Jump to content

wen72

Members
 • Content Count

  2,599
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About wen72

 • Rank
  Queen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bianc, Gefeliciteerd met je zwangerschap! En gelijk 2 stuks. Wow! Jessi, hier ook een tevreden Gent ganger. Na 4 icsi pogingen elders, raakte ik bij de 5e poging blijvend zwanger van mijn dochter in Gent. Ik zou ook zeggen, ga er gewoon eens heen. Afzeggen kan altijd nog. Er zullen mogelijk eerst wat onderzoeken volgen zoals bloedonderzoek (kan mogelijk gecombineerd worden met de intake), hysteroscopie etc. Zodra de uitslagen er zijn, kan je meestal snel starten. Ik deed ook de echo's in het lokale ziekenhuis. En ook wij zaten toendertijd met een peuter die mee moest omdat wij gewoonweg helemaal geen opa's en oma's hebben die kunnen oppassen. Dat hield in dat ik voor de meeste afspraken of alleen ging of met zijn allen. Uiteindelijk vielen de hoeveelheid afspraken wel mee: uitgangsecho (maar als je een beetje doordramt, kan je die ook gewoon lokaal doen), de laatste echo, de punctie en de terugplaatsing. Dus gemiddeld 4 keer voor een poging. Alleen met de punctie is het een nadeel dat je een peuter bij je hebt, want die mogen niet op de punctiekamer, hetgeen inhoudt dat je man dan samen met je kindje buiten moet blijven en jij de punctie alleen moet ondergaan. Aan de andere kant: ze slepen je er echt doorheen en krijgt echt veel aandacht als je het alleen moet doen. Ik kan ook alleen maar beamen dat het echt prettig in Gent was. Ze zijn kundig, zorgvuldig en je bent geen nummer. Succes iig! Hier trouwens ook prednisolon gehad tijdens de zwangerschap. Ook 20 mg, maar dat liep via dr Pf (immunoloog in duitsland ipv Gent). Ik heb de gehele zwangerschap toen prednisolon moeten blijven slikken. Weliswaar iets afgebouwd tot 7,5 mg, maar mijn bloed liet telkens toch verhoogde activiteit zien, waardoor ik moest doorlsikken. Denk dus echt dat het ook met je persoonlijke situatie te maken heeft hoe snel je kan afbouwen. Waarom had je prednison etc? En hier ook fraxiparine ipv aspirine. Aspirine is wat meer algemeen en aangezien ik een lichte stollingsafwijking heb, kreeg ik ook fraxiparine erbij. Die mocht ik overigens wel afbouwen met 12 weken.
 2. Oh. Wat erg! Sorry. Heel veel sterkte meis! Ik wens mee voor een wonder voor jullie. Inge, dank je dat je het even hebt laten weten.
 3. Wow, wat een mooi nieuws Hope and Faith! Gefeliciteerd! Dit zijn inderdaad de verhalen die weer moed en hoop geven. Hou ons een beetje op de hoogte van alles. In ieder geval een gezonde en voldragen zwangerschap toegewenst! Mijn verhaal is vergelijkbaar met die van Roossie. Wij hebben 2 prachtige kinderen middels icsi en ik voel mij ontzettend gezegend! Maar de wens voor een derde kindje blijft in mijn achterhoofd meespelen. Ooit, ver voordat ik wist dat er een medische molen bestond en ik nog een onbevangen puber was, riep ik al dat ik graag een groter gezin wilde met minimaal 3 kindjes. Maar ja, ik ben nu inmiddels alweer 42 jaar en het zaad van mijn man is zodanig slecht dat ik er niet zwanger van zou kunnen raken. Volgens de artsen dan. Dus de hoop op een spontane zwangerschap is inmiddels al weggeleden. Wat blijft over? Nog een een icsi poging met mijn leeftijd? Wij overwegen het serieus. Ik voel mij hierdoor soms ook best asociaal, hoor. Al 2 mooie kindjes en dan nog de wens hebben voor een derde terwijl er helaas nog teveel meiden met lege handen staan. Maar dit soort berichten geven toch weer net dat steuntje in de rug. Dat op onze leeftijd het zwanger worden nog niet geheel is uitgesloten. Vroeger had je hier zo"n 40+ topic. Daar las ik vaak mee en die berichten gaven mij ook vaak hoop om weer door te gaan. Helaas wordt daar niet meer geschreven waardoor de posoitieve verhalen mbt de wat oudere dames wat minder bekend raken. Rianna, succes alvast voor jullie tweede poging.
 4. Ik weet niet of gent nu bereikbaar is. Moorgen vast en zeker wel. Ik weet wel dat het vaker gebeurt dat je door de pil heen bloedingen kan krijgen. Dat is ook in gent bekend en kan je ook teruglezen op de bijsluiter. Ik had tijdens de pilstimulatie continue bloedverlies en dan bleek wel vaker voor te komen. En tijdens de laatste keer pilstimulatie inclusief pipelle bleef ik de laatste week na de pipelle bloeden. Ook dat scheen wel vaker voor te komen volgens gent. Je kan anders ook proberen een mailtje te sturen. Wie weet wordt5 het toch wel gelezen. Ik weet niet bij welke arts je onder behandeling bent maar ik zelf liep bij de prof en was ooit zo brutaal haar mailadres te zoeken via internet en heb haar toen op een zondag een mail gestuurd. Tot mijn grote verbazing kreeg ik dezelfde dag nog antwoord. Succes!
 5. Gaaf! Gefeliciteerd! Wat bijzonder zo.
 6. Framboos, ik hoop op een mooie terugplaatsing vandaag! Even een vraagje voor de DD dames: Ik las op een topic van freya dat er in DD tegenwoordig scratching wordt gedaan. Er wordt dan net als de pipelle een beetje weefsel van de baarmoederhals weggehaald. Ik las echter dat je dan in DD de mogelijkheid hebt om dit weefsel te laten onderzoeken door een immunoloog. Dit zou nauwkeuriger zijn dan bijvoorbeeld het bloedonderzoek bij een immunoloog. Tijdens dat onderzoek wordt er dan onder meer gekeken naar de NK cellen. Wie van jullie heeft ervaring met dit onderzoek of weet er meer van? Kan je dit ook in DD laten verrichten terwijl je een daadwerkelijke icsi poging elders doet? Alvast bedankt.
 7. Ik sluit mij aan bij olijfje en mogelijk een afspraak kunt maken in beide ziekenhuizen om te kijken waar jij je het beste voelt. Ik heb zelf zowel ervaring in DD als in Gent. Bij ons is de zaadkwaliteit ook het probleem. In DD is er inderdaad de aanvullende technieken zoals imsi en picsi, maar die is er in gent ook. Alleen in gent geloven ze niet echt in de meerwaarde van Imsi. De prof heeft mij ooit uitgelegd waarom de imsi methode niet voor overtuigende meerwaarde zorgde, maar ben haar verhaal een beetje kwijt. Beiden hebben een embryoscoop, AH, en dag 5 embryo's tp. DD doet ook aan scratching en imuunafwijkingen. Gent doet de pipelle en het RIF bloedonderzoek en ook een imunoloog. Mogelijk dat er ook eens gekeken kan worden naar de reden waarom ze niet innestelen. Helaas is daar nog niet heel veel over bekend, maar middels bloedonderzoeken, hysteroscopie etc kan er wel het eea uitgesloten worden. Iig heel veel succes!
 8. Even uppen. Wie heeft er nog niet zo lang geleden ervaringen met het zetten van een intrallipid infuus / prednisolon etc. Of misschien wel weer nieuwe inzichten mbt behandelingen?
 9. Henne, ik zat overigens laatst op freya te lezen dat men bij der kinderwenskliniek in DD ook scratching doen. Dat is hetzelfde effect als de pipelle, ware het niet dat het afgenomen weefsel naar een immunoloog wordt gestuurd en iets zou zeggen over de NK cellen en conditie van de baarmoeder. Dit zou (volgens het bericht) nauwkeuriger zijn dan het bloedonderzoek bij Pf? Aan de hand van de uitslag zou dan bijvoorbeeld de juiste hoeveel prednison kan worden afgestemd. Ik dacht ik meld het maar even in het kader van: toch nog even allen bekeken te hebben cq nieuwe informatie. Ik weet niet of dit ook als los onderzoek bij de kinderwens kliniek gedaan kan worden, zonder aanvullende icsi behandeling oid. Ik weet wel dat er geen samenwerking meer is tussen Pf en de kinderwenskliniek (zoals toen in "onze tijd").
 10. Lieve Henne. Welkom terug. (helaas, maar je snapt wel wat ik bedoel). Ook hier schrijf hier nog maar sporadisch, maar volgens mij heb ik ooit ergens in het DD topic iets gelezen over een kliniek in Amsterdam die eventueel de intrallipid infusen zou kunnen geven. Of anders even contact opnemen met het forumgenootje, die bevoegd is om een infuus aan te leggen. Ik wil haar anders wel benaderen voor je, hebben namelijk nog wel eens contact met elkaar. Mogelijk zijn er hier nog wat meiden die je info kunnen geven. Okaasan??? Hilly??? Beanie???? Helaas las ik op een ander forum (freya???) toch ook wat meer kritische geluiden tov van Pf. Hij zou veelal standaard adviezen geven, waaronder de intrallipid???? Ik heb echter zelf die ervaring niet. En ook hier de ervaring dat de impact voor een tweede kindje er niet minder onder is. Jose omschrijft dat erg goed. Je neemt de oude bagage ook nog eens mee en daarnaast is de wens voor een tweede vaak even groot danwel groter dan bij de eerste. Lieverd, wij spreken elkaar elders nog wel, maar zag tot mijn verbazing hier je naam weer tegen komen, waardoor ik reageerde. Ook "jouw oude topic" over prednison en vagen streepjes is helaas el een tijd niet meer echt actief. Helaas want daar stond ook een hoop info in en is toch ook wel een beetje de basis voor de komst van jullie prachtige mannetje (en mijn heerlijke dochter :)).
 11. wen72

  Mommy's 2013

  Fijn dat je wat opdrachten hebt! Maar wat een tijdstip om een website af te ronden....hihihi. Heb je in de ochtend dan geen "probleem" als de meiden weer fris en fruitig zijn uitgeslapen terwijl jij er net een paar uurtjes slaap op hebt zitten? Ik ben idd wel benieuwd hoe je meiden er uit zien, maar snap dat je via het internet erg voorzichtig bent! En oeps....eigen haartjes knippen....niet leuk maar wel grappig om als buitenstaander te lezen. je hoort het idd wel vaker. Of bijvoorbeeld alles ondersmeren met sudo creme of zichzelf helemaal ondersmeren met jouw make up. Zoonlief heeft dat nooit gedaan, maar voor mijn dochter durf ik (dat betreft) niet mijn handen in het vuurt te steken. Een stuk ondeugender en ondernemender. Klein karaktertje. Thanks voor de tips mbt de verjaardag. F is ook een echt poppenmeisje. Ze heeft nu een aantal (kleinere) poppen en ik twijfel nu om iets van een b.aby born te kopen of zal ze daar nog te klein voor zijn?. Het is ook meer een luxe probleem omdat wij veel universele dingen nog hebben van haar grote broer zoals duplo (ook de trein), een ,loopfiets , step, knutselspullen etc. Hierdoor vind ik het moeilijk om een leuk cadeautje voor haar te kopen. Een keukentje heeft zij vorig jaar al gehad en ook een poppenwagen hebben wij al staan. Verder hebben wij hier net het waterpokken virus gehad. Eerst mijn zoonttje en daarna mijn dochter. En nu ben ik zelf geveld door de griep.... Ik ben eigenlijk bijna nooit ziek, maar merk wel dat zo'n burn out toch ook wel invloed heeft op mijn weerstand. Lijkt mij wel interessant mbt niet straffen en belonen. Valt dit binnen onvoorwaardelijk ouderschap? Hoe werkt dat dan? Wij zijn in de opvoeding best geneigd naar natuurlijk opvoeden en gaan veelal uit van het kind zelf middels observatie en daar op in spelen. Zo kijk ik bijvoorbeeld mbt slapen overdag niet op de klok, maar breng haar naar bed als ze moe is. Hierdoor slaapt zij soms nog gewoon 2 keer per dag. Proberen ons kind te lezen en daar op in te spelen. En dat in veel situaties. Hierdoor verschilt de aanpak per kind ook regelmatig want ik heb gemerkt dat de een meer behoefte heeft aan bijvoorbeeld voorspelbaarheid en vast ritme dan de ander. Sas en tiktak. Lezen jullie nog mee?
 12. wen72

  Keuzes

  Over zowel Dusseldorf als Gent zijn vele positieve verhalen. UZ Gent staat erg goed bekend met onderzoeken naar herhaalde miskramen. Van Dusseldorf weet ik dat iets minder. Ik heb zelf wel ervaring in zowel Dusseldorf (2011) als in Gent. Bij ons ging het echter niet om herhaalde miskramen, maar om herhaald innestelfalen. Mij viel toen op dat Gent meer instak op onderzoeken alvorens te starten met een nieuwe behandeling dan dat Dusseldorf deed. Maar dat was in 2011, dus ik weet niet hoe dat er nu aan toe gaat. Ik zit zelf bij CZ en met Dusseldorf hadden zij geen contract waardoor ik best veel zou moeten bij betalen. Met Gent hebben zij een contract waardoor alles vergoedt wordt. Je zou altijd even kunnen informeren bij je eigen verzekeraar. En eventueel bij beide een intake gesprek laten inplannen zodat je je eigen gevoel kan laten spreken. Ik wil je iig heel veel succes en sterkte wensen!
 13. Dank je wel voor je antwoord! Ik ga zeker nog even een keer navragen bij de prof. Gezien mijn persoonlijke omstandigheden, kan ik mij best voorstellen dat zij deze "dure" techniek niet bij mij willen inzetten. Ik heb immers al 2 gezonde kindjes en het gaat louter en alleen om mijn hoge leeftijd. Ik kan mij zomaar voorstellen dat daar momenteel nog protocollen / voorschriften voor zijn, in welke gevallen zij het wel willen doen, bijvoorbeeld bij herhaalde miskramen etc. Misschien als die techniek op den duur normaler gaat worden dat ze dan deze techniek ook in mijn soort gevallen gaan toepassen. maar desondabks ga ik het toch nog even een keer ter sprake brengen. Ik zie in je handtekening dat jij echt bezig ben met de allerlaatste loodjes. Wat spannend! Succes die laatste loodjes! Op naar een gezonde bevalling en een klein gummeltje in je armen.
 14. wen72

  Mommy's 2013

  Wat leuk dat er hier weer wat wordt geschreven! Miste het best wel. Maar moet eerlijkheidshalve ook zeggen dat ik er zelf ook niet echt heel veeel tijd (of energie) voor hebt gehad. Roossie, wow! 17 kilo!! Dat is goed, zeg, wat zal jew trots zijn op jezelf! PEuters in huis. Is de beruchte nee fase al begonnen bij haar?...hihihi. En Hoe was de tweede verjaardag? Wat heeft ze gekregen? (kan ik zelf wat ideeen opdoen). En hoe is het verder met jou? Trouwens sterkte voor je schoonvader! Beanie, ik zag de foto's van curacao voorbij komen op fb. Heerlijk! Wij zijn er zelf 3 kee geweest en blijft een lekker eiland. Trouwens ook enorm goed te doen met kleine kinderen. (M. was toendertijd 16 maanden toen wij daar waren). En jij dus ook al aan het afvallen! Wilde dat ik dat kon zeggen. Wat betreft die luier: Zo herkenbaar! Ik heb af en toe zware strijd met F vanwege het luier verschonen. En ze doet dit echt alleeen bij mij. Bij mijn man of bij de opvang is er niets aan de hand. Het schijnt te maken te hebben met het feit dat ze dit doen bij de personen waarbij zij zich het meest veilig voelen. Het is een soort grens durven opzoeken en ontdekken hoe ver ze kunnen gaan. Het schijnt een fase te zijn. (volgens het cb dan). Bij M had ik er nooit last van gehad, maar met F is dat totaal anders. Ik moet haar soms in een soort houdgreep leggen om haar luier te kunnen verwisselen. En die fase duurt al ruim een 8 maanden, maar lijkt nu iets af te nemen. Ik gebruik dus ook al geruime tijd luierbroekjes zodat ik haar staand kan verschonen. Of ik haal M erbij. Die gaat haar dan echt afleiden en laten lachen, waardoor ik (als ik heel snel ben) haar luier kan verschonen. Andere vormen van afleiding helpen overigens niet, ze is alleen te verleiden via haar grote broer. En ook het kletsen herken ik. M was op deze leeftijd al erg goed verstaanbaar ( kreeg er zelfs altijd complimenten over dat hij al zo snel en goed duidelijk kon praten), maar met F is dat net even anders. Ze klets heel veel maar niet alles is verstaanbaar. Het blijft bij woordjes. Nu ligt haar interesse echter in hele andere dingen ipv praten. Ze is met haar motorische ontwikkeling weer heel snel en ver en volgens mijn osteopaat zie je bij kinderen vaak dat ze of snel en goed kunnen praten of juist meer eerst de motorische kant pakken en daarna pas de taalontwikkeling beter pakken. Nou, daar doe ik het dan maar voor. En ook wat je schrijft over die ondeugendheid cq stoutste van de groep.....ik moest zo lachen. Dat betreft zouden dus Q en F tweeling kunnen zijn! Ons meisje is ook het enfant terrible van de opvang...hahaha. Tijdens de tussentijdse evaluatie werd ook heel subtiel geschreven: ze blijft capriolen uithalen. De aanstichters van alle grapjes en ze loopt voorop in dingen doen. Totaal nergens bang voor. Soms erg vermoeiend want ik heb ogen in mijn achterhoofd nodig. Als ik mij omdraai, is ze alweer ergens opgeklommen oid. Zo had ze vorige keer haar loopfietsje gepakt en was aan het proberen om te gaan staan via haar zadel om zo over het traphekje te kunnen klimmen......pfff. Of de trap opklimmen om vervolgens vanaf de vijfde trede naar beneden te springen (wat ze dus nog niet kan...) Herkennen jullie dat soort capriolen ook? Ik zie Q natuurlijk vaak op fb voorbij komen en het is een heerlijk mannetje om te zien! Ik snap dat je hem gemist had tijdens je vakantie. Heb jij trouwens ook fb, roossie? Ohh en kusjes geven! Heerlijk! Lekker knuffelen! Ben er gek op. Wat beterft mijzelf: ik werk nog steeds halve dagen op advies van de bedrijfarts. Een heftige burn out. Ik heb de agelopen jaren teveel "in het rood" gelopen en mijn lichaam gaf aan niet verder te kunnen. Ik word verder begeleid in een stukje rouwverwerking icm leren nee zeggen en grenzen voor mij zelf stellen. Leren om een goede balans te vinden tussen belastbaarheid / inspanning en ontspanning. En dat laatste is erg moeiljk. Maar dat komt best goed....ooit. hahaha. Verder hadden wij eind december een start gemaakt met een poging in Gent. Echter na de pipelle, merkte ik gewoon dat ik de energie nog niet had om een echte poging in te gaan met hormonen etc. Ik heb mij dus na de pipelle weer teruggetrokken. En hoe dat dan verder loopt mbt een poging.....wij zien het wel. Mijn prio ligt even bij mijzelf en weer volledig lekker in mijn velletje komen. Verder ben ik nog heerlijk aan het genieten van M en F. Twee totaal verschillende kinderen mbt karakter maar dat maakt het ook erg leuk (en soms een uitdaging). M zit nu in groep 3 en de ontwikkeling gaat dan ineens erg snel. Lezen, schrijven en duidelijk weer een stukje dichterbij in zelfstandigheid. F is over anderhalve maand alweer 2 en begint al een tijdje in de beruchte nee fase te komen. Ze heeft een pittig karakter maar is aan de andere kant ook erg lief en zorgzaam. Maar wel een dame die overduidelijk weet wat ze wilt en dit ook kan aangeven (zonder duidelijke woorden). Echt leuk om weer wat van jullie te lezen!
 15. Welkom op het forum! En wat fijn dat je al zo snel voor de intake kan komen. Zoals Madelin al zegt: het is altijd heftig als een stel de medische molen in moet. Jouw leeftijd is inderdaad een groot voordeel. Wij zijn ooit gestart met icsi, vanwege het enorm slechte zaad van manlief toen ik al 35 was. Tja, achteraf veel te lang gewacht met de stap naar de medische molen. (als ik dit eerder had geweten...) Dankzij de icis behandelingen was het ons gegeven om 2 prachtige en gezonde kindjes te krijgen. Ik denk dat iedereen de medische molen op zijn eigen manier beleefd. Zelf had ik altijd weinig last van de hormonen op het gebeid van gemoedstoestand en emoties, alleen de kilo's vlogen er bij iedere behandeling aan. Ik startte tegelijketijd met een vriendin en zij ervaarde weer hele andere klachten. En die verschillende ervaringen kan je hier ook teruglezen. Probeer er zo veel mogelijk open in te gaan. Wat betreft de pucties: ook die ervaart iedereen anders. Sterker nog: ik heb in totaal 6 puncties achter de rug en heb zelfs daarin verschillende ervaringen, varierend van verschrikkelijk tot erg goed te doen. Ik wil je iig heel veel succes wensen!
×

Important Information

Terms of Use