Jump to content
  • entries
    7
  • comments
    3
  • views
    374

ICSI poging 4 Blogje 28-2


EmbrYootje

195 views

Om 8 uur hing ik aan de telefoon van het ziekenhuis. Maar er was helaas een bandje- ´u spreekt met de sectie voortplanting en IVF´... Voortplanting? Tja zo heb ik het nooit echt bekeken gezien wij weinig zelf planten tijdens deze behandelingen ;) en al helemaal niks voort.. Maargoed ze waren nog dicht tot 9 uur. Tegen negenen aanbeland was ik niet alleen heel zenuwachtig of de hele poging nu niet gestaakt moet worden, maar ik ontdekte ook nog eens dat ik gisteravond de Gonal en Decapeptyl vergeten was te spuiten! De eerste keer ooit, maar gut. Gisteren erg moe geweest maar met alle geweld de blog nog willen schrijven en iemand zijn Nintendo record willen breken en tja daarna geradbraakt naar bed zonder meer erg te hebben in die injecties. Om 9 uur belde ik het ziekenhuis en daar zijn ze heel goed in gesprekstechnieken, alleen het samenvatten doen ze steevast met andere woorden. Als ik zeg dat ik ongesteld geworden ben dan checken ze áltijd ´dus u bent gaan menstrueren?´. En vandaag de hippere variant ´dus u bent gaan vloeien?´. Wat een raar onderwerp maar dat zijn toch van die dingen dat je denkt hmm, is dat technisch medisch verantwoord ofzo en ´ongesteld´ niet. Sowieso een heel vreemd gesprek als je dit zomaar vanaf je bureau hardop zit te verkondigen. Maar zo gaat dat. Op de eerste dag moet je ze bellen met juist die mededeling. Dat wordt dan in de Grote Agenda (van de sectie Voortplanting en ...etc ) gezet en dan weten ze wat de planning wordt. En ook als het heel onverwachts en ongewenst tussendóor gebeurt, moet je ze bellen. Ik moest doorverbonden worden met een verpleegkundige (ik wilde vpk schrijven maar dat is een afkorting op mijn werk, die begrijpt hier niet iedereen. De dossiers daar kunnen lezen is namnelijk alleen voor insiders weggelegd. Dan zou er staan dat ik vandaag moest tb nr het zkh en daar de vpk sprak mbt de OGH en dat de inenting nu wrs te laat is?) en zij had niet direct antwoord en zou met een arts OV (overleggen). Hierna ben ik met een sprintje naar huis gefietst, en dat kan hier al in 2 minuten! (hoe moet dat als ik straks in Den Haag woon...?). In plaats van dat eeuwige geteut met die naalden, zoals gebruikelijk voor mij, kon ik ze er nu niet snel genoeg inzetten en tjakka klaar terwijl u wacht. Die hou ik er in zo! En terug op t fietsje naar het werk waar de vpk mij weer terugbelde en zei dat ze de echo die al gepland was voor morgen, wilden afwachten. Dus morgen wordt het D-Day om te zien of de blaasjes van gisteren hun ding nog aan het doen zijn, of dat ze genadeloos zijn weggespoeld en afgevoerd door de grote maandelijkse.. eh... ''Vloeiing'' ?

Gisteren trouwens een nieuwtje gehad over een kennis die van éen afspraakje zwanger was geraakt... en heeft abortus laten plegen. Ik word daar helemaal niet gefrustreerd van, integendeel, het zal wel supermoeilijk voor haar zijn want ze is 39 en heeft nog geen partner en wie weet was dit de laatste kans.. Ik ga trouwens zelf ook de kant van de 40 op, maar ik was 36 toen ik begon met proberen. En wie had ook gedacht dat zo´n jonge vent als de mijne een probleem zou hebben! Dus oproep aan alle ladies die nog wachten: niet te lang he! En tot slot: ohoh die hormonen.. ineens worden er een heleboel mensen heel aantrekkelijk die je anders niet ziet staan. Wat doe je eraan?? roken of drinken van ellende.. helaas dat mag niet. Uitgerekend nu niet.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use