag nog terug te vliegen. Ze zeggen dat het beter is om dat een dag later te doen. Lijkt mij ook slimmer idd. Dus ik ben dan 2 dagen daar, alleen heb ff naar de vluchten gekeken, ze vliegen daarheen op dinsdag-donderdag-zaterdag Dus als de tp op een maandag is, dan ben ik 3 dagen daar. Op zich geen ramp hoor, Letland is best een leuk land. Onbekend voor ons, maar ik ben er ooit weleens geweest. De kliniek zit in Riga en is op 5 km van het vliegveld. Ze brengen en halen mij van en naar het vliegveld en van en naar hotel en kliniek. Maar in dezelfde straat als de kliniek zit een hotelletje, kan ik lopend heen, is paar honderd meter lopen. En goedkoop, hotel kost maar 15 Euro per nacht, is een appartementje met kookgelegenheid en supermarkt om de hoek. Vlucht kost paar tientjes, afhankelijk van welke dagje gaat, alleen wordt het mss wel duurder kort vantevoren. Weet nu nog niet wanneer precies omdat eea afhankelijk is van eerste dag menstruatie. Heb wel besloten dat ik het ga doen en dat ik niet voor de bevroren eitjes in Rusland ga. Letland kun je zo heen vliegen, zonder visum en hebben ze Euro's. Ook hoef ik veel minder onderzoeken te doen (alleen bloedtesten en vaginale test, uitstrijkje en echo) dus het is voor mij makkelijker. Ook zetten ze dan een vers embryo terug (of 2) wat denk ik betere kansen biedt dan eentje van een eitje dat bevroren is geweest. Moet alleen nu dan nog beslissen welk "pakket" ik dan kies. 6 eitjes, of 12.... Scheelt 2000 Euro wat ook een smak geld is. En dan later, of ik 1 of 2 laat terugzetten.... Ja, dat is het denk ik Marsukar, ongeloof, van dat het echt gelukt is. Gewoon de goede moed erin houden hoor, je kan helaas toch niks anders dan wachten tot de echo. Dat duurt gelukkig niet zo lang meer. Balen dat het pas in de middag is, maar wel fijn dat je vrij hebt die dag. Denk dat je je anders toch niet zou kunnen concentreren op je werk. Nog maar 2 nachtjes slapen!
×

Important Information

Terms of Use