Jump to content

sas67

Members
 • Content Count

  2,606
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About sas67

 • Rank
  Queen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. sas67

  ivf terugplaatsingsdag

  Hoi, wij zijn zowel in Duitsland als in Spanje geweest. In Duitsland voor ICSI en extra behandeling. Mijn ervaring is dat er daar mee gekeken wordt naar je persoonlijke situatie. Helaas in Duitsland geen resultaat. Maar dat lag meer aan mijn eitjes. In Spanje zijn we via ECD wel zwanger geworden van onze nu bijna 4 jaar oude zoon!
 2. sas67

  Onzekerheid

  Hoi Djanne, Sam gaat super goed. Is een heerlijk ventje van bijna 3. Hij heeft gelukkig helemaal niets overgehouden aan zijn vreselijke eerste maanden. Leuk dat jullie nog een twin hebben gekregen. Wij durfde een 2de keer ecd niet aan. En zijn heel blij met onze mooie man. Geniet maar lekker van de kids, het gaat toch al zo snel allemaal. Groet Saskia
 3. sas67

  Onzekerheid

  Hoi, Ik kom na heel lang niet geweest te zijn weer even kijken op het forum. Ik ben middels ECD in Spanje op mijn 45 ste bevallen van mijn zoon. Je ziet dus dat boven de 40 niet betekent dat je geen kind kunt krijgen. Of meer zoals Dyanne( leuk jouw ook hier weer te treffen!) Veel succes!
 4. sas67

  40+

  Hoi Loppy, Ik kwam na lange tijd weer even op het forum kijken. Ook hier een succes verhaal. Op mijn 45 ste bevallen van een zoon middels ECD in Spanje. Dit na een aantal mislukte ICSI pogingen in duitsland. Succes!
 5. Er is een eicelbank in Utrecht. Maar overweeg anders ook eiceldonatie in het buitenland. Wij hebben ons wondertje via spanje gekregen. Succes!
 6. Jolanda, ik vind het ook vreemd allemaal. 1 op 8 op wat? Ik zou als de NIPT binnen is en goed of niet goed is toch een afspraak maken met de gyn voor duidelijke uitleg. Ben je nu in NL onder begeleiding? Of anders je door laten verwijzen naar prenatale diagnostiek. Ik hoop dat je de uitslag snel hebt!
 7. Jolanda, Weet je zeker dat ze bij jou de leeftijd van de donor hebben genomen en niet die van jou? Bij mij heeft de arts wel 3x gecheckt of het RIVM de juiste leeftijd had genomen. Hoe was je kansberekening op de 3 trisomieen? Scoorde je alleen op 1 risico hoog? Welke dan als ik vragen mag? Het klinkt wel vaag allemaal Ben jij onder behandeling in een academisch ziekenhuis? Wij zijn meteen verwezen naar het UMC afdeling prenatale diagnostiek. De vlokken test geeft een klein verhoogd risico op een miskraam. Ik snap heel goed dat je dat eng vindt. Hadden wij ook , zeker als je zoveel moeite hebt gedaan om zwanger te worden. Wij hebben echt bewust gekozen voor de test omdat we echt geen kindje met een ernstige afwijking wilde. Dat klinkt als je het zo leest misschien egoïstisch maar daar hadden wij onze overwegingen bij. Wij hadden al bepaald toen ik net zwanger was dat als we de combitest deden en er een slechte uitkomst was we dan ook meer wilde weten, dus ja ook het risico op een miskraam daarmee aanvaard. De GUO's zijn pas gestart na de uitslagen, daar zag men wel een klein defect aan het tussenschot van het hartje maar zo klein dat wij dat geen issue vonden. Uiteindelijk bleek dat een heel klein gaatje te zijn tussen de hartkamers die niet de situatie van Sam veroorzaakt heeft. Het gaatje is vanzelf in de eerste weken dicht gegroeid. Bij de GUO's is verder geen enkele afwijking gezien. Sam zijn problemen zijn waarschijnlijk voor een deel terug te leiden naar het Meconium aspiratie syndroom ; inslikken van vruchtwater met meconium. In mijn gevoel is hij ook te lang in mijn buik gebleven ook al was bij 40 wk op de GUO alles nog goed. In NL laten ze je dan doorlopen tot 42 weken. In belgie halen ze bij 40 weken. Ik ben daar nu een voorstander van, maar dat is een andere discussie.... Sam gaat nu super goed! Nergens meer een probleem, ontwikkeld zich prima. Ons wondertje. Zijn verjaardag was echt bijzonder. Lief dat je ons een beetje volgde! Ga ik nu jou volgen. Probeer niet te veel na te denken, het is een kansberekening. Je weet nu eigenlijk nog niets. Ik duim mee voor een goede NIPT! Liefs
 8. Hallo Jolanda, Wat een onzekerheid voor jullie. Ik begrijp niet hoe jouw leeftijd mee heeft gespeeld in de uitslag. De leeftijd van de donor is belangrijk. Ook ik was toen ruim 44 en mijn gewicht was( is) ook te zwaar. Scoor je "alleen" afwijkend op Down of ook op de andere 2 trisomieen? Ik ben vorig jaar augustus bevallen van ons zoontje, ook via ECD. Wij hadden ook een hele slechte combitest op de 3 trisomieen ( 1:24). Ondanks de donor van 22. Wij hebben een vlokkentest laten doen omdat de NIPT er toen nog niet was. Uit de vlokken test bleek gelukkig dat er geen chromosomale afwijkingen waren. Daarna zijn we heel goed onder controle gebleven met extra uitgebreide echo(GUO) en kindercardioloog. De NIPT test toch alleen op de 3 belangrijkste trisomieen dacht ik? Bij de vlokken test worden alle chromosomale afwijkingen bepaald. Onze man is met 40 wk en 6dg met spoed gehaald en heeft daarna heel erg ziek 2 maanden op de intensive care gelegen. Hij is heel erg ziek geweest en een wonder dat hij het overleeft heeft en er geen schade aan heeft overgehouden. Zijn slechte start staat trouwens los van de uitslag van de combitest. De weken van onzekerheid zijn slopend en er gaat van alles door je hoofd. Maar houd moed en probeer positief te blijven. Sterkte!
 9. sas67

  Mommy's 2013

  Tiktak, Je hoeft ook niet meteen naar een psycholoog. De huisarts heeft vast praktijkondersteuners.
 10. sas67

  Mommy's 2013

  tiktak, hier ga je niet alleen uitkomen met al je gevoelens. Zou misschien eens moeten gaan praten met iemand?
 11. sas67

  Mommy's 2013

  Beanie, wat fijn dat de nachten nu beter lijken te gaan met Q. Goed dat jullie hebben volgehouden. S.am slaapt eigenlijk als een os nachts. Gaat er rond 20.00 in na lekker spetteren onder de douche. Speentje erin, 2 korte krijsjes en weg is ie. Dan rond 22.30 nog een fles, vaak slapend soms is hij vlak ervoor wakker. En dan meestal alle nachten in 1 ruk door. Nu de afgelopen 2weken sliep meneer uit tot 09.00,maar dat was omdat ik niet werkte. Overdag slaapt hij nog een slaap van ongeveer 1,5 tot 2 uur en dan vaak smiddags nog 1 uurtje. Zijn we op pad zoals een dagje dierentuin of sprookjeswonderland dan slaapt hij amper, veel te bang van alles te missen. Ja hij klapt in zijn handjes en doet ze op zijn hoofd, gaat dansen (zittend) als er muziek op gezet wordt en als ik zeg we gaan naar bed en tandenpoetsen dan stopt hij zijn vinger in zijn mond en maakt poetsbewegingen. Echt te bizar, haha. Een speeltelefoon doet hij naar zijn oor als we een tring geluid maken. Ik gebruik voor de nacht de pampers baby dry. De luier is dan wel helemaal vol maar niet doorgelekt. Voorbereiding voor zijn verjaardag lopen. Er wordt een taart gemaakt voor hem door de vrouw van een neef van papa. En de rest regel ik volgende week. En jullie? Roossie, toch wel jammer geen positieve test. Tiktak, wat een moeilijke situatie is het toch. Maar ja je kunt het niet alleen.
 12. sas67

  Mommy's 2013

  Tiktak, ze meten dan de hormonen in je bloed. Maar ik denk dat het goed zou zijn als je misschien eens met iemand gaat praten, dan heb je in elk geval een klankbord.
 13. sas67

  Mommy's 2013

  Tiktak, balen dat je niet lekker in je vel zit. Zou je niet met je meisje hulp moeten zoeken? Ja was bij een osteopaat maar is bijvoorbeeld waar Beanie loopt niet wat voor jullie? Het lijkt mij ook moeilijk als je vriend zich gedraagt zoals je beschrijft. Dat geeft jou ook niet echt steun denk ik. Kun je wel bij iemand terecht met je gevoelens? Hier de bloeduitslagen binnen. Alles oke, geen aanwijzing voor de overgang....Aan de ene kant fijn maar het veranderd de klachten niet.... Eind augustus een afspraak bij de praktijkondersteuner. Bijna elke huisartsenpraktijk heeft er tegenwoordig een. Zij zijn vaak gespecialiseerde verpleegkundige of doktersassistente met specifiek aandachts punt. In mij geval GGZ( geestelijke gezondheidszorg). We zullen zien. Wij vieren S/am zijn verjaardag de 23ste met familie en een paar goede vrienden. We hebben toch gekozen voor niet al te grote club mensen. Voor S.am is het al feest genoeg met minder mensen en ik vind het ook wel fijn. We hebben een vaste begin en eindtijd...dan gooi ik ook iedereen eruit, haha
 14. sas67

  Mommy's 2013

  Beanie en Tiktak, hoe gaan jullie de eerste verjaardag vieren? Ik twijfel nog heel erg of we het klein houden, dus alleen opa en oma"s, zus en beste vrienden. Of dat we het groter doen. Voor S.am maakt het natuurlijk niet uit. Ik ga in elk geval een vaste tijd doen van komen en weggaan. En niet te lang. Vandaag naar het cb voor de prikjes. Ben benieuwd of hij weer zo stoer is als de vorige keren. Ik zelf zit momenteel ook even minder lekker in mijn vel. Ik kon vorige week alleen maar huilen. Je hoefde maar te kijken naar mij en daar begon ik al. Vreselijk emotioneel en gejaagd gevoel, geen rust in mijn hoofd, dat draait maar door. Ben bij de huisarts geweest voor bloedprikken voor schildklier en hormonen. Denk dat de overgang speelt, wel een beetje vroeg maar volgens ha kloppen de symptomen wel. Overwegen of ik hormoontherapie wil doen maar daar is een weliswaar klein risico aan op trombose later. Dus ik denk er nog even over na. Verder stukje oververmoeidheid door alles wat er gebeurd is en het vele alleen voor de zorg van S.am staan. Dus ook afspraak voor gesprek met de praktijkondersteuner. Inmiddels is dat huilen wel weg...gelukkig. Oh ja en leren S.am los te laten zei de huisarts..... snap wel wat ze bedoeld, ik vind het heel moeilijk om hem ergens te laten voor een paar uur om dan zelf iets te gaan doen. Geen probleem om hem naar de gastouder te brengen, maar dat is het ook wel. Zij is nu 3weken met vakantie dus ik ben nu 2wk thuis en laatste week komt mijn zus oppassen als mijn mannetje niet thuis zou zijn. Anders zorgt hij voor S.am
 15. sas67

  Mommy's 2013

  Beanie, en weer lekker geknuffeld met Q? Fijn dat er wel wat uitgekomen is bij de mesoloog. Nu nog zoeken naar de juiste balans in eten.
×

Important Information

Terms of Use