Jump to content

Tool's Blog

 • entries
  36
 • comments
  79
 • views
  2,663

De eerste spuit...


Tool

426 views

Dinsdag 4 oktober 2011:

 • 4.40 uur: de wekker gaat. Vriend moet om half 6 beginnen met werken. Om 5 uur moet ik hem brengen.
 • 5.20 uur. Weer thuis, maak alles al klaar om mee te nemen naar mijn werk, pakjes Alpro Soya melk voor de shakes, fles water, appeltje, klein doosje met walnoten mee en ik ben klaar. Tandenpoetsen, haren stylen, katten effe lastig vallen.
 • 5.50 uur: ik loop zenuwachtig door de kamer. Dadelijk snuiven, yak, zo geen zin in dat vieze spul. Heb al een zuurtje en wat drinken klaar staan.
 • 5.55 uur: pufjes gaan erin en ga naar de keuken om daar alles te gaan mengen. De zenuwen gieren door mijn lijf.
 • 6.00 uur (zoiets): owkee, eerst effe alles klaar leggen. Blaadje keukenrol waarop alles kan liggen, check. 3 ampullen 75 IE Menopur, check. Een ampul met vloeistof, check. Een optreksetje lange naald en spuit, check. Een korte naald voor het spuiten, check. Alcoholdoekje, check.
  Ik kan beginnen. Alle mogelijke lampen in de keuken zijn aan, hahaha, om maar zo goed mogelijk alles te zien.
  ik breek de ampul met vloeistof open (deze keer slim geweest en heb n doekje erover gelegd, zodat ik me niet weer snij zoals de vorige keer bij de pregnyl). Gaat goed. Sjit, hoe moest ik de naald ook alweer houden? Was het met de opening naar beneden? Zal wel, ja, klopt, alles wordt mooi opgezogen. Mèèèn, wat een dunne spuit zeg, pffff.
 • 6.05. uur: sjips, vergeten de dopjes van de poederflacons eraf te halen. Dopje van de naald er weer op en de dopjes eraf halen. zucht, effe vergeten. Adem in en adem uit.
  Owkee, ik kan de vloeistof erin spuiten. Gaat goed. Effe rammelen, oh, het poeder is al opgelost. Mooi. Nu optrekken, uhm....tja. sjit, er blijft een druppel achter, opnieuw proberen. Pfff, echt handig zijn die spuiten niet, waarom heb ik op dit moment niet meer handen??? Eentje om de ampul vast te houden, een ander om de naald op zijn plek te houden en weer een ander om op te trekken. Gelukt, 1 down, two to go. We zijn er bijna. Vloeistof weer erin spuiten en optrekken. Heb ik alles opgetrokken? Ja, volgende ampul. Het gaat ietsje makkelijker nu, gelukkig maar.
 • 6.10 uur (of iets later), zo, alles zit in de spuit. Hoe nu verder?? Oja, kleine naald erop. kijken of er geen luchtbellen in zitten, nee, die zitten er niet. Owkee, dan even zover spuiten dat er een druppeltje vloeistof op de naald komt. huh???? Wat is dat??? Wat moet die grote luchtbel daar??? Die krijg ik nu niet meer weg, want ik zie al vloeistof bij de naald zitten, na ja, dan maar spuiten.
  Alcoholdoekje gebruiken en een flinke rol vastpakken, zucht, diep inademen, naald erop zetten en......prik, hij zit erin. Langzaam de spuit leegduwen en effe wrijven. De eerste menopurspuit zit erin.
 • 6.15 uur (of iets later), spuiten en naalden opruimen en klaarmaken om naar mijn werk te gaan. Effe liefje nog sms-en dat ik mijn zenuwen kapot heb (han de nerven kapot).
   
  Zenuwen gieren toch nog door mijn lichaam. Of is dat adrenaline??? Zal wel te maken hebben met de eerste spuit. En vanavond weer. Gelukkig niet sporten vandaag, dus ik hoef daarna nergens meer naar toe.
   
  Wat moet ik ook alweer gaan voelen? Moe? Hoofdpijn?Ggeen idee. Ben wel nog steeds ongi, dat is minder, maar goed. Het gaat geloof ik tegen zijn einde aan.

2 Comments


Recommended Comments

Tool: als ik jouw verhaal zo lees moet ik inwendig toch een beetje lachen. Ik mag volgende week de eerste spuit gaan zetten en voel me nu al knap zenuwachtig! Ik denk dat ik het precies zo zal ervaren als jij het beschreven hebt!

Link to comment

de tweede spuit ging net zo deze avond, hahahaha. Mijn vriend kwam me telkens storen en ik had een kat die aan de deur zat te krabben, zucht...morgen toch echt iets anders verzinnen...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use