Jump to content

Akara

Members
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Akara

 • Rank
  Kleuter
 • Birthday 02/01/1983
 1. Dames, ik ben gisteren bevallen van een prachtige dochter genaamd Auréline. Ze woog 3,290kg en is 50cm. Heb heel lang (van 21u op 2 aug tot 8u op 3 aug alle 5 min weeen gehad met een totaal van 4cm ontsluiting. Daarna zijn ze elkaar sneller beginnen opvolgen en om 9u30 zijn mijn vliezen gebroken. Om 10u30 mocht ik beginnen persen en na 3 persweeen om 10u39 is dus onze prinses geboren.
 2. Wat spannend Champietal! Wie weet heb je morgen je kleine meid al in je armen! Veel succes! Om hoelaat wordt je ingeleid? Ik heb ondertussen mijn laatste werkdagje achter de rug en kijk er met gemengde gevoelens tegenaan.Langs de ene kant ben ik blij dat ik echt kan beginnen aftellen en langs de andere kant had ik nog zeer teel te doen op m'n werk...
 3. Hallo dames, het is al een tijdje geleden dat ik nog iets van me laten horen heb maar was wel alles aan het meelezen. Eerst en vooral Nathalie, proficiat met je kindjes! Zeer mooie namen. Hopelijk gaat alles goed met hun en met jou! Loesje, goed dat je bloeddruk eindelijk onder controle is, is toch terug een geruststelling! Goed te horen dat het met de andere dames ook goed gaat. Denk trouwens dat we allemaal wel aan het waggelen zijn hoor Beanie ;-) Ikzelf heb het heel erg druk gehad. (ben nog steeds aan het werk) M'n man z'n groottante is overleden, hijzelf moest ongelooflijk veel werken, van de ene ploeg in de andere... Ook is onze oudste nogal veeleisend de laatste tijd. Ze wil enkel mama, en mama moet alles doen voor haar, als papa er is mag hij soms zelfs nog niet in haar richting kijken of ze wordt al hysterisch dat ze mama wil. Maar goed. Mijn laatste afspraak was 2 weken geleden bij de gyn. Onze kleine meid is al volledig ingedaald en had een centimeter ontsluiting. Dit wil niets zeggen natuurlijk, je kan zolang rondlopen met een paar centimeter ontsluiting maar wie weet...
 4. Uitgerekend: 29 juli: Annengel 9 aug: Loesje - meisje 12 aug: Akara - meisje 13 aug: Champietal - meisje 16 aug: Sas - jongen 16 aug: Brenn 18 aug: Tiktak - meisje 22 aug: Nathalie- jongen en meisje 26 aug: Beanie - jongen Afspraken: 29 juli: Champietal, afspraak VK en wanneer inleiden misschien 1 augustus: Beanie afspraak gynaecoloog 1 augustus: Saskia afspraak gynaecoloog 2 augustus: Akara afspraak gynaecoloog Bevallen: Nathalie op 22-07 van N_oa en N_athan
 5. Hallo dames, het is al een tijdje geleden dat ik iets van me laten horen heb maar m'n dochtertje is ziek geweest, zware koorts, bij alles overgeven,... Ze is gelukkig aan de beterhand, enkel nog haar antibiotica uitnemen. Ze wisten jammergenoeg niet zo goed wat er precies aan de hand was... Met onze kleine uk is alles goed. Ze is echt super beweeglijk, heb er soms echt last van. Heb dus veel harde buiken. Ben regelmatig ook draaierig en zal blij zijn als'k volgende week terug op controle mag voor m'n schildklier, m'n medicatie zal terug redelijk de hoogte ingaan. Ook al zegt de specialist dat de draaierigheid niets ernee temaken heeft. Hebben jullie soms ook last van harde buiken? Ook steken in m'n onderbuik. Denk dat het m'n banden zijn die aan het oprekken zijn. Kan me niet echt herinneren dat ik hiervan de vorige keer last had. Bij mij op m'n werk is er trouwens een collega ook zwanger. Ze is nu 9w en ik dus 27w, nu is haar buikje even groot als het mijne. Niet dat ik zo'n klein buikje heb hoor, kan het echt niet wegsteken (wil dat trouwens ook niet) maar zij is echt aan de zware kant. Van buik dan want anders is ze niet zo heel zwaar. Ik ben trouwens ook niet van plan om een pufcursus te gaan doen. Heb dat met Alexis gedaan en heb daar niet echt iets aan gehad. Heb toen ook een borstvoedingscursus gedaan. Vond het wel leuk om extra info te krijgen maar kon het eigenlijk ook zonder. Ben van plan om terug borstvoeding te geven, als dat natuurlijk lukt om te combineren met de 'grote' zus. Wat werk betreft heb ik van m'n dochter m'n laatste werkdag gehad de donderdag en de maandag daarop is ze geboren. Hier in Belgie moet je namelijk maar 1 week voor de uitgerekende datum stoppen met werken. Deze keer ben ik van plan om vanaf 1 augustus in zwangerschapsverlof te gaan. M'n gevoel zegt me trouwens dat ik vroeger zal bevallen dan m'n uitgerekende datum. Mijn volgende controle is volgende donderdag, dus 23 mei bij de gyn. Ben echt benieuwd om onze kleine meid terug te zien. Blijft toch elke keer spannend!
 6. Hallo dames, ik weet, het is een tijdje geleden dat jullie nog iets van me gehoord hebben maar zijn er een weekje tussenuit geweest met bevriende koppels. Ik heb ondertussen de 20w echo dus gekregen. Met onze kleine uk is alles zeer goed. Alles ziet er perfect uit. Het was zelfs zeer moeilijk om een goed beeld te kunnen krijgen want ze was zodanig beweeglijk dat ze het de gyn echt moeilijk maakte. Jullie lezen het dus goed, ik doe mee met de meidengolf want ik ben zwanger van een meisje. Moet wel eerlijk bekennen dat ik echt teleurgesteld was toen ik het hoorde, zat echt met de tranen in m'n ogen. Had zo gehoopt op een jongen. Ook is de ganse zwangerschap al volledig anders geweest dan van m'n dochter dat ik er echt vanuit ging dat het een jongen ging worden. Maar de natuur heeft anders beslist. Het belangrijkste is dat ze gezond is! Er was echter maar 1 minpuntje aan m'n controle en dat was m'n bloeddruk. Stond zeer laag namelijk op 88 op 45 lekker gezond maar niet zo leuk want daardoor voel ik me regelmatig slapjes en draaierig. Heb letterlijk aangeraden gekregen om met een zakje zoutchips in m'n handtas rond te beginnen lopen. M'n gewicht is nog niet bijgekomen. (was eerst 5kg afgevallen en die zijn er ondertussen 4 terug bij maar als ik van m'n startgewicht kijk zit ik er nog steeds onder) Wel kan ik het totaal niet meer wegsteken dat ik zwanger ben. Heb echt een mooi buikje. De volgende echo staat gepland op 25 april. Normaal blijf ik ongeveer alle 4 weken een echo hebben (het systeem in België is een beetje anders dan bij jullie in Nederland, bij ons ga je eigenlijk automatisch bij de gyn) En hoe is het met jullie? Ergens last van of kwaaltjes? Ik tegen de avond last van een pijnlijke buik.
 7. Ik voel onze uk al een sinds 13-14w. Afgelopen zondag kon zelfs m'n man hem voor de eerste keer voelen. (was met 16w6d) Toch altijd een heel bijzonder gevoel!!
 8. Sas, Wat naar van die tut! Echt geen leuke situatie. Zeker gezien wat er allemaal al gebeurd is. Maar uiteindelijk zag de gyn niets dat verkeerd was/is dus dat is het belangrijkste! Mijn echo begin van de week was ook goed. Onze junior lag in stuit dus weten we nog steeds niet wat het geslacht is. Dit word dus nog even spannend afwachten.7 Mijn man heeft hem/haar vandaag ook voor het eerst gevoeld is toch echt een bijzonder gevoel, zat echt terug met de tranen in de ogen. Hoop dat met de andere meiden alles goed is. Want wat is het hier kalm zeg!!
 9. Uitgerekend: 29 juli: Annengel 12 aug: Akara 13 aug: Champietal 16 aug: Sas 16 aug: Brenn 26 aug: Beanie 20 weken echo: 22 maart - Loesje 81 30 maart - Akara 2 april - Tiktak 3 april - Champietal 3 april - Beanie 5 april - Sas67
 10. Welkom Beanie! Ik duim voor je dat alles goed blijft gaan! Wij zijn vandaag op controle geweest. Met onze Uk was alles goed. Hij/zij lag in stuit dus er kon geen zekerheid gegeven worden ivm het geslacht. Het hartje was mooi aan het kloppen en ook alle hersenhelftjes waren al mooi zichtbaar. hij/zij is al ongeveer 20cm wat gaat dat toch snel!!!
 11. Sas, dat hoop ik idd, dat het een jongen zou zijn, dan zou een grote droom in vervulling gaan maar het belangrijkste vind ik dat junior gezond is! Zoals wij allemaal wel denk'k. Gaan jullie trouwens het geslacht vertellen, in jullie omgeving, hier,... Voelen jullie kindjes eigenlijk al? Ik wel al sinds een week, is echt zo'n bijzonder gevoel! Is natuurlijk nog heel zachtjes maar voel het toch al heel duidelijk.
 12. Champietal, goed te horen dat alles goed met je gaat! Het is hier idd zeer rustig! Heb je zo'n mega buik dan? :-P Ik mag maandag terug op controle gaan. Dan gaan we normaal ook het geslacht teweten komen. vind het echt zeer spannend. De vorige keer had ik zoiets van: het zal een meisje zijn (ik wou eigenlijk een jongen) en nu weet ik het eigenlijk niet. Voel het niet echt aan zoals de vorige keer. Bij Alexis was ik ook zeer misselijk en moest ik 2/3 keer per dag overgeven tot ongeveer 22 weken. Nu kan ik het op 1 hand tellen de keren dat ik misselijk was. Ik weet niet of dit idd een teken is dat het nu een jongen zou zijn (hoop hoop hoop, wil echt al gans mijn leven een zoon...) Mijn collega heeft in elk geval voorspeld dat het een meisje zal zijn. Tot op dat ogenblik ging het nog redelijk goed met de zenuwen voor maandag maar sinds dien loop ik echt zeer zenuwachtig. Ben gewoon zo benieuwd. Ben trouwens beetje beginnen googlen over het geslacht op voorhand teweten komen. Ben niet voor die chineese horoscopen en zo want tenslotte is het bij ons niet natuurlijk gegaan en de ene zegt jongen en de andere meisje, heel duidelijk dus - not. In elk geval, was dus aan het googlen en kwam daar de nub-theorie tegen. Is dus een theorie die je al op 10w met 30% zekerheid en op 12w met 95% zekerheid kan zeggen of je zwanger bent van een jongen of meisje. Je moet het zelfs bekijken met een echo dus vind wel dat het wat meer zekerheid bied. In elk geval, onze junior lag juist op de 12w echo en het is zichtbaar wat ze zeggen maar vind het zo moeilijk hoe het nu precies zit, is het recht of staat het beetje naar omhoog. Wat denken jullie van deze theorie? De volledige uitleg kan je terugvinden op: http://zwanger.jongegezinnen.nl/Zwanger-zijn/Jongen-of-meisje/Nubtheorie.htm
 13. Ancolien, Ben zo blij voor jou!! En dan nog spontaan!!! Gewoon super gefeliciteerd! Hoop dat alles goed mag blijven gaan!!
 14. Sas, wat een geweldig nieuws!! Ben zo blij voor jullie!! Nu kan het genieten pas echt beginnen!!!
 15. Heel veel sterkte voor je morgen Sas. Ik hoop dat de test kan doorgaan en dat er toch een positief resultaat mag volgen (en binnen 2 weken natuurlijk ook een dikke ok) Dikke knuffel, we denken aan jou!!!
×

Important Information

Terms of Use