Jump to content

Hoopvol1976

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Hoopvol1976

 • Rank
  Baby
 • Birthday 09/10/1976
 1. Hallo allemaal, wat is er allemaal weer een hoop geschreven dames, en wat lees ik toch weer een boel verdriet en daarnaast ook weer hoop. Belladonna: wat een verdriet bij jou, het is zo herkenbaar. Sterkte! Ik heb mezelf op het bankje gezet. Ik weet trouwens niet wat een uitgangsecho is. Ik weet alleen dat ik 9sept m'n eerste echo heb, en zal vrij snel daarna de punctie hebben (tenminste als het gaat zoals het bij de 1e poging ging). Allemaal heel veel succes en kop op hè, we gaan ervoor! Het zullen weer hoopvolle dagen worden en trieste dagen, maar we gaan voor GROEN! :icon_flower: Start prikken :icon_flower: 8 augustus Liesjuh (deca) 9 augustus Suzz (clomid) 10 augustus Otjes (deca) 12 augustus Inge35 (deca) 21 augustus Hoopvol1976 (deca) 22 augustus Liesjuh (menopur) 23 augustus Joekie (deca) :icon_sunny: Uitgangsecho's :icon_sunny: 11 augustus Liesjuh 18 augustus otjes :toppie: Follikelmetingen :toppie: 13 augustus Megan (Icsi) 16 augustus Suzz 19 augustus Belladonna (cryo poging) 22 augustus Tasch (cryo poging) 31 augustus Liesje 9 september Hoopvol1976 (2e poing ICSI) :goodluck1: Testen :goodluck1: 2 september Suzz
 2. Hallo dames, Ik kom er gezellig bij. Na van het meibankje afgegleden te zijn, mag ik dan eindelijk weer plaatsnemen. Ik ben nu z'n weekje aan de pil, mag 21 aug beginnen met de deca, 9 sept de 1e echo en dan hopelijk snel daarna de punctie en TP. De rollercoaster begint weer. Succes allemaal!
 3. Hallo allemaal, het is alweer een tijdje geleden dat ik heb geschreven. Ik heb het forum een beetje links laten liggen in de hoop het hele ICSI gebeuren wat uit m'n hoofd te zetten. De 2e behandeling komt er weer aan. Ben nu een week aan de pil, eind aug kan ik met de deca beginnen en 9 sept heb ik m'n eerste echo en vrij snel daarna (hoop ik) de punctie en TP. Ik heb er zin in! Klinkt misschien raar, maar we hebben nu zo lang moeten wachten op de 2e poging dat ik sta te springen! Het heeft lang geduurd voordat de erge emo's na de mislukte 1e poging wat weggeebt waren en de emo's gaan nu weer op en neer. Vooral na het verjaardagsfeest van m'n man, op welk feest er 11 kleine kindjes rondliepen en 3 zwangere dames ;-((. Op dit moment wil ik alleen maar erg graag starten met spuiten, niet omdat dat nu zo'n feest is ;-) maar omdat de TP dan weer in zicht is. Ik zie dat er al heel wat nieuwkomers zich gemeld hebben. Allemaal heel veel succes en we knokken met z'n allen voor een ontzettend groen bankje! Liefs!
 4. Twinklestar, dat is idd een heel gedoe haha. Als m'n collega's even weg waren en ik was alleen, dan pakte ik snel een inlegkruisje, stopte het in m'n broekzak en pakte 2 bolletjes (nog in de verpakking anders gaan ze smelten) en dan heeeeeel onopvallend richting WC snellen. Het is een gedoe, maar achteraf ook wel weer lachen, wat een geklooi. Op m'n werk zijn ze wel op de hoogte dat we met ICSI bezig zijn, maar de heren hoeven niet te weten wat ik met die bolletjes op de WC moet...... Succes ermee en ik ben benieuwd wat je van de proppenschieter vindt.
 5. Hai Twinklestar, ik kreeg ook een proppenschieter van het ZH, maar heb ´m niet gebruikt, vond het maar een raar ding, en ook een raar idee dat ik dat naar binnen moet schuiven :laughing9:. Dus ik heb het zonder gedaan, kan ook hoor, gewoon inbrengen alsof je een tampon inbrengt en dat is ver genoeg, zeiden ze in het ZH. Idd krijg je van die troep en ik gebruik ook inlegkruisjes. De reden dat ik de proppenschieter ook niet gebruik is dat ik op het werk dan met die proppenschieter naar de WC moet en dat men mij dan met die proppenschieter ziet lopen. Ook niet fijn, ehum. Succes!!!
 6. Hey Inge, ik heb na onze eerste (mislukte) ICSI poging ook ontzettend gehuild en nog steeds zijn er dagen dat ik het er ontzettend moeilijk mee heb. Ik kan ook nog steeds niet accepteren dat we aangewezen zijn op ICSI dus laat staan dat de ICSI behandeling ook nog es mislukt. Schrijf maar lekker met ons mee hoor. Ik kan pas begin september terecht voor punctie en TP, dus zit ik hier ook niet helemaal op het juiste plekje. Gabriella: de BBQ viel heel erg mee, was ontzettend gezellig. M'n man raakte nog aan de praat met een buurvrouw en die zijn bezig met adoptie. Ze hebben een dochtertje, maar dat was een heel groot wonder, want zwanger raken is voor hen heel moeilijk. Ze zijn daarna voor een brusje aan de slag gegaan met IVF/ICSI maar dat lukte niet en nu dus adoptie. Ze zitten er helemaal doorheen, ze was vreselijk emotioneel, en vonden het heel erg voor ons dat ook wij zijn aangewezen op ICSI. Aan de ene kant ontzettend jammer natuurlijk voor hen, maar ik vind het toch wel fijn dat we buurtjes hebben die in hetzelfde schuitje zitten. Zij snappen ons tenminste. Ik kan me voorstellen dat je al die zwangerschapsverhalen niet kon aanhoren, dat is ook zo vreselijk moeilijk. Ik heb daar ook zo'n vreselijke moeite mee. En dan maar proberen die glimlach ophouden (Tusele). Kan ik soms ook niet hoor. En soms laat ik ook gewoon zien dat ik me ellendig voel. Ik heb wat goed nieuws. Ik heb immers (misschien hebben jullie dat al es gelezen) zo'n vreselijke pijnlijke punctie gehad. M'n man heeft bij het gesprek met de gyn begin juni geeist dat ik bij de volgende punctie onder narcose ga (lief hè). Maar dat doen ze niet. Heb later nog es gemeld dat ik op het forum wel es dames hoor praten over een of ander infuus. Maar aan zo'n infuus doen ze ook niet. Het ziekenhuis waar ik het over heb is het MCL. Toen hebben we contact opgenomen met het UMCG en zij doen wel de punctie met een infuus (met fentanyl). Het UMCG vond het raar dat het MCL de punctie doet met alleen een spuit morfine, dat vonden ze veel te licht. En al helemaal bij mensen die een vreselijke ervaring met de punctie hebben. Ik heb van het UMCG groen licht gekregen, ik mag voor de punctie daar naar toe!!!! (de TP gebeurde sowieso al in het UMCG, we hebben een combi van MCL en UMCG). Ik vind dit sowieso ook fijner omdat mijn man nu niet met de warmhoudbox met m'n eitjes van het MCL naar het UMCG hoeft te rijden. Nu is de punctie en de bevruchting in één en hetzelfde ziekenhuis. Dus geen pijn strax! Kus!
 7. Och lieve Gabriella, Het is zeker niet makkelijk allemaal. Ik ben mijn 'dagboekje' trouwens pas later begonnen. Ik kreeg het ook als tip van iemand anders en toen heb ik alle afspraken met huisarts, ziekenhuis ed opgezocht en opgeschreven en zag tot mijn verbazing ineens een hele lijst met bezoeken verschijnen. Onze relatie gaat soms ook niet over rozen, de ene dag ben ik depri en de andere dag is hij depri en dat wekt ook wel es frustratie bij elkaar op (en ruzies), maar over het algemeen gaat het goed en als ik zie wat we allemaal al (ook in het verleden, m'n man heeft bijv. een burn-out gehad een aantal jaren geleden) hebben meegemaakt, dan vind ik het toch knap dat het nog zo goed gaat. We proberen ook leuke uitjes te maken, zijn net een weekend weggeweest, hotelletje gepakt, apenheul geweest, en strax gaan we een midweek naar Brugge. Dit weekend hebben we een buurt bbq. Natuurlijk hebben de rest van onze buurtjes allemaal kinderen en zijn wij de enige, op nog één stel na, die geen kinderen hebben (ik zit gewoon te wachten op het moment dat zij vertellen dat ze in verwachting zijn, zijn we helemaal de laatste). Dus ik heb niet zo'n zin in die bbq. Waar je ook gaat, overal wordt je geconfronteerd met stellen die kinderen hebben, en dat doet zo'n pijn. Ik vind het moeilijk om tegenover de buitenwereld altijd maar vrolijk te blijven. Soms lukt dat gewoon niet en laat ik gewoon ook zien dat ik niet happy ben, dat ik gefrustreerd ben, ze mogen best weten dat we gewoon een k.....t tijd hebben. Ik kan niet altijd die smile op m'n gezien tevoorschijn halen hoor. En als de buitenwereld dat niet snapt... nou jammer dan. Gabriella, veel plezier het weekend, ik hoop dat je alles wat los kunt laten. Kus.
 8. Hey Stephie, Pffff, jij hebt al heel wat achter de kiezen meiske. Heel veel succes met alles en ik hoop voor je dat al jullie wensen uitkomen!
 9. Hey Pixel, Ik moet ook eerst aan de pil en daarna decapeptyl en later komt puregon daar nog bij. Ik heb niet zoveel last gehad van de hormonen, geen stemmingswisselingen, ben niet erg vermoeid, ben niet aangekomen, dus bij mij viel het mee en ik heb ook geen last gehad van blauwe plekken. Ik had wel last van de prikken zelf, deden best wel pijn. Ik was tijdens het prikken eigenlijk best wel positief, blij eigenlijk, omdat we eindelijk eindelijk bezig waren met datgene waar we zo naar uitkijken, het proberen om een kindje te krijgen. Het wachten totdat we weer mogen beginnen met de hormonen, valt me zwaarder. Dit zijn voor mij van die doelloze maanden, wachten wachten totdat we weer mogen beginnen. Waar ik nu wel last van heb zijn bloedingen. 30 mei, na de eerste ICSI poging, ben ik ongesteld geworden, dat duurde maar een paar dagen (het duurde veel korter dan m'n normale menstruaties) en nu heb ik telkens last van tussentijdse bloedingen en op dit moment vloei ik enorm, net alsof ik gewoon ongesteld ben, terwijl ik eigenlijk begin volgende week ongesteld moet raken. Ik heb de gyn al gemaild en zij zegt dat het normaal is dat het wat op hol is geslagen, maar als het aanhoudt, dan moet ik bellen. Hebben jullie hier ervaring mee? Ik zag dat het bij jou Gabriella ook niet helemaal normaal ging. Gabriella: ik heb vanaf het begin een klein dagboekje bijgehouden, ik heb opgeschreven wanneer ik van de pil af ben gegaan, dat we later contact hebben opgenomen met de huisarts omdat we maar niet zwanger raakten, de bezoeken aan de verschillende ziekenhuizen, de vruchtbaarheidstest, enz. Ik houd elke fase van onze kinderwens bij en ik hoop dat ik strax het dagboekje kan eindigen met in KOEIELETTERS dat ik zwanger ben. Het dagboekje bijhouden heeft me wel goed gedaan. Wat me vooral opviel was dat we al heel veel hebben meegemaakt in die 2 jaar dat we nu bezig zijn, dat we al heel wat ziekenhuisbezoekjes hebben afgelegd en dat mijn man en ik dus behoorlijk trots op onszelf kunnen zijn dat we zover zijn gekomen en dat onze relatie ook nog steeds goed is, want daar werden wij ook ontzettend voor gewaarschuwd, dat het een hele impact heeft op de relatie. Dus dikke pluim voor ons! En voor ons allemaal! Tusele: hoe is het nu met je, gaat het weer beter met je armen en de rest van je lichaam? Kus!
 10. Hallo PixelEgelmeers, wat een grappige naam, haha, waar komt je nickname vandaan? En veel succes met de behandeling en wat fijn je dat zo goed onder controle staat en dat je (laten we het alsjeblieft niet hopen) 6x vergoed krijgt. Duimen dat ook voor jou je wensen uitkomen. Melis: goed resultaat hé, geweldig en dan ook nog cryo's, maar ik hoop voor je dat je een plakkertje hebt en dat je de cryo's nu niet nodig hebt. Ik duim keihard voor je (duimen duimen duimen duimen duimen duimen duimen duimen). Tusele: bedankt voor de tip voor de site, heb 'm bekeken en heb geluisterd, maar ik denk dat ik nog steeds in de ontzettende kwade, gefrustreerde, depressieve fase zit, want het heeft me niet geholpen en ik geloof ook niet dat het gaat helpen. Ik ben gewoon een ontzettend gefrustreerd meisje. Vandaag hoorde ik dat een vriendin zwanger is, van de tweede. De zoveelste. Gisteren tussen de kleine kids + zwangere schoonzus (zwanger van het vierde kind) gezeten, dus ik heb m'n portie lachen als een boer met kiespijn wel weer gehad. Pffff, het wordt steeds moeilijker om al die zwangeren te accepteren. Maar enfin, ik heb heus ook m'n goeie momenten hoor, volgens mij kom ik ook alleen op het forum als ik niet goed in m'n vel zit, om m'n frustratie te uiten haha. Jullie zijn gewoon even het haasje dan. Gabriella: succes met alle zenuwen over het gerommel in je buik meiske. Kus allemaal.
 11. Hoopvol1976

  Hallo!

  Hallo Hope so, Welkom hier en veel sterkte en succes de komende tijd. Misschien kom ik je nog wel es tegen op een of ander wachtbankje hier op het forum. Liefs.
 12. Ik ben helemaal weg van Mumford and Sons, hele mooi muziek, bij het nummer After the Storm moet ik vaak janken. http://www.youtube.com/watch?v=z3RP1VbUaaA en A White Blank Page is geweldig Ik vind alle nummers van Mumford And Sons geweldig, maar deze twee raken me ontzettend. Adel, Someone like you, vind ik ook geweldig. Het is niet altijd dat de teksten passend zijn voor mij of voor de emotie waarin ik dan zit, maar de melodie doet heel veel voor me. Ik heb heel veel aan muziek, het kan me troosten, het kan me vrolijk maken, ik kan even heerlijk helemaal leegjanken.
 13. Hey Melis, mooi dat het je is meegevallen! en een superscore! Tusele: wat erg joh, zo'n val. En hoe gaat het nu tussen jou en je partner? Gaan jullie er weer helemaal voor? Succes. Gabriella: ja, idd, die geboortekaartjes, hoe veel felicitatiekaartjes ik de afgelopen maanden wel niet verstuurd heb nav een geboorte!!!! En elke keer doet het weer zo'n pijn. En dat wil je niet. Want je gunt het een ander zo. Alleen..... je gunt het jezelf op dit moment het meest. Zondag vaderdag. Zie ik zo tegenop! Kom ik m'n twee schoonzussen tegen, die zwanger zijn, de ene zwanger van hun 4e kind, de andere van hun 3e kind. Ik wil dat gewoon even niet zien, geen verhalen horen over hun kwaaltjes en dan de zielige blikken richting ons. En maar zeggen dat het voor ons ook wel goed komt, blèèèhhh. Wij hebben onlangs weer een gesprek gehad met de gyn na de mislukte eerste ICSI poging. De gyn schrok er nogal van dat wij zo ondersteboven waren van de punctie. Het was een punctie 'from hell". M'n man heeft geëist dat de volgende punctie onder narcose ging. De gyn zou dit in het volgende teamoverleg bespreken, maar, zoals ik al had verwacht, mag ik niet onder narcose. Ze zei dat de volgende punctie waarschijnlijk wel mee zou vallen. Heb ik wat aan! NOT! Ik mag nog wel een extra tabletje nemen, die moet ik dan 's avonds thuis innemen. Dat zou eventueel kunnen helpen. PFFFFFF. Ik lees op dit forum soms ook over infuusverdoving. Wat is dat? Heb alleen een morfinespuit gekregen en een kalmeringstabletje en nog een of andere spuit, waarvan ik niet meer weet wat het was. Heb vorige week mijn 'bestelling' weer afgegeven bij de apotheek, ik kon het nog niet aan om het al op te halen, doe ik volgende week wel, ligt de koelkast weer vol, zucht. Volgende week krijg ik ook m'n nieuwe schema. Op naar de tweede poging. Liefs allemaal!
 14. Hey Shirley, ik zie nu pas je vraag, oepsie. Ik moet idd eerst aan de pil. Bij de eerstvolgende menstruatie moet ik op de derde dag van deze menstruatie met de pil beginnen en zo'n vijf weken slikken, na ongeveer 4 weken moet ik starten met decapeptyl en later moet ik de puregon erbij spuiten. De deca en de puregon moet ik een tijdje spuiten, op een gegeven moment heb ik de eerste echo en hopelijk vrij snel daarna de punctie. Ik geloof niet dat wij op deze manier meer kans hebben hoor. Volgens mij is het gewoon in elk ziekenhuis weer anders. Over zo'n 2 weken krijg ik m'n schema voor de 2e poging, waarschijnlijk zal in week 37 de eerste echo zijn. Ik zie dat jij in aug start met de eerst IVF/ICSI behandeling, spannend hoor. Is het al bekend wat het wordt? IVF of ICS?
 15. Hè Okasaan, wat ontzettend rot voor je. Ik had ook dat gevoel, na zo'n hel van een punctie, maar wel een hele goeie embryo, .......... was het ons toch niet gegund. Het is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik een negatieve test had, maar ik ben er ook nog niet overheen. De eerste paar dagen waren vreselijk, vreselijke huilbuien gehad, me helemaal afgesloten voor alles en iedereen. Nu zijn m'n man en ik weer aan het proberen ons leven weer wat leuk te maken, vanavond gaan we een hotelletje pakken en morgen naar de Apenheul. We zouden pas in september vakantie hebben, maar we konden toch nog in juli een weekje vakantie opnemen, dus in juli gaan we een midweekje naar Brugge. Zo proberen we de draad weer op te pakken, weer wat te maken van ons leven. Op 9 juni hadden we een gesprek met de gyn. Mijn man heeft geëist dat ik bij de volgende punctie onder narcose ga. De gyn zei dat ze dat normaal niet doen, maar ze zou het toch bespreken in het teamoverleg. Dinsdag krijgen we de uitslag. Ik vrees met grote vrezen, ik ga er maar gewoon vanuit dat ik bij de volgende punctie alleen maar weer wat morfine zal krijgen en een rustgevend pilletje. Misschien valt de 2e punctie wel ontzettend mee natuurlijk. Liefs!
×

Important Information

Terms of Use