Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    10
  • views
    1,712

Ik ben Anne Tel, IVF moeder en schrijfster


Anne Tel

1,566 views

Beste IVF moeders,

 

Ik ben een trotse IVF moeder van 36 jaar. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal. Dit is mijn verhaal.

 

1 op de 6 stellen heeft vruchtbaarheidsproblemen. Frank en ik zijn 1 van de 6, net als jullie. We hebben 6x IUI en 2x IVF in het AMC gedaan. We waren toe aan een andere omgeving en zijn op aanraden van vrienden overgestapt naar de VU voor de 3e IVF. Met succes, want na 5 jaar werd ik eindelijk zwanger. Vorig jaar is mijn prachtige dochter Felicia geboren en ze is elke dag een cadeautje.

 

Net als veel andere vrouwen, heb ik een dagboek bijgehouden om mijn gevoel een plaats te kunnen geven en de moeilijke momenten te kunnen doorstaan.

Mijn dagboek is een heus boek geworden en heet Paaseitjes zoeken in het AMC, mijn verhaal over liefde, reizen en vruchtbaarheidsproblemen. Het is net deze maand uitgekomen. Een verhaal dat ik wil delen om andere mensen te helpen, hoop te geven in een goede afloop en inzicht te geven wat de impact is van IVF op het dagelijkse leven. Medische informatie is er voldoende, maar een positief geschreven ervaringsverhaal over iVF nog niet. Het is niet alleen maar positief, want de dieptepunten van de achtbaan hebben we ook gehad. De momenten van twijfel en onzekerheid of het ooit gaat lukken en hoe het leven zou zijn als je nooit moeder wordt.

 

De hartverwarmende en ontroerende reacties van de eerste lezers lees ik vaak met tranen in mijn ogen. Veel mensen zijn geraakt door de puurheid waarmee ik mijn gevoelens heb opgeschreven en voelen de herkenning van de emoties. Mijn boek is geschreven met humor en liefde, want het onderwerp zelf is al zwaar genoeg. Het boek is makkelijk leesbaar, de meesten lezen de 235 pagina's in 1 ruk uit binnen 6 uur. Zelf lees ik bijna nooit een boek uit binnen 6 uur. Het is zonder meer een goed teken dat iedereen in mijn boek begint het niet kan wegleggen, maar het voelt een beetje alsof je dagen in de keuken hebt staan koken en je gasten de maaltijd binnen een uur opeten. Want zwanger worden duurde bij mij 5 jaar, maar mijn boek schrijven duurde bijna net zo lang.

 

Moeders voor Moeders omarmt mijn verhaal en verspreidt deze zomer mijn boek onder duizenden zwangere vrouwen. 80-90% van deze vrouwen zijn vanzelf zwanger geraakt.

Als je zwanger bent (minder dan 12 weken) en je doet nog niet mee met Moeders voor Moeders, meld je dan aan, dan krijg je mijn boek cadeau. En nog beter: van de urine van zwangere vrouwen wordt pregnyl gemaakt, het medicijn dat we allemaal nodig hebben bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Het medicijn dat nu niet op voorraad is en momenteel wordt vervangen door een synthetisch alternatief. Je kan ook mijn boek winnen op facebook.com/moedersvoormoeders, er loopt een winactie tot 1 augustus.

 

Op dit moment ben ik een beetje zwanger. Ik heb vorige week een cryo terugplaatsing gehad, eentje van dezelfde lichting als Felicia. De cryo is na 22 maanden goed ontdooid. Het is weer spannend, maar minder heftig dan de vorige keren. Ik heb geen hormooninjecties of punctie gehad (alleen ovitrello), slechts 3 echo's, 2 bloedprikken en de terugplaatsing. Ik hoef er nauwelijks moeite voor te doen. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik nu een kindje in 'mijn schoot geworden zou krijgen,' maar het is mogelijk, want wonderen bestaan.

 

Vandaag genoten van mijn kleine schatje Felicia op het Bloemendaalse strand. Mijn Felicia was de hele tijd aan het spelen en aan het lachen, ik vraag me af of ik nog gelukkiger kan zijn dan dat ik op dit moment al ben.

 

In overleg met de beheerder van dit forum, deel ik mijn verhaal met jullie en mag ik jullie over mijn boek vertellen. Mocht je het boek lezen, dan hoor ik graag wat je ervan vindt.

 

Veel succes met jullie behandelingen! Er zijn inmiddels 5 miljoen IVF baby's geboren, ik hoop dat jij er ook één van de 5 miljoen hebt of nog zult krijgen.

 

Liefs,

Anne Tel

5 Comments


Recommended Comments

Hai Anne,

 

Ik las vanmiddag jouw verhaal hier op het forum, heel toevallig , en vanavond is er iemand langs geweest van MVM. Ik heb je boek nu naast me liggen en ben erg benieuwd!!

Mooie toepasselijke titel! :-)

 

Groetjes Marieke

Link to comment

Hi Marieke,

Wat leuk dat je me gelijk mailt en gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat super voor je! Ik ben benieuwd of je veel herkenning hebt met mijn verhaal.

Een voorspoedige en zorgeloze zwangerschap toegewenst, ga lekker genieten!

Groetjes,

Anne.

Link to comment

 

<p>Hi Anne..</p>

<p> </p>

<p>

Gister de laatste pagina's van je boek gelezen.... met een lach en een traan!</p>

<p>

Heel mooi geschreven, me complimenten!!!</p>

<p>

Je hebt nu een mooie dochter, jullie gaven de strijd niet op...heel veel geluk met elkaar!</p>

<p>

'x</p>

 

Link to comment

 

<p>Hoi Anne, Ik heb vorige week jouw boek gekregen via Moeders voor moeders. (ben nu namelijk heel pril zwanger van een 2e kindje na 5 icsipogingen).</p>

<p>

Ik heb je boek in 1 ruk uitgelezen! Wat een goed boek! Ik bewonder jouw openhartigheid en de manier waarop je het hebt geschreven! Zo herkenbaar. Ik heb menig traantje gelaten en aan het einde dus keihard zitten janken van blijdschap voor jullie! Het was een tijd geleden dat een boek mij zo raakte. Bij deze dus bedankt voor je boek. Moeders voor moeders zou dit eigenlijk standaard aan nieywe leden moeten verstrekken, want het geeft tegelijk ook veel openheid en duidleijkheid over het wel een wee van vruchtbaarheidsbehandelingen.</p>

<p>

Ik wil jullie heel veel succes wensen voor een broertje of zusje voor jullie wonder!</p>

 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use