Jump to content

Liene's Blog

  • entries
    4
  • comments
    11
  • views
    478

2e poging IUI... slecht start, maar super einde!!


Liene

507 views

 Share

Na een eerste poging IUI zonder resultaat, zijn we na onze vakantie vol goede moed begonnen aan de 2e poging. Helaas had ik dit keer na de clomid maar 1 eicel. Maar ach, je hebt er maar een nodig, toch?

Op de dag van de inseminatie gewoon gaan werken, want ik werk toch in het ziekenhuis waar onze behandeling plaatsvindt. Halverwege de ochend werd ik gebeld. Het zaad van mijn vriend was erg slecht, hier konden ze niks mee. Of hij nog een keer wilde inleveren. Dat was even een enorme domper. Hebben we er dan toch verkeerd aan gedaan eerst voor IUI te gaan ipv de geadviseerde combi IVF/ICSI?

Na een ingeleverde 2e portie zijn we met de moed in onze schoenen naar de IVF poli gegaan. Het resultaat van 2 porties zaadcellen was niet erg bemoedigend. Bijna 0,75 milj cellen. Maar ach, ook hiervan heb je er maar eentje nodig he?

De arts vertelde dat dit de kans toch wel wat verkleinde, maar dat jet het toch nooit weet. Na een pijnlijke inseminatie, op de een of andere manier draait mijn baarmoeder zodra die de eendenbek naar binnen voelt gaan, zijn we zonder enige hoop weer naar huis gegaan.

Daar volgde een drukke week, de aandacht lag niet echt meer bij de IUI poging, maar bij de opmerking van de gyn dat we na de uitslag maar eens een gesprek moesten hebben, over hoeveel zin dit nou heeft en hoe we tegen IVF aankijken. Ik ben een enorme stresskip als het om naalden, puncties etc aankomt, dus nam echt de tijd om me op dat gesprek voor te bereiden.

Ik zou op maandag gebeld worden. Mijn vriend was aan het werk en ik zat op school. Precies tijdens de wisseling van de les werd ik gebeld. Het ziekenhuis. Dat was gek, veel te vroeg. Dus verbaasd nam ik midden in de klas op. Ik kon bijna niet geloven wat er gezegd werd. Ik had een positieve HCG!!! Ik ben zwanger. Vol ongeloof bel ik mijn vriend, ook hij was stomverbaasd. De rest van de dag heb ik verdwaasd in de klas gezeten. Na school ben ik naar mijn vriend gegaan, hij werkt ook in het ziekenhuis. Daar de uitslag nog eens met eigen ogen bekeken. Het is echt waar!!!!

 

Ook na een 2e HCG test kunnen we het amper bevatten. Een prima gestegen waarde, de uitgerekende datum precies op onze huwelijksdag. Dat drong in eerste instantie niet tot me door. We moeten de bruiloft verzetten! Nou ja, een leukere reden is niet te verzinnen toch?!

 Share

6 Comments


Recommended Comments

Gefeliciteerd. De kansen leken wel heel erg klein; wat bijzonder dat het uiteindelijk toch gelukt is! Het is gewoon heel moeilijk te voorspellen of het lukt of niet. Nogmaals gefeliciteerd!

Link to comment

K heb net je verhaal gelezen, en WOUW wat mooi!!

Van harte gefeliciteerd meid, en k hoop dat het je een

voorspoedige zwangerschap mag hebben!!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use