Jump to content

Tool's Blog

  • entries
    36
  • comments
    79
  • views
    2,659

Puregon prikpen


Tool

425 views

Afgelopen maandag hadden we na de startecho de uitleg over het gebruik van de Pureong prikpen.

Toen ik zag dat het weer zo'n 'grote' naald was, kreeg ik het even benauwd...twee van die naalden in mijn buik duwen, moet er niet aan denken. Volgens mij zag de assistente het ook aan mijn gezicht, want ze zei meteen dat de prik niets voorstelde....jaja...dat zeg jij...

Goed...de uitleg dus gekregen en we spraken af dat liefje de pen in orde maakt en ik duw hem dan in mijn buikvetrolletje. Maar....liefje heeft dagdienst dus ik zal hem de eerste keer alleen moeten klaarmaken en zetten...nou...dat heeft me dus de nodige zenuwen gekost...ik zat me helemaal op te vreten, was op van de zenuwen zeg...en waarom??? Ik weet het niet...

Nu kan ik sowieso al slecht tegen veranderingen, laat staan nieuwe dingen...dus misschien is het dat wel geweest...of misschien is het wel geweest dat er toch weer een naald aan zat, terwijl ik ervan uit was gegaan dat het zoiets als een pen van bij de diabetes was, die je dus gewoon op je huid zet en dan tjsak...erin...geen naaldje dat eruit steekt...je kent die dingen wel...zo zie je ze ook wel eens in de film...zo'n verdovingsspuit...ik weet het niet...maar ik kan je vertellen dat het niet leuk was...voelde me weer helemaal terug bij af...

Goed...dinsdag overdag dus helemaal over de rooie...wist effe niet meer hoe ik het had....gelukkig moest ik 's avonds een yogalesje overnemen van A. die ziek was...dit heeft me weer helemaal tot rust gebracht...nog eens met mijn liefje besproken hoe ik het moest doen en ik heb voor de zekerheid ook maar een plakkertje aan de binnenkant van het bewaardoosje geplakt...dan weet ik zeker wat de volgorde is hoe ik alles in elkaar moet zetten...

Nou...en toen was het dus woensdag. Had op dinsdagavond al alles klaargelegd en in de koelkast gedaan. 's Ochtends alles eruit gehaald en in mijn tas gedaan...ook de puregon is het beste op kamertemperatuur te spuiten...dus dat doen we dan...zo min mogelijk ongemakjes, niet waar???

Om 6.45 uur was het moment suprème...had alles klaar gelegd op het spiegelplankje van het damestoilet. Daar is het licht namelijk veel beter, dan op mijn kamertje. Deca-spuit klaargelegd, doosje van de Puregonpen al geopend...en hup...de deca erin gejast....veels te snel natuurlijk...mèèèèn...dat doet effe pijn...stomme zenuwen ook die door mijn lichaam gieren. Owkee...ga verder met de puregonpen. Ik stop de ampul erin...draai de pen weer dicht en verwijder het beschermingshoesje van de naald. Naald erop draaien en de eenheden (250) instellen. So far, so good...zo...nu ga ik voor het spuiten...aarrrggghhh...durf niet...stel je niet aan (je moet je voorstellen dat zo'n discussie in mijn hoofd maximaal een minuut geduurd heeft, niet langer, maar wat kunnen er in een minuut veel gedachten door je hoofd schieten, je wordt er moe van...pfff)...ik pak een buikvetrolletje vast en plaats de pen boven de huid...daar gaat ie dan...tik tik tik tik tik...dat is het geluid van de pen die leegloopt...de naald...ooh...die zit er al in...helemaal niet gevoeld...goh...dat valt dus reuze mee...gelukkig maar...ook van de vloeistof heb ik helemaal geen last...er valt een last van mijn schouders...pfjoe...dat is achter de rug...morgen en overmorgen ook nog alleen de spuit zetten en dan moet ik op zaterdag van ampul wisselen...want in deze ampul zit maar 900IE (Internationale Eenheden) en ik moet 250 IE per dag spuiten...reken maar uit...na de 3e keer spuiten zit er nog 150IE in, terwijl ik 250IE moet spuiten...mmm dus moet ik wisselen van ampul...hoe ga je dat dan doen??? Nou...als volgt: ik stel de pen in op 150IE, de ampul spuit ik dan leeg. Moet dus nog 100 IE spuiten. Doe er een nieuwe ampul in (evt. ook een nieuwe naald, dat mag ik zelf weten) en dan stel ik de pen weer in op 100IE en dan spuit ik dan erin...easy peasy dus...hahahahaha...maar zaterdagochtend ga ik dat dus samen met liefje doen...nadeel voor hem: hij moet ook vroeg zijn nest uit...maar dat moet ie sowieso, want we gaan zaterdag naar de Winterefteling met het team van FA!!!

3 Comments


Recommended Comments

hallo,

Je moet gewoon 250E instellen en dan spuiten, je ziet duidelijk welke E er over blijft. Verwissel de ampul en spuit de rest gewoon, je hoeft niet weer de E in te stellen. Meestal zit er meer dan 900E in een ampul, vandaar. Zo zit er 400E in de ampul waarop er 300E staat.

Link to comment

ja, ik had het ook, ik spuit 225 (Gonal-f) ook een prikpen van 900eh. Dus kan er precies 4 keer mee doen :) Dus vanavond de laatste spuit, maar er zit inderdaad nog iets in de pen...nou ik laat het er maar in zitten en ga morgen een nieuwe gebruiken ;)

Ik vind de naald jusit heel klein en smal... net zoals de pregnyl naald. De naald van de Lucrin was dik en stomp...die voelde ik wel :(

Link to comment

Morgen ga ik de spuit er voor de 1e keer erin zetten. Ik ben blij om te lezen dat je er niks van voelt.

Ik had een instructie CD bij de pen gekregen, en daarin werd hetzelfde laten zien als "mala" schrijft. De pen gewoon op 250E instellen, en de pen geeft zelf aan wat je nog moet spuiten (de knop blijft als het ware hangen op de hoeveelheid dat je nog moet spuiten). Maar, wat jij doet kan ook, lijkt me.

Succes verder met spuiten.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use