Jump to content
  • entries
    22
  • comments
    10
  • views
    1,620

tp 8 oktober 2010


Raba

461 views

 Share

7 oktober kregen we om half 2 telefoon met het nieuws dat de cryo de ontdooing had overleeft.

8 oktober 14:30 hadden we tp. We waren mooi op tijd. Erg lekker bijna geen file alleen om een beetje om Nijmegen in te komen. Toen werden we geroepen en mochten we mee komen. In dezelfde kamer als de vorige keer vond de tp plaats. Degene die de tp was, was de gynacoloog die we tijdens de intake hadden gezien. Erg lang geleden. Ze zei nog dat is lang geleden. En jammer dat de vorige keer niet gelukt is. Maar je hebt nu ook een top embryo. Welke kwaliteit? vroeg ik. Een hele goed c. Ik was een beetje teleurgesteld. Oh sorry zegt ze het is een A. Dus super meestal worden ze na het ontdooien een b of c. Ik was erg blij. Na mijn van onderen uitgekleed te hebben op de stoel plaats genomen. Ik glee weg. Maar toen stelde ze hem anders in en toen ging het goed. Met de billen moest ik goed naar onderen zitten. Ik vertelde dat ik de vorige keer de tp pijnlijk vond. En er nu voor had gezorgd dat ik een volle blaas had. Nou dat konden ze zien. Ik had goed mijn best gedaan zeiden ze.Toen kwam de embryoloog die noemt dan je naam en dan beginnen ze. Een soort van een rietje gebruiken ze. Ze zegt ik ga proberen of we het cryotje zonder extra hulpmiddel terug kunnen zetten. Helaas lukte dat niet. Zie ik ze aan het rietje te rommelen dat vond ik toch erg eng en mijn man ook. Ze zei dat ze dat moesten doen om er zeker van te zijn dat het goed gaat. Mijn baarmoeder maakt blijkbaar een kronkel. Zo gebruikte ze nu een rietje dat hoefijzer vormige was zei ze. Gelukkig voelde ik er niks van. En zag hoe ons kindje in mijn baarmoeder gebracht werd. Ik vroeg krijgen we nu ook een foto. Ja zei ze die heeft je man al. Was helemaal langs me heen gegaan. En dan moet je wachten tot de embryoloog doorbelt dat de cryo uit het rietje is. Dat duurde wel even. Maar toen werd ze gebeld en kon ik plassen en me aankleden. Dat was wel een opluchting en tegelijkertijd erg eng. Hierna wenste ze ons succes. En zei mijn man je wilt toch even liggen. Ja zei ik als dat mag. Nou natuurlijk mag dat als je dat fijn had gevonden hadden we je zelfs met de brancard naar de kamer gebracht. Dat hoefde nou ook weer niet maar zo lief dat, dat kan. De eerste kamer waar we heen liepen konden we niet terecht daar was net koffie over de vloer gegaan. Dat was wel onze oude vertrouwde kamer van de vorige keer. Toen mochten we in een andere kamer. Dat was de kamer tegenover de tp kamer. Daar heb ik nog een half uur gelegen en ze vroegen of we wat te drinken wilde. Mijn man nam koffie en zei jij wilt zeker niks. Ik zei dat klopt maar eigenlijk had ik best wat gelust. Maar vond het wel verstandig om niks te drinken anders moest ik weer plassen ze zeggen dat het geen kwaad kan maar toch. Mijn man moest wel een traantje weg pikken hierna zijn we het ziekenhuis verlaten. Dit keer niet met een rolstoel wilde ik niet. Maar ik ben niet mee gelopen naar de parkeergarage. Maar gewacht dat die aan kwam rijden. Wat trouwens erg leuk was ik heb nog steeds contact met de persoon die ook de vorige keer op dezelfde dag als ons de punctie en tp hebben. En die waren er vandaag ook weer alleen helaas niet voor een tp maar voor een operatie ze had namelijk een vleesboom die ze bijna helemaal weg hebben kunnen halen.

Dat wisten we van elkaar. We hebben elkaar nog even gezien voordat we naar huis reden. Was erg leuk. Hopelijk mogen ze ook snel starten. Toen belde me mannetje waar ik bleeft. Ik vertelde dat ik ze tegenkomen was en toen ben ik wel achterin gaan zitten met mijn beentjes omhoog.De terug weg was veel file. We zijn uiteindelijk maar via s'hertogenbosch gegaan. Helemaal om maar beter dan stil staan. We waren pas half 7 thuis. 2 1/2 uur i.p.v van 1 1/2 uur over gedaan. De rest van de avond heeft mijn mannetje me in de watten gelegd. Lekker gekookt en vroeg naar bed gegaan.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use