Jump to content

Anne Tel

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Anne Tel

 • Rank
  Baby
 • Birthday 12/26/1975
 1. het programma is uitgesteld naar volgende week woensdag. De redactie zoekt nog vrouwen die hun verhaal willen vertellen. Het is journalistiek een goed programma. Mocht je toch geroepen voelen om voor jezelf en andere vrouwen op te komen... Ik denk dat het goed is om onze kant van het verhaal ook te belichten. Alle vrouwen die ondanks hoge BMI maar dankzij IVF toch een kindje krijgen, moeten deze kans ook krijgen in de toekomst en niet buitengesloten worden. Het traject geeft genoeg stress, als je verplicht moet afvallen, geeft het meer stress en kost het veel vruchtbare maanden. Zelf ben ik 15 kilo aangekomen sinds ik in het IVF traject zit, ik zou er erg verdrietig van worden als mijn IVF traject daardoor uitgesteld zou moeten worden.
 2. Interessante discussie. Dit onderwerp staat morgenavond gepland om 20.30 uur op tv bij De Vijfde Dag (Ned2) Ze zijn nog op zoek naar vrouwen met hoog bmi, kinderwens en problemen met ivf intake. Wie van jullie durft om voor de tv haar ervaring te vertellen? ik heb hier ook een oproep over geplaatst. ik ben hier zelf niet bij betrokken, maar ik voel me wel betrokken (zit nu in IVF behandeling, BMI 28) en ik ga zeker kijken. Ik ben benieuwd naar de reportage. Ik denk dat het goed is als mondige IVF vrouwen met hoog BMI voor de minder mondige vrouwen opkomen en de andere kant van het verhaal laten zien.
 3. Binnenkort komt er een special op tv over eiceldonatie (publieke omroep). Yvonne Verkaik is op zoek naar vrouwen die hier ervaring mee hebben. Als je jouw verhaal wilt delen, dan kan je haar het beste even mailen. Wie weet kan jij met jouw verhaal andere vrouwen helpen. Ik wens jullie veel succes met jullie reis naar jullie kinderwens. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar zit weer middenin een regulier ivf traject.
 4. Heb jij een hoog BMI en problemen gehad bij intake of tijdens een IVF traject? Hebben artsen jou geadviseerd eerst af te vallen voordat je met IVF mocht starten? Er wordt een onderzoek hierover gepubliceerd. 'Geen IVF voor vrouwen met teveel overgewicht' Een tv verslaggever van een publieke omroep is met spoed op zoek naar vrouwen met deze ervaring. Als jij je verhaal wilt delen, bel dan met je kunt niet meer bellen Misschien kan jij andere vrouwen helpen door jouw verhaal te delen.
 5. nee, deze keer was het pepernoten zoeken in de VU haha. en gevonden! heb gister de bloeduitslag gehad, 24 dec de 1e echo!
 6. En mama-in-love jij ook gefeliciteerd! ik zag je net voorbijkomen op babybytes. super zeg. wat een mooie week is dit.
 7. Gefeliciteerd Nikkie! Hier hetzelfde positieve nieuws! superblij. Mijn laatste cryo uit sept 2010 heeft het gered. voor mij geen hormooninjecties of puncties meer.
 8. zo schuiven we door naar wachtbankje november. cryo tp ging vorige keer niet door, omdat zkh eisprong heeft gemist na 5 echo's en bloedprikken. dit is mijn blog erover, ook over wachten in het algemeen. http://www.ivfmoeders.nl/entry.php?396-Wachten-op-een-baby hopelijk in november meer geluk! jullie ook veel geluk gewenst.
 9. Zwanger zijn en zwanger worden staan in het teken van wachten. Als je een positieve test hebt, wacht je op je eerste afspraak met je verloskundige, de eerste keer het hartje horen, de eerste echo, het grote nieuws delen met je familie, de 20 weken echo en dan wacht je totdat de 40 weken voorbij zijn en je kindje wordt geboren. 40 weken wachten duurt eindeloos lang en wat ben je blij als je de uitgerekende datum bereikt en je eindelijk je baby in je armen mag houden. Het wachten gaat ook gepaard met een mate van angst en onzekerheid. Als alles maar goed gaat, als de echo maar goed is: je leven staat in het teken van je baby. Zwanger worden bestaat ook vooral uit wachten. Een jaar van 52 weken gaat soms zo voorbij. Voordat je met IVF begint, heb je er gauw 80 wachtweken op zitten. Want als je na maanden van onderzoeken en intakegesprekken eindelijk mag starten, dan begint het volgende wachten. Je wacht op je menstruatie, op het inplannen van de afspraak, op een echo of bloedprikken, op een telefoontje van het ziekenhuis, op een uitslag van echo en bloedprikken, op een punctie, op de uitslag van het aantal gevonden eitjes, daarna het aantal embryo’s, op de datum van een mogelijke terugplaatsing en je wacht op de dag van de terugplaatsing, want dan hoor je vaak pas of het echt doorgaat. Daarna begint pas het allerergste wachten: de 2 wachtweken. De 2 weken van angst, hoop en onzekerheid. Ben je zwanger of word je ongesteld? Voel je krampen of zijn je borsten groter of gevoeliger dan normaal? Als je wel ongesteld wordt, begin je direct weer opnieuw met wachten op de volgende ronde. Ben je zwanger, dan mag je door naar de verlengde wachtweken en krijg je in week 7 al een echo. Zo sta je continu in de wachtstand en ontkom je er niet aan dat het wachten vanzelf je leven gaat beheersen. De uren in de wachtkamer van het ziekenhuis wegen niet op tegen de uren die je thuis of op het werk moet doorkomen. Zelf ben ik een klein half jaar weer aan het wachten. 2 terugplaatsingen zijn niet gelukt. De 3e terugplaatsing had vorige week moeten plaatsvinden. Ik ben in 7 dagen tijd 5 keer naar het ziekenhuis geweest. Elke ochtend een echo en soms bloedprikken om de eisprong te monitoren voor het juiste moment van terugplaatsing, elke middag tussen half 2 en 4 het telefoontje van het ziekenhuis. Op zondagmiddag na de 5e echo belde het ziekenhuis: ‘Helaas, de eisprong is al geweest, en blijkbaar hebben we deze gemist tijdens de 5 echo’s’. Dus ik ga gewoon weer verder met wachten op de volgende cyclus. wordt vervolgd..
 10. Crisje! je bent zwanger! jee, een week niet op het forum geweest en nu lees ik dit goede nieuws. wat geweldig voor je!
 11. Yes! Wat goed Pinklady, en fijn dat je punctie achter de rug is. Het is een gemene pijn, maar voor zo'n mooie oogst moet je het over hebben. Morgen je ww in. Succes!
 12. Pinklady, Dat wordt een mooie oogst zeg! Fantastisch. Maar heb je pregnyl kunnen krijgen of bedoel je ovitrelle? Ik heb ook weer een recept liggen, 2x al ovitrelle omdat Pregnyl niet leverbaar is. Hoop dat ik weer Pregnyl kan krijgen, liever een natuurlijk hormoon.
 13. Sproet, In ons ziekenhuis (VU) is het beleid om 1 cryo terug te plaatsen om tweelingzwangerschap te voorkomen. Tot nu toe heb ik steeds dat 1 van de 2 goed ontdooit. je hebt er maar 1 nodig voor een groot geluk. op wikepedia staat ook dat 50% van de cryo's goed ontdooid. Succes met je eskimootje! Als die het avontuur van -200 naar +37 doorstaat, moet het een goede zijn ;)
 14. Anne Tel

  Uitslag

  Het liefste wil ik goed nieuws vertellen. Blij vertellen dat ik zwanger ben. Maar nee, het is opnieuw niet gelukt. Eerder dan verwacht werd ik vanavond ingehaald door overtuigend bewijs dat deze cryo het niet heeft gered. Diepe zucht. Met een glas wijn schrijf ik deze blog. Wat voel ik nu? Verdriet, teleurstelling, ik weet het niet precies. Ergens wilde ik het te graag en ergens anders had ik vanmorgen het gevoel dat het niet ging lukken. Geen krampen of wat dan ook, gewoon een voorgevoel dat nu is bevestigd. Ik ben nu live aan het bloggen en aan het twitteren. Ik weet niet of dit de juiste manier is om er mee om te gaan, maar voor mij werkt het. Ik vind het makkelijk om het van me af te schrijven en het delen met anderen, dan dat ik het aan iedereen 10x moet uitleggen. Ik merk dat ik de steun van anderen erg waardeer. Deze keer ben ik het niet, maar wel een ander wordt zwanger. En ik ben blij voor de ander bij wie het wel lukt. Je leeft zo met elkaar mee, mijn IVF twittervriendinnen lijken haast echt, ook al hebben we elkaar niet gezien. Ook dat we nu kaartjes sturen om elkaar geluk te wensen, ik vind dat best mooi dat dat kan. Elkaar helpen. Vrouwen onder elkaar. Een uur voor mijn terugplaatsing maakte iemand vorige week de opmerking: ‘Hoe gaat het met je? Je buikje groeit al goed!’ Die opmerking blijft maar hangen, hoe fijn is het als je zwanger bent en dat iedereen je complimenteert over je buik. De buik waar ik me nu voor schaam. De buikspieren die ik heb verwaarloosd sinds de zwangerschap en bevalling. Daarom blog ik erover en wil ik vooral dat iedereen weet dat ik NIET zwanger ben. Zodat deze vergissing niet meer wordt gemaakt. Een soort van zelfbescherming misschien? Ook blog ik omdat ik het daarmee definitief maak, de feiten onder ogen zie en het daarna naast me neer kan leggen. Verder gaan. Naar de volgende poging. In gedachten ben ik al bezig met het telefoontje van de VU: mag ik meteen verder, of kom ik weer in die vervelende wachtstand? En stilletjes bereid ik me voor op de hormonenpolonaise in januari. Dan zijn mijn ‘bonus-cryo’s’ op en moet ik weer opnieuw beginnen. En voel ik ondertussen de onzekerheid van vroeger weer dat ik een weg ben ingeslagen en geen idee hebt hoe lang de weg gaat duren en wat ik onderweg mee ga maken. Ik voel ook de vechtlust dat ik alle kansen wil benutten. Ik heb het al meegemaakt en weet precies wat het is. Dan maar weer die 58 injecties in een maand tijd erin. Het hoort erbij en ik kies hiervoor. Omdat ik het doe voor iets wat ik het allerliefste wil: een broertje of zusje voor Felicia, een tweede kindje in ons gezin. Gaat het ons lukken? Het laatste nieuws: ik sta in de plannig voor een volgende cryo terugplaatsing medio 20 oktober.
 15. Hoi Crisje83, Leuk om te horen! Veel plezier met lezen, ik hoop met een lach en een traan en een gevoel van herkenning. spannend weekend voor jou, boek geeft vast wat afleiding. Ik ben verplaatst naar wachtbankje oktober, 8 oktober de eerste echo alweer gepland staan dus dat schiet wel op. Succes allemaal. groetjes, Anne
×

Important Information

Terms of Use