Jump to content
  • entries
    26
  • comments
    66
  • views
    2,268

Uitslag


ivfmoeder

313 views

Hoera! De uislag van het bloed- en semenonderzoek was goed, en we hebben groen licht gekregen: de gyn heeft ons aangemeld voor IVF. Dit zal echter pas volgend jaar spelen: voorlichtingsavond, intake-gesprek, etc. Maar, (af-) wachten is ons niet vreemd.

 

Goh, het is alweer bijna drie jaar geleden dat we onze laatste IVF-traject in gingen. Echter zonder resultaat. 5 terugplaatsingen (zelfs van twee embryo's), die alle tot geen innesteling leidden. Waaraan het ligt? I have no idea. En, niemand die weet of aan ons kan vertellen hoeveel pogingen er nog nodig zijn om weer zwanger te raken. En, of dat uberhaupt wel zal lukken. Dat is zo'n vreemde gedachte. Je gaat het traject in met alleen hoop eigenlijk. Niet wetende wat je te wachten staat.

 

Ik ben blij dat we weer een stap dichter bij de behandeling zijn. Een stap dichter bij het begin, dat maakt me blij, maar de gedachte aan een stap dichter bij het einde? Dat maakt me bang. Bang, omdat er verder niks is. De eerste tekens van een nieuwe menstruatiecyclus, het telefoontje van de verpleegster met de slechte boodschap: "Helaas, je bent niet zwanger'. De gedachte aan dat moment, maakt me bang (en we zijn nog geeneens begonnen).

 

Het is zo moeilijk om positief te blijven...

 

 

 

CAT negatief

AMH 4,3

PROG > 20

"indrukwekkend" veel zwemmertjes

2 Comments


Recommended Comments

Oooh wat goed zeg dat jullie groen licht hebben!! Dus toch nog een poging :) Super kans toch! Moeten jullie deze poging nu wel helemaal zelf gaan betalen? Ik denk er nu al over om er voor te gaan sparen mocht het ooit zover komen...

Ik wens je in ieder geval heel veel succes en hoop dat dit jullie laatste poging is die jullie nodig hebben en dat er een klein/groot wondertje aan zit te komen!

Groetjes KrisKras

Link to comment

Dank je wel, KrisKras. Ja, toch een poging, en gisteren hebben we de brief binnen gekregen voor de voorlichtingsavond en het intakegesprek. We kunnen daarna vrij snel na het intakegesprek starten. Goed he? Wat me wel een beetje dwars is dat er na 5 terugplaatsingen geen innesteling heeft plaatsgevonden. Je vraagt je dan af: Hoe komt het, en is daar niks tegen te doen? Als er iets met het embryo is, dan zal het ook niet innestelen, had ik begrepen. Nou ja, in ieder geval fijn dat we weer verder kunnen. De onzekerheid dat maakt het allemaal zo zwaar he?

Misschien is het geen gek idee om alvast een beetje te sparen. Is het niet voor een nieuwe poging, dan is het wel voor een baby-uitzet of vakantie.

Ja, het is wel veel geld, en als er niks uit voortkomt, dan is het veel geld voor "niks". Maar, als het lukt, dan is het al het geld waard.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use